Dodaj do ulubionych

The Forgotten

IP: 212.191.80.* 11.10.04, 20:16
to bezdie dobry film,polecam,dla silnych osobowości
Obserwuj wątek
    • zoooz thriller science-fition z morałem 18.10.04, 22:37
      za "godziny" Julianne Moore można polubić, za "kroniki portowe" również,
      ale "Życie, którego nie było" (ang Forgotten)zasmuca. W skrócie: teoria
      spiskowa - Julianne wie jaka jest prawda, ale wszyscy dookoła wmawiają jej, że
      to nie prawda. Julianne niezłomnie wierzy, że to prawda, więc odpowiednie
      służby zaczynają ściagać Julianne. Dalej Julianne i wątki pościgowe. Dalej
      Julianne dowiaduje się, kto za tym stoi - i tu nowść! tym razem to kosmici - w
      postaci klasycznej, jajogłowi, z niewyczerpanymi zdolnościami regenracji, a
      kule się ich nie imają. Dalej "fenomenalne" efekty zastraszające - kontrastowe
      nagłe zmiany dzwięku cicho-głośno, znienacka pojawiające się obrazy. Dwa
      wnioski moralne z filmu:
      1. Matka nigdy o Tobie nie zapomni
      2. Ojciec, może o Tobie zapomnieć, ale tylko tak na niby, bo później mu się
      przypomina

Dla masochistów i do lat 10
      • Gość: kpsting Re: thriller science-fition z morałem IP: 12.152.252.* 19.10.04, 00:08
        Well, jak nie wiadomo co... to pewnie kosmici. Od pewnego czasu wszystko sie
        zwala na kosmitow. Wczesniej to czarownice, diably itp. a teraz ufo-ludki. Wraz
        z rozwojem technologii nastepuje ewolucja zabobonow
        A swoja droga to rzezcywiscie myslalem ze rozwiazanie tego filmu jest troche
        bardziej oryginalne bo z trailerow wygladal na calkiem calkiem. Juz wolal bym
        zeby to jakas super potezna babajaga byla albo pan ciemnosci (Belzebub) albo
        inny psychokinetyk... ale nie! to znow musieli byc kosmici
      • Gość: Londek Re: thriller science-fition z morałem IP: *.in-addr.btopenworld.com 23.10.04, 12:21
        Kolo tylko po kiego grzyba zdradzasz tresc filmu
      • Gość: zoooz = mooooo Re: thriller science-fition z morałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 11:10
        ejze, ssaku w latki, na szczescie nie doczytalismy do konca - nie opowiadaj
        tresci
      • Gość: betlej Re: thriller science-fition z mora?em IP: *.oaza-dd.com 26.11.04, 19:15
        Gratuluje, swietna recenzja!
    • Gość: gunia Re: The Forgotten IP: *.local.pl / *.zigzag.pl 22.10.04, 10:57
      Straszna kupa i strata czasu.Wszystkim choć trochę myślącym odradzam.
      • Gość: dobi Re: The Forgotten IP: *.lublin.pl 11.11.04, 01:26
        zgadzam sie z Toba.szkoda czasu
    • Gość: olciaa nie no, tak najgorzej nie było... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 17:28
      fakt, historyjka dosc typowa, wszystko jush bylo..ale w zadnym innym filmie nie
      zobaczycie dr. Greena z Ostrego Dyżuru ..oj, zestarzało mu się ;)) i ten
      cały "Ash" nirnajgorszy :)) fabułka..no taka sobie, jest kilka momentow
      wywolujacych dreszczyk emocji...ogolnie nie polecam, nie odradzam. jak sobie
      chceta ;))
      • Gość: kasandra świetny na prawde.... uwielbiam IP: *.bphpbk.pl 24.10.04, 14:25
        świetny na prawde.... uwielbiam filmy w ktorych od razu wiadomo jakie bedzie
        kolejne posuniecie bohatera i co sie wydarzy przynajmniej spokojnie w kinie sie
        mozna wyspac na wygodnych fotelikach...
        A także panow od efektow dzwiekowych nalezy pochwalic.... zadbali panowie coby
        drzemka (dzemka?? nie wiem jak sie pisze) w kinie nie byla zbyt dluga i nie
        wywolala chrapania... w regularnych odstepach czasu robi sie glosno i to
        bardzo...

NAJGORSZY FILM JAKI KIEDYKOLWIEK WIDZIALAM
    • Gość: dd Re: The Forgotten IP: *.238.125.180.adsl.inetia.pl 24.10.04, 18:52
      o co wam chodzi?
      czy po takiej zapowiedzi, oraz zwiastunach ktos mogl sie spodziewac ze film
      bedzie interesujacy? przy odrobinie fantazj chyba raczej nie...
      szkoda tylko interesujacej aktorki!
      • Gość: Lekito Re: The Forgotten IP: *.gdynia.mm.pl 24.10.04, 20:49
        Ludzie nie idzcie na to do kina i w ogole nie ogladajcie tego filmu - stracilem
        sporo czasu w kinie i 13 zł za bilet. Takiego szitu to już dawno nie
        widziałem!!!
    • yelow Re: The Forgotten 25.10.04, 14:27
      Szkoda czasu. Archiwum X jest lepszy. A tak dobrze sie zapowiadalo?
      • Gość: ja-mnik Re: The Forgotten IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 13:07
        Film na poczatku taki sobie, ale potem niezle sie rozwinal... i nawet misie
        podobał! Ostrzegam przed kilkoma momentami :) pierwszy raz bałam sie w kinie :P
        Ogolnie polecam i nie zniechecajcie sie po dosc smetnym wstepie... :P
    • pinga-pinga Re: The Forgotten 28.10.04, 11:04
      Miazga, jestem zawiedziony. Kalka innych produkcji - czekałem kiedy ktoś
      krzyknie "Dzwońcie po Moldera i Scully". A koniec to już rozpacz - holywzwood.
      Ale nie można powiedzieć w ma kilka dobrych ujęć i nawet może wciągnąć. Ale z
      założnia należy wyłączyć myślenie i oglądać nie doszukując się drugiego dna.
      Chyba 18 zł to za dużo, żałuje (trzeba było poczekać na DVD).
    • Gość: jazzzek Re: The Forgotten IP: 193.0.68.* 28.10.04, 14:42
      Dupny film, wciaga tylko momentami, akcja z obcymi i tymi 'wciagnieciami'
      kretynska; bez zadnej puenty, nic konkretnego - nie polecam
    • kochanica.francuza eeee....dupa...początek dobry,koniec w stylu 31.10.04, 15:20
      "Pro Bachores" - nie ma większej siły,niż miłość matki,ach ach,matka i dziecko.

Z dzieckiem cały świat jest w technikolorze,bez niego szary i brudny (genialne
      zdjęcia miasta!)

I na cholerę właściwie tym kosmitom tak na tym zależy?

Poza tym pojęcie eksperymentu zakłada niezakładanie wyników z góry,a już na
      pewno wyklucza wpływanie na wyniki.
      A tymczasem nasz kosmita o mało się nie zesr...

Na początku fajne,bo nie wiadomo kto jest kto i komu wierzyć (ach ta
      atmosfera!),ale drugie pół filmu STANOWCZO należy nakręcić od nowa.;-)

Pozdrawiam.
      • Gość: w Re: eeee....dupa...początek dobry,koniec w stylu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.04, 19:34
        a nikt z Was nie zauwazyl, ze ten happy end jest pokazany w takich barwach jak
        jej wspomnienia. caly film ma inna tonacje. to taki zart, daliscie sie
        podpuscic hehe
      • Gość: BoaDupczyciel Zgadzam się. :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 14:45
        Za to może mi INIEMAMOCNI humor dziś poprawią po tamtym niewypale. Nie ma to jak
        kino ambitne inaczej. :D
    • Gość: euzbigiusz Re: The Forgotten IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 23:15
      porazka, po dobrej pierwszej polowie, z ladnie budowanym napieciem i dobrymi
      zdjeciami (zdjecia ogolnie dobra) nastepuje katastrofa... swietny przyklad dla
      nastepnych pokolen filmowcow jak ladnie rozpoczety film zamienia sie w groteske
      i kinowy bubel... ODRADZAM stanowczo, strata kasy
      • Gość: Wu Re: The Forgotten IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 09:35
        Nieee no, bez przesady. Każdy film jest tak dobry, jak bardzo spełni nasze
        oczekiwania. Poszedłem na "Życie" z pełną świadomością faktu, że idę na chałę.
        I wiecie co? Nie zawiodłem się! Tak durnego filmu dawno nie oglądałem.
        Atmosfera na sali kinowej była bardzo sympatyczna - pół kina rechotało w co
        durniejszych momentach, zaś fabuła pozwalała na interakcję z widownią (kiedy
        padło "where is the truth?", ktoś zawołał "the truth is out there!").
        Brawa dla panów od napisów, którzy potrafili uprzedzać, że za chwilę nastąpi
        coś nieoczekiwanego. Zdecydowanie polecam wszystkim, którzy mają ochotę na
        półtorej godziny zwolnić mózg od jakiejkolwiek działalności. Tylko zaopatrzcie
        się przedtem w dobre, chłodne piwo. Warto.
      • Gość: Pawel Re: The Forgotten IP: *.zchpolice.com 05.11.04, 08:57
        Popieram przedmówce w całej rozciągłości. Secenariusz nie zasługuje na odcinek
        Archiwum X. Beznadzieja. Tylko jak ich wciągało do góry było fajne
    • Gość: BoaDupczyciel Krótko i na temat :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 14:43
      NAJGŁUPSZY FILM NA JAKIM BYŁEM W KINIE (może poza "Żyć szybko - umierać młodo").
      Zapowiadał się super, pierwsze 30 minut sugerowało nieżle zakręcony ciąg dalszy,
      ale potem akcja zwalnia, pojawiają sie jacyś %@#^&#@&*$!ani kosmici i wszystko
      się &$@(@!$oli, napięcie w 10 sekund ulatuje z każdego widza. Cała sala wyła ze
      śmiechu na widok kolejnego człowieka wylatującego w chmury...że go niby ufo
      porwało - ale trochę to mało romantyczne i dramatyczne. Absurd, debilizm, a za
      te naście pln mogłem sobie coś 100x lepszego na dvd pożyczyć. Ale chętnie
      wysłucham opinii kogoś, komu się TOTO podobało (a zwłaszcza CO mu się podobało
      [poza początkiem]). Pozdrawiam.
    • Gość: Franek The Forgotten IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.05.05, 00:19
      Lubie Gazetę, ale jeśli chodzi o recenzje filmowe to albo ja cofam sie w
      rozwoju, albo Gazeta powinna skoncentrowac się na recenzjach "klasyki" sprzed
      XX wieku (przyjmując kryteria oceny jej mądrych głów). Mam wrażenie, że
      podobają mi sie tylko te filmy z dwiema gwiazdkami. Te co maja cztery i więcej
      to moralizm, na który ja - człowiek poświęcający dużo czasu pracy nie mam już
      czasu. Kino jest dla mnie rozrywką, nie potrzebuję dekalogu od nowa. Wracając
      do filmu: jeśli nie trawimy UFO i Discovery - rzeczywiście nie ma co oglądać.
      Mi sie podobało, miły wieczór z żoną. Lubie Jullianne Moore, a film nagle
      nabiera tempa. Kręci się to wokół "mierzalności" więzi między matką a
      dzieckiem - taki eksperyment. Film jest do obejrzenia na zepełnienie wieczoru.
      Na pewno bardziej niz oglądanie kryminalistów w ich sosie własnym na
      Białołęce :)) Jak dla mnie może być.
    • Gość: kasia Re: The Forgotten IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 16:29
      Film jest bardzo dobry, zaskakujący i ciekawy. Muzyka i zdjecia rewelacyjne a
      niektóre sceny poprostu wbijają w fotel (np. gdy samochód agentów uderza w
      samochód, którym jadą główni bohaterowie:D) polecam! Moim zdaniem jest to film
      dla ludzi, którzy lubią "wszystko po trochu", czyli nie za dużo science fiction
      i nie za dużo dramatu, horroru tak poprostu w sam raz a jednak zaskakuje...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka