Dodaj do ulubionych

Duża ryba

IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 04.02.04, 13:14
Tim Burton pokusil sie na historie pelnom niespodzianek , ale ten cukierkowy
ton robi swoje.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Duża ryba IP: 80.51.255.* 23.02.04, 22:04
      kicha a nie film a wiecie gdzie napisy dostac bo tłumaczyc mi sie niechce
      takiego filmu nie polecam mam, go jusz od miesieca
    • ton2 Re: Duża ryba 24.02.04, 09:25
      Moim zdaniem to świetny film. Bardzo ciepły, pozytywny i dobrze opowiedziany
      (co w pewnym sensie istotą tego filmu jest). Czuć w nim rękę Burtona, a on (no
      moze oprócz Planety Małp) kichy jeszcze nie wypuscil. Nie zgodze sie z
      argumentwem, ze jest przeslodzony, czy cukierkowy. Jest ładny i miły - to
      owszem. Wyszedlem z kina pelen optymizmu i z usmiechem na ustach. Polecam tym,
      ktorzy lubia Burtona i tym, ktorzy nie gustuja jedynie w morcznych filmach o
      smierci, maniakalnych mordercach i okropnosci ludzkiego losu.

Pozdr
      • Gość: witbik Re: Duża ryba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.04, 10:30
        w 100% się zgadzam doskonały film, polecam każdemu.Dawno nie widziałem tak
        dobrego AMerykańskeigo Philmu.
    • Gość: asia Re: Duża ryba IP: *.crowley.pl 27.02.04, 17:36
      nie idzcie na ten film juz dawno tak sie nie nudzilam. pomysl moze o.k ale
      opowiedziany w sposob nudny i za dlugi. jednym slowem do bani!!!!
      • Gość: Andy Re: Duża ryba IP: *.chello.pl 27.02.04, 22:22
        masz absolutna racje! nudy okropne! rozumiem przeslanie filmu, ale to co dzieje
        sie przez dluższą czesc filmu to totalna katastrofa: nudy i jeszcze raz nudy.
        NIE IDZCIE NA TEN FILM !!!
        • Gość: panfred Re: Duża ryba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.04, 23:20
          Nie, no, jest co najmniej ok. Ciepło i szczerze, poza tym optymistycznie i
          niebanalnie. Ale wszystko zależy od nastawienia. Ale rozumiem, ze snieg za
          oknem i trudno moze myslec, jakie to zycie moze byc piekne.
    • Gość: AKL Re: Duża ryba IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.02.04, 07:38
      Film jest uroczy. Klimatem przypomina "Amelię". Ilu takich ludzi, jest wśród
      nas! Uważam, że Tim Burton pięknie umotywował naturalną ludzką dążność do
      ucieczki od szarości życia. Bujna wyobraźnia świadczy o inteligencji. Trzeba
      tylko mieć odrobinę tolerancji do takiej właśnie ludzkiej słabości,
      przejawiającej się w kolorowaniu swoich przeżyc.Przyznam się, że mnie to
      denerwowało, ale może teraz, po obejrzeniu tego pięknego filmu zdobędę się na
      więcej zrozumienia.
      • charade Re: Duża ryba 29.02.04, 22:27
        Cudowny film. Nie wiem, czy wybitny, ale mnie zauroczył. Na początku jest
        trochę dłużyzn, ale człowiek sam nie wie, kiedy się zatraca w tym baśniowym
        świecie surrealistycznych opowieści Blooma. Film jest też niezwykle skuteczny w
        zakresie wyciskania łez, wiele osób w kinie ocierało łzy. I jeszcze dziwna
        rzecz - zawsze, jak pokazują się już napisy końcowe, to ludzie zrywają się jak
        szaleni i pędzą jak bydło w stronę wyjścia. Tutaj było zgoła inaczej, ludzie
        siedzieli i siedzieli... :)

Jak komuś się nie podobają tego typu filmu, jeśli ktoś pragnie szybszej akcji,
        sztucznej krwi oraz prostego scenariusza, to niech się lepiej trzyma obrazów
        pokroju "S.W.A.T.".
    • Gość: oolhk Niespodzianka na Topie ! IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 01.03.04, 14:42
      Mozna troche ponarzekac na oprawe , ale i tak calosc jest urocza.
      Warto tez zauwazyc , ze w USA film mial ogromny skok / gdzies z 15 m. na 2m/.
    • Gość: Quella Re: Duża ryba IP: 62.148.86.* 05.03.04, 10:34
      RE-WE-LA-CJA!!!!
      Polecam, polecam, polecam. Burtonowi mozna zaufac na 100%.
      Tylko kochani, przypomnijcie mi, co czarownica powiedziala Bloomowi, jak
      opuszczal miasto? Cos, ze "ryba rosnie twedy, gdy nie mozna jej zlapac"?
      A kto sie nudzil na filmie ten trąba!
      • Gość: ula wspaniały, czarujący film! Polecam! n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 11:10
        • servena Re: wspaniały, czarujący film! Polecam! n/t 09.03.04, 12:43
          Oglądałam go wczoraj późnym wieczorem, wyszłam z kina przed północą i jestem
          zachwycona. Ten film zadowoli znawców antropologii kultury - żonglowanie
          motywami baśniowymi (Grimm...), archetypami - po prostu mistrzostwo. Do tego
          motyw wędrówki jako samopoznania osadzony w niesamowitej baśniowej konwencji.
          Mnóstwo odniesień do literatury, toposów kulturowych. Świetne aktorstwo. No i
          Helena Bohnam Carter - trochę lat jej przybyło, ale wdzięk i czar - jak zawsze.
          Jeden z lepszych filmów, jakie ostatnio widziałam. Polecam.
    • Gość: lusia Re: Duża ryba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.04, 19:10
      Film, który ogląda się z zapartym tchem. Dobrze, będąc dorosłym, wrócić do
      pieknej krainy baśni. Świetne zdjęcia, jeśli chcesz odpocząć - obejrzyj!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka