Dodaj do ulubionych

Regency Travel ***Sharm

30.06.04, 14:34
Totalny niewypał, syf, kiła i mogiła, żarcie koszmar, na 7 dni pobytu 5 razy
na kolacje wątróbka, obrusy na stołówce brudne, brak naczyń i sztućców, hotel
nie posiada własnej plaży, dowożą busem na publiczną( okropna- toaleta
zasrana po dach)i trzeba za nia płacic)istny koszmar. W hotelu rosliny
podlewaja szambem mozna umrzec od tych aromatów. ODRADZAM WSZYSTKIM, JESZCZE
NIGDY W ZYCIU NIE BYŁAM W TAK OKROPNYM HOTELU.
Obserwuj wątek
    • egipt-hotele Re: Regency Travel ***Sharm 05.07.04, 15:45
      Widzialam ten hotel bo bylam tam zalatwic bilet do polski , jest tam biuro
      podrozy.
      Hotel obrzydliwy!!, brudny w srodku i dookola , rozsypane smieci wszedzie
      dookola hotelu jak na wysypisku. Okropny syf
      • egipt-hotele Re: Regency Travel ***Sharm 16.07.04, 15:47
        Ludzie, plissss. Pokazcie mi jakikolwiek dobry hotel na Synaju w ktorym
        spedzicie 2 tygodnie za tak smieszne pieniadze!
        Hotel jest trzy gwiazdkowy, a ze znajduje sie w Egipcie nalezy go traktowac
        jako dwu-, jedno- gwiazdkowy i nie spodziewac sie luksusow. Poza tym nie jest
        tak zle jak opisali moi poprzednicy (zastrzegam ze spedzilem w tym hotelu
        2tyg.).
        Pokoje sa dosyc przyzwoite - maja klime, czysty kibel, lodoweczke i wygodne
        lozka - to dla mnie cztery najbardziej istotne rzeczy w egipskim hotelu.
        Fakt, ze zarcie do rewelacyjnych nie nalezy, ale z kilku potraw zawsze
        potrafilem wybrac sobie cos, co mi smakowalo.
        Najblizsze sasiedztwo (plac budowy) nie jest moze zbyt ladne, ale do Sharm el
        Sheikh nie jedzie sie chyba po to zeby spacerowac po okolicznych hotelach?
        Ja w tym hotelu praktycznie tylko spalem, gdyz wiekszosc czasu spedzalem w
        miescie, albo w Naama Bay. Imho wolalbym jeszcze raz mieszkac w Regency niz w
        ktoryms z lepszych hoteli polozonych w centrum Naamy, gdzie halas nie pozwala
        zasnac do poznych godzin nocnych.
        Drodzy turysci - szczegolnie studenci! Jesli chcecie spedzic niezapomniane
        wakacje za bardzo rozsadna kase w przyzwoitych warunkach, polecam wam hotel
        Regency.
        • miko_29 Re: Regency Travel ***Sharm 05.07.05, 14:23
          Nie wiem, czy chodzi o ten hotel, ponieważ mój miał sie nazywać "Regency Club".
          Przychylam się do opinii poprzednika - w hotelu nie ma luksusów, ale osobiście
          preferuję takie hotele. W pokojach łazienka, klima. lodówka, TV - czego można
          więcej chcieć. Ważne, że jest czysto i wygodnie. Dodatkowo zostawiając 2-3
          funty ekipie sprzątającej mozna spodziewać się "wyjątkowego" traktowania.
          Posiadają basen z przepięknym ogrodem. Dodatkową zaletą jest wielkość hotelu -
          posiada on 40 pokoi. Podczas mojego pobytu (II połowa czerwca) w hotelu
          zameldowanych było ok. 20 gości (nie było "walki" o leżaki na basenie, jak to
          podobno miało miejsce w innych hotelach). Obsługa złożona jest z młodych,
          ciekawych świata chłopaków - przy każdej okazji trzeba poświęcić im trochę
          czasu, a odwzajemnią to sympatią. Osobiście zostwiłem tam paru przyjaciół.
          Posiłki były serwowane do stołu (sałatki w formie bufetu szwedzkiego) -
          szczerze powiedziawszy jakościowo były kiepskie i schematyczne, ale
          wystarczające - głównie dokucza pragnienie, a nie głód. Na życzenie podawane są
          dokładki. Przy wyjeździe naszą grupkę żegnała cała obsługa, podczas gdy w
          hotelach o wyższej liczbie gwiazdek goście własnoręcznie wynosili z hotelu
          swoje bagaże. Jeśli jeszcze wrócę do Sharm, to tylko do tego hotelu.
          P.s.
          Jesli ktoś będzie w tym hotelu proszę o pozdrowienie od Barbary i Michała
          właściciela sklepiku przy hotelu - Jo. Z góry dzięki.
    • edyta111 Re: Regency Travel ***Sharm 29.07.04, 21:46
      Właśnie wróciłam z Sharm. W Regency spędziłam 2 tygodnie z mężem i 10-
      ciolatkiem. Jeśli tylko znów wybiore się w te okolice, to nie wybiorę żadnego
      innego hotelu. Jedzenie w żadnym hotelu nie jest rewelacyjne, goście z hotelu
      **** mieli podobne do naszych opinie na temat monotonnego menu, ale zawsze
      znalazło się coś w miarę smacznego. Pomijam fakt że w upale nie da się za wiele
      zjeść. Obrusy - czyste, nigdy nie brakowało naczyń i sztućców. Plaża hotelowa
      nieciekawa (chociaż z niej można spokojnie wejść do morza bez pomostu). Ale ok.
      30 min. piechotką lub szybciej taxi - jesteśmy na luksusowej plaży z pięknymi
      rafami, tam - toalety czyściutkie, bezpłatne. Wieczorem faktycznie zapachy
      nienajlepsze, ale tylko czasami, poza tym w okolicy knajpki, więc kto
      siedziałby w hotelu? Pokoje czyste, klima - ok, łóżka bardzo wygodne. Baseny
      zadbane, leżaki zawsze równo poukładane. Fantastyczne miejsce na odpoczynek.
      A ostatnia najważniejsza rzecz - nigdzie dotychczas nie spotkałam tak cudownych
      ludzi - mam na mysli obsługę hotelu. Poznaliśmy fantastycznego chłopaka, który
      po pracy pokazywał nam okolicę, pomagał kupić prezenty w sensownej cenie, bez
      męczącego targowania się - zaprzyjaźniliśmy się i bardzo za nim tęsknimy. I nie
      robił tego za napiwki, bo w ogóle ich od nas nie chciał. Już chcemy wracać z
      powrotem do Regency, zamiast marznąć w Polsce, wśród ludzi goniących czas i
      pieniądze.
      • madzik35 Re: Regency Travel ***Sharm 13.08.04, 15:08
        Regency Travel hotel sprzedawany przez Alfa Star pod nazwą Regency Club -
        wróciłam z 2 tyg wakacji 10.08 - hotel klasy turystycznej, raczej 1* a nie 3! i
        podstawowa informacja - reklamowany jest (nie tylko przez Alfę) jako "nowo
        wybudowany/ nowo oddany" - a hotel wg informacji jego pracowników i samej pani
        rezydent ma 4 lata, co przy egipskiej jakości i staranności budowania, a potem
        utrzymania dodaje mu jakieś 5lat. Ok godz 19-20 do basenów wlewany jest chlor,
        więc nie można z nich już korzystać. A o 23 wyłączane są światła dookoła
        hotelu. Mimo sali restauracyjnej z klimatyzacją - posiłki serwowane są w sali
        na powietrzy, pod dachem - jest tam gorąco i pełno uciążliwych much
        • pawwka Re: Regency Travel ***Sharm 22.03.05, 14:34
          Właśnie wróciłem z 2 tyg pobytu w tym hotelu i jestem b.zadowolony.Do tej pory
          byłem w Egipcie w lepszych hotelach,więc mam porównanie.Jedzenie
          b.dobre,obsługa wspaniała!Są to 3 gwiazdki,więc odłaził tynk w łazience,ale
          codziennie było posprzątane.Pomyłką jest plaża hotelowa-public beach,ale my
          chodziliśmy na dzikie plaże i mieliśmy super rafy za darmo,gdy inni musieli tam
          podpływać stateczkami 20 USD za dzień.Niedaleko jest do Old Sharm i
          Fantazji,więc jest gdzie wydawać pieniądze.Polecam go zwłaszcza nurkom,bo
          niedaleko do portu a i tak cały dzień spędza się na łodzi,do hotelu wracasz
          tylko na sen.Najlepszy stosunek cena/korzyść.
          Pawwka
          • vladislawvs Re: Regency Travel ***Sharm 25.03.05, 11:49
            Wiatam! Byłem w tym hotelu rok temu. Pierwsze wrażenia - koszmar. Dostalismy
            pokoj chyba po służbie. Brud, ciemność, kiła i mogiła. KOSZMAR!!!. Ale po
            złożeniu reklamacji następnego dnia wymieniono nam pokój - i dalej było
            cudownie. Ten następny pokój był świetny, łazienka także. Co do jedzenia -
            żadnych zastrzeżeń. Wyjątek stanowili Rosjanie - oni zachowywali się
            koszmarnie. Cudne były chwile w hotelu, w czasie gdy przebywali tam nieomal
            sami Polacy. Hotel ma dwa przyjemne baseny, czesem spędzaliśmy czas tylko tam.
            Było naprawdę przyjemnie. Hotel jest bardzo praktycznie położony - blisko
            wszędzie. Polecam ten hotel tym, którzy nie chcą wydawać dużo pieniędzy, a chcą
            odpocząć.
    • miko_29 Re: Regency Travel ***Sharm 06.07.05, 11:00
      bojana2 napisała:

> Czy ktoś był teraz w tym hotelu? Jak wyglądają posiłki- szwedzki stół, czy
      > dania serwowane? Czy w pobliżu są lokalne biura, z którymi mozna wybrać się
      na
      > wycieczki? Czy do starego Sharmu można dojść pieszo, jak deleko jest? Proszę
      > również o uwagi na temat tego hotelu.

Cześć. Wróciłem 28.06 z tego hotelu. Nie ma luksusów (dość leciwe umeblowanie,
      trochę "technicznych" mankamentów), ale z drugiej strony każdy pokój jest
      wyposażony w działającą klimatyzację i lodówkę oraz telewizor i telefon -
      naprawdę w tym klimacie nic więcej nie potrzeba. Dodatkowym plusem jest
      przemiła obsługa i wręcz rodzinna atmosfera. Posiadają piękne patio z ogrodem i
      2 basenami. Ogólnie czysto, codziennie sprzątają i zmieniają ręczniki.
      Śniadanie serowane jest do stołu. Jest bardzo monotonne (14 śniadań i
      codziennie to samo), ale dosyć syte. Kolacja również podawana jest do stołu
      (codziennie ryż, często z kurczakiem), dodatkowo szwedzki bufet sałatkowy oraz
      deser. Po zaskarbieniu sympatii obsługi na życzenie podają dokładki. Do
      śniadania serwują kawę, herbatę i coś w rodzaju soku. Do kolacji nie było
      napojów. Za wszelkie dodatkowe napoje trzeba płacić (woda - 3FE, Coca Cola -
      10FE, sok - 12Fe). Jednakże jeśli ktoś jest wymagający i przyzwyczajony do
      luksusowych pokoi niech wybierze inny hotel. Ja wrócę tylko do tego.
      O 9:30 bus na plażę - w wodzie trochę śmieci, ale za to spokojnie i mało ludzi
      (Marhaba Beach - ostatnia plaża w zatoce). Leżaki i ręczniki gratis. Bardzo
      blisko plaży tereny do nurkowania.
      Odwiedziłem 3 biura podróży, które znajdują się w pobliskiej "Fantazji"
      (wystarczy spytać, a każdy pokaże), ale żadno z tych biur nie miało
      konkurencyjnej oferty w stosunku do mojego rodzimego biura (AlfaStar).
      Do Starego Sharmu jest ok. 500-700 metrów. Wieczorny pieszy spacer jest bardzo
      przyjemny, nie ma konieczności dojazdu taksówką.
      Służę pomocą w razie jakiś dodatkowych pytań.
      Pozdrawiam. Michał.
    • hugo2805 Re: Regency Travel ***Sharm 26.08.05, 00:11
      Witam wszystkich !
      Informacje zawarte w mojej wypowiedzi są jak najbardziej prawdziwe i
      zamieszczam je tylko po to abyście nie popełnili tego błędu co ja z moją
      dziewczyną.
      Wykupiliśmy w alfa star wymarzoną wycieczkę do egiptu z moją dziewczyną miało
      być pięknie. Nie było. Hotel Regency Trawel lub (Club) nadal nie wiadomo, zwał
      jak zwał ale bród, syf i ubóstwo.
      Może zacznę od początku.

1- po przyjeździe pokazano nam pokój w którym drzwi od szafy były wyłamane, w
      łazience deska klozetowa cały czas opadała na plecy jak tylko się na niej
      usiadło, zasłonkę od obsyfionego brodzika od razu zdjąłem a potem dokładnie
      umyłem ręce bo była w dziwnych odcieniach od jasnego poprzez zielonkawy po
      czarny, podłoga w pokoju była nie równa (każdy kafelek przyklejony w inną
      stronę), drzwi do pokoju wyglądały jakby ktoś otworzył je z kopa , a potem
      zamontował zamek.

2- na śniadania przez 14 dni to samo (po tygodniu dzwoniłem do kfc żeby
      przywieźli śniadanie), obiady jak wyżej. kierownik hotelu tłumaczył , że
      kucharz może gotować tylko te określone potrawy bo wiara mu inaczej nie
      pozwala. Sprawdziłem to nie prawda. Posiłki były serwowane w postaci bufetu
      szwedzkiego w odpowiednich porach 7-10 śniadanie 19-22 obiado-kolacja. Szkoda
      tylko, że po godzinie od rozpoczęcia posiłku nie było już około jednej
      czwartej potraw (obsługa oczywiście rozkładała ręce co oznaczało przepraszam
      jutro postaramy się lepiej. Nie postarali się lepiej ani razu)

3- obsługa hotelowa tragiczna. Nie dość , że nie kompetentna to jeszcze
      złodzieje i oszuści w wieku około 17-20 lat nie umiejący nic zrobić. Przy
      każdej okazji próbowali wyłudzić bakszysz, bądź zaprzyjaźnić się z gośćmi aby
      nic nie musieli robić.

4- codziennie wymieniano ręczniki na czyste szkoda tylko, że mieli dużo
      ręczników z dziurami, i wymieniali je tylko wtedy jak brudne na nich czekały,
      sprzątano po łebkach notorycznie.

5- Basen na zdjęciach wyglądał ładnie w rzeczywistości schodząc lub wychodząc z
      niego należało uważać aby się nie pokaleczyć o wystające kafelki basenowe ostre
      jak brzytwa. Chlor wrzucano do wody około 20,00 a informowała o tym tabliczka o
      treści „uwaga śliska podłoga” w języku angielskim. Na ściankach basenu był
      bardzo ciemny osad nie czyszczony przez cały okres mojego pobytu, pod wodą były
      lampki szkoda tylko, że były pobite i w żarówkach była woda, ale i tak świeciły
      (o dziwo).

6- rano witał mnie zapach gnojówki wylewanej na ziemie , aby była bardziej
      urodzajna, a wieczorem zasypiałem przy tych „perfumach”.

7- sejf hotelowy to drewniana skrzynka na ścianie zamykana na kłódkę.

8- hotel posiada oczywiście swoją fontannę zamiast wody jakaś piana pachnąca
      jak oczyszczalnia ścieków.

9- obsługa hotelu traktuje gości jak kolegów z podwórka do póki się nimi nie
      wstrząśnie, oraz jak nie rozumie co się do nich mówi po angielsku to usilnie
      wmawiają, że się nie umie mówić po angielsku podczas gdy oni są po specjalnych
      kursach hotelarskich języka angielskiego (w całym Egipcie nie ma czegoś takiego
      jak szkoła hotelarska).

10- Plaża hotelowa nie istnieje, jest to zwykła publiczna plaża.

11- busy są faktycznie ale jadą tylko raz na plaże i do Nammabay a potem
      wracają.

12- Rezydent nic nie umiał załatwić polskiego też za dobrze nie znał.

13- NIE JEDŹCIE DO TEGO HOTELU JEŚLI PLANUJECIE SPĘDZIĆ MIŁE ROMANTYCZNE
      WAKACJE Z DRUGĄ OSOBĄ DOPŁAĆCIE 500 ZŁ. I POJEŹCIE DO CZTERO GWIAZDKOWEGO
      HOTELU.
    • karolach1 Re: Regency Travel ***Sharm 31.08.05, 13:38
      Ja też tam byłam, wróciłam tydzień temu, nie było tak tragicznie, naprawdę:
      1. Za jeden miły uśmiech dostałam pokój 109 (polecam), bardzo przyjemny, czysty
      wszytsko działało.
      2. Jedzenie-po dwóch tygodniach może i monotonne, ale do wyboru jest 7-8 potraw
      miesno-rybnych, różne sałatkii zupa, owoce na deser..zresztą :czy Wy macie
      takie obiady na codzień ??? wyluzujcie sie Polcy !
      Przepraszam, jeśli kogoś obrażam, ale trafiłam właśniez młodą grupą do tego
      Hotelu i po 7 dniach miałam doiść - aferki, ze masełka nie ma, że tęskno do
      schaboszczaków z zasmażanymi buraczkami Mamusi i ciągłe opowieści jaki to Mc
      Donald's i KFC jest tu przepyszne i taaakie wielkie porcje..No szok!!!ale
      pewnie po prostu miałam pecha wink)
      3. Basen dwa, całkiem miłe, zresztą non stop nurkowałam i nie siedziałam w
      Hotelu, chlorowane po 22 a często na prośbę (ponieważ chciałam popływać ok 23 -
      chlorowane i czyszczone o 24.)
      4. Bardzo sympatyczna obsługa - co z tego , że młodzi ?Uśmiechem , sympatią,
      małym napiwkiem zdziałasz cuda! to kraj arabski, a nie Hiszpania!
      To trzeba sobie na początku już uświadomić i nie przejmować się tak, ze
      standard osbiega od st. Hiltona (proszę porównać koszt wycieczki, hotelu i
      wyciagnąć wnioski..nie moze oczekiwać cudów za takie ceny..)
      4. Reczniki czyste,
      5. Plaża może i nie za cudnowna, ale na pewno czystsza i przyjemniejsza od tej
      w Krynicy Morskiej..
      7. Polecam plaże Hiltona, Royala..tak jest milo, mniej Polaków - którzy są
      bardzo toksyczni i źle wychowaniwink
      8. I radzę nie narzekać, bo pogoda jest, palmy są, czysto, ładnie wokól,
      wszyscy są bardzo uśmiechnięcie - nawet jerśli tylko ze wzgędu na chęć
      sprzedaży to i tak porównując do Polski - pokaż mi miasto nad Bałtykiem lub w
      górach, gdzie są do Ciebie tak serdecznie ludzie..nam tego brakuje, ponieważ
      mamy za mało słońca..tak sobie to tłumaczyłam.
      W każdy razie - polecam, baw się dobrze, nie nastawiaj się na schabowe, pierś z
      kurczaka czy też gorące spagetti wink)
      I NIE NARZEKAJ~~~~~
      BLAGAM.
      • zaintersowana Re: Regency Travel ***Sharm 02.09.05, 08:29
        Do Miriam_73.
        Nie chodzi o narzekanie, tylko o to, ze jak sie jedzie na wakacje to chce sie
        je miło i spokojnie spędzić! Inna spraw to, ze ten hotel jest bardzo tani i
        można w Egipcie spodziewać sie takich kiepskich warunków. Nie mieszkałam w tym
        hotelu, ale korzystałam z bazy nurkowej Nautica, która tam sie znajduje, i
        widziałam ten hotel... Nie polecam go nikomu, kto może pozwolić sobie na
        zapłacenie wiecej za inny 4* hotel i miec spokojne wakacje. To hotel dla kogoś
        kto ma mało kasy i za niewielkie pieniądze chce miec wakacje w Egipcie.
        Ten hotel jest OKROPNY!!!! I zgadzam sie z pierwsza opinią: SYF, KIŁA I
        MOGIŁA!!!!
        Pozdrawiamsmile))
    • photon Re: Regency Hotel ***Sharm 21.09.05, 22:45
      wlasnie wrocilem z Sharmu ... oczywiscie z hotelu Regency ... nie jest to moj
      pierwszy wypad do egiptu wiec mam porównanie... i złego slowa na regency nie
      powiem....

jakie sa plusy tego hotelu...
      jest mały wiec bardzo kameralny
      ma ladny basen i mila obsługe
      szef stara sie jak moze
      hotel jest w takim miejscu ze wszedzie mamy niedaleko... (do OLD Market -
      10minut, na plaze 20min ale jezdzi tam hotelowy bus za friko, hotel ma umowe z
      Paradisem na plaze z rafą za 6LE = 3zł, za miedzą mamy jedyne delfinarium i z
      hotelowego tarasu mozna ogladac wyskakujace z wody delfinki... do namaa bay
      kursuje wieczorem hotelowy busik rowniez za friko)
      w pokoju wszystko czego potrzeba (klima, lazienka z prysznicem, TV /polskie
      kanaly/ lodówka)

minusy
      dosc monotonne jedzenie ale to juz norma nawet w 4* hotelach

niedlugo dam foty z hotelu to kazdy zobaczy jak jest naprawde

PS narzekaja ci co przyjadą do hotelu zeby z mysla ze bada im tam nogi myc
      ale nik tnie przeliczy w polsce doba w hotelu z klimą TV i wyzywieniem na pewno
      nie zejdzie ponizej 110zł a tu tyle wychodzi... no i lot samolotem w takim
      wypadku jest gratis smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka