Gość: Chow Yun Slim IP: *.haya.pl / *.santok.sdi.tpnet.pl 04.10.04, 12:25 ziomus nie ty jeden :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ZZ Re: Ameryka dobra tylko do pracy IP: *.top.net.pl 04.10.04, 12:36 Naiwnością byłoby stwierdzenie, że w Hong Kongu jezyka angielskiego nie usłyszy się. Poza tym nigdy nie wiadomo, co Pekin zrobi jutro z Hong Kongiem. I wtedy exodus do USA? Taki dowcip: Po czym poznasz, że jesteś w USA? Po tym, że w chińskiej restauracji podają keczup. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Box Re: Ameryka dobra tylko do pracy IP: *.crowley.pl 04.10.04, 13:52 Ja go rozumiem. Dla mnie to też byłby ideał: zarabiać dolary w Hollywood (wystarczyłaby mi gaża średniej klasy aktora), a wuydawać je nad Wisłą. No, bajer :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wosq HE HE - NIKT NIE LUBI AMERYKAŃCUF!!! IP: 150.254.99.* 05.10.04, 14:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: USA Z zazdrosci i zawisci. IP: 66.52.234.* 05.10.04, 19:59 tak jak kmiotek nie lubil cara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ameryka dobra tylko do pracy IP: 62.89.112.* 05.10.04, 14:40 wcale sie nie dziwie, kto tam wytrzyma nie tylko to jedzenie ale np. w przypadku polaków to "polaczkowo" - bedac tam jest sie nikim - ani amerykaninem ani polakiem, tak pomiedzy. a pomiedzy znaczy nijak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ralphie01 Re: Ameryka dobra tylko do pracy IP: *.msdwis.com / 170.74.16.* 05.10.04, 17:41 11 lat i nie moge narzekac. studia skonczone, rodzina, pracowalem w prudential securities, zatrzymalem sie takze w bloombergu, a teraz w jendej z najwiekszych firm inwestycyjnych. przyznac sie moge, ze zaczynalem od nocnego sprzatania burger king itd, ale to byla dobra szkola zycia... teraz, majac rodzine, rodzicow w miare ustawionych (zarabiaja na siebie nie bojac sie ze straca prace) wcale nie jest tak zle. tutaj kazdy pochodzi z innego kraju wiec pytanie nasuwa sie kim jest amerykanin? kto odpowie? czy pracuje duzo? raczej tak, ale nie podchodze do tego jako ciezka praca, raczej moja pasja. wiec o co chodzi tak naprawde? a jezeli chodzi o "polaczkowo" to w polsce raczej jest jeszcze wieksze "polaczkowo"... wiec o co tak naprawde chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ameryka dobra tylko do pracy IP: 62.89.112.* 07.10.04, 16:49 oj nie, polaczkowo w NY jest straszne. czas ie zatrzymal w latach 70-tych, 80- tych, ten styl to zycie brudne zazwyczaj. tam cham w Polsce pan. bo zyje za dolary. ja nie krytykuje nauki i pracy tam. ja krytykuje styl zycia jaki Polacy tam prowadza. ja krytykuje to"noszenie" sie. ta dume z niczego. to zadzieranie nosa w Polsce. ulice grennpointu - zalosc i rozpacz. az wstyd ze to rodacy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3gr W samo sedno, dokladnie tak! IP: *.144.144.186.revip.asianet.co.th 06.10.04, 09:10 Ludzie! To prawda. Mieszkam w USA od 1990 roku. To kraj do robienia kasy, ale nie posiadania przyjaciol, rozrywek czy wakacji. Nowy Jork to miedzynarodowy oboz pracy, poniekad przymusowej. Kto tu mieszka wie o cyzm pisze. Polska i Polacy sa o wiele szczesliwsi. Tak sadze i pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś