Dodaj do ulubionych

tia heights makadi bay

02.03.11, 20:53
Proszę o opinie o hotelu, czy istnieje możliwość ewentualnie zmiany pokoju (czy raczej nie są chętni na takie zmiany), jak z jedzeniem. Ile kosztuje taksówka do Hurghady lub busik .Czy istnieje możliwość wykupienia wycieczek w biurach miejscowych ?
Obserwuj wątek
    • mob-os Re: tia heights makadi bay 02.03.11, 21:27
      Jeżeli możesz to uciekaj z tego Hotelu. Sami Rosjanie, niski poziom uslug. Bylam obok W Sunrise Selekct Royal Makadi i mogę tylko stwierdzić ze nie ma żadnej! skali porównawczej. Jak najdalej od TIA HEIGHTS. pozdr.
    • iwam1 Re: tia heights makadi bay 02.03.11, 21:57
      W ubiegłym roku byłam w tym hotelu i nie jest tak tragicznie jak oceniają go osoby które były w hotelach obok!!!Jest to duży kompleks hotelowy z pokojami o różnym standardzie,można na miejscu zmienić bezpłatnie.Jedzenie ok,w porze kolacji dość spory tłok w restauracji przy recepcji.
      • iwam1 Re: tia heights makadi bay 02.03.11, 22:00
        Ruskich w wszystkich hotelach jest sporo,ale nie mogę powiedzieć żeby jakoś wyjątkowo w Tia byli uciążliwi.
        • anowak1 Re: tia heights makadi bay 03.03.11, 10:56
          Ten hotel nie ma pięciu gwiazdek!!! Jeżeli chcesz na urlopie wypocząć a nie się denerwować, to wybierz inny hotel. po pierwsze: cały obiekt hotelowy jest stary i wymaga remontu, wszędzie jest bardzo brudno, klimatyzacja prawie nie działa. po drugie: usługi świadczone w tym hotelu są skandalicznie niskie! po prostu się nie starają! po trzecie: rosjanie stanowią 90 procent gości , co znacząco wpływa na jakość usług w tym hotelu. obsługa mówi po rosyjsku, animacje są tylko po rosyjsku,na dyskotece słychać rosyjskie szlagiery, w kolo słychać tylko rosyjsku. nie mam żadnych uprzedzeń narodowościowych ale nie byłam tą wszechobecną rusyfikacją zachwycona. ponadto za tą cenę można znaleźć o niebo lepszy hotel!
          • pawelmartyna Re: tia heights makadi bay 03.03.11, 15:56
            To może ktoś doradzi w drugą stronę, jaki hotel w makadi jest konkretny na bezstresowy urlop - najbardziej zalezy mi na plazy, konkretnie snurkowanie, bliskosc jakichs chocby niewielkich raf? Tylko prosze nie piszcie, że jak chce rafy to jedz do sharm...
            • mob-os Re: tia heights makadi bay 03.03.11, 22:52
              Już sie wczesniej wpisałam Obok masz Hotel Sunrise Select Royal Makadi Super 5 gwiazdek .Zaznacze ze nie reprezentuję zadnego biura podróży ,ale od 13 lat jeżdzę do Egiptu.pozdr.
            • darrek4.pl Re: tia heights makadi bay 03.03.11, 23:21
              pawelmartyna napisał:

> To może ktoś doradzi w drugą stronę, jaki hotel w makadi jest konkretny na bezs
              > tresowy urlop - najbardziej zalezy mi na plazy, konkretnie snurkowanie, bliskos
              > c jakichs chocby niewielkich raf? Tylko prosze nie piszcie, że jak chce rafy to
              > jedz do sharm...

Jeśli rafy w Makadi to tylko.........Al Nabila.

www.panoramio.com/user/3249743
              Ruskich po równo z Włochami + ( Polacy i Niemcy w mniejszości) - stan na 06.2010

Nie wiem jak tam jest teraz po "rewolucji"...

Pozd.
              • colin1974 Re: tia heights makadi bay 04.03.11, 07:54
                Też mogę polecić Sunrise Royal Makadi może to pełne 5 ***** ale hotel trzyma poziom od lat .Fajnie rozwiązana strefa familijna ,świetne jedzenie to duży atut hotelu ,fajna plaża ale obok po lewej jeszcze fajniejsza z F.A rabesque i tam proponuje chodzić posnurkować piękne rafy ciągną się aż za Prima Life.
                Jak dla mnie minusem ale nie uciążliwym małe pokoje i nieco wysłużone ale to tylko mała aluzja poza tym hotel świetny na wakacje rodzinne.
    • 45s11 Re: tia heights makadi bay 04.03.11, 09:37
      Potwierdzam : byłem w zeszłym roku w Tia Heights i nigdy więcej !!!!!!!
      Wszędzie brudno ,zużyte meble ,klimatyzacja co chwila wysiada-a jak działa to
      hałas taki ,że nie da się spać. Budynki typu DUNE są jak hotele robotnicze.
      Jedzenie najgorsze jakie miałem okazję jeść w Egipcie.
      To jest hotel dla najbiedniejszych Rosjan ,którzy cieszą się ,że mogą wyjechać do Egiptu !!!!!! Poziom trzymano tylko z dawną nazwą - renomowanej sieci hotelarskiej LE MERIDIEN.
      Zaleta -tańszy niż pozostałe hotele.
      • doiwony12 Re: tia heights makadi bay 04.03.11, 09:56
        Jesli rafy i snurkowanie to tylko Al Nabila Grand Makadi.Statki z innych hoteli przyplywaja do nich aby ogladac rafy.To chyba o czyms swiadczy.serdecznie polecam .Bylam wiem co mowie tylko ten hotel
        • patilub tia heights makadi bay 05.03.11, 00:55
          Powiem tak. W zeszłym roku byliśmy tam ze znajomymi i z dziećmi i wczasy te uważam za mało udane. Nie chodzi tu o towarzystwo, bo te się spisało smile Pytasz dlaczego mało udane?
          Bo może i plaża i rafki były ok. ale nie reszta. Tłoczno wszędzie i zawsze, jedzenie monotonne aczkolwiek smaczne, hotel ze względy że przeszedł już parę sezonów turystycznych bez remontu wygląda jak wygląda...zniszczony. Mieliśmy wykupione pokoje dune, ale dolary w paszporcie zrobiły swoje i dostaliśmy naprawdę fajne pokoje w budynku głównym. Hotel dość daleko od centrum Hurghady (hotelowe taxi 8 dol. od osoby kosztowało na 3 godz. tylko) ale przyjemność sprawiały nam wieczorne spacery po deptaku wzdłuż inny hoteli. I są inne...każdy jest inny smile Basen w hotelu duży, ale leżaków już mniej i trzeba rezerwować rano. Na plaży to samo. Jak przyjechaliśmy (początek lipca) to rosjan nie było prawie wcale, było dużo czechów, francuzów i polaków ale potem była "dostawa" rosjan i ich ogólne oblężenie. Teraz jest tam już prawdopodobnie otwarty aqua park czy coś takiego ale nie w cenę pobytu tylko płatny osobno.
          Nie będę nic więcej pisała jak chcesz to zadaj pytanie postaram ci się odpowiedzieć smile
          A już raz było forum poświęcone właśnie hotelowi Tia. Oto one:
          forum.gazeta.pl/forum/w,622,98461041,98461041,Tia_Heights_Makadi_Bay_nowe_informacje_.html
          Jeśli bierzesz pod uwagę inne hotele to zajrzyj też tu:
          forum.gazeta.pl/forum/71,69392.html?f=717
          Pozdrawiam smile
    • tyska233 Re: tia heights makadi bay 18.03.11, 11:40
      tiaheights.pl
      Witam
      Proszę zobaczyć tą stronęsmile Może to da odpowiedź na kilka Państwa pytańsmile
      Gdyby mieli Państwo jeszcze jakieś pytania proszę dzwonić lub pisać:
      17447266
      512383321
      Pozdrawiam,
      Justyna Ostatniemiejsca.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka