Dodaj do ulubionych

Najlepsze teksty z "Rejsu". TOP 25

IP: 92.13.29.* 20.10.10, 17:00
Fajoskie :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomasz Re: Najlepsze teksty z "Rejsu". TOP 25 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.10, 17:46
      Całościowo Rejs podoba mi się średnio, ale scena z "teleturniejem" na statku jest mistrzowska :D
    • Gość: jacek Re: Najlepsze teksty z "Rejsu". TOP 25 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.10, 17:54
      A odgłos paszczą gdzie???
    • Gość: wieś-max Re: Najlepsze teksty z "Rejsu". TOP 25 IP: 188.33.31.* 20.10.10, 18:18
      ...REJS to zajebisty film tak samo jak ,ALTERNATYWY 4 ,MIŚ co by nie pisać to zajebiste filmy te filmy trzeba rozumieć, i takich filmów się nie robi już a to dla tego bo osoby co pracowały nad takimi filmami to albo nie żyją albo są na zachodzie i wątpie czy który rezyser lub aktor im dorówna współczesne szczawiki tego nie rozumieję to bez muzgi wychowane na kompach i grach....
    • Gość: whitewolf Re: Najlepsze teksty z "Rejsu". TOP 25 IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.10, 19:28
      Odgłos paszczą jest na 5 stronie
    • Gość: Mamoń Re: Najlepsze teksty z "Rejsu". TOP 25 IP: *.gemini.net.pl 20.10.10, 19:55
      "Rejs" to jeden z tych tzw kultowych filmów, który świetnie wypada, cytowany na zakrapianej imprezie, gorzej gdy przyjdzie go obejrzeć w całości.

Zwłaszcza, gdy zna się trochę lepiej genezę jego powstania.

Może tego po prostu nie wolno oglądać na trzeźwo ;)
    • Gość: Bohomaz Re: Najlepsze teksty z "Rejsu". TOP 25 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.10, 20:19
      Popracujcie trochę nad interpunkcją. Kwestia "A skąd mam mieć" to pytanie, a "Bardzo mi przykro" to stwierdzenie... Jak to jest, że cokolwiek za co bierze się GW musi być w taki czy inny sposób spieprzone, nie może być dobre od początku do końca?
    • sokolasty Re: Najlepsze teksty z "Rejsu". TOP 25 20.10.10, 21:04
      Mnie Rejs nuży, no niestety polski kino, nuda, nic się nie dzieje ;)

Co innego podnoszony wcześniej Miś, no to już się i dobrze ogląda, i cytuje ;)

"A może to wasza matka"
    • janq43 Re: Najlepsze teksty z "Rejsu". TOP 25 20.10.10, 21:05
      Z tymi papierosami to jak obecnie z komórkami!
    • tw52 Re: Najlepsze teksty z "Rejsu". TOP 25 20.10.10, 21:48
      ja tam bym oddal :glos na inny dialog z Rejsu:
      odbywa sie quiz. pytanie:
      "prosze podac nazwe miasta nad Wisla zalozonego przez krola o tym samym imieniu"
      uczestnik quizu sie zastanawia...
      w tym czasie na drugim planie ktos pyta:
      "panie Kazimierzu, widzial pan moze klucz od kabiny?"

oswiatowiec Tym upomina tamtego: "prosze nie podpowiadac"
      uczestnik quizu odpowiada: "Kluczbork"
    • Gość: r Re: Najlepsze teksty z "Rejsu". TOP 25 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.10, 23:38
      A ja jestem już zmęczony jak ktoś po raz 50-ty mówi jaki ten Rejs jest kultowy i cytuje ten sam dowcip o odgłosie paszczowym.

Uczyli się ludzie kiedyś filmów na pamięć, czy co?
    • Gość: tak to jest Re: Najlepsze teksty z "Rejsu". TOP 25 IP: *.ists.pl 21.10.10, 00:28
      Gościu r,

kiedyś ludzie oglądali jeden film w życiu.

Ciebie jeszcze wtedy na świecie nie było i tego nie rozumiesz.

Rejs, to był dla nich smak wielkiego świata.

A na co dzień brud smród i ubóstwo. Jakaś okropna robota gdzieś w brudzie i nędzy.

Zarobki takie, że nie dało się zdechnąć z głodu ani nie wywalali z nędznego mieszkania. Na sweter robiłeś pół roku. Na buty rok, pod warunkiem, że upolowałeś.

Bo każdy miał papierkowe pieniądze w skromnej ilości, ale półki normalnie były puste.

Kupował ten, kto miał znajomości.

Po prostu socjalizm.

Wtedy wielu zapisało się do partii, żeby być przy korycie. Za cenę znęcania się nad resztą ludzi żyli jak bogacze w kraju nędzarzy. Innych po prostu wyzuli /czyli okradli/ ze wszelkiego mienia pod pozorem przeznaczenia na cele użyteczności publicznej...

Niedługo zrozumiesz jak to było, bo cała Europa z powrotem po "pieredyszce" wraca do "realnego" socjalizmu.
    • californian1 Re: Najlepsze teksty z "Rejsu". TOP 25 21.10.10, 01:09
      Do tak to jest

Wez wacpan i nie pie...l glupot. Prawda jest taka ze ze bylo wszystko szaro-bure i siermiezne ale bylo i tak do polowy lat siedemdziesiatych. Problemy z brakiem towarow zaczal sie dopiero gdziec od '76. Bzdura jest ze na sweter pracowalo sie pol roku a na buty rok. Moze chodzi tobie o lata osiemdziesiate i towary z bazarkow prosto z Francji czy Turcji to z tym sie moge zgodzic. Dobre oryginalne wloskie buty mogly kosztowac i dwie trzy pensje. Jak robota w brudzie i nedzy??? Ktotyral w fabryce to moze i byl brudny ale generalie demonizujesz.
    • Gość: mozz Re: Najlepsze teksty z "Rejsu". TOP 25 IP: 38.104.70.* 21.10.10, 01:32
      Bzdurne i nie smieszne. Co jest takiego smiesznego w dialogu np. "Przepraszam, przepraszam, przepraszam. Służbowo.
      - Jak to służbowo?
      - Na statek"

Nic. Tak jak i w tych innych z tego filmu. Podniecacie sie glupota i brakiem profesjonalizmu ze strony autora scenariusza.
      • Gość: maly Re: Najlepsze teksty z "Rejsu". TOP 25 IP: 46.113.15.* 24.10.10, 11:56
        Spróbuj zatem, używająć tego tekstu wejść do jakiegoś klubu z selekcją, czy gdziekolwie...możesz nawet do kina ;) Jak Ci się uda, to pewnie wtedy zrozumiesz dowcip...
        jak nie, to znaczy, że musisz objrzeć Rejs jeszcze raz...:)
    • Gość: Gość Re: Najlepsze teksty z "Rejsu". TOP 25 IP: *.unitymediagroup.de 21.10.10, 07:18
      wow , az 5 cytatow , no ale sie narobiliscie
    • Gość: Fred Re: Najlepsze teksty z "Rejsu". TOP 25 IP: *.mofnet.gov.pl 21.10.10, 08:43
      Cytatów jest dwadzieścia pięć. W prawym górnym rogu nad zdjęciem macie strzałki do przechodzenia do następnych cytatów.
    • le_rouge Re: Najlepsze teksty z "Rejsu". TOP 25 21.10.10, 09:38
      hehehe śmieje się z tych tekstów ale zagłosowałem na MIŚa... sam się tym zdziwiłem bo fanem rejsu jestem zdeklarowanym ale w sumie... MIŚ jest chyba lepszy!!!

NIGDY nie zdażyło mi się żebym oglądał Rejs z kimś (wyjątek stanowi moja mama) i żeby ten ktoś się śmiał z CZEGOKOLWIEK!!! a ja śmieje się właściwie ze wszystkiego od samego początku!!! każdy ma inne poczucie humoru ale żeby wątpić co może być śmiesznego w tekście "służbowo na statek" nie wystarczy mieć innego poczucia humoru trzeba też w znacznej mierze NIE ROZUMIEĆ skeczu... uważam że to jest główny problem przeciwników tego filmu - nie zrozumienie, nie kojarzenie, połączone z innym poczuciem humoru...

"Był maj były bzy...Byłaś też dziewczyno Ty..."

heheheheheee
    • Gość: k. Re: Najlepsze teksty z "Rejsu". TOP 25 IP: *.ip.netia.com.pl 21.10.10, 09:56
      film "rejs" NIE MIEAŁ SCENARIUSZA... :)) wszystko (a przynajmniej duż większość) to improwizacja... :))
      pozdrawiam
      • ambasador11 Re: Najlepsze teksty z "Rejsu". TOP 25 21.10.10, 16:03
        Też o tym słyszałem. Ale teksty są świetne!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka