Dodaj do ulubionych

Premiera filmu "Avatar"

IP: *.zone11.bethere.co.uk 27.12.09, 00:32
ZAJEBISTY FILM!!!! W KONCU COS NOWEGO! INNEGO!
Obserwuj wątek
    • Gość: Joaś Premiera filmu "Avatar" IP: *.146.18.53.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.12.09, 16:45
      Film przerósł moje oczekiwania. Dla mnie to mistrzostwo świata :)
    • Gość: Maria Premiera filmu "Avatar" IP: *.pul.tke.pl 29.12.09, 22:57
      Niestety, wielkie rozczarowanie...
    • Gość: Milosz "Avatar" IP: *.unitymediagroup.de 30.12.09, 11:54
      Oklepane pomysły, wielkie rozczarowanie.
      Moze zachwycać tylko 3D, ale i tak film nie zasługuje na te
      wszystkie achy i ochy.
    • Gość: widz Premiera filmu "Avatar" IP: 83.238.44.* 31.12.09, 15:21
      Film naprawdę godny uwagi.
      POPROSTU ,,NOWE KINO"
    • Gość: Kamil Premiera filmu "Avatar" IP: *.croy.cable.virginmedia.com 31.12.09, 19:40
      Swietny film po prostu miazdzy. Chetnie zobaczyl bym jeszcz raz :D
      • Gość: Huda Re: Premiera filmu "Avatar" IP: *.legnica.vectranet.pl 02.01.10, 23:32
        Ja też uważam, że film po prostu wspaniały..
        Na mianę idioty zasługuje ten, który idzie na ten film i oczekuje
        zawiłej, głębokiej fabuły^^
        Powiedzmy sobie szczerze.. Wszystkie filmy w dzisiejszych czasach
        realizują jakieś schematy, popularne motywy. I niekoniecznie jest to
        złe.
        Avatar to przepiękny spektakl, czysta magia, zabierająca do krainy
        fantazji każdego, kto potrafi się wczuć i nie wyszukiwać słabszych
        stron filmu, żeby móc potem PoTrollować na forach.
    • Gość: kil22 Premiera filmu "Avatar" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 20:45
      Rozczarowanie .Żenada.
      Fabuła beznadziejna ,schematyczna , nieudolnie powielająca pomysły z innych
      superprodukcji.Skrzyżowanie Parku Jurajskiego Tańczącego z wilkami,Patrioty
      ,Dnia Niepodległości ,Rambo itp,Zabrakło tylko jakiegoś wątku terrorystycznego
      .Dialogi idiotyczne ,infantylne ,groteskowe. Niedorzeczne sceny akcji której
      nie ma bo przecież nawet siedmiolatek potrafi odgadnąć co się za chwilę wydarzy.
      W tym filmie nie ma żadnego napięcia ,tajemnicy,ducha.Film w którym
      naznaczenie wybawiciela przez Boga ,Ducha opiekuna planety odbywa się po przez
      obsiedzenie go (przepraszam za użyte słowo ale nic innego mi do głowy nie
      przychodzi)przez latające meduzy staje się po prostu śmieszny (nie mylmy z
      komedią)
      Widowiskowość tego filmu jest przereklamowana.Kilka widoczków jest super ale
      nic po za tym .Efekty 3D nie pomagają temu filmowi .Na pewno nie jest to żadna
      rewolucja czy przełom.
      Gwiezdne Wojny ktoś tu porównuje nie wiem co zobaczył nowego czy
      przełomowego w Avatarze ale nie WOLNO pisać takich bzdur.Ze Star Wars
      zerżnięto kroczącą maszynę bojową i nic więcej na szczęście .
      Nie musicie iść na ten film niech idą Amerykanie wszak oni spalają najwięcej
      benzyny i wybili Indian. Po raz kolejny udzielą sobie rozgrzeszenia i wybawią
      Świat.
      P.S
      Ad technologi 3D .Byłem na filmie Odlot i tam wiadomo po co właśnie jej
      użyto.Pomaga straszyć ,potęguje napięcie i doznania przy oglądaniu
      krajobrazów.Film wspaniały i chociaż dobrze się kończy fabuła zaskakująca,
      zwroty akcji ,postaci nieszablonowe nawet kilka łez może spaść ........Polecam
      • Gość: Kinomanka Re: Premiera filmu "Avatar" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 21:23
        Kompletnie bzdurna opinia. Moim zdaniem film był nowatorski,
        animacja wspaniała, niesamowita wyobraźnia twórców. Świetnie się go
        oglądało, dobra zabawa, wzruszał. Trzeba umiec rozróżniać gatunki
        filmowe i nie oczwkiwać od rozrywkowej produkcji odkrycia Ameryki.
        • Gość: Kinomanka Re: Premiera filmu "Avatar" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 21:25
          A jeszcze co do prostej a nawet przewidywalnej fabuły - te proste
          prawdy sa najczęściej najbardziej zapominane i maja dużą siłe
          oddziaływania. Czesto to co proste jest najbardziej wartosciowe.
          • Gość: gosc Re: Premiera filmu "Avatar" IP: *.chello.pl 06.01.10, 21:31
            Tak naprawdę film ma głębokie przesłanie. Dziwię się, że nikt tego
            nie zauwazył. Dla kogoś tam jest to prosta, płytka fabuła, czysta
            rozrywka, podczas gdy w filmie wyraźnie zawara jest analogia do
            sytuacji jaka mamy teraz. Niszczymy naszą planetę. Nie myślimy o
            ochronie środowiska i niedługo zrównamy wszystko z ziemią tak jak w
            filmie człowiek chciał bezdusznie eksploatować zasoby Pandory.
            Oczywiście dla większości ludzi rośliny i zwierzeta to
            tylko ,,nędzne'' badyle i robaki stojące na przeszkodzie w rozwoju
            cywilizacji i budowie autostrad..
        • Gość: kil222 Re: Premiera filmu "Avatar" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 22:41
          Nowatorski ? Który element filmu był tutaj przełomem ? Napisz proszę ?
          Wzruszających i zabawnych filmów powstało sporo ale za to nikt nie nazywa ich
          nowatorskimi mówimy o nich że są to po prostu dobre filmy.
          Wszystkie sceny ,scenografie, postacie,rzeczy już gdzieś widzieliśmy,od uszu
          tubylców , okiełznane ptaki-dinozaury ,krzywdzone drzewa ,lasy(Władca
          Pierścieni)po maszyny kroczące (Imperium Kontratakuje) Baśniowe światy w różnych
          postaciach też już były być może nie w takim wymiarze ale Cameron zrobił po
          prostu to na co pozwala już technologia której inni użyć po prostu nie mogli bo
          jej nie było.Do tego należy dołączyć możliwości finansowe .Praca nad nakręconym
          materiałem przez dwa lata to luksus na który niewielu producentów może sobie
          pozwolić.
          Niestety wielkie wytwórnie właśnie skupiają się na widowiskach a nie na filmach
          patrz np 2012,Pojutrze, Filmy beznadziejne ale efekty powalające .Jak sądzę
          technologia 3D będzie powszednieć i stanie się standardem ,na pewno zobaczymy
          więc jeszcze o wiele ciekawsze filmy .Myślę ,że z tym filmem jest tak jak z
          nagrodą Nobla dla prezydenta Obamy .Facet nic wielkiego dobrego nie zrobił ale
          nie zrobił też nic złego .Poobiecywał poprawnie kilka wygodnych rzeczy do tego
          jest pierwszym czarnym prezydentem USA i dostał Nobla .Tak samo Cameron zrobił
          słaby ,przewidywalny do bólu,nudny ckliwy ekologiczny melodramat do tego w
          nowej technologii i Oskara też dostanie.
          Osobiście cenie reżysera za poprzednie dokonania które przecież nie były jakimiś
          arcydziełami intelektualnymi Titanic ,Terminator,Prawdziwe kłamstwa.To było i
          jest doskonałe właśnie kino rozrywkowe,charakteryzujące się wyważeniem pomiedzy
          fabułą a efektami specjalnymi. Niestety w Avatarze nic się już 'kupy nie trzyma"
          niestety bo jak wielu szedłem na ten film z nadzieją na kawał dobrej rozrywki.
          • Gość: Kinomanka Re: Premiera filmu "Avatar" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 01:53
            Dobrze się czujesz? Animacja, która pobiła jak na razie wszystko
            dotąd. Mi sie wszystko kupy trzymało i swietnie ten film ogladało. A
            Titanic to dla mnie wielki nudny łzawy gniot.
            • Gość: kill22 Re: Premiera filmu "Avatar" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 06:09
              a Avantar to dramat na miarę filmów Felliniego.......
              Po za tym daruj sobie osobiste wycieczki bo pomyślę żeś nie kinomanką tylko
              trolem jesteś.
              Argumentów o przełomowości też nie dałaś .
              • Gość: Kinomanka Re: Premiera filmu "Avatar" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 15:17
                Osobiste? Moze jesteś przewrażliwiony?:)) Nic osobistego nie
                pisałam, wyrazilam swoje emocje bo jesli nie widzisz przełomowości
                animacji to w ogóle nie mamy o czym dyskutowac.
                • Gość: kil22 Re: Premiera filmu "Avatar" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 00:15
                  Osobiste ? Sama nie rozumiesz co piszesz bowiem co ma znaczyć tekst :
                  dobrze się czujesz albo kolejny raz jesteś chyba przewrażliwiony.Jeszcze trochę
                  a posądzisz mnie o chorobę psychiczną ponieważ nie podoba mi się film Avantar.
                  Argumentów o przełomowości oczywiście kolejny raz nie podałaś napisałaś tylko
                  że animacja jest przełomem Nawet gdyby tak było to film jest beznadziejny i tyle..
                  Nie ma z tobą żadnej dyskusji na argumenty jedynym twoim argumentem jest
                  powtarzanie magicznego słowa przełom.Bez odbioru.
      • saturn5 Re: Premiera filmu "Avatar" 05.01.10, 03:50

> przełomowego w Avatarze ale nie WOLNO pisać takich bzdur.

Eee, sam bzdury wypisujesz i to kosmiczne. Angazujesz sie w jakas krucjate
        przeciwko Avatarze lub krucjate przeciw tym ktorym sie podoba. Film
        kontrowersyjny, i jednym sie bedzie podobac innym nie, wielka tu filozofia?. Wez
        cos na przeczyszczenie lub zrob sobie lewatywe i sie uspokoj.
        • Gość: ja Re: Premiera filmu "Avatar" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 03:41
          A ja powiem, ze bardzo mi sie podoba w Avatarze muzyka:] i ogolnie to powiem tak
          moze niekulturalnie i troche wulgarnie, ze film jest kur.. zajebiaszczy:]
          mmmuuuaaahahahahahahaha!!
    • Gość: dziambi Premiera filmu "Avatar" IP: 80.48.222.* 13.01.10, 01:13
      Jestem wręcz niezdrowo napalona na Sama Worthingtona. Dziś śniło mi się, że
      robi dla mnie striptiz oł jeeessssssssssssss.
    • Gość: Niezadowolony Premiera filmu "Avatar" IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.01.10, 22:49
      Buuuuuuuuuu!!! Kino Helios w Legnicy się posypało i nie wyemitowało
      filmu!!!!!!Dokładnie posypał się dźwięk.... Przejechaliśmy 100km
      żeby zobaczyć film w 3D....jak to możliwe, że takie kina nie maja
      awaryjnego sprzetu!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka