Gość: ***** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 11:03 co sądzicie o tym filmie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga Re: "WBREW REGUŁOM" IP: *.toya.net.pl 25.10.04, 13:09 Jeden z dwoch filmow , na ktorych prawie sie poryczalam. Odpowiedz Link Zgłoś
zzdorka Re: "WBREW REGUŁOM" 25.10.04, 14:07 Mnie lekko wynudzil. ALe bardzo dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: "WBREW REGUŁOM" IP: *.toya.net.pl 25.10.04, 16:45 Ciesze sie, ze ci smakowal :) Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: "WBREW REGUŁOM" 25.10.04, 14:18 Odrobinkę zbyt daleko posunięte uproszczenie ksiązki Irvinga, ale miły dla oka i ducha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: "WBREW REGUŁOM" IP: *.toya.net.pl 25.10.04, 16:44 Irving sam uproscil swoja ksiazke :) Teraz wydaje mi sie ,ze wyszlo to filmowi na dobre ale kiedy czytalam ksiazke zalowalam tych wszystkich skrotow. Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: "WBREW REGUŁOM" 25.10.04, 16:55 Mi najbardziej brakowało sceny, gdy kolejni przybrani rodzice Homera pojechali z nim na biwak i podczas kąpieliw strumieniu trafili na spław drewna :-) No i nie pamiętam czy w filmie była scena ze znalezieniem martwego płodu po sekcji w gabinecie dr Larcha, ale jeśli nie było to powinna być :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu Re: "WBREW REGUŁOM" IP: *.master.pl / *.master.pl 25.10.04, 21:06 Film świetny, ale muzyka Rachel Portman to juz prawdziwa rewelacja. Ten utwór przewodni majstersztyk. Fajnie zagrał Michael Caine jak zwykle. Ogólnie podobał mi sie. Ksiązki niestety nie czytałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: "WBREW REGUŁOM" IP: *.chello.pl 26.10.04, 00:33 Swietny, nie planowałam tego seansu, ale przykuło mnie do tv. Nie znałam wcześniej fabuły, nie wiem który to film Halstroma, ale widać talent, oj widać. Zwróciliście uwagę na motyw drewna, nierówne , porowate faktury, spróchniałe, było to widać w każdym niemal kadrze, surowa podłoga lub skrzynki z drewnem itp. Co to za symbolika, filmoznawcy ????? Świetne zdjęcia, muzyka. no uczta była..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: "WBREW REGUŁOM" IP: *.toya.net.pl 26.10.04, 00:33 Scena z plodem byla ale nie tak rozbudowana jak w ksiazce - ten biedny zawiadowca stacji i jego zastepca :))) Poczatki kariery lekarskiej dr Larcha tez byly godne uwagi , Melony splawiajaca rzeka pol domu itd. Ale wtedy to juz musieliby zrobic serial... Odpowiedz Link Zgłoś