Gość: pw IP: *.ols.vectranet.pl / 213.76.143.* 07.10.04, 13:19 Kaluzynski na Skalke!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anna Re: Dziś pogrzeb Kałużyńskiego IP: *.attu.pl / *.attu.pl 07.10.04, 13:23 zgadzam sie w zupelnosci pan kaluzynski powinnien spoczywac na skalce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mijau Kałużyński na Skałkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 13:49 Owszem, ale wyobraźcie sobie przy okazji histerię krakowskiego kołtuństwa z całą wierchuszką LPR i Wszechpolaków na czele. Wszak Kałużyńskie nie nawoływał do mordowania a przynajmniej bicia zboczeńców i obcych, czyli zdaniem wspamnianego kołtuństwa nie zasługuje na miano "Polaka" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrek Kałużński może był "wielkim" dziennikarzem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.04, 19:21 ale: tylko dziennikarzem, na dodatek reprezentował konkretną opcjępolityczną i sie z tym nie krył, na dodatek: jego opinie były co najmniej kontrowersyjne. Na dodatek, zrównywanie go, a temu służy wzmianka o "grobie w pobliżu", Jacka Kaczmarskiego, ubliża temu ostatniemu. Kałużyński był pełnym beneficjentem tamtego systemu; myślę, ze w jego głowie nawet żaden "ketman" sie nie zalągł. I o tym doskonale redaktorzy "Polityki" wiedzą, tylko nam chcą zamieszać w głowach. A poza tym, "Skałką" rządzą bracia Paulini, i niezależnie od "krakowskiego kołtuństwa", nikomu nawet na myśl by nie przyszło taki pogrzeb proponować. Suponuję, że pierwszy wpis "Na Skałkę!" był ironią, szczególnie wobec podnoszonej przez wybiórczą wrzawy za każdym razem, gdy odejdzie kolejny trockista. No, może w kontekście ś.p. Kałużyńskiego z tym mianem przesadziłem ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Kałużński może był "wielkim" dziennikarz-mrek IP: *.sympatico.ca 08.10.04, 02:36 uwazam ze jest nie na miejscu wspominanie Jacka Kaczmarskiego i Z.Kaluzynskiego w jednym zdaniu , to nie ta kategoria, nie ten poziom,nie mozna stawiac obok siebie czlowieka wszechstronnie wyksztalconego, czlowieka o wielkiej kulturze i, prawda, czesto kontrowersyjnej, ale jego wlasnej opinii, z bardem tych ktorym sie nie powiodlo, tym ktorzy przegrali, bardem na jedna nute; nie mam nic przeciw Kaczmarskiemu, ale to nie ta klasa w Salonie Sztuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Dziś pogrzeb Kałużyńskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.04, 13:53 był z nami od zawsze. Jeśli skałka to taki narodowy honor, to właśnie Kałużyński na nią zasłużył. Wyrażam nadzieję, że tv sięgnie do powtórek, że jego postać nie pozostanie tylko w naszej pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Dziś pogrzeb Kałużyńskiego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.10.04, 13:59 Kałużyński na Skałkę! Holland nędza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figa Re: cudowna jednomyślność IP: *.weglokoks.com.pl 07.10.04, 14:24 wszystkie zgodne wypowiedzi Pan Zygmmunt powinien spocząć na Skałce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kangur Kaluzynski, Ty wstretny KOMUCHU! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.04, 15:05 Nie zapomne Ci Twojego zachowania podczas stanu wojennego! Zachowales sie jak ostatnia SZMATA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polocoktowiec Re: Kaluzynski, Ty prawdziwy człowieku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 15:48 Odp. dla Kangura. Choć trochę szacunku proszę... Jak zmądrzejesz za 1,2 ... to może będziesz miał inne zdanie. Na tym zakończę bo tak trzeba... Panie Zygmuncie dla Pana [']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kangur Re: Kaluzynski, Ty czerwona swinio IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 07.10.04, 15:54 Do Polocoktowca: Wybacz, ale mam dobra pamiec. Nie rusza mnie ze mlodzi nie pamietaja jak sie Kaluzynski szmacil w czasie stanu wojennego. Ja pamietam i nie widze powodu aby milczec tylko dlatego ze ta szuja zmarla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antybydle Re: Polococtowcu ty czarna swinio IP: 81.190.59.* 07.10.04, 18:03 Czy krew cie zalewa że walił solidaruchom prawdę prosto w ślepia? Miał rację. Cześć jego pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kangur Re: Polococtowcu ty czarna swinio IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 07.10.04, 23:54 >Czy krew cie zalewa że walił solidaruchom prawdę prosto w ślepia? yep. dlatego mam nadzieje ze zdychal w meczarniach, pieprzony komunistyczny gnoj. A skoro mu nie odpowiadala Holland, Wajda, Kieslowski, Zanussi, mlodym robil za pomoca pedala Raczko wode z mozgu w tvp2 niech spierdala w nawoz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Zostałi tylko Ibisze, Wiśniewskie, Urbańskie i LPR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.04, 15:18 Żal, że tacy odchodzą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikalila Re: Zostałi tylko Ibisze, Wiśniewskie, Urbańskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.04, 15:39 Oj żal...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALINA Re: Dziś pogrzeb Kałużyńskiego IP: 193.111.166.* 07.10.04, 15:22 Choć to prawda, że nie ma ludzi niezastąpionych, to w przypadku Pana zygmunta mozna powiedzieć o wyjątku. Zawsze będę Go pamiętać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lope Re: Dziś pogrzeb Kałużyńskiego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.10.04, 18:09 Cudowny indywidualista. Fajnie, że jak rozumiem dostapił pogrzebu kościelnego mimo swojego wolnomyślicielstwa - był zresztą znawcą także religii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Dziś pogrzeb Kałużyńskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 18:11 Panie Zygmuncie nigdy Pana nie zapomnę.Kto teraz tak opowiada? Kogo będziemy słuchać z otwartymi ustami?Strasznie mi żal,jak rzadko kiedy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pabl byl doprawdy IP: *.com.pl / *.zetosa.com.pl 07.10.04, 18:59 WIELKI i DZIELNY bo gloszacy prawdy niepopularne ale jakze przystajace do naszej rzeczywistosci, ale przez to zapomniany. Zygmunt, bez takich jak TY Polska nam sparcieje... Odpowiedz Link Zgłoś
senny Re: Dziś pogrzeb Kałużyńskiego 07.10.04, 20:12 Cześć Jego pamięci. Wypowiedzi frustratów w rodzaju kangura czy mreka świadczą o tym jak są mali. Podobnie jak nasze środowisko filmowe. Panowie filmowcy, jeśli myślicie, że Pan Kałużyński był jadyną przeszkodą na drodze do sukcesów finansowych waszych filmów, to się zdziwicie. Nadal nikt nie będzie chodził na wasze żałosne filmidła. Zamiast wzajemnie wylizywać sobie tyłki na festiwalu w Gdyni trzeba było uważniej czytać Kałużńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olomunieckie Re: Dziś pogrzeb Kałużyńskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 22:51 Wielcy odchodzą w milczeniu. Publiczka klaska lub szczeka. Przeczytane "pod prysznicem" - zostaną we mnie i w tych, którzy czytają, patrzą, słuchają i ...czują. TV papkę zostawmy plastik-owcom. ...Myśli szarpane, jak szarpie żal po stracie KOGOŚ BLISKIEGO, Bardzo Bliskiego. Do widzenia Panie Zygmuncie? Żegnaj? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Dziś pogrzeb Kałużyńskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.04, 19:33 Niech muziemia lekką będzie bo jest wart tego. Odpowiedz Link Zgłoś