manolka1 26.02.07, 23:51 Czy ktos z Panstwa byl juz kiedys w tym hotelu?Bardzo prosze o jakies opinie.. ola Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaliq78_29 Re: Nubian Village 5* 13.12.07, 18:11 odnawiam wątek....wybieram się tam ( najprawdopodobniej ) w sierpniu przyszłego roku. Ktoś był? opinie? pozdrawiam, Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
atka60 Re: Nubian Village 5* 30.12.07, 20:04 Nie byłam i sama się zastanawiam nad wyjazdem tam, ale przeglądałam opinie na innej stronie- całkiem interesujące. www.egipt.pl/hotele/egipt/nubian-village-8242.html Odpowiedz Link Zgłoś
msmimm Re: Nubian Village 5* 08.01.08, 18:38 wybieramy sie tam w lipcu wieksza grupa a opinie pozbieralem w kilku miejscach i jest ok...ok 70 procent gosci to wlosi(a nie rosjanie jak w innych 4*! Odpowiedz Link Zgłoś
ana-29 Re: Nubian Village 5* 23.01.08, 13:16 Witam, miałam niebywałą przyjemność przebywać w tym hotelu w sierpniu 2006 roku. Razem z moim narzeczonym należymy do entuzjastów Egiptu, tak więc byliśmy tam już w kilku różnych hotelach i możemy je dobrze ocenić. Do konkretów, hotel pierwsza klasa, mieszkaliśmy w bungalowach w przepięknym ogrodzie, na parterze ( jest jeszcze oferta w budynku głównym ) - w hotelu są 2 baseny, jeden większy przy budynku głównym, drugi mniejszy blisko plaży. W obu basenach jest bar w środku, czyli wielka wygoda, również w obu sa serwowane drinki, napoje, kawa itd. Świętną sprawą jest wydawanie wody butelkowanej, czyli bez problemu mozna ją sobie wziąć na plaże, nie martwiąc się, że coś się po drodze wyleje.Podobna sytuacja z piwem - jedzenie bardzo dobre, generalnie dużo potraw nam smakowało, bardzo często są to potrway w stylu włoskim, gdyż w hotelu jest bardzo dużo włochów, zresztą bardzo sympatycznych. Dobra oferta All - śniadanie jest serwowane w głównej restauracji hotelowej, lunch w restauracji hotelowej i obok basenu, snacki obok 2 basenów ( są to hamburgery, frytki, małe hot-dogi oraz mini-kebaby ) - obsługa bardzo sympatyczna, warto zostawiać napiwki - pokój bardzo przyzwoity, ładny, czysty bez żadnych ekstrawagancji, w tv jest polski program - do plaży blisko, bo hotel jest bardzo kameralny, co jest ogromnym plusem. Do głębokiej trzeba przejśc pomostem i tam od razu oglądać piekne rafy, dla lubiących płytkę wodę, jest świetne wejście do morza z brzegu plaży - na besenach i w morzu prowadzone są zajęcia w wodzie, wieczorami zajęcia i imprezy dla dzieci, głównie w języlu włoskim Trochę się rozpisałam, mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałam. Podsumowując, bardzo gorąco polecam ten hotel, a tym, którzy już wykupili gratuluje dobrego wyboru. Jeszcze jedno, wycieczkę mieliśmy wykupioną z biura podróży Kopernik. Dla nas jest to sprawdzone biuro, zawsze mają w ofercie ciekawe hotele, jak np. ten. Jeżeli coś Was jeszcze interesuję proszę pytać. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
kaliq78_29 Re: Nubian Village 5* 24.01.08, 14:31 Witaj, ja wybieram się do Nubiana w sierpniu. Gdzie lepiej wziąć pokój, w samym hotelu czy w bungalowie? ( słyszałem że w bungalowach jest dość głośno) pozdrawiam, kaliq Odpowiedz Link Zgłoś
ana-29 Re: Nubian Village 5* 29.01.08, 16:18 Witaj, to zależy, co kto lubi. My mieszkaliśmy w bungalowie i bardzo nam się podobało, bo mielismy domek w samym centrum ogrodu. I właśnie było spokojnie i bardziej kameralnie( no czasami mieliśmy na ścianie przy wejściu małą jaszczurkę ale to zalety mieszkania w ogrodzie). Znajomi mieszkali przy głównym budynku na 1 piętrze, no i tam było trochę głosniej ( ze względu na imprezy i spotkania przed wejściem do głównego budynku) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś