Dodaj do ulubionych

Przyjaciel gangstera

IP: *.kosnet.pl / 195.136.50.* 07.08.04, 14:44
Oj tak francuskie komedie zawsze nieźle mozna sie zabawic i posmiac polecam
jak zwykle wspaniali aktorzy. Polecam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Elo Re: Przyjaciel gangstera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 21:32
      Kupa śmiechu, polecam :)
    • Gość: o. Zbiegowie 10 IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 26.08.04, 18:38
      Francis Veber - to mistrz SEAQUILIA , od sławnego "Pechowca" zmienia pewne
      wątki w fabułach i tyle - pamiętacie np. "Zbiiegowie" , przerobiony potem przez
      niego w Stanach na "Trzech
      Uciekinierów".
      Komedia to taki gatunek , że poczucie humoru zależy od punktu siedzenia , Ale
      pan Pmoss to już p... - jak można dawać , nienajlepszej "Plotce" cztery
      gwiazdki , a po tem "Przyjacielowi Gagstera " tyle samo , pisząc że to już nie
      to samo . Bo nie lubie
      Amerykanów ?
      W pismie FILMIE - recenzent też się nie popisał , bo jak można pisać o
      filmie nie najlepiej , a potem dawać 4
      gwiazdki .
      Film ten jest RUTYNOWY - dobrze wykonany , można się pośmiać , z anlizy
      wypowiedzi wynika że pierwsza godzina jest na dobrym poziomie , potem jest
      przeciętnie , normalny krytyk by taki film po prostu - zjechał za takie nie
      chlujstwo.
      moja ocena: 2.5/6 - prawie dobry.
      • elfhelm Re: Zbiegowie 10 01.09.04, 23:27
        o "prawdzywych" filmowych krytykach była jakieś 2 lata temu komedyjka polska
        Machulskiego (z Fronczewskim i Rewińskim), nie pamiętam tytułu.
        ogólnie byle jaki wakacyjny fimik.
        ale jako satyrę na prawdziwych krytyków polecam
    • Gość: wow Szczupły Depardieu jest niesamowicie SEXY ! IP: *.acn.pl 26.08.04, 22:13
      W przeciwieństwie do wersji grubej, kiedy wyglądał naprawdę ohydnie i niemęsko
      (góra sadła - zero kosmatych myśli).
      Oby to nie było tylko schudnięcie do tej roli, ale i do 'roli życiowej'.
    • Gość: blq Przyjaciel gangstera, klamstwo "GW" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.04, 12:07
      Film na pewno dobry, tylko po co Gazeta Wyborcza KLAMIE, ze film jest z 2004
      roku? Ludzie, ten film ma juz gdzies z rok, we Francji premiera byla w
      pazdzierniku 2003 bodajze...

klamstwo na uslugi wielkich koncernow (tym razem filmowych, dystrybucyjnych), by
      nie bylo widac, z jaka pogarda co poniektorzy traktuja Polske.

Swoja droga ciekawe, ile SPI zaplacilo Michnikowi za "drobne" przekrecenie daty
      produkcji? A moze to po prostu kolejny dziennikarzyna, ktory powinien isc na
      bezrobocie, skoro jest tak nierzetelny?
      • Gość: ZYGmunT Re: Przyjaciel gangstera, klamstwo "GW" IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.04, 21:05
        Myślę, że Michnik ma serdecznie w dupie czy ten film jest z 2003 r czy 2004. Na
        pewno nawet o tym filmie nie słyszał. I daję głowę uciąć sobie, że nbie zajmuje
        się takimi pierdołami jak data produkcji filmu. MYŚLĘ ŻĘ TO GŁUPI I
        OŚMIESZAJĄCY CIĘ ATAK NA MICHNIKA!!!. Acha i powiem Ci coś jeszcze głupiutki
        inni też podają datę 2004. Już prędzej jestem skłonić się ku 2 tezie zresztą
        równie niepoważnej.
        • Gość: blq Re: Przyjaciel gangstera, klamstwo "GW" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.04, 01:52
          Zielona Gora to stolica polskiego kabaretu. Ty tez jestes kabaretowy, chlopczyku.

przyjaciel.gangstera.filmweb.pl/
    • Gość: gosc slabiutkie IP: *.com.pl 27.08.04, 16:10
      4 gwiazdki zupelnie niezasluzone. 2,5 gwiazdki to max
      • Gość: ona_pn świetny film IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 22:27
        W przeciwieństwie do amerykańskich komedii, film był naprawdę zabawny. Jednak
        może się nie spodobać tym, którzy gustują w takich filmach, jak American Pie
        część niewiadomo która...
        • Gość: gosc Re: świetny film IP: *.com.pl 27.08.04, 23:59
          e tam :)
          film byl inny od amerykanskich komedii, co nie znaczy ze wiele lepszy.
          mozna nawet powiedziec ze jak na kino francuskie to byl dosc amerykanski film. taki naiwny, meczący humor - glupek niewiele rozumiejacy, z odrobina szczescia, zgrany motyw tak na marginesie. Szczerze sie dziwie pozytywnemu odbiorowi.
          • Gość: ona_pn Re: świetny film IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 13:21
            Idąc na ten film, nastawiłam się na lekką komedię, dlatego film mnie w ogóle
            nie rozczarował. Nie jest to tylko moja opinia, gdyż cała sala w multikinie w
            pewnych momentach ryczała ze śmiechu. Taki humor o wiele bardziej mi odpowiada
            niż np. amerykański w stylu Scary Movie 3.

Pozdrawiam
      • Gość: ZYGmunT Re: slabiutkie IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.04, 21:09
        Proponuję inaczej. Za bilet zapłaciłem 13 zł a wart jest nie więcej niż 8 zł (w
        skali 15 złotowej)
    • Gość: spl Re: Przyjaciel gangstera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 00:56
      Oglądam już drugi francuski film w tym miesiącu (pierwszy Rrrrr!) i chyba nie
      dorosłem do humoru francuskiego. Jak patrzę na Depardieu w "Przyjacielu
      gangstera" to chyba wolę jednak osiołka ze Shreka w roli wasala.
    • Gość: prawdziwy Polak MICHNIK IP: *.acn.pl 28.08.04, 12:46
      to żydy są nieumyte i nieuczesane; żeby ich śmierdzące capem twarze obesrało
      • Gość: ZYGmunT Re: MICHNIK IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.04, 21:07
        A skąd wiesz że Michnik jest Żydem? Pewnie Ci to ktoś powiedział.
    • Gość: mk filmowiec - przyjaciel gangstera IP: 194.29.150.* 28.08.04, 14:48
      Dlaczego filmowcy tak kochaja gangsterow ?
      Mam dosc fimow o bandytach, zlodziejach i gangsterach!
      Glupi Amerykanie to wymyslili ale u nich gangsterzy sa
      przynajmniej zli. A u Francuzow to wrecz postacie pozytywne
      (vide Leon zawodowiec).
      Serdecznie zycze wszystkim, ktorzy karmia publicznosc obrazami
      facynujacych gangsterow spotkania w zyciu z prawdzimymi.
    • mouchi Re: Przyjaciel gangstera 28.08.04, 18:45
      chyba nigdy nie zrozumiem francuskiego poczucia humoru. umęczyłam się na tym
      filmie okrutnie. nudny, drętwy, choć obie gwiazdy fracuskiego kina udowodniły,
      że mają wielką klasę i potrafią grać... tylko gdzie indziej. koszmar
      • elfhelm Re: Przyjaciel gangstera 01.09.04, 23:35
        no cóż...
        ja lubię niektóre zwariowane amerykańskie komedie, w szczególności z humorem
        absurdalnym (Leslie Nielsen zwłaszcza w Nagiej broni 1, Czacha dymi - raz tylko
        widziałem niestety). Nie odpowiada mi jednak humor z Strasznego filmu czy
        American Pie. Komedie gangsterskie amerykańskie są bardzo różne, Jak ugryźć 10
        mln - 1 i 2 obejrzałem z przyjemnością, bawiłem się nie najgorzej, ale ogólnie
        nic nadzwyczajnego.
        Europejskie komedie są zupełnie inne. Chyba trochę inteligentniejszy, choć
        pewnie wynika to z tego też, iż trafia do naszych kin mniej produkcji
        europejskich, i generalnie z tymi samymi gwiazdami (Depardieu i Reno, Benigni,
        kilku brytyjskich - Firth, Grant).
    • elessar Re: Przyjaciel gangstera 28.08.04, 20:09
      Właśnie wróciłam z kina i muszę powiedzieć, że ubawiłam się jak norka :)))))
      Film jest naprawdę śmieszny a rola głupka genialna:)) a scena "....pokaże ci
      teraz jak robi koń, który chce się wybiegać...." doprowadziła mnie do łez:)))
      Szczerze polecam wszystkim, którzy chcą się beztrosko posmiać ;)
    • Gość: Jacek Zle wydane pieniadze! IP: *.plusgsm.pl 28.08.04, 22:51
      Nie wiem jak to jest mozliwe ze tak kiepski film otrzymuje cztery gwiazdki i
      tak dobra recenzje w "GW". To wcale nie jest komedia. Doslownie sa trzy czy
      cztery momenty w ktorych mozna sie posmiac. Reszta jest do bani! Zle wydane
      pieniadze. Dziennkiarz "GW" albo jest totalnym baranem albo dostal sos za ta
      recenzje. Chyba napisal ja na zamowienie. To film z serii tych glupich komedii,
      ktore smiesza tylko cwierc inteligentow. Nie idzcie na to bo bedziecie
      zalowali! To nie jest film dla czytelnikow "GW". Z jednej strony gazeta lansuje
      sie jako dziennik dla ludzi wyksztalconych a z drugiej strony polecaja filmy
      dla kretynow. To kolejny film na ktory poszedlem po przeczytaniu recenzji
      w "GW" i znowu zaluje!!! Wiecej tego nie zrobie!
      • Gość: amma Re: Zle wydane pieniadze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 09:28
        Gazeta lansuje sie jako pismo dla pólinteligentów (którym się wydaje, ze są
        inteligentami bo przebrnęli przez studia), tych co poczytają troche
        pseudointelektualnego bełkotu i czuja się od razu taką elytą intelektualną.

A co do filmu-nie przesadzaj. Nie jest to film dla waśkiego kręgu odbiorców, ale
        jest bardzo sympatyczny, znacznie bardziej niz to co zalewa nas zza oceanu.

Nie wiem jak to jest mozliwe ze tak kiepski film otrzymuje cztery gwiazdki i
        > tak dobra recenzje w "GW". To wcale nie jest komedia. Doslownie sa trzy czy
        > cztery momenty w ktorych mozna sie posmiac. Reszta jest do bani! Zle wydane
        > pieniadze. Dziennkiarz "GW" albo jest totalnym baranem albo dostal sos za ta
        > recenzje. Chyba napisal ja na zamowienie. To film z serii tych glupich komedii,
        >
        > ktore smiesza tylko cwierc inteligentow. Nie idzcie na to bo bedziecie
        > zalowali! To nie jest film dla czytelnikow "GW". Z jednej strony gazeta lansuje
        >
        > sie jako dziennik dla ludzi wyksztalconych a z drugiej strony polecaja filmy
        > dla kretynow. To kolejny film na ktory poszedlem po przeczytaniu recenzji
        > w "GW" i znowu zaluje!!! Wiecej tego nie zrobie!
      • Gość: elessar Re: Zle wydane pieniadze! IP: *.ks.k.pl / 80.53.160.* 29.08.04, 12:33
        hmm jeżeli ktoś ma taki rodzaj poczucia humoru i śmieszą go takie filmy to nie
        znaczy,że jest półgłowkiem....radzę zastanowic sie nad swoją
        inteligencją,ponieważ twój sposób wypowiedzi nie pokazuje,że jesteś takim
        strasznie inteligentym człowiekiem na poziomie!Wyluzuj się:))
        • Gość: ona_pn Re: Zle wydane pieniadze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 13:45
          Z wypowiedzi na forum wynika,że tylko nam się film bardzo podobał. Dlaczego
          tylko cała sala ryczała ze śmiechu na tym filmie?? Czyżby był to wstyd
          przyznać, że ten film kogoś śmieszył?
          • Gość: Johannn Re: Zle wydane pieniadze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 15:46
            Wlasnie mnie sie ten film bardzo podobal. Dawno sie tak nie usmialem (dla mnie
            najlepsze bylo jak on pokazal mu to zdjecie konia i powiedzial ze ma takie oczy
            jak on ;))))

I wcale sie tego nie wstydze. Nie uwazam sie za jakiegos kretyna tylko dlatego,
            ze mnie to smieszylo. Bardziej sie wystawiaja na smiesznosc ci, co to uwazaja
            za poglowka kazdego, kto lubi cos innego niz on. Taki znawca sie filmowy
            odezwal, psiakosc.
            • Gość: monika Re: Zle wydane pieniadze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 23:33
              Mi się też podobało - nawet bardzo. Poszłam na komedię, i dostałam komedię. A
              najlepsza dla mnie była scena, gdy Depardieu podjechał drugim radiowozem, "bo
              to przecież inny":)
              • Gość: ona_pn Re: Zle wydane pieniadze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 14:42
                Dla mnie to też jest najlepsza scena;)
    • Gość: blq Re: Przyjaciel gangstera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.04, 01:56
      Bardzo dziekuje dziennikarzom z GW za zmiane roku produkcji filmu z 2004 na
      2003. Nie oszukujmy ludzi, ze to nowy film. To stary (jak na premiere kinowa)
      obraz, i zeby na przyszlosc nie bylo, ze ludzie sciagaja filmy z Internetu.

Jak sie polskiego widza olewa, to polski widz sobie poradzi w inny sposob.

adieu!
    • Gość: AagaA Re: Przyjaciel gangstera IP: *.pf.com.pl / 157.25.200.* 02.09.04, 11:14
      głupi ten film jest. Ma kilka fajnych scen ale można je policzyć na palcach
      jednej ręki. W sumie nic specjalnego....
    • Gość: Marek Polecam IP: *.aine.pl 07.09.04, 20:26
      Film bardzo dobry, gorąco polecam.
    • Gość: Kowi naprawde wesoły film i dobra zabawa !!!!!!!! IP: 213.241.32.* 08.09.04, 22:14
      • Gość: jota.40 Re: naprawde wesoły film i dobra zabawa !!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.04, 22:45
        Film rzeczywiście jest niezbyt mądry, nie powala na kolana i może nawet nie
        zostaje na długo w pamięci - ale dawno się tak nie śmiałam! Podoba mi się, że
        jest tym, czym jest - lekką komedią właśnie i nikt tu nie udaje, że analizuje
        prozę Jamesa Joyce'a! Komuś może nie odpowiadać ten typ humoru - coż,
        współczuję i tyle... Dobrze pomyślane, sprawnie zrobione, świetnie zagrane -
        czegóż można chcieć więcej od komedii? Świetna zabawa.
    • Gość: Jarząbek fajny film wczoraj widziałem :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 20:04
      Depardieu wyszedł z roli macho (a już wydawało się że nie umie albo nie chce
      inaczej) i wspaniale zagrał przygłupa (franc. "con").
      Reno zagrał znowu Leona Zawodowca (albo Ronina jak kto woli), chyba nawet
      ubrania nie zmienił (znowu na czarno) :->
      Ale i tak go bardzo lubie więc nie żałuję.
      Podsumowując: sporo śmiechu, dobra rozrywka, ale do kanonu to ten film nie
      wejdzie. Dałbym 3 gwiazdki na 6.

"To mówiłem ja, Jarząbek Wacław. Trener drugiej klasy"
    • Gość: Malwina Re: Przyjaciel gangstera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 10:15
      Film jest świetny, uśmiałam się do łez, w sumie śmiałam się bez przerwy, jedynie
      końcówka trochę reżyserowi nie wyszła, ale i tak warto ten film obejrzeć.
      Wystarczy popatrzeć przez chwilę na Gerarda, żeby nie móc przestać się śmiać.
    • Gość: aga fatalna recenzja IP: 212.160.172.* 24.09.04, 16:51
      Film, jak film - jednym się będzie podobał, a innym nie (należę do tych
      innych), ale recenzja p. Mossakowskiego jest zupełnie do bani. Poszłam na film,
      bo spodziewałam się zgodnie z recenzją humoru wykraczającego
      poza "pierdnięcia", a głównym motywem humorystycznym była właśnie pierdząca
      poduszka i mucząca krowa. Czyżby recenzent recenzował bez obejrzenia filmu?
      Takie mam podejrzenia - czytając nazwiska aktorów też wyobrażałam sobie coś, co
      opisał recenzent.
    • Gość: yrka Re: Przyjaciel gangstera IP: *.prenet.pl 05.10.04, 19:12
      a mi sie podobał film zwłaszcza,że byłam na seansie czteroosobowym,żeby zawsze
      się tak dało oglądać filmy, no ale pewnie to dlatego,że Zakopane oferuje inne
      atrakcje niż kino, szczerze polecam na chłodne jesienne wieczory, trochę
      ciepłego humoru z pewnościa sięprzyda ;)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka