Dodaj do ulubionych

Serenity FUN City

18.01.12, 13:32
Witam, pojawił sie w ofercie nowy hotel Serenity Fun City, czy ktoś wie na temat tego hotelu wiecje niz w opisie biur?

www.sunfun.pl/booking/stepone?id=2&kraj=Egipt&wylot=WAW&hotel=1874&wyzywienie=All+Inclusive&pokoj=Standard+Aqua+Park&typ=2
www.holidaycheck.pl/hotel-Informacje+turystyczne_Serenity+Fun+City+Resort-hid_408061.html
Pzdr,

P.
Obserwuj wątek
    • ewita321 Re: Serenity FUN City 20.01.12, 13:24
      Również zastanawiamy się nad tym hotelem. Rozmawiałam z panią z Sun Fun, która tam była i bardzo go poleca. Wszystko tam jest nowe, pokoje są duże, w miarę blisko do plaży (przechodzi się tylko przez teren innego hotelu). W tym roku mają na niego w miarę niskie ceny, dlatego, że jest nowy i nie ma jeszcze żadnych opinii.
    • ewita321 Re: Serenity FUN City 24.01.12, 11:54
      Właśnie wykupiliśmy wakacje w tym hotelu w lipcu. Mam nadzieję, że będzie super. Teraz czekamy na opinie powracających.
      • antekol Re: Serenity FUN City 26.01.12, 17:37
        Witam ja jadę w sierpniu. Zarezerwowalem z aquaparkiem i lunaparkiem. Szukalem jakiś opini ale nic nie ma. Mam nadzieję że będzie ok.
    • baskaaa78 Re: Serenity FUN City 29.01.12, 18:38
      Witam , my jedziemy do tego hotelu 12 lipca na dwa tygodnie , tez jestem ciekawa co to bedzie.Pani w biurze bardzo zachwalała smile
      • ewita321 Re: Serenity FUN City 29.01.12, 19:10
        My lecimy 13 lipca, też na 2 tygodnie, z biura Sun Fun. Które biuro ma wyloty do Egiptu w czwartki?
        • baskaaa78 Re: Serenity FUN City 29.01.12, 19:38
          Kupiliśmy wczasy w Sun & Fun w Katowicach i wylot mamy 12.07 czwartek był też i w piątek ale uznaliśmy że to jest piątek 13 smile chociaż co ma być to i tak będzie
          • mariusz3078 Re: Serenity FUN City 12.02.12, 13:07
            Poszukuję jakichś o tym hotelu, bo w necie jeszcze nic nie można znaleźć.
          • mariusz3078 Re: Serenity FUN City 12.02.12, 13:09
            Poszukuję jakichś informacji o tym hotelu, bo w necie jeszcze nic nie można znaleźć.
            • adaneta Re: Serenity FUN City 20.02.12, 23:43
              witam, i my się zdecydowaliśmy - 2 + 2 wylot 19.07 z wawy smile
              do zobaczenia na miejscu
              • mariusz3078 Re: Serenity FUN City 11.03.12, 16:52
                My lecimy 26.07 z Łodzi z Sun&fun
                • meeg23 Re: Serenity FUN City 13.03.12, 12:43
                  Cześć ja chyba najwcześniej lecę bo 14.06 z Katowic 2+2+0 wiec dodam opinie ale wiem ze będzie super jeśli ktoś chce to podaje link ze zdjęciami które rezydenci robili jak byli oglądać hotel wiem ze dzieci tam będą miały raj i nie tylko dzieci jeśli ktoś jest z Tychów lub okolic i będzie leciał z Katowic w tym terminie lub tydzień wcześniej bądź później to chętnie nawiąże kontakt i spotkam się na miejscu lub jeszcze tu pozdrawiam
                  picasaweb.google.com/106010318067497414689/SerenityFunCity?authkey=Gv1sRgCPHg-MznlJq0gwE&feat=email
                  • malgos_79 Re: Serenity FUN City 23.03.12, 20:20
                    zdecydowalismy sie rowniez na serenity, zrezygnowalismy dla niego z tia heigts, mam nadzieje ze bedziemy zadowoleni, lecimy 22.06, na pewno opisze jak bylo smile) bardzo sie ciesze smile)
                    • tayarbey Re: Serenity FUN City 15.04.12, 00:33
                      Chętnie podzielę się wrażeniami z pobytu tuż po 11.05 (wtedy wracam)smile
                      • kefi73 Re: Serenity FUN City 16.05.12, 12:57
                        Witaj Tayarbey!
                        Czekamy na Twoje wrażenia z pobytu w Egipcie i w hotelu.
                        Jak było? My wylatujemy do tego samego hotelu 14 czerwca. Bardzo jestem ciekawa Twojej opinii. Jeśli możesz to podziel się z nami swoimi wrażaniemi. Pozdrawiamsmile
                        • meeg23 Re: Serenity FUN City 29.05.12, 11:14
                          kefi73 skad lecicie ja tez lece 14 z ktowic pisz na maila jak co meeg23@op.pl
                  • ewak.1977 Re: Serenity FUN City 09.05.12, 11:39
                    Witaj meeg23, my lecimy z Poznania 15 czerwca, z synem 6 lat.
                    Mam nadzieję ,że spotkamy się na miejscu.
                    • meeg23 Re: Serenity FUN City 29.05.12, 11:17
                      witaj jesli chcesz mozemy sie zmailowac wczesniej umowimy sie i bedziemy w kontakcie jak przyleciciesmile moj mail meeg23@op.pl pozdrawiamsmile
                • leonardo0001 Re: Serenity FUN City 15.07.12, 20:39
                  Witam,my rowniez lecimy z Łodzi 26.07 do serenity (2+2),wykupilismy wczasy dopiero 3 dni temu,ciekawi jestesmy ile placiliscie na poczatku roku,czy posiadacie jakies inne informacje na temat hotelu ,do zobaczenia na lotniskusmile
                  • mariusz3078 Re: Serenity FUN City 15.07.12, 22:30
                    Witam, zapłaciliśmy za 1 tydz. 7305,- Pokój chyba rodzinny standard aquapark+lunapark 2x os. dorosła, 1x dziewczynka 11 lat, 1x chłopiec 6 lat. Są fajne filmy na youtube z tego hotelu www.youtube.com/watch?v=uPK4OFPc0_k
                    • leonardo0001 Re: Serenity FUN City 16.07.12, 00:07
                      My placimy za ten hotel(2+chlopiec 10lat,dziewczynka 8) ,pokoj standard aquapark 9060zl.
                      w szoku jestem ze wy tyle,i my nie mamy w cenie lunaparku,bedziemy musieli za niego zaplacic.Ciekawe z czego wynika ta roznica w cenie,tym bardziej ze my wykupilismy ja 2 dni temu,czyli prawie to lastsmile ?
                      • mariusz3078 Re: Serenity FUN City 16.07.12, 13:39
                        Tak, widziałem że po tyle ten hotel teraz chodzi. Nas by to kosztowało ok 8100 ale znajomy ma biuro podróży i opuścił nam od tej ceny 8%. Wczasy w ogóle podrożały więc dlatego tyle zapłaciliście. Czy jesteście z Łodzi?
        • kreml1 Re: Serenity FUN City 13.07.12, 00:55
          my tez lecimy 13,07 12 do egiptu z alfa star hurgada
          • bblob195 Re: Serenity FUN City 04.08.12, 10:40
            Zacznijmy od tego, ze hotel ten polozony jest na strasznym zadupiu, nie lezy w zadnej zatoce makabi tylko 5km na poludnie od niej w okolo nic nie ma nie mozna nigdzie sie przespacerowac przed hotelem nic nie ma nie jezdza zadne taxi doslownie nic,wrecepcji mowia,ze po plazy nie chodzic gdzies dalej bo niebezpiecznie.Z hotelu mozna pojechac do hurghardy pseudo taxi za 30dolarow w2strony-jest to jakas mafia bo przyjezdzja prywatne auta i wysadzaja gosci hotelowych na jakiejs tylnej uliczce tak zeby normalni taxowkarze nie widzieli-nikomu nie polecam. Aqapark nie wiem kto napisal, ze to najwiekszy aqapark w egipicie??w katalogu napisali49zjezdzalni?ja naliczylem tylko 17w tym4dla dzieci/dziala wybiurczo jedno wlaczaja drugie wylaczaja bo podobno tak musi byc.Uwaga na szklanki z plastiku na basenach!!!nie sa wogole myte lub sa plukane tylko w wodzie z kranu!!masakra!!Mlode Panie animatorki z biura sunfun nie zauwazaja gosci jak ktos zada jakies trudne pytanie pozniej omijaja szerokim lukiem sa poprostu slabe nieodpowiedznie osoby na nieodpowiednim stanowisku.Wieczorne animacje wykonywane ciagle przez4rosjan niby zawodowych tancerzy?chyba jakis zart.jedzenie najgorsze jedzenie jakie mielismy przyjemnosc jesc z moja rodzina,a w wielu miejscach juz bylismy.po malej zadymce z polskim/egipskim rezydentem zjawil sie menadzer hotelu ale oczywiscie wszystko rozeszlo sie po kosciach i jedzenie pozostalo beznadziejne przez cale2tyg caly czas to samo w8wazach a no i 2zupy. Czytam powyzsze opinie i sie dziwie jak mozna dawac takie wysokie noty dla tak sredniego hotelu?za cztery osoby zaplacilem15tys no i oczywiscie do lunaparku musialem kupowac osobna bilety/przed wyjazdem dobra rada na volczerze musi byc napisane aquapark plus lunapark jak nie bedzie i bedzie sam aquapark za lunapark trzeba bedzie placic na miejscu.Ogolne wrazenie z tego hotelu naprawde bardzo slabe moze dlatego, ze po wizycie w scharm el scheik spodziewalismy sie podobnego standardu a tutaj sie slono zawiedlismy. hotel zdecydowanie dla niewymagajacych!!
            • mariusz3078 Re: Serenity FUN City 04.08.12, 11:17
              Witam, wróciliśmy z tego hotelu 02.08 do Łodzi. Muszę niestety zgodzić się z Panem bblob195, hotel nie odpowiada opisom biura sun&fun. Jeśli to jest 5* to niech napiszą ile gwiazdek powinien mieć Iberotel Aquamarine, chyba 7*. Muszę do mojego poprzednika jeszcze dopisać że ciągle gasło w hotelu światło, w pokoju 6112 moich znajomych nie działała klimatyzacja nawet po dwóch próbach napraw leciało z niej ciepłe śmierdzące powietrze (masakra). Arabska obsługa barów na basenie olewająca klientów. Pan rezydent arabosko-polski jakaś porażka (skąd oni go wzięli). Najbardziej sun&fun udała się animatorka Pani Klaudia z Nowego Sącza, młoda dziewczyna a jakie podejście do klientów (PEŁEN PROFESJONALIZM). Tak na marginesie jestem ciekaw gdzie oni pomieszczą na basenach wszystkich gości gdy otworzą dwa nowo szykowane bloki...
            • jagna73 Re: Serenity FUN City 05.08.12, 13:48
              Wróciliśmy 4.08.2012 z Serenity Fun City, byliśmy 2 tygodnie. Faktycznie hotel nie odpowiada 5* i nie ma tylu zjeżdżalni jak w opisie. Jedzenie monotonne, ale typowe dla Egiptu - jeśli ktoś nie lubi na słodko to może mu nie smakować. Ciasta przepyszne i estetycznie wszystko podane! Dania obiadowe mało przyprawione, gdyż można było sobie samemu według uznania doprawić, a było czym. Nam odpowiadało, głodni nie chodziliśmy. Sprawna i schludna obsługa w restauracji, znająca podstawy kilku języków europejskich (niemiecki, angielski, polski, rosyjski). Nie mieliśmy wykupionej opcji lunaparku, ale kupowaliśmy bilety na miejscu zależnie od potrzeb - nie zbankrutowaliśmy. 10$ za 8 biletów na dowolną karuzelę to niedrogo, bilety są z datą, ale praktycznie nikt z obsługi nie zwraca na datę uwagi, można iść w dowolny dzień od godz.18 do 24. Jeśli chodzi o taxi to faktycznie kosztuje 30$ brana z hotelu przez pośrednika, czeka do 4 godzin za klientem, w określonym miejscu ( zwykle jest to sklep znajomego taksówkarza). Jechaliśmy w europejskim stylu z klimatyzacją, nawet bakszyszu nie wymuszali. Jeśli taniej chcecie jechać to wystarczy wyjść za bramę hotelu i dogadać się z taksówkarzem bez pośrednika - maksymalnie zejdzie do 16$, również w dwie strony i czeka w miejscu wybranym przez nas ,bo to im się opłaca,. Trzeba było wybrać hotel w centrum Hurghady - bez dojazdów. Serenity jest oddalony od lotniska 40km, jadąc tam trzeba wiedzieć gdzie się wyjeżdża... Animatorki Sun Fun przemiłe i pracowite! Grażynka, Marta i Klaudia - SUPER!!! Marzenka z TUI też!!! Organizowały ciekawe zajęcia dla dzieci i dorosłych - każdy znajdzie coś dla siebie. Odpocząć dają, nie wymuszają aktywności. Rezydent Walid Osman jak na Egipcjanina, który nie był nigdy w Polsce dobrze mówi i pisze po polsku. Dostępny całą dobę pod telefonem i dyżurujący sumiennie 6 dni w tygodniu (oprócz wtorku) w Serenity Fun City i Serenity. Dopilnował wszystkiego, o co go poprosiliśmy.Chcieliśmy zmienić pokój (bliżej basenu i na niższym piętrze), bez problemu przywoził zakupy, o które go poprosiliśmy, krótko mówiąc rzeczy niemożliwe załatwiał od ręki, na cuda potrzebował 24h. Rezydent Polak w Egipcie nie załatwi tego co tubylec. Nie byliśmy pierwszy raz w Egipcie ,ale takiego rezydenta jeszcze nie spotkaliśmy.Przeważnie chodzi im o sprzedaż wycieczek i to wszystko. Wczasy nasze oceniamy za udane!
              • pilot.77 Re: Serenity FUN City 07.08.12, 13:39
                Moje wrażenia z pobytu w hotelu:
                -80 % procent gości to rodacy, 90% rodziny z dziećmi w różnym wieku
                -hotel bardzo ładny i jak na Egipt czysty
                -świetne baseny, aqua park i lunapark
                -rafa piękna nie odbiega od tej w Sharm
                -animacje dziecięce w języku polskim, profesjonalne animatorki - wszystkie ale Marzenka prawdziwa lawa energii i pomysłu
                -animacje dla dorosłych ciekawe może jak dla mnie zbyt wyzywające (Panie ze wschodu świecą tyłkami)
                -plaża brudna, najlepiej posnurkować i znikać
                -obsługa egipska jak na ten kraj przemiła no może z małymi wyjątkami (obsługa przy barze basenowym pan kiwający głową i mruczący pod nosem przy zamawianiu piwa), poraz pierwszy byłam w hotelu w Egipcie gdzie nie czułam parcia na bakszysz
                -apteka hotelowa mega droga (w hurgadzie leki o 80% tańsze)
                -jedzenie średnie ale głodni nie chodziliśmy (polecam pizze w barze basenowm), brakowało dystrybutorów z napojami do samodzielnej obsługi, wszystko nalewane przez barmana i niestety ciepłe.
                -największy minus hotelowy to głośna mega głośna słabo chłodząca klimatyzacja
                My z wyjazdu jesteśmy bardzo zadowoleni, świetnie bawiły się nasze pociechy (RAJ DLA DZIECI) dzięki czemu my odpoczywaliśmy i byliśmy szczęśliwi.
                Jadąc do hotelu w którym urlopują się Polacy trzeba liczyć się z wszechobecnym marudzeniem na wszystko, na moje podczas naszego pobytu były dwie rodziny w hotelu których roszczenia do hotelu były podstawne cała reszta poprostu nie potrafiła cieszyć się wakacjami i szukała igły w ....uprzykszając sobie i innym wypoczynek.
                Pozdrawiam urlopowiczów z 2 połwy lipca, tych marudzących też smile

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka