Dodaj do ulubionych

Ameryka dobra tylko do pracy

IP: *.haya.pl / *.santok.sdi.tpnet.pl 04.10.04, 12:25
ziomus nie ty jeden :)
Obserwuj wątek
    • Gość: ZZ Re: Ameryka dobra tylko do pracy IP: *.top.net.pl 04.10.04, 12:36
      Naiwnością byłoby stwierdzenie, że w Hong Kongu jezyka angielskiego nie usłyszy się.
      Poza tym nigdy nie wiadomo, co Pekin zrobi jutro z Hong Kongiem. I wtedy exodus
      do USA?
      Taki dowcip:
      Po czym poznasz, że jesteś w USA?
      Po tym, że w chińskiej restauracji podają keczup.
    • Gość: Box Re: Ameryka dobra tylko do pracy IP: *.crowley.pl 04.10.04, 13:52
      Ja go rozumiem. Dla mnie to też byłby ideał: zarabiać dolary w Hollywood
      (wystarczyłaby mi gaża średniej klasy aktora), a wuydawać je nad Wisłą. No,
      bajer :)
    • Gość: wosq HE HE - NIKT NIE LUBI AMERYKAŃCUF!!! IP: 150.254.99.* 05.10.04, 14:07
      • Gość: USA Z zazdrosci i zawisci. IP: 66.52.234.* 05.10.04, 19:59
        tak jak kmiotek nie lubil cara
    • Gość: gosc Re: Ameryka dobra tylko do pracy IP: 62.89.112.* 05.10.04, 14:40
      wcale sie nie dziwie, kto tam wytrzyma nie tylko to jedzenie ale np. w
      przypadku polaków to "polaczkowo" - bedac tam jest sie nikim - ani amerykaninem
      ani polakiem, tak pomiedzy. a pomiedzy znaczy nijak
      • Gość: ralphie01 Re: Ameryka dobra tylko do pracy IP: *.msdwis.com / 170.74.16.* 05.10.04, 17:41
        11 lat i nie moge narzekac. studia skonczone, rodzina, pracowalem w prudential
        securities, zatrzymalem sie takze w bloombergu, a teraz w jendej z najwiekszych
        firm inwestycyjnych. przyznac sie moge, ze zaczynalem od nocnego sprzatania
        burger king itd, ale to byla dobra szkola zycia... teraz, majac rodzine,
        rodzicow w miare ustawionych (zarabiaja na siebie nie bojac sie ze straca
        prace) wcale nie jest tak zle. tutaj kazdy pochodzi z innego kraju wiec pytanie
        nasuwa sie kim jest amerykanin? kto odpowie? czy pracuje duzo? raczej tak, ale
        nie podchodze do tego jako ciezka praca, raczej moja pasja. wiec o co chodzi
        tak naprawde? a jezeli chodzi o "polaczkowo" to w polsce raczej jest jeszcze
        wieksze "polaczkowo"... wiec o co tak naprawde chodzi?
        • Gość: gosc Re: Ameryka dobra tylko do pracy IP: 62.89.112.* 07.10.04, 16:49
          oj nie, polaczkowo w NY jest straszne. czas ie zatrzymal w latach 70-tych, 80-
          tych, ten styl to zycie brudne zazwyczaj. tam cham w Polsce pan. bo zyje za
          dolary. ja nie krytykuje nauki i pracy tam. ja krytykuje styl zycia jaki Polacy
          tam prowadza. ja krytykuje to"noszenie" sie. ta dume z niczego. to zadzieranie
          nosa w Polsce. ulice grennpointu - zalosc i rozpacz. az wstyd ze to rodacy....
    • Gość: 3gr W samo sedno, dokladnie tak! IP: *.144.144.186.revip.asianet.co.th 06.10.04, 09:10
      Ludzie! To prawda. Mieszkam w USA od 1990 roku. To kraj do robienia kasy, ale
      nie posiadania przyjaciol, rozrywek czy wakacji. Nowy Jork to miedzynarodowy
      oboz pracy, poniekad przymusowej. Kto tu mieszka wie o cyzm pisze. Polska i
      Polacy sa o wiele szczesliwsi. Tak sadze i pozdrawiam serdecznie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka