Dodaj do ulubionych

The Worst of '04...

IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 10.01.05, 16:15
Najlepsze juz byly... a najgorsze:

AvP
Van Helsing
Sky Captain
The Village
Exorcist: the Beginning (Harlin - dobra wersja Schradera bedzie w maju)
Garfield
Catwoman

W IMDB wygra pewnie ta ostatnia...
www.imdb.com/features/rto/2005/poll/worstresults
Obserwuj wątek
    • Gość: :-) Ah, jeszcze "Saw"... IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 10.01.05, 16:48
      Wymazalem juz z pamieci obejrzenie tego smiecia; dopiero Nicky N. mi przypomnial
      :P - chud.com/news/1003
    • humbak Re: The Worst of '04... 11.01.05, 01:05
      Oj, Van Helsinh zdecydowanie tak:)
      Ale przy Sky Captainie bym oponował. Wybitny on nie był... w sumie dobry też nie, ale miał pewne aspekty które mogły się podobać chyba. Ja lubię komiksowe zagrania w filmach. Inna sprawa, że fabuła jest banalna i przemielona dziesiątki razy:)
      • Gość: ton2 Re: The Worst of '04... IP: 81.210.22.* 11.01.05, 10:14
        Ja z kolei oponowalbym w kwestii Van Helsinga. Nie twierdze, ze to wielki film,
        ani ze ambitny, ani ze madry, ale plastycznie (podobnie jak SkyCaptain) bardzo
        udany, zrecznie komiksowy i swietnie mieszajacy konwencje. Mnie urzekl
        Dracula, ktory wygladal jak Ksiaze Ciemnosci z filmow z lat 30 i 40. Poza tym
        nagromadzenie abusrdow - moim zdaniem jak najbardziej zamierzone i celowe -
        mnie bawilo, a nie meczylo. Pamietam dosc dluga dyskusje, jaka toczyla sie na
        temat tego filmu na forum. Kilka osob mnie wsparlo, wiec nie jestem jedynym
        dziwakiem, ktory Van Helsinga lubi.

Pozdrawiam.
        • humbak Re: The Worst of '04... 11.01.05, 11:48
          W sumie trochę racji masz. Rola Draculi była nieźle obsadzona. Tyle że mnie trochę męczy takie składanie znanych historyjek w jedną nową, ale co kto lubi:)
    • Gość: dzio Re: The Worst of '04... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.05, 04:01
      zupełnie nie zgadzam się, jeżeli chodzi o sky captain. mi się bardzo podobał, pomimo banalnej fabuły. wizualnie rewelacja pod każdym względem, świetna stylizacja i klimat... przypominają się tandetne seriale z dzieciństwa, komiksy poupychane pod łóżkiem...
      • amy4 Re: The Worst of '04... 11.01.05, 10:30
        przyłączam się do opinii o van helsingu. jeśli podejść do tego z odpowiednim
        przymrużeniem oka to film był całkiem zabawny ;-)
        najgorszy, jaki miałam nieprzyjemność obejrzeć...no cóż, Troja bezapelacyjnie:(
        kicz i nuda ze statystami zamiast aktorów.
        • humbak Re: The Worst of '04... 11.01.05, 11:51
          Jeśli chodzi o aktorów to nic nie przebije AVP. Makabra jeśli chodzi o 2 najbardziej wyeksponowanych bohaterów. No i komedię zrobili z thrillera. A z tego można było zrobić naprawdę fajny film:/
      • Gość: mierek Re: The Worst of '04... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 17:09
        nie wiem z którego to roku ale najgorszym filmem jaki kiedyklwiek obejrzałem był
        "solaris"
    • Gość: aaa Re: The Worst of '04... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 11:48
      A ja się nie zgodzę z The Village - miało swój klimat.
      • humbak Re: The Worst of '04... 11.01.05, 11:51
        jak widać każdy film ma swych zwolenników:D
    • Gość: blue.berry zdecydowanie Troja.... IP: *.aster.pl 11.01.05, 16:42
      ...paw nad pawie jedyne co moze go przebic to aleksander ale nie zamierzam tego
      sprawdzac.

co do van helsinga - w swojej lidze filmow komiksowo-przygodowo-
      scenograficznych zmiescil sie wcale udanie (do ligi zaliczam takie filmy jak
      underwordl, LEG, vidoq, krolowa potepionych:)))
      • Gość: dark.raven Re: zdecydowanie Troja.... IP: *.ds.ae.wroc.pl 11.01.05, 21:39
        a co to jest AVP?????????
        • humbak Re: zdecydowanie Troja.... 11.01.05, 21:54
          Alien kontra Predator... bleeeee:p
          • Gość: selena Re: zdecydowanie Troja.... IP: *.kom / *.kom-net.pl 12.01.05, 16:17
            TROY:((((nuda,patos,drewniane dialogi,aktorstwo 2,5 na 10.
    • Gość: jaija Re: The Worst of '04... IP: *.elblag.dialog.net.pl 12.01.05, 23:21
      Efekt motyla i 21 gramów. Alien vs Predator, tudzież prequelu Egzorcysty nie
      oglądałam, bo wiadomo, czego się spodziewać i szkoda mi na nie czasu, ale te 2
      filmy są wszędzie chwalone, ale rozczarowują, niestety, okrutnie.
    • Gość: m Re: The Worst of '04... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 11:58
      zupełnie nie zgadzam się z '21 gramów', 'efekt motyla' oraz 'saw'. może nie są
      to filmy wybitne, ale zdecydowanie nie najgorsze!
      • olig Re: The Worst of '04... 13.01.05, 13:12
        "Open Water" - taki nudny film rzadko ogladalem.
      • Gość: mol_ksiazkowy Re: The Worst of '04... IP: *.mmj.pl / 217.153.84.* 10.02.05, 10:26
        Bosze 21 gramów najgorszym filmem, nie moge poprostu :(((
    • gocha221 Re: The Worst of '04... 09.02.05, 17:49
      Obcy kontra predator- gó... do potegi!!!
      VAn Helsing nie taki zły, jesli idzie se z odpowiednim nastawieniem.
      Mnie sie Gattaca(nie wiem, czy dobrze napisalam-sorry) nie podobala. Straszny
      gniot,ale moze to było jeszcze w 2003...??
      • lotoss Re: The Worst of '04... 09.02.05, 17:59
        Moze ze mna cos nie tak, ale ja lubilam "The Village" i powiem ze nawet bardzo
        mi sie podobal:).
        • lotoss Re: The Worst of '04... 09.02.05, 18:11
          W ogole to okropnym filmem jest "The Grudge", przynajmniej ten w amerykanskiej
          wersji. Bez sensu po prostu...
      • Gość: tre Re: The Worst of '04... IP: 81.210.22.* 10.02.05, 10:01
        Gattaca? Hahahahah! To film z 97!
        • gocha221 Re: The Worst of '04... 10.02.05, 10:58
          ale walnelam z ta Gattaca!!!!
          sorry za pomyłke, akurat ten film mi sie podobał i szkoda ze przeszedł bez
          wiekszego echa.
          Chodziło mi o Gothike z Halle Berry, na filwebie jest datownay na 2003, ale tak
          czy siak był absolutnie beznadziejny i zwyczajnie nudny, a poszłam zeby się
          troche pobać, bo czasami lubię:-))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka