Gość: oolhk IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 04.02.04, 13:14 Tim Burton pokusil sie na historie pelnom niespodzianek , ale ten cukierkowy ton robi swoje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Duża ryba IP: 80.51.255.* 23.02.04, 22:04 kicha a nie film a wiecie gdzie napisy dostac bo tłumaczyc mi sie niechce takiego filmu nie polecam mam, go jusz od miesieca Odpowiedz Link Zgłoś
ton2 Re: Duża ryba 24.02.04, 09:25 Moim zdaniem to świetny film. Bardzo ciepły, pozytywny i dobrze opowiedziany (co w pewnym sensie istotą tego filmu jest). Czuć w nim rękę Burtona, a on (no moze oprócz Planety Małp) kichy jeszcze nie wypuscil. Nie zgodze sie z argumentwem, ze jest przeslodzony, czy cukierkowy. Jest ładny i miły - to owszem. Wyszedlem z kina pelen optymizmu i z usmiechem na ustach. Polecam tym, ktorzy lubia Burtona i tym, ktorzy nie gustuja jedynie w morcznych filmach o smierci, maniakalnych mordercach i okropnosci ludzkiego losu. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witbik Re: Duża ryba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.04, 10:30 w 100% się zgadzam doskonały film, polecam każdemu.Dawno nie widziałem tak dobrego AMerykańskeigo Philmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Duża ryba IP: *.crowley.pl 27.02.04, 17:36 nie idzcie na ten film juz dawno tak sie nie nudzilam. pomysl moze o.k ale opowiedziany w sposob nudny i za dlugi. jednym slowem do bani!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Duża ryba IP: *.chello.pl 27.02.04, 22:22 masz absolutna racje! nudy okropne! rozumiem przeslanie filmu, ale to co dzieje sie przez dluższą czesc filmu to totalna katastrofa: nudy i jeszcze raz nudy. NIE IDZCIE NA TEN FILM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panfred Re: Duża ryba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.04, 23:20 Nie, no, jest co najmniej ok. Ciepło i szczerze, poza tym optymistycznie i niebanalnie. Ale wszystko zależy od nastawienia. Ale rozumiem, ze snieg za oknem i trudno moze myslec, jakie to zycie moze byc piekne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AKL Re: Duża ryba IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.02.04, 07:38 Film jest uroczy. Klimatem przypomina "Amelię". Ilu takich ludzi, jest wśród nas! Uważam, że Tim Burton pięknie umotywował naturalną ludzką dążność do ucieczki od szarości życia. Bujna wyobraźnia świadczy o inteligencji. Trzeba tylko mieć odrobinę tolerancji do takiej właśnie ludzkiej słabości, przejawiającej się w kolorowaniu swoich przeżyc.Przyznam się, że mnie to denerwowało, ale może teraz, po obejrzeniu tego pięknego filmu zdobędę się na więcej zrozumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
charade Re: Duża ryba 29.02.04, 22:27 Cudowny film. Nie wiem, czy wybitny, ale mnie zauroczył. Na początku jest trochę dłużyzn, ale człowiek sam nie wie, kiedy się zatraca w tym baśniowym świecie surrealistycznych opowieści Blooma. Film jest też niezwykle skuteczny w zakresie wyciskania łez, wiele osób w kinie ocierało łzy. I jeszcze dziwna rzecz - zawsze, jak pokazują się już napisy końcowe, to ludzie zrywają się jak szaleni i pędzą jak bydło w stronę wyjścia. Tutaj było zgoła inaczej, ludzie siedzieli i siedzieli... :) Jak komuś się nie podobają tego typu filmu, jeśli ktoś pragnie szybszej akcji, sztucznej krwi oraz prostego scenariusza, to niech się lepiej trzyma obrazów pokroju "S.W.A.T.". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oolhk Niespodzianka na Topie ! IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 01.03.04, 14:42 Mozna troche ponarzekac na oprawe , ale i tak calosc jest urocza. Warto tez zauwazyc , ze w USA film mial ogromny skok / gdzies z 15 m. na 2m/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Quella Re: Duża ryba IP: 62.148.86.* 05.03.04, 10:34 RE-WE-LA-CJA!!!! Polecam, polecam, polecam. Burtonowi mozna zaufac na 100%. Tylko kochani, przypomnijcie mi, co czarownica powiedziala Bloomowi, jak opuszczal miasto? Cos, ze "ryba rosnie twedy, gdy nie mozna jej zlapac"? A kto sie nudzil na filmie ten trąba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula wspaniały, czarujący film! Polecam! n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 11:10 Odpowiedz Link Zgłoś
servena Re: wspaniały, czarujący film! Polecam! n/t 09.03.04, 12:43 Oglądałam go wczoraj późnym wieczorem, wyszłam z kina przed północą i jestem zachwycona. Ten film zadowoli znawców antropologii kultury - żonglowanie motywami baśniowymi (Grimm...), archetypami - po prostu mistrzostwo. Do tego motyw wędrówki jako samopoznania osadzony w niesamowitej baśniowej konwencji. Mnóstwo odniesień do literatury, toposów kulturowych. Świetne aktorstwo. No i Helena Bohnam Carter - trochę lat jej przybyło, ale wdzięk i czar - jak zawsze. Jeden z lepszych filmów, jakie ostatnio widziałam. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lusia Re: Duża ryba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.04, 19:10 Film, który ogląda się z zapartym tchem. Dobrze, będąc dorosłym, wrócić do pieknej krainy baśni. Świetne zdjęcia, jeśli chcesz odpocząć - obejrzyj! Odpowiedz Link Zgłoś