Gość: PeeTer IP: 62.111.174.* 31.01.05, 21:51 WITAM! podajcie mi prosze tytuly filmow, gdzie poruszany jest temat wirusa HIV. i nie AIDS, narkotykow, itp. tylko stricte wirusa HIV. dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dracula Re: filmy o tematyce wirusa HIV IP: *.promax.media.pl 31.01.05, 22:16 Jeżeli sie nie myle to Filadelfia ale moge się mylić bo w filmach określaja to jednakowo tam gra Tom Hanks zdobył oscara za ten film Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnnnnnnnnnnnnnnnnn Re: filmy o tematyce wirusa HIV IP: 80.55.5.* 31.01.05, 22:17 imdb.com/Find?select=Plots&for=hiv+positive Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: filmy o tematyce wirusa HIV IP: *.ino.tvknet.pl / *.ino.tvknet.pl 31.01.05, 23:09 Ja grałam w przedstawieniu o tematych HIV,AIDS i uzależnień. To był przegląd małych form teatralnych. Przyznam się też z dumą że sama napisałam scenariusz do tego przedstawiania i zdobyliśmy trzecie miejsce :) Tematyka Hiv i Aids nie jest mi obca, ponieważ moja mama zajmuje się promocją zdrowia i na problem AIDS najbardziej się obecnie naciska. Mało jest o tym filmów, a niektórzy wciąż utrzymują że AIDS to nie ich problem :/ Jeśli chodzi o to co zostało już zrobione, to poza słynną "Filadelfią" jest jeszcze piękny sześcio odcinkowy serial na HBO pt: "Anioły w Ameryce" Gorąco polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PeeTer Re: filmy o tematyce wirusa HIV IP: 62.111.174.* 01.02.05, 17:20 dzieki! pytam, bo wlasnie sam tez gralem przedstawieniu na temat HIV AIDS antykoncepcji itp. a teraz krece film niezalezny o tej tematyce (HIV) i nie moglem znalezc nigdzie info, czy film o podobnej tematyce powstal juz. wychodzi na to, ze jestem nowatorem:) FILADELFIA, niczemu nie ujmujac temu swietnemu filmowi, jest o AIDS. dzieki za pomoc!:) Anioly w ameryce? nie znam tego. a chyba powinienenm... no nic! dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PeeTer Re: filmy o tematyce wirusa HIV IP: 62.111.174.* 01.02.05, 17:31 dobra, juz wiem, ze nie jestem nowatorem... a szkoda...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: filmy o tematyce wirusa HIV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 17:29 Jest jeszcze film "Gia" z Angeliną Jolie - historia życia i kariery modelki z lat 80, która zmarła na AIDS. W "Godzinach" pojawia się wątek umierającego na AIDS artysty. Odpowiedz Link Zgłoś
gavagai1 Re: filmy o tematyce wirusa HIV 05.02.05, 00:31 Polecam "Anioły w Ameryce", serial HBO. Ważna tematyka, świetne aktorstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania P. Re: filmy o tematyce wirusa HIV IP: 66.54.229.* 07.02.05, 16:32 byl tez pewien film (lata 90-te) o chlopcu, ktory choruje na AIDS i caly film skupia sie wokol ostatnich miesiecy zeycia tego chlopca; tytulu dokladnie nie pamietam, ale mniemam ze bylo to cos w rodzaju "Idz w strone swiatla"... tak mi sie wydaje Odpowiedz Link Zgłoś