Dodaj do ulubionych

Dziś pogrzeb Kałużyńskiego

IP: *.ols.vectranet.pl / 213.76.143.* 07.10.04, 13:19
Kaluzynski na Skalke!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: anna Re: Dziś pogrzeb Kałużyńskiego IP: *.attu.pl / *.attu.pl 07.10.04, 13:23
      zgadzam sie w zupelnosci pan kaluzynski powinnien spoczywac na skalce
      • Gość: mijau Kałużyński na Skałkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 13:49
        Owszem, ale wyobraźcie sobie przy okazji histerię krakowskiego kołtuństwa z
        całą wierchuszką LPR i Wszechpolaków na czele. Wszak Kałużyńskie nie nawoływał
        do mordowania a przynajmniej bicia zboczeńców i obcych, czyli zdaniem
        wspamnianego kołtuństwa nie zasługuje na miano "Polaka"
        • Gość: mrek Kałużński może był "wielkim" dziennikarzem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.04, 19:21
          ale: tylko dziennikarzem, na dodatek reprezentował konkretną opcjępolityczną i
          sie z tym nie krył, na dodatek: jego opinie były co najmniej kontrowersyjne. Na
          dodatek, zrównywanie go, a temu służy wzmianka o "grobie w pobliżu", Jacka
          Kaczmarskiego, ubliża temu ostatniemu. Kałużyński był pełnym beneficjentem
          tamtego systemu; myślę, ze w jego głowie nawet żaden "ketman" sie nie zalągł. I
          o tym doskonale redaktorzy "Polityki" wiedzą, tylko nam chcą zamieszać w
          głowach. A poza tym, "Skałką" rządzą bracia Paulini, i niezależnie
          od "krakowskiego kołtuństwa", nikomu nawet na myśl by nie przyszło taki pogrzeb
          proponować. Suponuję, że pierwszy wpis "Na Skałkę!" był ironią, szczególnie
          wobec podnoszonej przez wybiórczą wrzawy za każdym razem, gdy odejdzie kolejny
          trockista. No, może w kontekście ś.p. Kałużyńskiego z tym mianem
          przesadziłem ...
          • Gość: antek Re: Kałużński może był "wielkim" dziennikarz-mrek IP: *.sympatico.ca 08.10.04, 02:36
            uwazam ze jest nie na miejscu wspominanie Jacka Kaczmarskiego i
            Z.Kaluzynskiego w jednym zdaniu , to nie ta kategoria, nie ten poziom,nie mozna
            stawiac obok siebie czlowieka wszechstronnie wyksztalconego, czlowieka o
            wielkiej kulturze i, prawda, czesto kontrowersyjnej, ale jego wlasnej opinii,
            z bardem tych ktorym sie nie powiodlo, tym ktorzy przegrali, bardem na jedna
            nute; nie mam nic przeciw Kaczmarskiemu, ale to nie ta klasa w Salonie Sztuki.
    • Gość: andrzej Re: Dziś pogrzeb Kałużyńskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.04, 13:53
      był z nami od zawsze. Jeśli skałka to taki narodowy honor, to właśnie
      Kałużyński na nią zasłużył. Wyrażam nadzieję, że tv sięgnie do powtórek, że
      jego postać nie pozostanie tylko w naszej pamięci.
      • Gość: ja Re: Dziś pogrzeb Kałużyńskiego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.10.04, 13:59
        Kałużyński na Skałkę! Holland nędza!
        • Gość: figa Re: cudowna jednomyślność IP: *.weglokoks.com.pl 07.10.04, 14:24
          wszystkie zgodne wypowiedzi Pan Zygmmunt powinien spocząć na Skałce!!!
    • Gość: kangur Kaluzynski, Ty wstretny KOMUCHU! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.04, 15:05
      Nie zapomne Ci Twojego zachowania podczas stanu wojennego! Zachowales sie jak
      ostatnia SZMATA.
      • Gość: Polocoktowiec Re: Kaluzynski, Ty prawdziwy człowieku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 15:48
        Odp. dla Kangura.
        Choć trochę szacunku proszę...
        Jak zmądrzejesz za 1,2 ... to może będziesz miał inne zdanie.
        Na tym zakończę bo tak trzeba...

Panie Zygmuncie dla Pana

['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']
        • Gość: kangur Re: Kaluzynski, Ty czerwona swinio IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 07.10.04, 15:54
          Do Polocoktowca:

Wybacz, ale mam dobra pamiec. Nie rusza mnie ze mlodzi nie pamietaja jak sie
          Kaluzynski szmacil w czasie stanu wojennego. Ja pamietam i nie widze powodu aby
          milczec tylko dlatego ze ta szuja zmarla.
          • Gość: antybydle Re: Polococtowcu ty czarna swinio IP: 81.190.59.* 07.10.04, 18:03
            Czy krew cie zalewa że walił solidaruchom prawdę prosto w ślepia? Miał rację.
            Cześć jego pamięci.
            • Gość: antybydle Re: Polo - to było do kangura IP: 81.190.59.* 07.10.04, 18:06
            • Gość: kangur Re: Polococtowcu ty czarna swinio IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 07.10.04, 23:54
              >Czy krew cie zalewa że walił solidaruchom prawdę prosto w ślepia?

yep. dlatego mam nadzieje ze zdychal w meczarniach, pieprzony komunistyczny
              gnoj. A skoro mu nie odpowiadala Holland, Wajda, Kieslowski, Zanussi, mlodym
              robil za pomoca pedala Raczko wode z mozgu w tvp2 niech spierdala w nawoz.
    • Gość: seba Zostałi tylko Ibisze, Wiśniewskie, Urbańskie i LPR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.04, 15:18
      Żal, że tacy odchodzą...
      • Gość: vikalila Re: Zostałi tylko Ibisze, Wiśniewskie, Urbańskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.04, 15:39
        Oj żal......
    • Gość: ALINA Re: Dziś pogrzeb Kałużyńskiego IP: 193.111.166.* 07.10.04, 15:22
      Choć to prawda, że nie ma ludzi niezastąpionych, to w przypadku Pana zygmunta
      mozna powiedzieć o wyjątku.
      Zawsze będę Go pamiętać.
    • Gość: Lope Re: Dziś pogrzeb Kałużyńskiego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.10.04, 18:09
      Cudowny indywidualista. Fajnie, że jak rozumiem dostapił pogrzebu kościelnego
      mimo swojego wolnomyślicielstwa - był zresztą znawcą także religii.
    • Gość: Kasia Re: Dziś pogrzeb Kałużyńskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 18:11
      Panie Zygmuncie nigdy Pana nie zapomnę.Kto teraz tak opowiada? Kogo będziemy
      słuchać z otwartymi ustami?Strasznie mi żal,jak rzadko kiedy.
      • Gość: pabl byl doprawdy IP: *.com.pl / *.zetosa.com.pl 07.10.04, 18:59
        WIELKI i DZIELNY bo gloszacy prawdy niepopularne ale jakze przystajace do
        naszej rzeczywistosci, ale przez to zapomniany.

Zygmunt, bez takich jak TY Polska nam sparcieje...
    • senny Re: Dziś pogrzeb Kałużyńskiego 07.10.04, 20:12
      Cześć Jego pamięci.
      Wypowiedzi frustratów w rodzaju kangura czy mreka świadczą o tym jak są mali.
      Podobnie jak nasze środowisko filmowe.
      Panowie filmowcy, jeśli myślicie, że Pan Kałużyński był jadyną przeszkodą na
      drodze do sukcesów finansowych waszych filmów, to się zdziwicie. Nadal nikt nie
      będzie chodził na wasze żałosne filmidła. Zamiast wzajemnie wylizywać sobie
      tyłki na festiwalu w Gdyni trzeba było uważniej czytać Kałużńskiego.
      • Gość: olomunieckie Re: Dziś pogrzeb Kałużyńskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 22:51
        Wielcy odchodzą w milczeniu. Publiczka klaska lub szczeka. Przeczytane "pod
        prysznicem" - zostaną we mnie i w tych, którzy czytają, patrzą, słuchają i
        ...czują. TV papkę zostawmy plastik-owcom. ...Myśli szarpane, jak szarpie żal po
        stracie KOGOŚ BLISKIEGO, Bardzo Bliskiego. Do widzenia Panie Zygmuncie? Żegnaj?
    • Gość: Jerzy Dziś pogrzeb Kałużyńskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.04, 19:33
      Niech muziemia lekką będzie bo jest wart tego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka