Gość: Dagmara IP: *.kosnet.pl / 195.136.50.* 07.08.04, 14:44 Oj tak francuskie komedie zawsze nieźle mozna sie zabawic i posmiac polecam jak zwykle wspaniali aktorzy. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Elo Re: Przyjaciel gangstera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 21:32 Kupa śmiechu, polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o. Zbiegowie 10 IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 26.08.04, 18:38 Francis Veber - to mistrz SEAQUILIA , od sławnego "Pechowca" zmienia pewne wątki w fabułach i tyle - pamiętacie np. "Zbiiegowie" , przerobiony potem przez niego w Stanach na "Trzech Uciekinierów". Komedia to taki gatunek , że poczucie humoru zależy od punktu siedzenia , Ale pan Pmoss to już p... - jak można dawać , nienajlepszej "Plotce" cztery gwiazdki , a po tem "Przyjacielowi Gagstera " tyle samo , pisząc że to już nie to samo . Bo nie lubie Amerykanów ? W pismie FILMIE - recenzent też się nie popisał , bo jak można pisać o filmie nie najlepiej , a potem dawać 4 gwiazdki . Film ten jest RUTYNOWY - dobrze wykonany , można się pośmiać , z anlizy wypowiedzi wynika że pierwsza godzina jest na dobrym poziomie , potem jest przeciętnie , normalny krytyk by taki film po prostu - zjechał za takie nie chlujstwo. moja ocena: 2.5/6 - prawie dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: Zbiegowie 10 01.09.04, 23:27 o "prawdzywych" filmowych krytykach była jakieś 2 lata temu komedyjka polska Machulskiego (z Fronczewskim i Rewińskim), nie pamiętam tytułu. ogólnie byle jaki wakacyjny fimik. ale jako satyrę na prawdziwych krytyków polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wow Szczupły Depardieu jest niesamowicie SEXY ! IP: *.acn.pl 26.08.04, 22:13 W przeciwieństwie do wersji grubej, kiedy wyglądał naprawdę ohydnie i niemęsko (góra sadła - zero kosmatych myśli). Oby to nie było tylko schudnięcie do tej roli, ale i do 'roli życiowej'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blq Przyjaciel gangstera, klamstwo "GW" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.04, 12:07 Film na pewno dobry, tylko po co Gazeta Wyborcza KLAMIE, ze film jest z 2004 roku? Ludzie, ten film ma juz gdzies z rok, we Francji premiera byla w pazdzierniku 2003 bodajze... klamstwo na uslugi wielkich koncernow (tym razem filmowych, dystrybucyjnych), by nie bylo widac, z jaka pogarda co poniektorzy traktuja Polske. Swoja droga ciekawe, ile SPI zaplacilo Michnikowi za "drobne" przekrecenie daty produkcji? A moze to po prostu kolejny dziennikarzyna, ktory powinien isc na bezrobocie, skoro jest tak nierzetelny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZYGmunT Re: Przyjaciel gangstera, klamstwo "GW" IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.04, 21:05 Myślę, że Michnik ma serdecznie w dupie czy ten film jest z 2003 r czy 2004. Na pewno nawet o tym filmie nie słyszał. I daję głowę uciąć sobie, że nbie zajmuje się takimi pierdołami jak data produkcji filmu. MYŚLĘ ŻĘ TO GŁUPI I OŚMIESZAJĄCY CIĘ ATAK NA MICHNIKA!!!. Acha i powiem Ci coś jeszcze głupiutki inni też podają datę 2004. Już prędzej jestem skłonić się ku 2 tezie zresztą równie niepoważnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blq Re: Przyjaciel gangstera, klamstwo "GW" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.04, 01:52 Zielona Gora to stolica polskiego kabaretu. Ty tez jestes kabaretowy, chlopczyku. przyjaciel.gangstera.filmweb.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc slabiutkie IP: *.com.pl 27.08.04, 16:10 4 gwiazdki zupelnie niezasluzone. 2,5 gwiazdki to max Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona_pn świetny film IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 22:27 W przeciwieństwie do amerykańskich komedii, film był naprawdę zabawny. Jednak może się nie spodobać tym, którzy gustują w takich filmach, jak American Pie część niewiadomo która... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: świetny film IP: *.com.pl 27.08.04, 23:59 e tam :) film byl inny od amerykanskich komedii, co nie znaczy ze wiele lepszy. mozna nawet powiedziec ze jak na kino francuskie to byl dosc amerykanski film. taki naiwny, meczący humor - glupek niewiele rozumiejacy, z odrobina szczescia, zgrany motyw tak na marginesie. Szczerze sie dziwie pozytywnemu odbiorowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona_pn Re: świetny film IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 13:21 Idąc na ten film, nastawiłam się na lekką komedię, dlatego film mnie w ogóle nie rozczarował. Nie jest to tylko moja opinia, gdyż cała sala w multikinie w pewnych momentach ryczała ze śmiechu. Taki humor o wiele bardziej mi odpowiada niż np. amerykański w stylu Scary Movie 3. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZYGmunT Re: slabiutkie IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.04, 21:09 Proponuję inaczej. Za bilet zapłaciłem 13 zł a wart jest nie więcej niż 8 zł (w skali 15 złotowej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spl Re: Przyjaciel gangstera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 00:56 Oglądam już drugi francuski film w tym miesiącu (pierwszy Rrrrr!) i chyba nie dorosłem do humoru francuskiego. Jak patrzę na Depardieu w "Przyjacielu gangstera" to chyba wolę jednak osiołka ze Shreka w roli wasala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwy Polak MICHNIK IP: *.acn.pl 28.08.04, 12:46 to żydy są nieumyte i nieuczesane; żeby ich śmierdzące capem twarze obesrało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZYGmunT Re: MICHNIK IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.04, 21:07 A skąd wiesz że Michnik jest Żydem? Pewnie Ci to ktoś powiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk filmowiec - przyjaciel gangstera IP: 194.29.150.* 28.08.04, 14:48 Dlaczego filmowcy tak kochaja gangsterow ? Mam dosc fimow o bandytach, zlodziejach i gangsterach! Glupi Amerykanie to wymyslili ale u nich gangsterzy sa przynajmniej zli. A u Francuzow to wrecz postacie pozytywne (vide Leon zawodowiec). Serdecznie zycze wszystkim, ktorzy karmia publicznosc obrazami facynujacych gangsterow spotkania w zyciu z prawdzimymi. Odpowiedz Link Zgłoś
mouchi Re: Przyjaciel gangstera 28.08.04, 18:45 chyba nigdy nie zrozumiem francuskiego poczucia humoru. umęczyłam się na tym filmie okrutnie. nudny, drętwy, choć obie gwiazdy fracuskiego kina udowodniły, że mają wielką klasę i potrafią grać... tylko gdzie indziej. koszmar Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: Przyjaciel gangstera 01.09.04, 23:35 no cóż... ja lubię niektóre zwariowane amerykańskie komedie, w szczególności z humorem absurdalnym (Leslie Nielsen zwłaszcza w Nagiej broni 1, Czacha dymi - raz tylko widziałem niestety). Nie odpowiada mi jednak humor z Strasznego filmu czy American Pie. Komedie gangsterskie amerykańskie są bardzo różne, Jak ugryźć 10 mln - 1 i 2 obejrzałem z przyjemnością, bawiłem się nie najgorzej, ale ogólnie nic nadzwyczajnego. Europejskie komedie są zupełnie inne. Chyba trochę inteligentniejszy, choć pewnie wynika to z tego też, iż trafia do naszych kin mniej produkcji europejskich, i generalnie z tymi samymi gwiazdami (Depardieu i Reno, Benigni, kilku brytyjskich - Firth, Grant). Odpowiedz Link Zgłoś
elessar Re: Przyjaciel gangstera 28.08.04, 20:09 Właśnie wróciłam z kina i muszę powiedzieć, że ubawiłam się jak norka :))))) Film jest naprawdę śmieszny a rola głupka genialna:)) a scena "....pokaże ci teraz jak robi koń, który chce się wybiegać...." doprowadziła mnie do łez:))) Szczerze polecam wszystkim, którzy chcą się beztrosko posmiać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Zle wydane pieniadze! IP: *.plusgsm.pl 28.08.04, 22:51 Nie wiem jak to jest mozliwe ze tak kiepski film otrzymuje cztery gwiazdki i tak dobra recenzje w "GW". To wcale nie jest komedia. Doslownie sa trzy czy cztery momenty w ktorych mozna sie posmiac. Reszta jest do bani! Zle wydane pieniadze. Dziennkiarz "GW" albo jest totalnym baranem albo dostal sos za ta recenzje. Chyba napisal ja na zamowienie. To film z serii tych glupich komedii, ktore smiesza tylko cwierc inteligentow. Nie idzcie na to bo bedziecie zalowali! To nie jest film dla czytelnikow "GW". Z jednej strony gazeta lansuje sie jako dziennik dla ludzi wyksztalconych a z drugiej strony polecaja filmy dla kretynow. To kolejny film na ktory poszedlem po przeczytaniu recenzji w "GW" i znowu zaluje!!! Wiecej tego nie zrobie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amma Re: Zle wydane pieniadze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 09:28 Gazeta lansuje sie jako pismo dla pólinteligentów (którym się wydaje, ze są inteligentami bo przebrnęli przez studia), tych co poczytają troche pseudointelektualnego bełkotu i czuja się od razu taką elytą intelektualną. A co do filmu-nie przesadzaj. Nie jest to film dla waśkiego kręgu odbiorców, ale jest bardzo sympatyczny, znacznie bardziej niz to co zalewa nas zza oceanu. Nie wiem jak to jest mozliwe ze tak kiepski film otrzymuje cztery gwiazdki i > tak dobra recenzje w "GW". To wcale nie jest komedia. Doslownie sa trzy czy > cztery momenty w ktorych mozna sie posmiac. Reszta jest do bani! Zle wydane > pieniadze. Dziennkiarz "GW" albo jest totalnym baranem albo dostal sos za ta > recenzje. Chyba napisal ja na zamowienie. To film z serii tych glupich komedii, > > ktore smiesza tylko cwierc inteligentow. Nie idzcie na to bo bedziecie > zalowali! To nie jest film dla czytelnikow "GW". Z jednej strony gazeta lansuje > > sie jako dziennik dla ludzi wyksztalconych a z drugiej strony polecaja filmy > dla kretynow. To kolejny film na ktory poszedlem po przeczytaniu recenzji > w "GW" i znowu zaluje!!! Wiecej tego nie zrobie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elessar Re: Zle wydane pieniadze! IP: *.ks.k.pl / 80.53.160.* 29.08.04, 12:33 hmm jeżeli ktoś ma taki rodzaj poczucia humoru i śmieszą go takie filmy to nie znaczy,że jest półgłowkiem....radzę zastanowic sie nad swoją inteligencją,ponieważ twój sposób wypowiedzi nie pokazuje,że jesteś takim strasznie inteligentym człowiekiem na poziomie!Wyluzuj się:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona_pn Re: Zle wydane pieniadze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 13:45 Z wypowiedzi na forum wynika,że tylko nam się film bardzo podobał. Dlaczego tylko cała sala ryczała ze śmiechu na tym filmie?? Czyżby był to wstyd przyznać, że ten film kogoś śmieszył? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johannn Re: Zle wydane pieniadze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 15:46 Wlasnie mnie sie ten film bardzo podobal. Dawno sie tak nie usmialem (dla mnie najlepsze bylo jak on pokazal mu to zdjecie konia i powiedzial ze ma takie oczy jak on ;)))) I wcale sie tego nie wstydze. Nie uwazam sie za jakiegos kretyna tylko dlatego, ze mnie to smieszylo. Bardziej sie wystawiaja na smiesznosc ci, co to uwazaja za poglowka kazdego, kto lubi cos innego niz on. Taki znawca sie filmowy odezwal, psiakosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Zle wydane pieniadze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 23:33 Mi się też podobało - nawet bardzo. Poszłam na komedię, i dostałam komedię. A najlepsza dla mnie była scena, gdy Depardieu podjechał drugim radiowozem, "bo to przecież inny":) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona_pn Re: Zle wydane pieniadze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 14:42 Dla mnie to też jest najlepsza scena;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blq Re: Przyjaciel gangstera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.04, 01:56 Bardzo dziekuje dziennikarzom z GW za zmiane roku produkcji filmu z 2004 na 2003. Nie oszukujmy ludzi, ze to nowy film. To stary (jak na premiere kinowa) obraz, i zeby na przyszlosc nie bylo, ze ludzie sciagaja filmy z Internetu. Jak sie polskiego widza olewa, to polski widz sobie poradzi w inny sposob. adieu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AagaA Re: Przyjaciel gangstera IP: *.pf.com.pl / 157.25.200.* 02.09.04, 11:14 głupi ten film jest. Ma kilka fajnych scen ale można je policzyć na palcach jednej ręki. W sumie nic specjalnego.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Polecam IP: *.aine.pl 07.09.04, 20:26 Film bardzo dobry, gorąco polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kowi naprawde wesoły film i dobra zabawa !!!!!!!! IP: 213.241.32.* 08.09.04, 22:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jota.40 Re: naprawde wesoły film i dobra zabawa !!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.04, 22:45 Film rzeczywiście jest niezbyt mądry, nie powala na kolana i może nawet nie zostaje na długo w pamięci - ale dawno się tak nie śmiałam! Podoba mi się, że jest tym, czym jest - lekką komedią właśnie i nikt tu nie udaje, że analizuje prozę Jamesa Joyce'a! Komuś może nie odpowiadać ten typ humoru - coż, współczuję i tyle... Dobrze pomyślane, sprawnie zrobione, świetnie zagrane - czegóż można chcieć więcej od komedii? Świetna zabawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarząbek fajny film wczoraj widziałem :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 20:04 Depardieu wyszedł z roli macho (a już wydawało się że nie umie albo nie chce inaczej) i wspaniale zagrał przygłupa (franc. "con"). Reno zagrał znowu Leona Zawodowca (albo Ronina jak kto woli), chyba nawet ubrania nie zmienił (znowu na czarno) :-> Ale i tak go bardzo lubie więc nie żałuję. Podsumowując: sporo śmiechu, dobra rozrywka, ale do kanonu to ten film nie wejdzie. Dałbym 3 gwiazdki na 6. "To mówiłem ja, Jarząbek Wacław. Trener drugiej klasy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Przyjaciel gangstera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 10:15 Film jest świetny, uśmiałam się do łez, w sumie śmiałam się bez przerwy, jedynie końcówka trochę reżyserowi nie wyszła, ale i tak warto ten film obejrzeć. Wystarczy popatrzeć przez chwilę na Gerarda, żeby nie móc przestać się śmiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga fatalna recenzja IP: 212.160.172.* 24.09.04, 16:51 Film, jak film - jednym się będzie podobał, a innym nie (należę do tych innych), ale recenzja p. Mossakowskiego jest zupełnie do bani. Poszłam na film, bo spodziewałam się zgodnie z recenzją humoru wykraczającego poza "pierdnięcia", a głównym motywem humorystycznym była właśnie pierdząca poduszka i mucząca krowa. Czyżby recenzent recenzował bez obejrzenia filmu? Takie mam podejrzenia - czytając nazwiska aktorów też wyobrażałam sobie coś, co opisał recenzent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yrka Re: Przyjaciel gangstera IP: *.prenet.pl 05.10.04, 19:12 a mi sie podobał film zwłaszcza,że byłam na seansie czteroosobowym,żeby zawsze się tak dało oglądać filmy, no ale pewnie to dlatego,że Zakopane oferuje inne atrakcje niż kino, szczerze polecam na chłodne jesienne wieczory, trochę ciepłego humoru z pewnościa sięprzyda ;))) Odpowiedz Link Zgłoś