Dodaj do ulubionych

NOWY RoboCop!!!

05.02.14, 11:31
Co o nim sądzicie (wybieracie się)ja jak przez mgłę pamiętam stary sprzed 25 lat chyba, i jestem tego remakeu baaaardzo ciekawa ;-)
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: NOWY RoboCop!!! 05.02.14, 18:27
      Frankenstein spotyka Transformers,hmmmm, nie dziekuje
    • panna-pytalska Re: NOWY RoboCop!!! 09.02.14, 11:59
      Ja już widziałam i podobał mi się. Uważam, że na pewno nie ma co go porównywać ze starym Robo, bo to zupełnie dwa różne filmy - inaczej są rozłożone akcenty, w nowym RoboCopie jest też mniej brutalnych scen (chociażby dlatego, że film jest przeznaczony dla grupy wiekowej 13+). Za to pojawia się ciekawy i ważny moim zdaniem obecnie wątek dehumanizacji, który każdy sam może sobie później przemyśleć. Dla mnie świetnie zagrał Oldman i Keaton, ale Kinnaman też sobie dobrze poradził, mimo zakrytej twarzy przez sporą część filmu. ;)
      • cooleris89 Re: NOWY RoboCop!!! 09.02.14, 22:11
        Mi też się film podobał. Dobre kino akcji, bez wpadek i niedociągnięć. Dobra tempo akcji, porządne aktorstwo, a poza tym trafnie skrojona fabuła. Jak najbardziej zgadzam sie, że nie ma co porównywać filmu do tych z lat 80-tych. Zupełnie inna bajka. Jak dla mnie na duży plus dla nowego. Przede wszystkim te efekty:)
        • rokicki1 Re: NOWY RoboCop!!! 11.02.14, 11:58
          Nie wiem czy to taka inna bajka. Jest dużo podobnych rzeczy, bo niby jak miałoby być inaczej? W końcu to RoboCop.
          Film bez parcia na efekciarstwo, darowano sobie efekty oparte na grze świateł - to co RoboCop niszczy, razi prądem itd. rozpada się tak jak powinno. To co Padilha zrobił z samym Murphym jest jednak ważniejsze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka