majakaja32 25.11.13, 17:14 Czy ktoś był w tym hotelu? Warto tam pojechać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chuda41 Re: Sea beach & Aqua Park 03.12.13, 20:11 Byłam zimą,myślę,że warto .Byłam 2 lata temu ,coś mogło się zmienić...Mieszkaliśmy przy dużym basenie-pokoje stare,basen podgrzewany dość dobrze,w sumie hotel nie za duży,basen blisko restauracji -nie narobisz kilometrów,bardzo dobre jedzenie,ale aquapark bez 1 podgrzewanego basenu-porażka!- ponoć mieli to zrobić(choć nie wiem jakim cudem). Naprzeciwko sklepiki,uczynna obsługa,brak molo ,brak rybek przy brzegu,wieje-pełno windserferowców,ale mnie się podobało-chociaż to też zasługa przemiłych ludzi których tam poznaliśmy.wieczorem-czasem fajne animacje-np.improwizowane wesele,taniec derwisza,ale były też nudy typu dancing dla emerytów. Teraz hotel dostał pół gwiazdki więcej-to może jest jeszcze lepiej.ja płaciłam ok.2000/tydź.-więcej bym chyba nie dała. Odpowiedz Link Zgłoś
diablo_wawa Re: Sea beach & Aqua Park 08.12.13, 21:14 Witam,też lecimy z dwójką dzieci do w/w hotelu (20.05-03.06 2014) i chętnie dowiedziałbym się czegoś więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
hustawek Re: Sea beach & Aqua Park 26.12.13, 10:23 Ja tez bym sie chetnie dowiedzial cos wiecej na temat tego hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
chuda41 Re: Sea beach & Aqua Park 28.12.13, 13:59 Pytajcie konkretnie,co wiem to odpowiem.... Powiem tak-to jest przeciętny hotel i tak należy się nastawiać,jezeli oczekujecie super wypasu to niestety nie .Tak jak pisałam-za max.2.tys.w sezonie-czyli ferie to jeszcze ujdzie. Na forum wakacje ostatnio ktoś wrócił i nie poleca.Jak pisałam są i plusy i minusy-trochę mnie zdziwił taki bum na ten hotel,bo czytałam,że sporo osób go wybiera-jest fajny ,jak to egipski średni hotel,dość stary,ale np,jedzenie dla mnie dobre,baseny w sam raz,plaża duża piaszczysta,ale brak molo i rybek,w miarę czysto,ale pokoje bardzo stare,łazienka poklejona silikonem,a leżaki drewniane,zużyte. Ale jak pisałam,mnie się podobało,ale ja chociaż wybrzydzam ale się cieszę ze słoneczka,luzu i tego ,że nie muszę gotować :}} Odpowiedz Link Zgłoś
diablo_wawa Re: Sea beach & Aqua Park 04.01.14, 20:13 Witam.pisze Pani że było ok a w nastepnym poscie ze może być.To jak wg Pani jest tam naprawde.Było to co prawda jak Pani pisze 3 (teraz) lata temu ale może to cos wniesie do naszej ewentualnej zmiany.Lecimy 20.05 do 03.06.14 z dwójka dzieci 4 i 14 lat.Jak to jest z pomostami w sasiednich hotelach,bo wim ze za oplata mozna z nich korzystac,nie ukrywam że starsza córka chce snurkować.W czerwcu 2013 roku byliśmu sami z żona w Marsa Alam i rafa jest tam przepiękna.Najgorszy jest brak tego pomostu...Pozdrawiam i czekam na info. Odpowiedz Link Zgłoś
kole.gaa Re: Sea beach & Aqua Park 05.01.14, 23:42 hotel polecam dla rodzin z dziećmi: jedzenie ok, zajefajne baseny ze zjeżdżalniami, ładny teren hotelu. Wadą hotelu jest jego wiek - wymaga remontu. Ale poleciłbym go innym na urlop z dziećmi Odpowiedz Link Zgłoś
chuda41 Re: Sea beach & Aqua Park 06.01.14, 08:53 Witam,myślę,że wyliczyłam plusy i minusy tego hotelu,mnie się podobało,ale widziałam też znaczące minusy hotelu,które mogą innym przeszkadzać i trzeba je brać pod uwagę,żeby nie oczekiwać Bóg wie czego i się nie rozczarować.Z rafą to wtedy było bardzo kiepsko i to mnie rozczarowało-ja nie snurkuję,ale chociaż chcieliśmy popatrzeć na rybki.Był wtedy-niedokończony długi pomost po lewej stronie hotelu,po drodze były trzy rybki i pełno jeżowców.I tyle.Nie wiem jak z rafą na końcu -bo nikt tam wtedy nie pływał.Pełno windsurfingowców,długo bardzo płytko.Wieje. Hotel stary-jak pisałam,stare pokoje,leżaki złomy.Ale jedzenie ,obsługa,basen główny,długi deptak przez inne hotele-ok.Część hotelu była remontowana-na prawo od wjazdu. Aquapark nowiutki-ale nie podgrzewany-praktycznie nie do użytku zimą,może coś zmienili?-jak nie to porażka. Świeżo wyciskane soki -za 3$. Ja jeżdżę tylko na wygrzanie,dla mnie wystarczający. Myślę,że hotele w podobnych cenach mają też mniej więcej podobne standarty,nie ma tak,że nagle trafimy jak 6 w totka-no chyba ,że super last. Życzę udanego wypoczynku,słoneczka i nie zwracania uwagi na szczegóły,chociaż ja tak mam.:}}. Rok później byłam w Park Inn-trochę bliżej lotniska i w sumie odczucia podobne-aquapark lodowaty chociaż śliczny,pokoje-ten nasz akurat -rudera,sprzątający do bani,jedzenie średnie,ale wystarczające,brudnawo.Ale za to piękny teren,ładna zabudowa-rzeźby,fontanny,duży drink bar na wieczór,wygodne leżaki,sklepiki wokół,ale zimna woda w basenie-dzieci weszły raz na pobyt.Cena podobna. Odpowiedz Link Zgłoś
klonogelonez Re: Sea beach & Aqua Park 24.02.14, 18:50 witam ja również w czerwcu jadą do tego hotelu proszę o aktualne opinie czy warto Odpowiedz Link Zgłoś
diablo_wawa Re: Sea beach & Aqua Park 24.02.14, 20:25 Witam,też czekamy na recenzje w/w hotelu,ale coś ciężko to idzie : ) Wylot 20.05 z Wawy... klonogelonez napisał(a): > witam ja również w czerwcu jadą do tego hotelu proszę o aktualne opinie czy war > to Odpowiedz Link Zgłoś
deltadee Re: Sea beach & Aqua Park 28.02.14, 14:09 Opinia – szósty pobyt w egipcie, Pobyt 18 do 25 lutego 2014 w sharmie spokój, żadnych oznak niepokoju. Hotel – duży kompleks, ładnie zagospodarowany, pokój duży z tarasem, codziennie sprzątany. Goście – Rosjanie, Włosi, Anglicy, Polacy, Arabowi. W recepcji pracuje recepcjonista Nasser mówiący po polsku bardzo pomocny. Na terenie hotelu taxi i bus można wytargować przejazd do Soho lub Old Marekt ok 3-5 dolarów osoba, do Naama bay za darmo. W old markecie sprzedawcy narzekają ,że mało turystów. Niestety pierwszy raz spotkałam sie z dyskryminacją – polacy i rosjanie mają czerwone opaski all inc, włosi pomarańczowe i anglicy żółte, arabowie zielone, co oznacza że dla włochów i anglików jest osobna piękna restauracja z której inni nie mogą korzystać, są wypraszani. 2 wizyty w restauracji włoskiej i chińskiej – jedzenie okropne, nie polecam i nie mające nic wspólnego z tamtejszą kuchnią. Dla dzieci mini disco o 20.30 potem czasem na tarasie muzyka, zero animacji. Bary – bardzo mało napojów, ciągłe braki, napoje wydzielane, barmani nieuprzejmi i niechętnie wlewają sok, udając że są zajęci lub nie ma ich po prostu. Ciągle trzeba się prosić, co przy pobycie z dzieckiem trochę uciążliwe. Alkohole pochowane pod barem i też niechętnie nalewane. Oszczędzają na każdym kroku. Większość gości skarżyła sie na jedzenie i obsługę podczas naszego pobytu. Jedzenie – niestety kiepskie, mały wybór 2-3 rodzaje mięsa i ryb, małe kawałeczki poprzepalane, wydzielane przez obsługę. Bułeczki, sałatki, ciasta dobre. Kawa rozpuszczalna i herbata ekspresowe do samodzielnego zrobienia. W restauracji straszny chaos, dużo gości i niestety braki talerzy i sztućców. Baseny – duży basen bardzo zimna woda, mały basen woda podgrzewana, część płytka dla dzieci i głęboka 2 m. Aquapark cudny dużo zjeżdżalni i atrakcji dla dzieci, woda ciepła. Plaża piaszczysta, woda płytka do ok 1 km wgłab, brak rafy, trochę muszelek, meduzy. Przy wietrze kitesurfingowcy na morzu. W razie pytań piszcie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
diablo_wawa Re: Sea beach & Aqua Park 28.02.14, 17:43 Bardzo dziekuje za wyczerpujacy opis.Przyznam szczerze ze mam mieszane odczucia...I te dotyczace posilkow (gdyz lecimy z dziecmi),opasek all(ich roznych kolorow),no i tej nieszczesnej rafy...A raczej jej brak...Jedynym plusem zdaje byc sie Aquapark...Caly czas myslimy czy oby nie zmienic hotelu,bo szalu z opiniami to nie ma...Czy obok hotelu Sea Beach...jest dostepny pomost zeby moc snurkowac,i jak sie maja pokoje a raczej ich stan.Dziekuje i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
klonogelonez Re: Sea beach & Aqua Park 28.02.14, 18:24 witam mam pytanko to jeżeli był to szósty pobyt to macie porównanie w stosunku do innych hoteli i moje pytanie czy warto tam jechać i czy pobyt uznajecie za udany czy nie ???????? Odpowiedz Link Zgłoś
deltadee Re: Sea beach & Aqua Park 02.03.14, 12:48 witam, pobyt uważam za udany bo uwielbiam egipt i potrafię sie dobrze bawic mimo różnych warunków. aquapark jest cudny i to jedyna chyba tam najfajniesza sprawa. duzo zjezdzalni i ciepła woda. byłam kilka lat temu w hotelu regency plaza (teraz jest tam aquapark, wtedy jedzenie było boskie) to jest obok, więc wiedziałam ze brak rafy i plytkie morze, takie fajne dla dzieci. plaża ładna i leżaczki. pomost jest hotelu Albatros Moderna i Regency wstęp płatny 5 dolarów nie można sie targować. zarządzenie dyrekcji hotelu i do tego wielbłąd cena 20 dolarów, kosmos, bo normalnie był za 2 dolary. hotelu raczej nie polecam bo w porównaniu do innych wypada słabo. do tego personel nieuprzejmy. sprawdzcie dreams beach cudna rafa albo kiroseiz tez dla dzieci fajne hotele. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-17 Re: Sea beach & Aqua Park 23.05.15, 12:50 Proszę o najświeższe opinie odnośnie hotelu.Wybieramy się tam 8 czerwca z 5 latkiem...jeszcze nie zdecydowałam czy na pewno ten hotel.Zastanawiamy się rowniez nad Tunezja(hotel Samira Club)Prosze o pomoc..od czytania opini juz mnie głowa boli Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia1308 Re: Sea beach & Aqua Park - pokoje 23.03.14, 17:16 Witam, chciałabym się dowiedzieć jak wygląda sprawa z pokojami. Czy są problemy z dostawką, bo przy wykupie wycieczki mamy pokój 2 osobowy a jedziemy z 5 letnim dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
hustawek Re: Sea beach & Aqua Park 12.07.14, 11:17 Do Egiptowa wyruszamy w dwie rodziny 2x2+2 (dzieci w wieku 3-6 lat) z biurem Sun&Fun. Wylot z Wawy liniami 4You (Eurolot) opózniony o 20min. Na miejscu lądujemy po ok 4godzinach na starym terminalu w Sharm. Czekał już tam na nasz przedstawiciel biura. Po załatwieniu formalności (wypełnieniu karty lądowań - czy jak tam to nazywają - najlepiej mieć swoje długopisy) ładujemy się do autobusu i po ok 20 min podjeżdżamy pod nasz hotel Sea Beach Resort @ Aqua Park. Pierwsze wrażenie niezle - hol przy recepcji robi wrażenie - skórzane kanapy, obszerna przestrzen, fajny chłodek. Sprawe pokoju najpierw staraliśmy się załatwić bez $ - zależało nam by mieć pokój blisko znajomych. Oczywiście info zwrotne - brak takich pokoi - tylko w oddzielnych budynkach. No to wypełniłem paszport banknotem 20$ wypowiadając magiczne "Please check again" i po chwili jakimś cudem pokoje blisko siebie sie znalazły. Dostaliśmy 1118 i 1116 na parterze budynku w kształcie litery U przyklejony do restauracji głównej po jej lewej stronie. Czytając wcześniejsze opinie o hotelu i jakości pokojów nie wiele oczekiwaliśmy no i faktycznie... Oba pokoje bez szału - sam pokój, szafy, taras ok. Gorzej z łazienką - a dokładnie z kabiną prysznicową. Wchodziliśmy do niej w klapkach bo podłoga odrażała. Lodowka, suszarka, klima, sejf - działały bez zastrzeżeń. Zgodnie z obietnią recepcji po 20 min trafia do nas łóżko - dostawka. Na samym holu wchodząc do hotelu po prawo przed recepcją znajduje sie lobby bar (czynny 10-00 w ramach all, potem dodatkowo płatny). Jest tam najzimniej w całym hotelu , tam odbiera się wode butelkowaną, można napić się piwa drinków, obejrzeć tv, pograc w bilarda (dodatkowo płatny). Za recepcją też po prawo znajduje się korytarz prowadzący do SPA, miejsca gdzie dyżurują rezydenci oraz Kids Clubu. SPA czynne 9-21 oferuje rózne masaże, najtańszy 0,5h chyba 55$. Na przeciwko recepcji, po lewej stronie znajduje się restauracja główna dla Rosjan (oni dostają czerwone opaski albo żółte ale z innymi napisami niż my). My też tam możemy jeść, ale dla nas Polaków, Anglików i innych jest niedawno oddana do użytku restauracja na piętrze - wchodzi się do niej od zewnątrz po drewnianych schodach. Jedzenie w obu restauracjach jest takie samo - tylko chyba na dole mają nawet troche wiecej owoców. Śniadania w godz 7-10, obiad 13-15, kolacja 19-22. Jedzenie średnio przyprawione, troch monotonne, ale każdy znajdzie coś dla siebie. Nasze dzieci były na 10-dniowej diecie frytkowo-naleśnikowej... ale były z tego powodu przeszczęśliwe. Nikt głodny nie chodził. Na śniadanie standardowo omlety, naleśniki, płatki sniadaniowe, sery itd. Na obiad różne postacie makaronów z dodatkami, pizza, zupy, jakieś mięso itp. Kolacja podobnie tylko z nakrytymi obrusami stołami. Rano do picia nie podają napojów gazowanych, piwa i wina. Te dopiero do obiadu lub kolacji. Automat Nescafe i Nestea oraz dystrubutory z wodą, sokami i gazowanymi w każdym barze. Podaczas naszego pobytu nie mieliśmy problemów ze znalezieniem wolnego stolika (dla 8 osób). Czasem faktycznie brakowało sztućców ale wtedy podchodziłem i brałem od kolesia roznoszącego. Fajną sprawą były posiłki w barze przy plaży (wydawane od 12) - frytki, hamburgery, hot-dogi, pizze, ciasta, grillowane mięso i warzywa, owoce. Nie raz się zdarzyło, że po posiłku tam odpuszczaliśmy już sobie obiad w restauracji głównej. W holu recepcji znajdują sie sklepy z pamiątkami, koszulkami, walizkami i spożywczy (napoje słodycze chipsy, chemia) oraz automat wymieniający $ na LE. Wychodzac z holu głównego na wprost mamy basen główny, a po prawo restauracje a'la carte (chińską, włoską) i tzw bar na tarasie (czynny 17:30-00:00 serwujący tylko napoje i alko, oraz lody dodatkowo płatne). W czasie całego pobytu można zapisać się jeden raz na kolacje (na godz 19 lub 21) do każdej restauracji. Zapisy są przy stoliku na holu głownym od godz 10 - przy czym zapisać się można tylko na dziś lub na jutro. Zdarzają się kolejki... My jedliśmy w każdej, najbardziej smakowało w chińskiej. Chyba najsłabiej wypadła kolacja orientalna - serwowana przy barze na plazy. Do każdej takiej kolacji dają wino wyraźnie lepsze niż to serwowane do obiadu i kolacji w restauracji głównej. Idąc dalej w prawo za barem mamy hotelową aptekę i teatr gdzie od 20:30 zaczynało się mini disco dla dzieci, a potem jakieś tematyczne show dla dorosłych (szału nie było ale w sumie było na co popatrzeć). W teatrze znajduje się też bar z napojami + alko czynny 20:30-23:30 lub do wyczerpania zapasów . Kids club dla dzieci czynny 10-13, 15-17. Tylko w kids clubie i tylko od 15 wydawane są darmowe lody. Animatorki co dzień wymyślały inne akcje tematyczne dla dzieci np dzien fotografa, pirata, lekarza itd. Na basenie głównym są częsci z płytszą oraz głębszą wodą. Znajdują się tam też dwie mniejsze zjeżdżalnie - czynne krótko, miejsce gdzie odbywają się tańce, aquareobik oraz np zawody w piłkę wodną. Bar na basenowej wyspie czynny 10-17 serwuje tylko napoje i alko. Można się do niego dostać po mostku albo podpływając od tyłu. Leżaki przy basenie organizowaliśmy dwojako - albo rezerwując mimo zakazu wcześnie rano przed 7 (najlepiej swoimi recznikami, które wyróżniały się od pomarańczowych-hotelowych) albo przez dolara dzień wczesniej dla obsługi (zawsze byli chetni). Budki recznikowe, w których wymieniamy karty na reczniki czynne od 8 do zachodu słońca (nie ma problemu - zawsze mozna wziasc recznik do pokoju i wymienic nazajutrz). Problemów z leżakami na pewno nie było na plaży. Plaża żwirkowa (najlepiej mieć buty), woda ciepła, na ok 500m wgłąb płytka do kolan a potem rafa (ale bez szału chociaż rybek sporo). Ja snurkowałem tam na dwa sposoby z dwóch pomostów po lewej stronie od naszego hotelu: 1) oficjalnie zamknięty (remontowany), bezpłatny tylko z utrudnionym dostępem. Aby się na niego dostać trzeba boczkiem obejść coś a'la furtkę, krate, a potem by wejść do wody trzeba się opuszczać po metalowej konstrukcji (dla dzieci i słabszych kobiet może być problem i konieczna jest tzw pomocna dłoń). 2) płatny (na wejściu siedzi w budce ochroniarz sprawdzający czy ma sie wykupiony bilet za 5$ w recepcji hotelu, do którego należy pomost - ten hotel to jakiś Picalbatros chyba). Tam przynajmniej jest drabinka do zejscia do wody. Aby dostać sie do hotelowego Aqua Parku (czynny 10-17) trzeba wyjść jakieś 100 m na lewo przed hotel. Należy zabrać ze sobą reczniki z hotelu. "Aquaparkowy" bar serwuje tylko napoje bez % i przekąski typu bułki z serem. Problemów z leżakami brak. W samym aquaparku po lewo znajduje się część dla mniejszych dzieci (płytkie baseny, stateczki ze zjeżdzalniami, skrzynia z przelewającą się wodą i tzw "lazy river") a po prawo większe zjeżdżalnie, basen ze sztuczną falą oraz zjeżdzalnie z kołami i matami. Nie wszystkie zjeżdżalnie są czynne cały czas - nie skumałem godzin, ale można podpytać obsługi to powiedzą co kiedy będzie działać. Z atrakcji poza hotelowych udało mi się z kolegą (małżonki z dziećmi zostały wybrać na Tiran - z biurem Nataliasharm (POLECAM) Wrażenia super, w 100% polecam ze względu na to co można zobaczyć ale i organizacje - wszystko dopięte na tzw ostatni guzik, punktualnie itd.A juz mistrzostwo swiata ze strony Natalii to był wyjazd na łódź ze szkalnym dnem (zeby dzieci mogły rybki pooglądać).Dzień wcześniej ze znajomymi o po godz 20tej myślimy, że może warto zabrać dzieci na coś takiego, krótka wymiana smsów z Natalią i nazajutrz rano z polskojęzycznym przewodnikiem już jesteśmy na łodzi. Takie rzeczy to tylko z Nataliasharm Jeśli chodzi o zemste, to na 8 osób lekkie objawy miała tylko moja żona (może to zasługa "kuracji" priobiotykowej przed i w trakcie wyjazdu). Słyszeliśmy o przypadkach, że ludzie 3-4 dni spedzali w wiadomych miejscach z wiadomymi atrakacjami. Generalnie hotel w 10 stopniowej skali oceniamy na 9 (minus za łazienke).Plusem hotelu na pewno atrakcje dla dzieci i obsługa zawsze usmiechnieta, chętna do pogawędek i lekcji językowch Jak Odpowiedz Link Zgłoś
aguska10 Re: Sea beach & Aqua Park 12.07.14, 19:25 Super opis, proszę powiedz czy jest obok jakieś miasto, słyszałam o busach z hotelu płatnych i bezpłatnych, czy takie jezdza? Czy warto się tam wybrać? Czy bezpiecznie można się poruszać po mieście. A jak z busem powrotnym do hotelu. Czeka, czy umawiamy się na godzinę powrotu? A gdzie można zrobić tanie zakupy? Wybieramy się 24 do tego hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
hustawek Re: Sea beach & Aqua Park 13.07.14, 10:06 Zakupy mozna robic bezposrednio naprzeciw bramy hotelu -tzw Royal Market. Jest tam kilkanascie sklepow min z perfumami, pamiatkami, koszulkami, przyprawami. Jest tez samoobslygowy spozywczo-przemyslowy markecik Shepherd. My obkupilismy sie wlasnie tam (trzeba sie targowac). Wg info z recepcji z hotelu jezdza busy hotelowe do: 1) Old Market wyj 17:00 powrot 19:30 - platny 35L 2) Naama Bay wyj 20:15 powrot 23:00 - bezplatny 3)Naama Bay wyj 21:00 powrot 00:30 - platny 35LE 4) Soho Square wyj 21:30 powrot 00:00 -platny 35LE Czy i jak to funkcjonuje, z jakim wyprzedzeniem trzeba rezerwowac, czy nie taniej taxi? - nie wiem. My ze wzgledu na male dzieci nie wypuszczalismy sie na wieczor w miasto. Pewnie gdybym mogl wybralbym sie z jakims lokalnym biurem na zakupowa wycieczke - oni wiedza gdzie mozna taniej i cos dobrego jakosciowo dostac i cos ciekawszego zobaczyc. Mialem nawet taka oferte wieczornego wypadu z Nataliasharm ale w szczegoly nie wchodzilem. Bezpieczenstwem bym sie nie przejmowal ... Odpowiedz Link Zgłoś