Dodaj do ulubionych

"WBREW REGUŁOM"

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 11:03
co sądzicie o tym filmie?
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: "WBREW REGUŁOM" IP: *.toya.net.pl 25.10.04, 13:09
      Jeden z dwoch filmow , na ktorych prawie sie poryczalam.
      • zzdorka Re: "WBREW REGUŁOM" 25.10.04, 14:07
        Mnie lekko wynudzil. ALe bardzo dobry.
        • Gość: aga Re: "WBREW REGUŁOM" IP: *.toya.net.pl 25.10.04, 16:45
          Ciesze sie, ze ci smakowal :)
    • ignatz Re: "WBREW REGUŁOM" 25.10.04, 14:18
      Odrobinkę zbyt daleko posunięte uproszczenie ksiązki Irvinga, ale miły dla oka i
      ducha.
      • Gość: aga Re: "WBREW REGUŁOM" IP: *.toya.net.pl 25.10.04, 16:44
        Irving sam uproscil swoja ksiazke :) Teraz wydaje mi sie ,ze wyszlo to filmowi
        na dobre ale kiedy czytalam ksiazke zalowalam tych wszystkich skrotow.
        • ignatz Re: "WBREW REGUŁOM" 25.10.04, 16:55
          Mi najbardziej brakowało sceny, gdy kolejni przybrani rodzice Homera pojechali z
          nim na biwak i podczas kąpieliw strumieniu trafili na spław drewna :-) No i nie
          pamiętam czy w filmie była scena ze znalezieniem martwego płodu po sekcji w
          gabinecie dr Larcha, ale jeśli nie było to powinna być :-)
          • Gość: jasiu Re: "WBREW REGUŁOM" IP: *.master.pl / *.master.pl 25.10.04, 21:06
            Film świetny, ale muzyka Rachel Portman to juz prawdziwa rewelacja. Ten utwór
            przewodni majstersztyk. Fajnie zagrał Michael Caine jak zwykle. Ogólnie podobał
            mi sie. Ksiązki niestety nie czytałem.
            • Gość: gość Re: "WBREW REGUŁOM" IP: *.chello.pl 26.10.04, 00:33
              Swietny, nie planowałam tego seansu, ale przykuło mnie do tv.
              Nie znałam wcześniej fabuły, nie wiem który to film Halstroma, ale widać
              talent, oj widać.
              Zwróciliście uwagę na motyw drewna, nierówne , porowate faktury, spróchniałe,
              było to widać w każdym niemal kadrze, surowa podłoga lub skrzynki z drewnem
              itp. Co to za symbolika, filmoznawcy ????? Świetne zdjęcia, muzyka. no uczta
              była.....
          • Gość: aga Re: "WBREW REGUŁOM" IP: *.toya.net.pl 26.10.04, 00:33
            Scena z plodem byla ale nie tak rozbudowana jak w ksiazce - ten biedny
            zawiadowca stacji i jego zastepca :))) Poczatki kariery lekarskiej dr Larcha
            tez byly godne uwagi , Melony splawiajaca rzeka pol domu itd. Ale wtedy to juz
            musieliby zrobic serial...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka