Gość: nastka IP: *.studnetz.uni-leipzig.de 23.01.05, 01:16 widzialam ten fil juz z rok temu...jest swietny!naprawde ciekawe kino niemiecki(a nie przepadam za nim). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ka Re: Głową w mur IP: *.ey.com.pl 28.01.05, 17:15 Cudnie! Bałam się, że nie będzie dystrybuowany w polskich kinach - widziałam go na Warszawskim Festiwalu Filmowym i... wymiękłam - film wymiatacz!!! Podobne odczucia miałam "sto lat temu"; po wyjściu z kina po "Natural Born Killers" chociażby... Inny styl, temat, ale "to coś"... Już jestem hepi, że będę go mogła znów obejrzeć! Kochani - warto wydać pieniążki na takie kino. A poza tym... punx not dead! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sosenka! Re: Głową w mur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.05, 19:16 zobaczymy dzisiaj kotku czy jest tak jak mowisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turek jaki niemiecki tylko TURECKI film IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 14:03 dla was trudno uznac turka za dobrego rezysera ? Ferzan ozpeterk rezyser filmu OKNA tez jest turkiem. a czemu nie wiem ale prasa Polska woli Wlochow i niemcow niz Turkow. Moze jakis komplex? Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: jaki niemiecki tylko TURECKI film 01.03.05, 10:44 a ja lubie Ozpetka;)choc od "Okien"i"Hamamu" wole"On,ona i on".Pozdrawiam;)Turkow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: jaki niemiecki tylko TURECKI film IP: *.kom / *.kom-net.pl 16.03.05, 20:42 za www.imdb.com: "Fatih Akin was born in 1973 in Hamburg. His parents are Turkish. He studied Visual Communications at Hamburg's College of Fine Arts in 1994. By this time he started collaborating with Wueste Film. (...)" skoro facet urodzil sie i wychowal w niemczech, to jest niemcem. ewentualnie tureckiego pochodzenia, z racji tego, ze rodzice byli turkami. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: jaki niemiecki tylko TURECKI film 16.03.05, 21:38 nie pamietam juz czy to nie koprodukcja niemiecko/turecka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: jaki niemiecki tylko TURECKI film IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 17.03.05, 07:56 dokladnie tak jest! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me.how Fatih Akin!!! IP: *.38.77.83.cust.bluewin.ch 02.03.05, 17:02 Prze-swietny rezyser i autor scenariuszy! Rownie godne polecenia sa: pierwszy znaczacy "Kurz und schmerzlos" no i oczywiscie "Im Juli" z genialnym Bleibtreu-em i bossska... Christiane Paul!!! Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Głową w mur 03.03.05, 09:49 a czy te filmy sa dostepne w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me.how Re: Głową w mur IP: *.41.203.62.cust.bluewin.ch 04.03.05, 14:27 black_magic_women napisała: > a czy te filmy sa dostepne w Polsce? Jezeli bylo to pytanie do mnie, to odpowiadam, ze niestety nie wiem. Powinny sie nazywac: "krotko i bezbolesnie" (2000) oraz "w czerwcu" (2001). Obydwa, ze tak powiem, "kultowe" w niemieckojezycznej Europie, jak i sam Akin, ktory, m.in., odswiezyl i urozmaicil niemiecka kulture o bystre i interesujace spojrzenie tak zwanego Ausländer-a, czy tez Secondo. A i jeszcze "Solino" (2003), historia wloskiej rocziny ladujacej "za chlebem" w Niemczech lat 60-tych czy 70-tych. Ten rowniez ze swietnym Moritz Bleibtreu w jednej z rol. Odpowiedz Link Zgłoś
freki Re: Głową w mur 03.03.05, 13:18 Film jest swietny. Do tego idealnie pasujaca do obrazu muzyka, po wyjsciu z kino od razu pobieglam do sklepu muzycznego. Rzadko mi sie zdarza sluchac nonstop jakiej plyty przez 2 miesiace. Hm, ja bym nie powiedziala ze film jest turecki. Turecko-niemiecki jesli juz. I nie wynika to z moich kompleksow czy niecheci do tureckich rezyserow, wrecz przeciwnie: ostatnio dorwalam "Uzak" Ceylana, goraco polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Głową w mur 04.03.05, 15:12 a to czego o "Glowa w mur"mozna dowiedziec sie z onetu film.onet.pl/N,18331,1,1,0.galeriao.html bardzo merytoryczne;) Odpowiedz Link Zgłoś
barszczyk75 Re: Głową w mur 20.06.05, 19:17 jeden z najlepszych filmow jakie widzialam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D. Re: Głową w mur IP: *.eranet.pl 06.03.05, 10:24 W empiku nie mieli tej plyty.Gdzie moge ja kupic????????? Film SUPER!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
freki Re: Głową w mur 07.03.05, 23:58 Hm, ja kupilam w rzeszy, ale mysle ze w Polsce tez niedlugo wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajko Emocje!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 20:00 Film w 100% godny polecenia!! jest świetny i emocjonuje do końca...choć jest pełen zagadek a to zakończenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koszmarek wyrzuć pieniądze w błoto i idź na to.... IP: *.chello.pl 06.03.05, 22:34 Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: przyslowie o perlach i .... 06.03.05, 23:47 dla wyrafinowanego koszmarka;) Odpowiedz Link Zgłoś
daisy12 Re: Głową w mur 09.03.05, 13:06 Jak dla mnie warty obejrzenia, bardzo mnie wciągnął... I ta muzyka ... musze sobie skombinować ta płytkę :) Pozdrawiam A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gutek Głową w mur IP: *.chello.pl 11.03.05, 00:23 naprawde zajebisty, b rdzo dobry turecki film....i ta piekna muzyka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kszyhu Re: Głową w mur IP: *.teta.com.pl 11.03.05, 09:56 Film może i jest zajebisty, ale nie dla dystrybutorów i kin. We wrocławiu jeden pie*****y Helios wyświetlał go przez tydzień o godzinie 15.00, czyli w porze, gdy normalni ludzie pracują... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: just me Re: Głową w mur IP: *.zax.pl 24.03.05, 22:53 niby banalna historia opowiedziana juz setki razy, a jednak film jest swietny, prawdziwy, zapadajacy w pamiec. 10/10. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Kraków Re: Głową w mur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.05, 21:34 W skali 1-6 oceniam na 4, nie wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agulinka K Re: Głową w mur IP: *.insite.pl 10.04.05, 22:08 Film doskonały, przejmujący z bardzo dobrymi zdjęciami i montażem. Dużo ujęć z bliska, które uwielbiam. Muzyka wpisana w klimat. Warto zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
grabado Re: Głową w mur 20.04.05, 19:16 w koncu mam plyte :-). kiedys wydawalo mi sie ze najlepiej dobrana do tresci muzyka byla w absolwencie, ale po gegen die wand zmienilem zdanie. polecam i film i muzyke! Odpowiedz Link Zgłoś
joolz Re: Głową w mur 20.04.05, 23:02 Muzyka jest świetna. Podkreśla jescze bardziej aliencaję głównych bohaterów. Zastanawiam się tylko, czy to film niemiecki, czy raczej turecki, chociaż za niemiecką kaskę. Odpowiedz Link Zgłoś
butah Re: Głową w mur 27.06.05, 15:12 Przepiękny film..nieczęsto się we współczesnej kinematografii zdarza film, który zachwyca i historią,i obrazem i muzyką. Ale gdzie kupiliście soundtrack? Odpowiedz Link Zgłoś