Dodaj do ulubionych

Najgorszy film, jaki widzieliście?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 23:06
co Was najbardziej rozczarowało?
ja najbardziej wzruszyłam się głupotą dialogów w "Spidermanie" (chociaż
oglądałam to tylko dla efektów specjalnych..., ale dialogi przyćmiły
wszystkie latanki i łapanki Tobeya!) i beznadziejnym remakem "Mumii" - po co
to nakręcili?
Obserwuj wątek
    • swmikus Re: Najgorszy film, jaki widzieliście? 14.08.04, 23:12
      podobno de gustibus non est disputandum, ale jednym z gorszych gniotów
      ostatnimi czasy wg. mnie były 'Gangi Nowego Jorku' (rozczarowało mnie w tym
      filnie prawie wszystko - kompletnie nie zrozumiałem po jaką cholerę urządza się
      te rzeźnie) i 'Equilibrium' (naciągany aż do bólu, naiwność wylewała się z
      ekranu).
      Kompletnie do mnie nie trafily...
      pozdrawiam
      • puziel Re: Najgorszy film, jaki widzieliście? 01.09.04, 01:40
        Ławeczka- jeśli się nie boicie to wyobraźcie sobie "Ma jak miłość na dobre i na złe" w wersji pełnometrażowej ze zdjęciam operatora zgarniętego z plany "zlotopolskich" rezyser musial wyjsc po papierosy po drugiej scenie a aktorzy wycięci z papieru i ożywiani od czasu do czasu przez D.Coperfielda. a wszystko to na bazie kolejnej mutacji amerykańskiego scenariusza; ona chce ,on chce, on ją goni,a ona udaje, że ucieka... to był gwałt na moim umyśle. poważnie zastanawiam się nad zainstalowaniem czujnika w tv alarmującego o zbliżaniu się Fraszyńskiej, lub Żmijewskiego do drugiej strony odbiornika.
    • Gość: girl Re: Najgorszy film, jaki widzieliście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 23:14
      "Get Carter" przebija wszystko i wszystkich...Sylwester Stallone jako egzekutor
      długów, ścigajacy mordercę swego brata, o, dziwo swego dawnego, zaciekłego
      wroga...no, i sflaczałe, powiewające na wietrze mięśnie Sylwka...czegóż chcieć
      więcej..:)
    • ignatz Re: Najgorszy film, jaki widzieliście? 14.08.04, 23:42
      Spawn - za całokształt
      Starship troopers 2 - za sam pomysł :-)
      generalnie sequele filmów które mmiały słabe wyniki finansowe
      Batman i Robin
      i wiele, wiele innych...
    • mdwe Re: Najgorszy film, jaki widzieliście? 15.08.04, 00:30
      "Wesele Mauriel" (jakkolwiek się to pisze). Porażka na całej lini. Widzieliście??
      • Gość: cukinia Re: Najgorszy film, jaki widzieliście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 00:55
        no właśnie, nie widziałam, ale ostatnio chodził mi po głowie i mialam zamiar
        obejrzeć... mówisz, że nie warto? hmm, zawsze lepiej przekonać się samemu (może
        to będzie kolejny do kolekcji najgorszych produkcji, kto wie...), więc jak
        wpadnie mi w ręce to może zobaczę coż to...
        • fiodorus Re: Najgorszy film, jaki widzieliście? 15.08.04, 01:08
          hm...
          Było ich wiele!!!
          Teraz kojarzy mi się...
          no sam nie wiem...
          Tytuł był chyba "Statek - Widmo" albo coś podobnie.
          • gdotb Re: Najgorszy film, jaki widzieliście? 23.07.05, 07:31
            Wesele Muriel ogladalem jakies 10 lat temu i do dzis tego zaluje.
            Natomiast kilka miesiecy temu ogladalem w kinie film 'alfie'. Boze.... to
            dopiero strata czasu. Glupie to, ze hej!

G.
      • ron_obvious Re: Najgorszy film, jaki widzieliście? 15.08.04, 08:26
        mdwe napisała:

> "Wesele Mauriel" (jakkolwiek się to pisze). Porażka na całej lini.
        Widzieliście
        > ??

Przeciwnie, ja byłem pozytywnie tym filmem zaskoczony.

Najgorsza szmira jaką widziałem to chyba "ConAir - Lot skazańców" i nasz
        rodzimy "Reich" (ale moznaby dodać z połowę filmów Pasikowskiego.

A najbardziej się rozczarowałem orginalną trylogią Gwiezdnych Wojen (ta z lat
        70-80 -tych). Polecano mi je jako świetne filmy, które zrewolucjonizowały kino.
        Dupa, głupawe dialogi, fabuła na poziomie ucznia 3 klasy podstawówki, no i
        denne aktorstwo (zwłaszcze Hamill i Fischer). w dziesięciopunktowej skali 5/10,
        ałośc ratuje jeszcze niezłe "Imperium kontratakuje".

Osobna kategoria to filmy tak żle zrobione i tak głupie, ze aż przyjemnie się
        je ogląda. Mój typ to "Życzenie śmierci 3", kto widział ten wie o co chodzi.
      • Gość: aaa Re: Najgorszy film, jaki widzieliście? IP: 195.149.64.* 07.09.04, 00:17
        TAK kiszka.
    • mallina Re: Najgorszy film, jaki widzieliście? 15.08.04, 01:12
      kontynuacja Desperado z swietna obsada aktorska..udalo mi sie zasnac choc wcale
      nie bylam zmeczona:-))))
      • fiodorus Re: Najgorszy film, jaki widzieliście? 15.08.04, 01:14
        Bywa! :-)))
        Wiem coś o tym bo byłem dzisiaj na "Osadzie"!
        • mallina Re: Najgorszy film, jaki widzieliście? 17.08.04, 00:39
          hmm to miales gorzej niz ja, bo Desperado ogladalam siedzac na kanapie w domu
          swoim..a zakonczylam lezac i przysiegam ze zanim zaczelam ogladac wcale nie
          bylam senna..
          w kinie raz mi sie zdarzylo lekko przysnac:na maratonie tzw NOcy Oksarow - z tym
          ze film wczesniej juz widzialam:-)
          • alelele Re: Najgorszy film, jaki widzieliście? 19.08.04, 13:10
            "Chłopi" Rybkowskiego, jeszcze gorsze "Nad Niemnem" Kuźmińskiego. Statyczne
            ujęcia, żywcem wyjęte z powieści dialogi, sztuczność, nuda, nuda.
            • megasia Re: Najgorszy film, jaki widzieliście? 17.09.04, 13:29
              daj spokój, "chłopów" bardzo lubię, a "nad niemnem" - ładny obrazek, wykracza
              poza powieść (nie pamiętam, żeby Orzeszkowa pisała coś o gołych cyckach
              Justyny :)

Poza tym dzięki tym filmom wiele osób nie musiało czytać oryginałów, w tej
              pobocznej kategorii oceny też należy się uznanie :)

• bdx65 Re: Najgorszy film, jaki widzieliście? 21.07.05, 19:17
              alelele napisał:

> "Chłopi" Rybkowskiego, jeszcze gorsze "Nad Niemnem" Kuźmińskiego. Statyczne
              > ujęcia, żywcem wyjęte z powieści dialogi, sztuczność, nuda, nuda.

Polecam Ci filmy akcji rodem z Hollywood. Tam nie ma statyki, sztuczności?, a
              dialogi super jasne -
              -Ty dupku
              -Pieprz się
              -Kocham Cię
              -Ja Ciebie też
              -OK?
              -Jest cool
              itp....

Dialogi z powieści? Toż to adaptacja literatury!
      • Gość: f Re: Najgorszy film, jaki widzieliście? IP: *.tajaks / *.net 20.08.04, 14:13
        "Raperzy z Malibu"
        • gdotb Re: Najgorszy film, jaki widzieliście? 23.07.05, 07:34
          Jesli masz na mysli film 'Malibu most wanted', to ja sie akurat dobrze bawilem
          na tym filmie :))

G.
    • ignatz Re: Najgorszy film, jaki widzieliście? 15.08.04, 09:32
      Aaach! Jakże mogłem zapomnieć o "Rób swoje, ryzyko jest twoje", cudnym polskim
      (po)tworze? Według mnie przebija on nawet "Klątwę z doliny węży", choć to
      zupełnie różne filmy :-)
      • Gość: SAga Re: Najgorszy film, jaki widzieliście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 10:14
        Dobre usypiacze:
        "Niezniszczalny" nudne, naciągane
        "Oni" z Dominiką Dagmarczyk- nudne, koniec beznadziejny
        "Tomb Raider"- gdy oglądałam z video, przewijałam wszelkie sceny walk, bo nic
        konkretnego się nie działo. Gra jest dobra, ale nie na kinowy ekran.
        • Gość: kp Re: Najgorszy film, jaki widzieliście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 10:21
          najgorszy gniot to CELA z J. Lopez, film pretensjonalny i głupi po prostu.
          Wiecie w jaki sposób znaleźli mieszkanie mordercy? Ano dlatego, że w miejscu
          zabójstwa gliniarze znaleśli sierść psa. Zabrali toto do badań, zbadali i
          obwieścili, że piesek jest albinosem. W całej Ameryce żyje tylko jeden pies
          albinos i już wiecie co dalej (a gdyby to był zwykły pies, to by nie było
          filmu). Do tego Lopez jako pani psycholog, hehe.
          • goskagoska Re: Najgorszy film, jaki widzieliście? 19.08.04, 16:36
            "Cela" też bardzo mi się podobała. Owszem miejscami kicha, ale kawałkami
            przepyszne
        • goskagoska Re: Najgorszy film, jaki widzieliście? 19.08.04, 16:35
          "Niezniszczalny" Faktycznie nieziemsko nudny, a mimo to wart polecenia! :)
          Naprawdę. Myślałam,że umrę z nudów, ale warto było doczekać końca! Rewelacja!
          Gniot : "Wirus" polski z czarkiem p.
    • Gość: Zoso Re: Najgorszy film, jaki widzieliście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 10:28
      "To nie jest kolejna komedia dla kretynów"-a jednak. Coś strasznego.
    • Gość: klop Re: Najgorszy film, jaki widzieliście? IP: *.comernet.pl 16.08.04, 01:06
      pearl harbor
    • astrit Osada. 16.08.04, 10:23
      Totalna porażka..
    • Gość: Peggy Sue Re: Najgorszy film, jaki widzieliście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 10:30
      "Pociag z forsa" o druga taka padake trudno!
      • alexxx Re: Najgorszy film, jaki widzieliście? 16.08.04, 11:51
        "Amelia", "Znaki", "Superprodukcja"
        • Gość: Krzychu Osada IP: *.netlandia.pl 16.08.04, 21:47
          jw. Osada rzadzi!!!
          • Gość: Citruska Hitruska Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 22:04
            "Idioci" von Triera. Pierwszy i ostatni raz wyszlam z kina przed koncem seansu.
            Zmeczylo mnie to, znudzilo i zniesmaczylo. Bleee...
            • klee Czego chce od nas nieznośny Duńczyk? 16.08.04, 22:47
              Myślę, że reżyser byłby zachwycony Twoją reakcją.
              • Gość: Citruska Hitruska Re: Czego chce od nas nieznośny Duńczyk?. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 10:10
                He, he :-)
                Pewnie tak...
            • Gość: Gosia Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 13:46
              Wiem ze nie kazdemu w smak taki film ae mysle ze trzeba troszke znac tworczosc
              i zdanie Triera zeby sie podobal. Mi sie podobal bardzo.
        • Gość: amelia:) Re: Najgorszy film, jaki widzieliście? IP: 82.160.57.* 28.02.05, 16:55
          Przepraszam, ale "Amelia" najgorsza? Ta "Amelia" o której myślę? Aż mnie
          zamurowało. Toż to piękny, urzekający i pozytywnie nastrajający film
    • kraciak Re: Najgorszy film, jaki widzieliście? 17.08.04, 00:23
      Gothika, Equilibrium- oba zerżnięte - Gothika wiele zawdzięcza chociażby In
      dreams Neila Jordana, ale jest o niebo gorsza, Equilibrium - po co to? Nie
      wystarczy pierwszy Matrix + 1984? Jeszcze Kassovitza Purpurowe rzeki - szkoda,
      że nie czytałam powieści, ale ponoć film skopał ją doszczętnie.
      Wspomnę jeszcze o filmach typu Ace Ventura + podobne. Ale to poza konkursem;)
      Z nowszych - American Beauty i Rzeka tajemnic. Zawiodłam się na Clincie
      Eastwoodzie po świetnej Północy w ogrodzie dobra i zła. Aha, tandetny Władca
      Pierśćieni. Niektóre rzeczy (czyt. książki)lepiej zostawić w spokoju.
      • kraciak Re: Najgorszy film, jaki widzieliście? 17.08.04, 00:26
        zapomniałabym czegoś z polskiej działki:): Głośniej od bomb. Po prostu
        wszystkie najgorsze wady kina polskiego, choć na szczęście, nie wszystkie
        polskie filmy są złe. Ale ten jest, moim zdaniem, baaaaaaaaaardzo zły, tym
        gorszy, że pretenduje do miana "takiego niezależnego i życiowego". Akurat.
        • kiciaczek2006 Re: Najgorszy film, jaki widzieliście? 18.08.04, 00:46
          "I Twoją matkę też". Swego czasu na forum niemal wszyscy piali z zachwytu nad
          tym. Do dziś nie rozumiem "głębokiego przesłania" tego filmu.
          • Gość: thoriss Re: Najgorszy film, jaki widzieliście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 01:44
            "Wirus" - pierwszy polski film o hackerach;),
            "Znaki" - odzyskanie wiary dzieki kosmitom,
            "Matrix - Rewolucje" - prawdziwych mezczyzn poznaje sie po tym jak koncza, nie
            jak zaczynaja, niestety...

--
            Z partyjnym pozdrowieniem
            thoriss
        • Gość: ewa Re: Najgorszy film, jaki widzieliście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 16:26
          Amercian Beauty i Rzeka tajemnic?! Moim zdaniem jedne z najlepszych filmów,
          jakie widziałam.. A było ich troszkę.
      • Gość: Angie Re: Najgorszy film, jaki widzieliście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 14:18
        Najgorsza jest zdecydowanie druga część "Resident Evil" czyli "Apokalipsa".
        Koszmarek. Proszę natomiast nie robić porównań "Equilibrium" do "Matrixa". Niby
        z jakiej racji? Że w obu filmach są sceny walki? A w ogóle w tym pierwszym
        istnieje chociaż coś takiego jak gra aktorska.
        • Gość: furutaka Re: Najgorszy film, jaki widzieliście? IP: *.wat.edu.pl / *.wat.edu.pl 28.02.05, 23:51
          Gra aktorska w "Equilibrium", a to niespodzianka. Ten film to poprostu remake
          (o ile nie plagiat) "Farencheit 461" i to w fatalnym pseudo matrixksowym
          wydaniu. Gra aktorska na poziomie jasełek w podsawówce, intryga jak
          u "Detektywa w sutannie", a czarne charaktery głupie jak Niemcy z "Czterech
          pancernych". Fbuła nciągana, w wielu miescach nielogiczna, sceny walki
          przyprawiają o czkawkę. W sumie jeden z najgorszych filmów jakie widzialem.
          • Gość: człowiek zagadka Re: Najgorszy film, jaki widzieliście? IP: 193.24.201.* 05.08.05, 15:38
            Tak, naciągana fabuła. A Matrix niby lepszy, z tymi bateriami z ludzi? Roboty
            nie mogły wykorzystywać do tego np. Krów- było by taniej i wydajnej. Ponadto w
            MAtrixie głupie jak nieszczęście były te filozoficzne dialogi (szczególnie w
            Rewolucji) jakby losowo wycięte fragmenty z Tatarkiewicza nie mające nie
            wspólnego z treścią filmu.
            Nawet Equalibrum miało lepszą obsadę- Kijana Rifs może naskoczyć Baleowi i
            klimat. W ogóle na tym całym Matrixie się zawiodłem.
            Jeśli chodzi o filmy sf to dużo lepsze jak dla mnie były Equalibrum, filmy
            wzorowane na Matriksie jak the One czy też stare Terminatory czy Łowca Androidów.
            Jeśli chodzi o beznadziejne filmy to:
            "Uliczny Wojownik", "To nie jest kolejna komedia dla Debili" (Niestety jest),
            polski "Haker" i wiele innych, których nie pamiętam.
    • Gość: ja Re: Najgorszy film, jaki widzieliście? IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.04, 09:24
      ARMAGEDON - wszystko co najgorsze w kinie w jednym filmie
    • subrealism Władca pierścieni 18.08.04, 14:46
      Żeby obejrzeć te wszystkie efekty specjelne, musiałem się nasłuchać głupich
      moralizujących, beznadziejnych, nudnych dialogów. Do tego pożegnaniom nie było
      końca a bohaterowie pozytywni umierali dłuuugo, a potem dłuuuga rozpacz po
      nich, i tak 10 godzin. Nigdy więcej takich pierdół nie będę oglądał!
    • Gość: becia Re: Najgorszy film, jaki widzieliście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 17:33
      sekta, superprodukcja KATASTROFA
    • zla_kobieta Re: Najgorszy film, jaki widzieliście? 19.08.04, 01:35
      Nie licząc takich oczywistych potworków jak Głupi i głupszy 2 czy filmów
      pokroju Krawawa Zemsta 8000, to zdecydowanie UROK MORDERCY (Killing me softly)
      Stężenie głupoty, absurdu i schematyzmu, przy jednoczesnym aspirowaniu do
      thrillera erotycznego w tym filmie bije wszystko na głowę. W krzątaniu się
      mojej babci przy kuchni jest więcej napięcia i erotyzmu, niż w podrygiwaniu
      Fiennesa i Graham. I jeszcze biedna McElhone w tym wszystkim :(
    • tumour_marla niestety zbyt duzo tego 19.08.04, 02:41
      1.jason x
      2.gothica
      3.matrix 2 i 3
      4.wladca pierscieni 3
      5.poranek kojota
      6.avalon
      7.tomb raider
      8.wiedzmin
      9.zemsta
      10.american psycho 2
      11.quo vadis
      12.i wszystkie filmy z cyklu "okruchy zycia" czy "zbrukana niewinnosc"
      • Gość: Tallis Re: niestety zbyt duzo tego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 22:06

> 3.matrix 2 i 3

tak tez uwazam, ze 2 cz byla nudna, dlatego na 3 juz nie poszlam.1 byla dosc
        fajna, widzialam 2 razy. 2 raz dla Agenta Elronda :)

> 4.wladca pierscieni 3

o ile pamietam nie bylo takiego filmu, byl Powrot Krola. To nie byl 3 sequel.
        To by 3 akt JEDNEGO dlugiego filmu.

> 6.avalon

a ktory, bo byly co najmneij 3 o takim tytule.Zdaje mi sie ze chodzi ci o ten
        japonski bo sama slyszalam ze okropna chala?

> 7.tomb raider

aah, tak, zgadzam sie straszne dno.

> 8.wiedzmin

takze dno.chociaz polscy aktorzy staraja sie bardziej od amerykanskich w
        podobnej "klasie" filmow - klasie B i C.

> 11.quo vadis

a ktory? Bylo chyba z 4, czy 5, ale zdaje sie ze chodzi ci o polska najnowsza
        wersje? Taa, to bylo tragiczne, lepszym aktorstwem poszczycic sie moga nawet
        moi koledzy na sesji larpa :))
        poz
        tal

• Gość: Maja Re: Najgorszy film, jaki widzieliście? IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 19.08.04, 09:02
      "Vanilla Sky" z Tomem Cruise.
      • Gość: T.Cruise :)) Re: Najgorszy film, jaki widzieliście? IP: *.chello.pl 05.09.04, 01:50
        Nie znasz sie na filmach jak Vanilla Sky byl gniotem!!! Wracaj do Bolka i
        lolka!!
    • goskagoska Re: Najgorszy film, jaki widzieliście? 19.08.04, 16:30
      "Dreamcatcher", "Johny Q"
    • goskagoska Re: Najgorszy film, jaki widzieliście? 19.08.04, 16:42
      "Pogoda na jutro" Totalna poracha. Stuhr pokazał swoje narcystyczne
      beznadziejne ja
      • subrealism Filmy z cyklu "prawdziwe historie" na TVN 19.08.04, 19:14
        Ale kobiety je lubią, choć powiem w ciemno, że każdy z nich to kaszana.
    • tak_zwany Re: Najgorszy film, jaki widzieliście? 19.08.04, 20:20
      Dlaczego tylko jedna osoba dostrzegła "najwspanialszą" polską supeprodukcję -
      "Wiedźmina"? Zasadniczo ładnie ktoś to wypunktował w wątku o niefortunnych
      decyzjach. Ja dorzucę jeszcze parę rzeczy - zrobienie z porządnej powieści
      fantasy "Herkulesa", względnie "Xeny", dialogi bezsensowne do bólu i pozbawione
      choćby szczątkowego ducha Sapkowskiego, cięcia, cięcia, cięcia, obsada aktorska
      (Paździoch zarządził) oraz charakteryzacja (lepsze widziałem na filmach
      robionych "dla jaj").
    • foxterier Re: Najgorszy film, jaki widzieliście? 21.08.04, 22:39
      numer 1 na liscie najgorszych filmów jakie widziałem zajmuje niepodzielnie
      BITWA O ZIEMIE z fantastycznymi rolami johna travolty i foresta whitakera.
      numer 2 jednak lata swietlne za BITWA to CELA. jest oczywiscie wiele innych ale
      nie pamietam bo widac nie warto bylo nawet zapamietac.
      fox
    • klip-klap Re: Najgorszy film, jaki widzieliście? 21.08.04, 23:55
      Zdecydowanie Gunblast vodka (Corka konsula). Obejrzalem do konca, bo bylem
      przekonany,ze takie g..o rzadko sie zdarza wiec trzeba zapamietac.
    • tamara23 Re: Najgorszy film, jaki widzieliście? 22.08.04, 18:20
      bezapelacyjnie "Znaki"
      po pierwsze że, o ile pamięć mnie nie myli, dostał ten film całkiem sporo
      gwiazdek od GW
      po drugie że, znając "Szósty zmysł" tego reżysera, nie odważyłam się wyjść z
      kina w połowie seansu ciągle mając nadzieję na ciekawy zwrot akcji
      Niestety był to koszmar do samego końca
      nie odważyłam się więc wybrać na "Osadę"...
    • Gość: Filus Re: Najgorszy film, jaki widzieliście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 22:21
      Hmmm... Może tak - najgorsze to różne takie "komedyjki" w stylu "Stary gdzie moja bryka" czy "Ali G...", a największe rozczarowanie? Cóż, może kontrowersyjnie, ale ... "Rejs".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka