Dodaj do ulubionych

Jaki film warto obejrzeć razem z dziećmi?

26.12.14, 23:49
Dzieci w wieku 10-13 lat. Lubią horrory :) (np. "Mama")
Obserwuj wątek
    • pani.truskawka Re: Jaki film warto obejrzeć razem z dziećmi? 14.01.15, 16:24
      Może lepiej coś znimowanego? Odlot, Zakręceni, Kraina lodu?
      • kostek1024 Renifer Niko? 26.04.15, 14:37
        A znacie coś takiego jak Renifer Niko, todobre dla dzieci?
        Tutaj strasza, ale nie wiem: filmydladzieci.net/2015/04/26/renifer-niko-ratuje-swieta-2008/
      • radomska0 Re: Jaki film warto obejrzeć razem z dziećmi? 24.08.15, 09:50
        Kraina Lodu jest fantastycznym wyborem! kultowe teksty, mądra historia. dzieci uwielbiają ten film :)
    • supermodnyciuszek Re: Jaki film warto obejrzeć razem z dziećmi? 30.01.15, 09:26
      Ja byłam ze swoimi starszakami na komedii Wkręceni 2, młodzieży się podobało, nam też, polecam na poprawę nastroju
      • maurycy881 Re: Jaki film warto obejrzeć razem z dziećmi? 08.02.15, 17:38
        Big Hero 6 to świetna animacja :D baardzo polecam :D
    • kasia.m1 Re: Jaki film warto obejrzeć razem z dziećmi? 11.03.15, 15:37
      Warto obejrzeć film Szaty Józefowa.
    • adiyoshi Re: Jaki film warto obejrzeć razem z dziećmi? 26.03.15, 21:41
      Sinister, bardzo przyjemny film :D
      • miraflores5 Re: Jaki film warto obejrzeć razem z dziećmi? 07.04.15, 13:26
        Może "Forrest Gump", a z bardziej familijnych może cykl Harry'ego Pottera? Dobre opinie słyszałam też o tej "Krainie lodu", ale nie jestem w stanie się do nich ustosunkować, bo nie oglądałam. Może jeszcze "Pan od muzyki" (dla 13-latka)?
    • grekorkiewicz_em Re: Jaki film warto obejrzeć razem z dziećmi? 08.04.15, 11:08
      hmm może lepiej jakieś kino familijne? ale jeżeli chodzi o horrory to polecam egzorcyzmy emilly rose.
    • mirka_70 Re: Jaki film warto obejrzeć razem z dziećmi? 27.04.15, 13:38
      Dla mnie nieodmiennie najlepszymi filmami dla dzieciaków jest Merida i Mulan. Ale to nie śa horrory i takie duże dzieciaki mogą się znudzi ;).
      • turs Re: Jaki film warto obejrzeć razem z dziećmi? 29.04.15, 12:14
        "Mama" super horror ale nie dla dzieciaka, trzynastolatkom raczej trzeba puszczać filmy przygodowe lub lekkie horrory
        • minniemouse Re: Jaki film warto obejrzeć razem z dziećmi? 05.05.15, 04:34
          Mama? Egzorcyzmy Emily Rose? :/
          moze od razu wezcie je na Pile i Texas Masakre pila maszynowa?

Minnie
        • doriiii8 Re: Jaki film warto obejrzeć razem z dziećmi? 17.04.16, 17:03
          "Mamę" oglądały chyba z 5 razy, nie jest mocny :)
    • kostek1024 Re: Jaki film warto obejrzeć razem z dziećmi? 05.07.15, 17:53
      Może Minionki? Tutaj polecają dla dzieci w takim wieku: filmydladzieci.net/2015/06/30/minionki-2015/
      • zuzkamazur Re: Jaki film warto obejrzeć razem z dziećmi? 19.09.15, 21:48
        ,,Kraina lodu" -film dla dzieci ale ja sama bardzo chętnie oglądam :)
        • fiolkowa1 Re: Jaki film warto obejrzeć razem z dziećmi? 09.10.15, 16:08
          A może Wyspa Nim lub Atramentowe serce to już taki film dla troszkę większego dziecka :)
          • kredka.zielona Re: Jaki film warto obejrzeć razem z dziećmi? 20.11.15, 21:44
            Dzieci z Bullerbyn
    • shapeshifter Re: Jaki film warto obejrzeć razem z dziećmi? 20.09.15, 20:39
      polecam 'W głowie się nie mieści', 5-latka zachwycona
    • mary972 Re: Jaki film warto obejrzeć razem z dziećmi? 04.01.16, 11:29
      A może "Labirynt Fauna?" :D
      • bebiak Re: "Dziewczynka w trampkach" 23.01.16, 23:57
        Dla dzieci od ok 12-letnich w mojej ocenie winna to być "lektura obowiązkowa", a to dlatego, żeby pokazać jak ciężką pracę musi wykonać równolatek z innej kultury, aby zarobić na zwykły rower, który wśród większości naszych rozpuszczonych dzieci i wczesnych nastolatków nie jest nawet atrakcyjnym prezentem.
    • queenc Re: Jaki film warto obejrzeć razem z dziećmi? 27.01.16, 22:00
      w głowie się nie mieści! :)
    • benedict.c Re: Jaki film warto obejrzeć razem z dziećmi? 09.02.16, 11:48
      To trochę chyba za duże wyzwanie, ten film Mama... Moje dzieci też lubią horrory, ale ja im dawkuję wrażenia... Teraz np oglądaliśmy razem Łowcę czarownic i uważam, że taki rodzaj pseudo horroru jest odpowiedni dla tego przedziału wiekowego, żeby dzieciaki nie maiły koszmarów...
      Pięćset lat temu wybuchła wyniszczająca wojna między ludźmi, a zastępami czarownic pragnącymi pogrążyć Ziemię w chaosie. Dzięki męstwu i poświęceniu łowców czarownic udało się uchronić świat przed zagładą. Jeden z nich - Kaulder (Vin Diesel) uśmiercił ich Królową, która umierając rzuciła na niego klątwę nieśmiertelności. Dziś Kaulder wciąż błąka się po świecie poszukując renegatów, którym udaje się przedostać z mrocznych odmętów w świat ludzi. Jego jedynymi sprzymierzeńcami są proboszcz nowojorskiej świątyni oraz młoda czarownica o dobrym sercu Chloe. Ich pomoc może jednak nie wystarczyć, gdy okaże się, że światu grozi powrót Królowej, którą wskrzesić pragnie Belial ? potężna, zbuntowana czarownica śniąca o panowaniu zła.
      • kasia180380 Re: Jaki film warto obejrzeć razem z dziećmi? 06.04.16, 12:12
        Ja obejrzałam ze swoją ośmiolatką Łowcę.... I stwierdziła, że film bez sensu i nudny. Ale powiem, że ja też miałam nadzieję, że to będzie coś z większym polotem.. Vin jest rewelacyjny w filmach fantasy, bo Pitch Black i Kroniki Riddicka nie mają sobie równych!
    • piotrmaciejczak1983 Re: Jaki film warto obejrzeć razem z dziećmi? 02.03.16, 15:29
      Skoro twoje dzieci w wieku 10-13 lat lubią oglądać horrory (też wtedy lubiłem) polecam zwłaszcza Serbski film. Wszystkie części Piły też są dosyć mocne. Idealne kino do wspólnego oglądania. Kultowe filmy z czasów kiedy ja byłem dzieckiem: Koszmar z ulicy Wiązów, Piątek 13 mogą się wydawać współczesnym 10-13 latkom zbyt infantylne. A Serbski film czy Piła jeszcze trzymają pewien poziom, że nawet 13-latek nie uzna, że ogląda coś dziecinnego.
      • doriiii8 Re: Jaki film warto obejrzeć razem z dziećmi? 17.04.16, 16:59
        żarcik się nie udał :/
    • doriiii8 Re: Jaki film warto obejrzeć razem z dziećmi? 11.03.16, 18:59
      Dziękuję :) sprawdzę
      • doriiii8 Re: Jaki film warto obejrzeć razem z dziećmi? 11.03.16, 19:04
        W sumie wiek dzieci się nieco zmienił, bo teraz to już 11 i prawie 14, jednak wciąż lubią ten gatunek. Oczywiście na wszystko im nie pozwalam... i chyba Koszmar z ul. Wiązów, czy Piła odpadają.. :)
        Chodzi mi raczej o coś w typie Sinister, bądź Sierociniec.
    • sschulz Re: Jaki film warto obejrzeć razem z dziećmi? 01.06.16, 22:31
      Ja dzisiaj zabrałam moje dziecko na Alicja po drugiej stronie lustra i film mnie zachwycił myślałam żę będę się nudzić a całkiem przyjemnie mi sie go oglądało i dodatkowo dostałyśmy paszport gdzie mozemy zbierac naklejki a potem wymienic to na jakas fajna niespodzianke. A wy na czym ostanio byliscie w kinach? co warto obejrzec z dzieckiem?
      • patrynia10 Re: Jaki film warto obejrzeć razem z dziećmi? 01.06.16, 23:20
        A co to za akcja? Które kino takie kreatywne? :)
        • kasia180380 Re: Jaki film warto obejrzeć razem z dziećmi? 03.06.16, 16:31
          Ja też byłam właśnie na Alicji i dostałyśmy z Maluchem paszport... My byliśmy w Cinema City Promenada. I naklejki :) Fajna sprawa- a Alicja- prawdziwa magia :)
          • sschulz Re: Jaki film warto obejrzeć razem z dziećmi? 13.06.16, 22:46
            Ja byłam w IMAX w sadybie :) A w jakim wieku jest twój maluch?
            • kasia180380 Re: Jaki film warto obejrzeć razem z dziećmi? 21.06.16, 15:59
              Już taki mała, a właściwie Mała nie jest - ma 9 latek :)
        • sschulz Re: Jaki film warto obejrzeć razem z dziećmi? 29.06.16, 00:11
          patrynia10 napisała:

> A co to za akcja? Które kino takie kreatywne? :)

Akcja polegana tym że Przy zakupie biletów dziecięcych (do 12 roku życia) na filmy biorące udział w programie, każde dziecko otrzyma w kasie Filmowy Paszport gdzie wkleja naklejki za objerzaną bajką lub film znajdujący się w paszporcie i potem można to wymienić na jakies niespodzianki :)
          • patrynia10 Re: Jaki film warto obejrzeć razem z dziećmi? 01.07.16, 22:10
            O ciekawe! :) W sumie mam bratanice w przedziale, a mamy kilka bajek upatrzonych ;D
            Dobra informacja, dzięki :) Ciekawa jestem tych niespodzianek.
            • rokicki1 Re: Jaki film warto obejrzeć razem z dziećmi? 04.07.16, 14:06
              Niespodzianka jest na końcu. Pierwsze nagrody są wypisane w paszporcie. :) Też jesteśmy ciekawi, bo zostały nam dwa filmy do końca.
    • 74mirka Re: Jaki film warto obejrzeć razem z dziećmi? 03.06.16, 10:35
      W takim wieku nie powinnaś pokazywać im horrorów, jeszcze za małe. Polecam Zwierzogród filmik.tv/video/96956/zwierzogrod-2016-/ mojemu synowi się podobało, ewentualnie Kung Fu panda 3 lub Angry Birds. Teraz też nowa Alicja po drugiej stronie lustra wychodzi.
      • kucharecz.ka Re: Jaki film warto obejrzeć razem z dziećmi? 03.06.16, 16:45
        Big Hero 6, Nut Job, Frozen, Brave, Home :) to są bajki dla dzieci;) (wszystkie są z polskim dubbingiem, niesttey nie pamiętam polskich tytułów)
      • iza_j_96 Re: Jaki film warto obejrzeć razem z dziećmi? 12.06.16, 14:32
        Nie przesadzajmy :). 12-13 lat to nie jest zły wiek na oglądanie horrorów. Sama przez brata oglądałam w tym wieku sporo horrorów - serie hellraiser, koszmar z ulicy wiązów, laleczka chucky i sporo pojedynczych filmów. Hellraiser to była faktycznie przesada, bo miałam koszmary, że cenobici wyjdą ze ściany w pokoju ;). Ale inne wtedy traktowałam jako zabawę. Byleby uważać i nie puszczać dzieciom jakiś brutalnych rzeczy w rodzaju hostelu. No ale ja jestem fanką horrorów, więc może nie powinnam się wypowiadać :).
    • boyy456 Re: Jaki film warto obejrzeć razem z dziećmi? 29.06.16, 23:35
      Moze jakies animowane? teraz w kinie chyba leci :Jak uratowac mame" moze tam sie wybierz
    • premiery.filmowe Re: Jaki film warto obejrzeć razem z dziećmi? 05.07.16, 12:22
      Iluzja 2 polecam przedpremierowo:
      Iluzja 2 przedpremierowo w HD z lektorem tylko tutaj:
      iluzja-2-online[.]tk
      (usun kwadratowy nawias)

Tagi: iluzja iluzja2 iluzja 2 zalukaj iluzja 2 cda cda ekino kinomaniak
      film filmy filmy online iluzja 2 online iluzja 2 download
      iluzja 2 gdzie oglądać gdzie obejrzeć iluzja 2 cały film
      polski film dubbing iluzja 2 dubbing filmweb iluzja 2 2016
      iluzja 2 2016 filmweb iluzja 2 1016 cda iluzja cda filmy online
      iluzja 2 cały film iluzja cały film premiera filmy hd youtube
      cały film vimeo dailymotion gdzie obejrzeć iluzja 2 gdzie oglądać
      iluzja 2 chomikuj iluzja 2 lektor iluzja 2 pl iluzja 2 zalukaj