Gość: Kinia IP: *.zone11.bethere.co.uk 27.12.09, 00:32 ZAJEBISTY FILM!!!! W KONCU COS NOWEGO! INNEGO! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Joaś Premiera filmu "Avatar" IP: *.146.18.53.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.12.09, 16:45 Film przerósł moje oczekiwania. Dla mnie to mistrzostwo świata :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Premiera filmu "Avatar" IP: *.pul.tke.pl 29.12.09, 22:57 Niestety, wielkie rozczarowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milosz "Avatar" IP: *.unitymediagroup.de 30.12.09, 11:54 Oklepane pomysły, wielkie rozczarowanie. Moze zachwycać tylko 3D, ale i tak film nie zasługuje na te wszystkie achy i ochy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Premiera filmu "Avatar" IP: 83.238.44.* 31.12.09, 15:21 Film naprawdę godny uwagi. POPROSTU ,,NOWE KINO" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Premiera filmu "Avatar" IP: *.croy.cable.virginmedia.com 31.12.09, 19:40 Swietny film po prostu miazdzy. Chetnie zobaczyl bym jeszcz raz :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Huda Re: Premiera filmu "Avatar" IP: *.legnica.vectranet.pl 02.01.10, 23:32 Ja też uważam, że film po prostu wspaniały.. Na mianę idioty zasługuje ten, który idzie na ten film i oczekuje zawiłej, głębokiej fabuły^^ Powiedzmy sobie szczerze.. Wszystkie filmy w dzisiejszych czasach realizują jakieś schematy, popularne motywy. I niekoniecznie jest to złe. Avatar to przepiękny spektakl, czysta magia, zabierająca do krainy fantazji każdego, kto potrafi się wczuć i nie wyszukiwać słabszych stron filmu, żeby móc potem PoTrollować na forach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kil22 Premiera filmu "Avatar" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 20:45 Rozczarowanie .Żenada. Fabuła beznadziejna ,schematyczna , nieudolnie powielająca pomysły z innych superprodukcji.Skrzyżowanie Parku Jurajskiego Tańczącego z wilkami,Patrioty ,Dnia Niepodległości ,Rambo itp,Zabrakło tylko jakiegoś wątku terrorystycznego .Dialogi idiotyczne ,infantylne ,groteskowe. Niedorzeczne sceny akcji której nie ma bo przecież nawet siedmiolatek potrafi odgadnąć co się za chwilę wydarzy. W tym filmie nie ma żadnego napięcia ,tajemnicy,ducha.Film w którym naznaczenie wybawiciela przez Boga ,Ducha opiekuna planety odbywa się po przez obsiedzenie go (przepraszam za użyte słowo ale nic innego mi do głowy nie przychodzi)przez latające meduzy staje się po prostu śmieszny (nie mylmy z komedią) Widowiskowość tego filmu jest przereklamowana.Kilka widoczków jest super ale nic po za tym .Efekty 3D nie pomagają temu filmowi .Na pewno nie jest to żadna rewolucja czy przełom. Gwiezdne Wojny ktoś tu porównuje nie wiem co zobaczył nowego czy przełomowego w Avatarze ale nie WOLNO pisać takich bzdur.Ze Star Wars zerżnięto kroczącą maszynę bojową i nic więcej na szczęście . Nie musicie iść na ten film niech idą Amerykanie wszak oni spalają najwięcej benzyny i wybili Indian. Po raz kolejny udzielą sobie rozgrzeszenia i wybawią Świat. P.S Ad technologi 3D .Byłem na filmie Odlot i tam wiadomo po co właśnie jej użyto.Pomaga straszyć ,potęguje napięcie i doznania przy oglądaniu krajobrazów.Film wspaniały i chociaż dobrze się kończy fabuła zaskakująca, zwroty akcji ,postaci nieszablonowe nawet kilka łez może spaść ........Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinomanka Re: Premiera filmu "Avatar" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 21:23 Kompletnie bzdurna opinia. Moim zdaniem film był nowatorski, animacja wspaniała, niesamowita wyobraźnia twórców. Świetnie się go oglądało, dobra zabawa, wzruszał. Trzeba umiec rozróżniać gatunki filmowe i nie oczwkiwać od rozrywkowej produkcji odkrycia Ameryki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinomanka Re: Premiera filmu "Avatar" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 21:25 A jeszcze co do prostej a nawet przewidywalnej fabuły - te proste prawdy sa najczęściej najbardziej zapominane i maja dużą siłe oddziaływania. Czesto to co proste jest najbardziej wartosciowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Premiera filmu "Avatar" IP: *.chello.pl 06.01.10, 21:31 Tak naprawdę film ma głębokie przesłanie. Dziwię się, że nikt tego nie zauwazył. Dla kogoś tam jest to prosta, płytka fabuła, czysta rozrywka, podczas gdy w filmie wyraźnie zawara jest analogia do sytuacji jaka mamy teraz. Niszczymy naszą planetę. Nie myślimy o ochronie środowiska i niedługo zrównamy wszystko z ziemią tak jak w filmie człowiek chciał bezdusznie eksploatować zasoby Pandory. Oczywiście dla większości ludzi rośliny i zwierzeta to tylko ,,nędzne'' badyle i robaki stojące na przeszkodzie w rozwoju cywilizacji i budowie autostrad.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kil222 Re: Premiera filmu "Avatar" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 22:41 Nowatorski ? Który element filmu był tutaj przełomem ? Napisz proszę ? Wzruszających i zabawnych filmów powstało sporo ale za to nikt nie nazywa ich nowatorskimi mówimy o nich że są to po prostu dobre filmy. Wszystkie sceny ,scenografie, postacie,rzeczy już gdzieś widzieliśmy,od uszu tubylców , okiełznane ptaki-dinozaury ,krzywdzone drzewa ,lasy(Władca Pierścieni)po maszyny kroczące (Imperium Kontratakuje) Baśniowe światy w różnych postaciach też już były być może nie w takim wymiarze ale Cameron zrobił po prostu to na co pozwala już technologia której inni użyć po prostu nie mogli bo jej nie było.Do tego należy dołączyć możliwości finansowe .Praca nad nakręconym materiałem przez dwa lata to luksus na który niewielu producentów może sobie pozwolić. Niestety wielkie wytwórnie właśnie skupiają się na widowiskach a nie na filmach patrz np 2012,Pojutrze, Filmy beznadziejne ale efekty powalające .Jak sądzę technologia 3D będzie powszednieć i stanie się standardem ,na pewno zobaczymy więc jeszcze o wiele ciekawsze filmy .Myślę ,że z tym filmem jest tak jak z nagrodą Nobla dla prezydenta Obamy .Facet nic wielkiego dobrego nie zrobił ale nie zrobił też nic złego .Poobiecywał poprawnie kilka wygodnych rzeczy do tego jest pierwszym czarnym prezydentem USA i dostał Nobla .Tak samo Cameron zrobił słaby ,przewidywalny do bólu,nudny ckliwy ekologiczny melodramat do tego w nowej technologii i Oskara też dostanie. Osobiście cenie reżysera za poprzednie dokonania które przecież nie były jakimiś arcydziełami intelektualnymi Titanic ,Terminator,Prawdziwe kłamstwa.To było i jest doskonałe właśnie kino rozrywkowe,charakteryzujące się wyważeniem pomiedzy fabułą a efektami specjalnymi. Niestety w Avatarze nic się już 'kupy nie trzyma" niestety bo jak wielu szedłem na ten film z nadzieją na kawał dobrej rozrywki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinomanka Re: Premiera filmu "Avatar" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 01:53 Dobrze się czujesz? Animacja, która pobiła jak na razie wszystko dotąd. Mi sie wszystko kupy trzymało i swietnie ten film ogladało. A Titanic to dla mnie wielki nudny łzawy gniot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kill22 Re: Premiera filmu "Avatar" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 06:09 a Avantar to dramat na miarę filmów Felliniego....... Po za tym daruj sobie osobiste wycieczki bo pomyślę żeś nie kinomanką tylko trolem jesteś. Argumentów o przełomowości też nie dałaś . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinomanka Re: Premiera filmu "Avatar" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 15:17 Osobiste? Moze jesteś przewrażliwiony?:)) Nic osobistego nie pisałam, wyrazilam swoje emocje bo jesli nie widzisz przełomowości animacji to w ogóle nie mamy o czym dyskutowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kil22 Re: Premiera filmu "Avatar" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 00:15 Osobiste ? Sama nie rozumiesz co piszesz bowiem co ma znaczyć tekst : dobrze się czujesz albo kolejny raz jesteś chyba przewrażliwiony.Jeszcze trochę a posądzisz mnie o chorobę psychiczną ponieważ nie podoba mi się film Avantar. Argumentów o przełomowości oczywiście kolejny raz nie podałaś napisałaś tylko że animacja jest przełomem Nawet gdyby tak było to film jest beznadziejny i tyle.. Nie ma z tobą żadnej dyskusji na argumenty jedynym twoim argumentem jest powtarzanie magicznego słowa przełom.Bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
saturn5 Re: Premiera filmu "Avatar" 05.01.10, 03:50 > przełomowego w Avatarze ale nie WOLNO pisać takich bzdur. Eee, sam bzdury wypisujesz i to kosmiczne. Angazujesz sie w jakas krucjate przeciwko Avatarze lub krucjate przeciw tym ktorym sie podoba. Film kontrowersyjny, i jednym sie bedzie podobac innym nie, wielka tu filozofia?. Wez cos na przeczyszczenie lub zrob sobie lewatywe i sie uspokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Premiera filmu "Avatar" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 03:41 A ja powiem, ze bardzo mi sie podoba w Avatarze muzyka:] i ogolnie to powiem tak moze niekulturalnie i troche wulgarnie, ze film jest kur.. zajebiaszczy:] mmmuuuaaahahahahahahaha!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziambi Premiera filmu "Avatar" IP: 80.48.222.* 13.01.10, 01:13 Jestem wręcz niezdrowo napalona na Sama Worthingtona. Dziś śniło mi się, że robi dla mnie striptiz oł jeeessssssssssssss. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezadowolony Premiera filmu "Avatar" IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.01.10, 22:49 Buuuuuuuuuu!!! Kino Helios w Legnicy się posypało i nie wyemitowało filmu!!!!!!Dokładnie posypał się dźwięk.... Przejechaliśmy 100km żeby zobaczyć film w 3D....jak to możliwe, że takie kina nie maja awaryjnego sprzetu!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś