Dodaj do ulubionych

Sala samobójców *****

IP: 178.73.49.* 04.03.11, 11:30
Aktorem który gra kolegę Dominika jest Bartosz Gelner a nie Gelber.
pzdr,
M.
Obserwuj wątek
    • Gość: kajet tylko jedna gwiazdka za "słabość"? IP: *.home.aster.pl 04.03.11, 13:22
      Panie Pawle, przyzwyczaił Pan publiczność, że za swoją słabość do polskiego kina dorzuca Pan przeciętnym lub miernym filmom 3 gwiazdki jak nic. Dlaczego tylko jedna?
    • easydobranocka Re: Sala samobójców ***** 17.06.11, 13:39
      Sala Samobójców przegrała z Esssential Killing Jerzego Skolimowskiego.Czekam na film Księstwo słyszałem,że zakwalifikowano go jako jedyny film polski do festiwalu filmowego w Karlowych Varach.
    • wladca_pierscienii Sala samobójców - co znaczy gest Aleksa ? 09.09.13, 14:26
      film "Sala samobójców"

Dominik wychodzi ze szkoły

jego kolega od Judo (zdaje się Aleks)
      wykonuje jakiś dziwny gest machania dłonią

Dominik pokazał mu "amerykański palec"
      Aleks rzucił w kierunku Dominika deskorolką

zaraz potem koleżanka zaproponowała Dominikowi,
      ze pójdzie z nim na Studniówkę

co oznacza ten gest machania dłonią?

PS.
      "Sala samobójców" będzie dzisiaj w TVP Kultura o 20:20
      i w nocy pon/wt o 01:15
    • klosek86 Re: Sala samobójców ***** 12.09.13, 10:25
      Mi się nie podobał ten film niestety, mimo że Gierszał nieźle grał
      • marslo55 Re: Sala samobójców ***** 12.09.13, 14:15
        klosek86 napisał(a):
        "Mi się nie podobał ten film niestety, mimo że Gierszał nieźle grał"
        Bo właśnie aktorstwo i pomysły formalne są w tym filmie najlepsze. Sam pomysł na film też ciekawy, ale im dalej, tym gorzej, coraz więcej dłużyzn i przerysowania (rodzice żądający wyleczenia Dominika z depresji do matury, psychiatra rzucający przez drzwi tekstem "twoi rodzice zapłacili mi kupę kasy", młodzież, która nagrywa Dominika, zamiast wezwać pomoc). Druga połowa filmu jest o tyle gorsza od pierwszej, że aż się prosi o jakieś poprawki.
        • aska.tar Re: Sala samobójców ***** 15.09.13, 10:10
          Mam dokładnie takie same wrażenia co do fabuły. Ale ta grafika genialna, obsada też mi się podobała.
    • rozowastrzala Re: Sala samobójców ***** 17.09.13, 20:03
      mi się bardzo ten film podobał, jak na polski to bardzo dobry
    • nurekmazurek Sala samobójców ***** 20.09.13, 11:52
      Ojej, byłam strasznie rozczarowana. Przez cały czas trwania filmu czułam narastające zdenerwowanie (nie takie, które miał powodować film, tylko takie związane z tym, że chcę już wyjść). Liczyłam, że może film mnie jednak pozytywnie w pewnym momencie zaskoczy, ale niestety nie... Na plus tylko rola Agaty Kuleszy
    • abihsba Re: Sala samobójców ***** 30.09.13, 13:14
      Film osobiście nie przypadł mi do gustu, ale ze względu na to, że są połączone w nim dwa światy.
    • kuku-na-muniu8 Re: Sala samobójców ***** 18.10.13, 11:00
      "Sala samobójców" mnie zdecydowanie nie zachwyciła, a postać głównego aktora wzbudzała totalną irytację.
      • marslo55 Re: Sala samobójców ***** 22.10.13, 15:31
        kuku-na-muniu8 napisał(a):
        ""Sala samobójców" mnie zdecydowanie nie zachwyciła, a postać głównego aktora wzbudzała totalną irytację."
        On był w sumie antybohaterem, nie sądzę, aby zakładano, że ta postać nie będzie irytować. To po prostu rozpuszczony, arogancki gó...arz, ofiara bezstresowego wychowania, którą dopada (nie)prawdziwe życie. Ale zgadzam się, że nawet taki bohater może być pokazany w sposób pozwalający współczuć mu z większą łatwością. Niezłym przykładem jest według mnie "Ki": tam bohaterka też jest wkurzającą, roszczeniową tupeciarą, a jakoś daje się ją lubić. Z Dominikiem sprawa trudniejsza...
    • floryanna Re: Sala samobójców ***** 02.11.13, 12:38
      Mi się ten film podoba-poleciłabym go zarówno młodziezy jak i dorosłym aby przemyslęli czym tak naprawdę jest DOBRO DZIECKA i czy warto jest gonic za pieniądzem.
      Gdyby Dominik miał wzorce osobowe w realnym zyciu to na pewno tak by się to nie skończyło.
      Pozdrawiam
    • mirod80 Re: Sala samobójców ***** 07.11.13, 13:45
      Do tej pory nie oglądałem tego filmu. Warto?
      • myslac88 Re: Sala samobójców ***** 07.11.13, 22:09
        jest to jeden z filmów, który naprawdę warto obejrzeć. może i jest dołujący ale przedstawia całą prawdę o współczesnym świecie! film godny polecenia całym rodzinom, bo powinni na niego patrzeć a potem dyskutować rodzice ze swoimi nastoletnimi dziećmi
    • gosia.94 Sala samobójców ***** 05.06.14, 18:19
      Sala samobójców dokładnie ukazuje jakim niebezpiecznym narzędziem jest Internet. Film przedstawia jak łatwo w dzisiejszych czasach można się uzależnić nie wychodząc z domu oraz to jak rodzice słabo interesują się swoimi dziećmi. Największy problemem współczesnej młodzieży, która cały swój wolny czas spędza grając w gry komputerowe.
      • maciekwawa34 Re: Sala samobójców ***** 21.10.14, 15:06
        Podzielam twoją opinię...ludzie uwikłani w wirtualny oświat są kompletnie odrealnieni. Zaczynam tworzyć nam się nowy paradygmat kulturowy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka