Dodaj do ulubionych

Ogłoszono tytuł trzeciej części "Gwiezdnych Woj...

IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.07.04, 19:05
szkoda tylko, ze te nowe czesci nie maja nic wspolnego ze starymi :(
Obserwuj wątek
    • Gość: SEVEN chrzanisz helga IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 25.07.04, 20:07
      dla mnie nowe czesci sa tak samo dobre jak i stare, zaczynalem przygode z gwiezdnymi
      wojnami od starych, pozniej ogladalem nowe i podobaja mi sie wszystkie. do starych mam
      sentyment (chyba jak wiekszosc; stad chyba ta niechec do nowych filmow), bo jak bylem maly
      to ich ogladanie bylo prawdziwa przygoda. nawet trzymam jeszcze niektore gadzety z promocji
      gw w latach 90. (odswiezanie starej trylogii), ale 1, 2 a teraz 3 epizod wnosza powiew swiezosci,
      uatrakcyjniaja historie, wyjasniaja wiele watpliwosci z poprzednich filmow. ja czekam z
      niecierpliwoscia na ten film podobnie jak na poprzednie! jedyne czego mi brakuje to lei, no ale
      amidala tez nie najgorsza:))
    • Gość: adkar Re: Ogłoszono tytuł trzeciej części "Gwiezdnych W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 21:26
      Najlepsze są części: 4, 5 i 6, te nowe nie dorastają im do pięt.
    • Gość: muciej Re: Ogłoszono tytuł trzeciej części "Gwiezdnych W IP: 62.233.250.* 25.07.04, 21:30
      ta ciekawe pod jaką nazwą w polsce będzie rozpowszechnainy film, oby nie zemsta
      sithów
      • Gość: mahdi Re: Ogłoszono tytuł trzeciej części "Gwiezdnych W IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.07.04, 21:49
        dzieki seven, w koncu ktos kto nie poddaje sie typowemu polskiemu zwyczajowi czyli narzekaniu, stare byly dobre, nowe sa troche inne i tez dobre. kropka. a helga jeszcze pewnie wspomina jaka to byla mloda, piekna i szczesliwa zaa oryginalnych SW, pzdr
      • meerkat1 "ZEMSTA SZYITOW"!!! Bardzo aktualne! 26.07.04, 00:46
        A powaznie..

Bajdy Lucasa przezyly sie tak samo jak Bondy. Ich czas minal: wyczerpaly sie
        pomysly, fabuly, a nawet efekty specjalne.

Dzis to mial dla dzieciarni w wieku 6-12 lat, choc i ta woli "Shreki".

Starsze dzieci juz wiedza np. (chocby ze zdjec NASA), ze
        Kosmos jest czarno- bialy, a nie kolorowy jak w kinie, ze

W kosmosie nie istnieje dzwiek, tak wiez lomoty zderzajacych sie rakiet, gwizdy
        laserowych szabel, syki odpalanych pociskow i spektakularne eksplozje w
        ktorych rozpadaja sie krazowniki npla- to jedno wielkie falszerwo.

Dzieci powyzej 12tki TEZ juz to wiedza, podobnie jak to, ze swiat nie jest
        czarno -bialy i ze miedzy dobrem i zlem istnieje wiele roznych odcieni.

Kto wiec bedzie stal w Polce w kolejkach po bilety:

Chyba glowie infantylni mezczyzni (kobiety wiedza lepiej!), ci sami ktorzy
        bawia sie ukradkiem kolejkami elektrycznymi swoich pociech. :-(((
        • Gość: Qwas Re: "ZEMSTA SZYITOW"!!! Bardzo aktualne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 08:10
          Taaaaa
          Całe kina to fałszerstwo
          Widział kto ruszające sie ludziki na celuloidzie
          i do tego gadające.

"A co głupku... latam gadam pełne serwis"
        • Gość: XXX Re: "ZEMSTA SZYITOW"!!! Bardzo aktualne! IP: gateway.d* / *.mofnet.gov.pl 26.07.04, 10:47
          W KOSMOSIE NIE MA DZWIEKÓW???

COŚ CI SIE POMYLIŁO MEERKAT1, TO NIE PRÓŻNIA
          NO I TE KOLORY , IDŹ SIE WYŚPIJ KOLEŚ

CO ZA BZDURY...........UFFFFFFFFFFFFFFFF
          • Gość: Ogi wan Beznogi Re: "ZEMSTA SZYITOW"!!! Bardzo aktualne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 17:36
            NIe, nie ma, bo Kosmos to WYSOKA PROZNIA (We freblowce cie pan od fizyki nie
            poinformowal? A o braku kolorkow TOZE? :-))))))))))))))))))))))))))))))))))
        • Gość: Bujak Re: "ZEMSTA SZYITOW"!!! Bardzo aktualne! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 19:51
          a czy ktos sobie bitwy kosmiczne bez odglosu posciskow itp.?? pomyslcie: wielka
          bitwa a tu nie slychac pociskow... meerkat daj sie troche poniesc fantazji bo o
          to chodzi w filmach SF
          • Gość: meerkat Re: "ZEMSTA SZYITOW"!!! Bardzo aktualne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 20:03
            Wlasnie chodzi o to, nie SF!

Filmem SF byla "Odysea Kosmiczna 2001" Kubricka.

z definicji SF musi zawierac "S", czli SCIENCE!

Natomiast serial Lucasa to bajki dla dzieci w wieku 6-12 lat, ale juz nie
            wiecej, bo sa przerazliwie glupie!

Dobrze, tylko nie udawajcie, ze to COS WIECEJ! ;-)))
    • Gość: talent? ...y do 6 tej potegi IP: *.client.comcast.net 26.07.04, 02:29
      jak widac komputery zrobily z lukasa kompletnego glupka. O ile filmy z przed 20
      lat oglada sie z przyjemnoscia, te nowe w 99 procentach wygenerowane przez
      komputery sa tak glupie jak by autorowi odechcialo sie myslec i napisac porzadna
      historie, wiec zamiast ciekawej histori pokazuje debilne komputerowe postacie z
      idiotycznymi dialogami, z idiotyczna akcja, po prostu rzygac sie chce. Tak wiec
      z utalentowanego filmowca jakim lukas byl fascynacja komuterami rozmiekczyla mu
      mozg i zrobila z niego glupka ktorego juz nawet niedorozwinieci nie sa w stanie
      tolerowac w kinie. Lukas! przestan robic te gnioty filmowe, twoj czas juz minal,
      jestes skonczonym debilem i glopkiem.
    • arder Re: Ogłoszono tytuł trzeciej części "Gwiezdnych W 26.07.04, 09:02
      Hehe, Sithowie nie mścili się za porażki doznane w "Mrocznym widmie" i "Ataku klonów" - realizowali tam swój misterny plan (świadczy o tym choćby usmiech Palpatine'a pod koniec owych epizodów). Natomiast mścili się za upokorzenia doznawane od Jedi od czasu upadku ich rządów w Galaktyce przed tysiącami lat ;)
      • Gość: XXX Re: Ogłoszono tytuł trzeciej części "Gwiezdnych W IP: gateway.d* / *.mofnet.gov.pl 26.07.04, 10:59
        DOBRZE POWIEDZIANE!!!!
        • Gość: tisztelet Re: Ogłoszono tytuł trzeciej części "Gwiezdnych W IP: 195.245.213.* 26.07.04, 12:25
          Nigdy nie mogłem zrozumieć podziału: stare mądre i dobre - nowe głupie i słabe.
          Pierwsze 3 części były fantastyczne ale o wiele bardziej wole komputerowo
          wygenerowane sceny niż x-wingi podwieszone na żyłkach. Mroczne widmo było
          równie dobre jak pierwsze 3 części. Atak klonów niestety był głupawy, żeby nie
          powiedzieć że idiotyczny - nie wiem czy nie dlatego że aktor grający Ananikna
          jest najbardziej drewnianym aktorem jakiego w życiu widziałem.
    • Gość: Marek Revenge of the shit IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 12:38
      Rozumiem, że ten tytuł opiera się na grze słów. Wystarczy przestawić jedną
      literę, żeby dowiedzieć się, co Geroge Lucas sądzi naprawdę o własnym dziele:
      Revange of the shit
    • Gość: Sarion Biavel Re: Ogłoszono tytuł trzeciej części "Gwiezdnych W IP: 217.153.91.* 26.07.04, 14:09
      Salute,

Co za lamerskie scierwa pisaly ta notke prasowa...?!?!
      Moglibyscie przynajmniej, tam w "Gazecie" sprawdzic, jak NAPRAWDE nazywa sie
      czlowiek, na ktorego powolujecie sie w informacji prasowej!!
      Tym bardziej - qrde balans - ze chodzi o Waszego qmpla po fachu!!

STEPHEN J. SANSWEET (Director of Specialty Marketing/Lucafilm) byl wczesniej
      dziennikarzem (Philadephia Inquirer, The Wall Street Journal) - wiec do
      ciezkiej cholery, kopnijcie w dupe swoj dzial korekty, bo mozna sie wsciec -
      jak jakies lamerstwo pisze cos na temat SW!!

My life for Emperor!

EH AMB/RA Sarion Biavel/DREAD Tranquility
      MoI/LoAx3/OV-4E
      • Gość: meerkat Ogłoszono tytuł CZWARTEJ części "Gwiezdnych Wojen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 17:47
        Jak podala wysoce wiarygodna i respektowana arabska siec telewizyjna Al Zdzira
        za kilka dni Steve Lucas ujawni tytul CZWARTEJ czesci "Star Wars" ( nie mylic z
        innym ambitnym filmem seryjnym "Rocky VI"!).

Bedzie sie ona nazywala " RETURN OF THE RETURN", w wersji polskiej:

"WRACA NOWE" !

Producent i rezyser obiecuje, ze beda w nim te same postacie, ta sama fabula, i
        te sama efekty specjalne co w poprzenich odcinkach serialu, tyle, ze serwowane
        jeszcze dluzej i jeszcze nudniej.

Po nakreceniu "Gwiezdnych Wojen" Lucas znalazl sie na skraju przepasci.
        Od tego czasu jednak zrobil duzy krok naprzod!

• Gość: nes Revenge of the Shit... czemu nie. IP: *.acn.pl 26.07.04, 18:21
      Pasuje jak ulał do tych magdonaldowych super produkcji.
    • roody102 Re: Ogłoszono tytuł trzeciej części "Gwiezdnych W 26.07.04, 19:55
      Z tym Star Trekiem to jakaś bzdura - pierwszy pełnometrażowy Trek nazywał się
      niezbyt oryginalnie; "Star Trek - The Motion Picture". Drugi nazywał się "The
      Wrath of Khan" (Gniew Khana) i może o ten chodziło dziennikarzowi.

Ja tam nie wiem, czy starsze były lepsze - ja wiem, że ja byłem wtedy młodszy i
      bardziej mnie to kręciło. Ale i tak pójdę do kina.

A starsze może w końcu wyjdą na DVD? Tego się nie mogę doczekać.

"Możemy spokojnie przyjąć, że autor nie umiejący myśli swych wyrazić jasno nie
      umie też myśleć jasno, że więc myśli jego nie zasługują na to, by się silić na
      ich odgadywanie."
    • roody102 STARE EPIZODY NA DVD WE WRZEŚNIU! 26.07.04, 20:17
      Ha, mój bład - zawsze jednak trzeba zaktualizować swoje informacje - premiera
      DVD z epizodami 4-6 na świecie (w tym w Polsce, polskiej edycji) odbędzie się
      21.09.2004 i to jest dla mnie chyba nawet lepszy news! Ceny na razie nie ma i o
      to się na razie wolę nie martwić ;)

ich odgadywanie."
    • Gość: sir Alex "Atak Klonów" był równie dobry "strare" części.... IP: 62.233.148.* 26.07.04, 22:27
      Mroczne Widmo było słabe, przyznaję...ale w części drugiej było wszystko co
      trzeba, z klimatem na czele...tylko Anakina powinien grać lepszy aktor, bo ten
      chłopaczyna gra jak manekin.....
    • Gość: Vlad dołączając do tytułowych Sithów... !!! IP: 62.87.182.* 27.07.04, 08:45
      No Pan autor artykułu myli mrocznych Jedi z Sithami... Proponuję przemyśleć
      słowa Yody:
      Sithowie, zawsze dwóch jest, Mistrz i Jego Uczeń.

A więc nie dołącza do odłamu tylko zastępuje byłego ucznia.
    • alex.4 Re: Ogłoszono tytuł trzeciej części "Gwiezdnych W 27.07.04, 09:47
      ATOC był rónie dobry jak stara trylogia. Rzeczywiście jednynie APM było
      rozczarowaniem, ale to wynikało z przyjetej strategii przez Lucas`a który
      chciał zrobić film dla 12 latków. Choć nawet tam gdyby powycinać część
      niepotrzebnych scen (przede wszystkim z Jar-Jarem) to film mozna jeszzcze
      byłoby uratować...
      Dziś wiadomo juz prawie wszystko o III epizodzie. Wiadomo jaka będzie akcja.
      Film od poczatku zapowiadał się na najbardziej mroczny z całych SW. Czy spełni
      oczekiwania fanów? To już w sumie niedługo. Do premiery zostało 10 miesięcy...
      Zdaje się, że sceny walki na miecze świetlne będą bardziej efektowne niż w
      poprzednich epizodach (sama walka Obi Wana z Anakinem ma trwać 12 minut; a
      przecież bedą jeszcze walki Palpatine i Anakina z Mace Windu, Palpatine z Yodą,
      zagłada Jedi). Tylko czy sceny dialogowe nie położą filmu....
      Na zakończenie jedna uwaga. Rozczarowanie nowymi epizodami w znacznym stopniu
      wynika z róznicy wieku widzów, którzy je ogladali. Inaczej ogląda się filmy w
      wieku lat 12, a inaczej w wieku lat 30. To powoduje, że nowe epizody przyjęto
      chłodniej
      pozdr
      • roody102 Re: Ogłoszono tytuł trzeciej części "Gwiezdnych W 27.07.04, 13:43
        > Na zakończenie jedna uwaga. Rozczarowanie nowymi epizodami w znacznym stopniu
        > wynika z róznicy wieku widzów, którzy je ogladali. Inaczej ogląda się filmy w
        > wieku lat 12, a inaczej w wieku lat 30. To powoduje, że nowe epizody przyjęto
        > chłodniej

Niby racja, sam tak myślałem, a jednak... mnie na przykład "Władca..." wessał
        tak, jak "SW 4-6", czyli jednak można starego konia wciągnąć w bajkową
        konwencję. Nowym częścią SW się to nie udaje, niestety. Inna rzecz, że mnie i
        stare SW nie kręciło tak mocno dawniej - dopiero kilka lat temu się tak mocno
        wgryzłem w konwencję, więc może to ja jestem nietypowym widzem? :)

ich odgadywanie."
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka