innocent81 16.12.06, 15:17 Witam wszystkich, mam krótkie pytanie. Czy ktoś z Was był już na Margaricie( Wenezuela)jeśli tak to proszę o krótkie info na temat tej wyspy i co warto tam zobaczyć? Dzięki za odpowiedzi. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: novack75 Re: Isla Margarita IP: *.icpnet.pl 17.12.06, 19:47 ja w styczniu rowniez wybieram sie do wenezueli i na margerite. i rowniez jestem zainteresowany tematem. Odpowiedz Link
GoĹÄ: gosc Re: Isla Margarita IP: *.234-203-24.mc.videotron.ca 17.12.06, 22:08 tutaj troche info. www.lcupryk.profusehost.net/venezuelan/venezuela.htm Odpowiedz Link
GoĹÄ: Lena Re: Isla Margarita IP: *.jachpol.net 18.12.06, 03:11 "Książkowe" porady znajdziesz wszędzie.Nawet na Googlach wrzucając "isla margarita". Wyspa jest bardzo bezpieczna, ludzie fajni. Mozesz pożczyć samochód na kilka dni i zjeździć cała wyspę (paliwo koztuje grosze - za 1,5 USD zatankowałam cały bak). Fajnie pożyczyć jeepa i na wschodzie pojeździć w niedostępnych terenach. O wybraniu się ze zorganizowaną wycieczką na kontynent czyli delta Orinoko, Canaima, Angel Falls też pomyśl. Trzeba zobaczyć. Odpowiedz Link
GoĹÄ: novack75 Re: Isla Margarita IP: *.icpnet.pl 18.12.06, 19:44 a znacie moze aktualne ceny najbardziej interesujacych towarow w wenezueli? czy euro jest waluta wymienialna, czy nastawic sie raczej na $? dzieki! pozdrawiam! Odpowiedz Link
malgoszac Re: Isla Margarita 24.05.07, 13:38 Podajcie, w jakich byliscie hotelach... ja wlasnie zaczynam sie zastanawiac nad pojechaniem tam w lipcu, ale wyczytalam, ze: 1. moze padac i byc nieprzyjemnie 'pogodowo' 2. wszedzie sa karaluchy tego drugiego boje sie najbardziej, wiec skomentujcie Ci, co byli Odpowiedz Link
ewelinam10 Re: Isla Margarita 24.05.07, 15:54 Puerta del sol prosty ale atmosfera tam jest naprawde swietna, Szef animator Juan Carlo Gonzales jest naprawde suepr - organizuje niezla tam zabawe i tanio mozna tam pojechac Odpowiedz Link
malgoszac Re: Isla Margarita 24.05.07, 16:18 ewelinam10 napisała: > Puerta del sol prosty ale atmosfera tam jest naprawde swietna, Szef animator > Juan Carlo Gonzales jest naprawde suepr - organizuje niezla tam zabawe i tanio > mozna tam pojechac a jak doswiadczenia z robalami? Odpowiedz Link
eon2 Re: Isla Margarita 24.05.07, 21:56 Byliśmy przez miesiąc od 25 carewca, pada zazwyczaj wieczorami lub w nocy. W czasie naszego pobytu nie zdarzył się nawet jeden pochmurny dzień, kilka razy padało w ciągu dnia po max. 15 minut.Jedno masz pewne nie dopadną Cię tam huragany właściwe dla tej pory roku na Karaibach, Margarita leży poza strefą huraganów. Mity o strefie wolnocłowej minęły wraz z nastaniem H.Cheaveza, ceny warszawskie, tani rum i fajki. Wyspa cudowna, wspaniałe super puste plaże. Na zwiedzenie autem wyspy max. 2 dni i zobaczysz tam wszystko. Deltę Orinoco można sobie odpuściić ale Canaima to wrażenia do końca zycia. Byliśmy w hotelu Dunes przy Playa Puerto Cruz na północy wyspy, robala nie widziałem żadnego. Bruno Odpowiedz Link
ewelinam10 Re: Isla Margarita 25.05.07, 13:05 Hej, robale... chyba mielismy szczescie bo to byla zima...w ciagu 17 dni pobytu mielismy 2 jaszczurki w pokoju, z 6 dlugich typu glizdka i jednego malego skorpionika dalo sie przezyc Odpowiedz Link
lapytelsion Re: Isla Margarita 16.12.07, 13:06 Witam, Czy ktoś z forumowiczów był na Margaricie w styczniu bądź lutym ? Jak było ? Proszę o informację czy warto jechać w ten zakątek świata. Jesteśmy nastawieni na odpoczynek ale także na 2-3 wycieczki. Czy ktoś kto był może potwierdzić czy rzeczywiście wieczorami są tam chmary komarów, czy może dotyczy to jedynie kontynentalnej części Wenezueli ? Czy na samej wyspie jest co robić czy tak naprawdę tylko siedzenie w hotelu ? Jak z wypożyczeniem samochodu, wiem że benzyna tanizna, ale czy na luzie można wynająć samochód ? I jeszcze jedno - w różnych miejscach można przeczytać, iż jest tam sporo rabaków. Czy to prawda ? Dziękuję za wszelkie info nt. Margarity. Pozdrawiam Odpowiedz Link
vatis Re: Isla Margarita 20.01.08, 15:11 Byliśmy 26.12.207-10.01.2008 na Margericie. Żadnych komarów nie zanotowaliśmy ani żadnych innych robaczków. Natomiast komary są i owszem w dżungli jak byliśmy na 2 dniowej wycieczce na kontynencie (Delta Orinoco/Canaima). Jest kilka fajnych wycieczek (my zdążyliśmy ze względu na Sylwestra tylko na dwie: Jeep Safari i 2 dniowa Orinoko-Canaima). Samochód można wypożyczyć ale my korzystaliśmy z taxi (tanie i można wynająć na cały dzień również-cenę uzgodnić przed wyjazdem) Pozdr. Odpowiedz Link
adams123 Re: Isla Margarita 23.01.08, 23:50 Hej, dzisiaj wróciłem z Margarity i tak : ciepło, słonecznie, chociaż w nocy często padało a do południa przejściowe chmurki, ale to zdecydowanie na plus, bo ciagle nie prażyło. Komari żadnych, robali w hotelu też nie było (LTI Costa Caribe Beach), chociaz jaszczurki jak najbardziej wypozyczenia samochodu polecam, chociaz nie jest to tak powszechne jakbym myslał, ale spokojnie mozna wypozyczyc przy hotelach lub na telefon - płaciliśmy 40 usd za dobę za Suzuki (jeep). za paliwo to nawet nie warto pisac ile zapłacilismy bo pełen bak to 1 usd !!!! warto objechać wyspe i zobaczyc jak najwięcej "lokalnego życia" jak dla mnie bardzo fajne wakacje, ale 1 wyjazd tam wystarczy... na ciepłe,m słoneczne dni spokojnie mozesz liczyc w tym okresie. Odpowiedz Link
barbados2008 Re: Isla Margarita 26.02.08, 21:26 Byłem na margaricie w lutym 2008 - załączam fotki i nieco opisów na: www.ave.net.pl/karaiby/coche.htm Osobiscie polecam rejs katamaranem na pobliską wyspę Coche Odpowiedz Link