Dodaj do ulubionych

Avatar 3d - czy wam się podobał?

30.12.09, 11:59
Internet huczy od zachwytów nad tym filmem, a ja... obejrzałam go niedawno i czuję się lekko zawiedziona. Efekty specjalne na pewno świetne i film ogólnie ładny (dosłownie), ale ta niby nowa rewolucyjna technologia 3d jakoś mnie nie powaliła. Obraz wydawał mi się ciemniejszy niż powinien, a sekwencje ruchu były zupełnie rozmyte. Fakt, że film oglądałam w zwykłym Cinema City - czy w Imaksie jest lepiej? Wie może ktoś?
Obserwuj wątek
    • Gość: ktoś Re: Avatar 3d - czy wam się podobał? IP: *.icpnet.pl 30.12.09, 21:13
      No niestety nie jest:)
    • Gość: Wrecekrzepki Re: Avatar 3d - czy wam się podobał? IP: *.xdsl.centertel.pl 31.12.09, 15:57
      IMAX to zupelnie inna jakosc - ogladanie tego na zwyklym ekranie mija sie z
      celem. Obraz moze sie wydawac troche ciemniejszy, ale to kwestia zastosowania
      techniki 3D i jej ograniczen (obraz dociera do oczu spolaryzowany, co juz z
      definicji oznacza, ze jest ciemniejszy), ale ogladajac film w IMAXie nie
      zwracalem na to zbytnio uwagi.
      Jesli jakikolwiek film powstal, ktory naprawde popycha technologie IMAX do
      granic - to jest to z pewnoscia Avatar.
      Niestety, Ty juz go widzialas w gorszej jakosci w zwyklym kinie - nie zrobi
      wobec tego na tobie takiego wrazenia, jak pierwsze obejrzenie. Ale sprobowac mozesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka