Dodaj do ulubionych

ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona

11.02.05, 13:12
a ja to najbardziej lubię rycerzy mówiących "ni", chociaż i król artur wraz z
rycerzami okrągłego stołu był boski

Obserwuj wątek
    • ron_obvious Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona 11.02.05, 15:42
      Centurion (chyba) który uczył Briana gramatyki łacińskiej
      Dzielny Sir Robin
      • tallinn Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona 15.02.05, 20:42
        Tak jest - "Romanus eunt domus!"
    • filter23 Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona 11.02.05, 19:59
      monsieur creosote, czyli gruby gosc restauracji z "sensu zycia"
      sepleniacy poncjusz pilat i wielgas kutas z "zywotu briana"
      francuscy straznicy ze "swietego graala"
      oj, mozna tak dlugo wymieniac:)
      • out_of_tune Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona 11.02.05, 21:21
        oj trudno wybrac.osobiscie wole postacie z latajacego cyrku: na pewno glupek ze
        spodniami na szelkach (glownie M.Palin), rycerz bijacy kurczakiem, bracia
        Pirania, Luigii Dino Vercotti, general w armii (Chapman) itp.itd. genialny
        serial, genialne filmy.ahh...lza sie w oku kreci. mogliby powtorzyc w TV cyrk
        • ron_obvious Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona 11.02.05, 22:22
          postacie z "Latającego Cyrku" to dwa dni bym przed klawiaturą, ale jednym z
          moich ulubieńcó jest ..tak, tak, niejaki Ron Obvious, człowiek, który próbował
          przeskoczyć Kanał La Manche...

aha i trzech starszych panów planujących wygranie wyborów uzupełniających w
          Mainhead: Hilter, Bimmler i Ron Libentrop (oraz Szkot MacGoering)
        • Gość: Maciek R. Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 18:19
          Mogliby powtórzyć, ale "klimat" w tym kraju nie jest sprzyjający wyświetlaniu
          satyry tak "niecenzuralnej" jak "Latający Cyrk Monthy Pythona", filmy
          (z "Żywotem Briana" na czele) to już zupełnie "nie przejdą".
          Mnie utkwił w pamięci pewien jegomość (zdaje się urzędnik bankowy) z jednego ze
          skeczy: cokolwiek by nie powiedział - wywoływał ciężkie napady śmiechu. Jego
          kierownik wzywa go do siebie, żeby go zwolnić ze względu na uciążliwość
          związaną z jego "niespotykanym" wpływem na innych ("reputacja naszej firmy
          mocno podupadła odkąd zaczął pan u nas pracować"), kierownik kona ze śmiechu
          kiedy ten biedak zaczyna tłumaczyć, że ma... chorą żonę i potrzebuje tej pracy.

To było tak dawno i chętnie bym się "odetchnął" od tej polskiej
          bigoterii. "Latający Cyrk..." wydaje mi się dobrym na to lekiem.
        • Gość: P.S.J. the Bishop!!! Pogromca zła na nasze czasy (n/t) IP: *.itpp.pl 01.03.05, 12:19
    • grail Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona 11.02.05, 23:30
      ba pan gruby... Czy i wam na pytanie "Jak się czujesz?" zdarza się
      odpowiedziec "Lepiej. Lepiej postaraj się o wiadro."
      A czarnoksiężnik Tim?
      No i Czarny Rycerz - postać kultowa w kręgu wszelkiej maści zabijaków!
      • katmoso Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona 12.02.05, 00:00
        kardynał wchodzący z okrzykiem "nikt nie spodziewał się hiszpańskiej inkwyzicji"
      • Gość: Jaras Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona IP: *.chello.pl 15.02.05, 22:09
        Rzeczywiscie długo by wymieniać ale np. Mr Neutron, Strażnicy z Graala (ci w baszcie i na murach), rycerze króla Artura a w szczególności sir Robin, Lancelot...
        • Gość: Spinacz Biurowy Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona IP: *.chello.pl 15.02.05, 23:00
          Pani Szmata z Panią Gorylową.
          • Gość: Spinacz Biurowy Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona IP: *.chello.pl 15.02.05, 23:08
            Lekarz w skeczu o Tygrysie z Sensu Życia (wogule skecz jest boski).
            Pingwin z odcinka w ktorym udawadniali że pingwiny są równie inteligentne jak
            ludzie na podstawie identycznych wyników testów co grupa ludzi nie znająca
            angielskiego.
            Francuzi La LAMA;)
            Kobita z sensu życia - wieki średnie - otwiera się winda a ona .. klęczy i
            czyści wysunięty obiektyw aparatu męża na wysokości rozporka, no i czły skecz o
            filozofach.
            John Cleese jako poborca żywotnych organów, nauczyciel seksu.
            BUDYŃ grający sam ze sobą na sąsiednim korcie.
            Pies - agent specjalny, mistrz kamuflarzu. Generał z tego skeczu.

• Gość: Spinacz Biurowy Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona IP: *.chello.pl 15.02.05, 23:11
              Myśliwi pogromcy komarów, narrator ROTFL.
              • Gość: Spinacz Biurowy Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona IP: *.chello.pl 15.02.05, 23:14
                Zezowaty podróżnik zdobywający obydwa szczyty Kilimadżaro.
                Picasso malujący obraz na rowerze.
                Uczestnicy programu telewizyjnego "Jak to zrobić" w którym dowiadujemy się jak
                grać na flecie, wynaleźć lekarstwo na wszystkie choroby.
                • Gość: mózg zastępczy Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.05, 10:09
                  Spinaczu Biurowy! Buźka dla Ciebie za Twój nick. Uwielbiam tę scenkę: spinacz
                  biurowy, pani Brown...itd
                  • Gość: Spinacz Biurowy Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona IP: *.kompakt.pl / *.kompakt.pl 16.02.05, 11:15
                    Myślę że zostanie prezydentem jest warte przemyślenia.
    • wielki.inkwizytor Wielgas Kutas 13.02.05, 10:02
      i ten o ktorym sie tylko mowi, czyli Jebus Maximus...
      • ewlodarczyk1 Re: Wielgas Kutas 15.02.05, 20:57
        Wielgas Kutas i jego żona Niezadowolencja
        • Gość: BartOfWar Re: Wielgas Kutas IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.05, 10:00
          A czemu Wielgas Kutas i Niezadowolęcja?? Ja oglądałem z tłumaczeniem gdzie był
          Kutas Wielgus i Niedopchnęcja, moim zdaniem dużo fajniejsze imiona:)
          • Gość: steve Re: Wielgas Kutas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 10:37
            ja widzialem obie wersje i tez mi sie podoba niedopchnecja, tylko ze cale imie i
            nazwisko brzmi: Niedopchnęcja Poślad.
            • Gość: ileyko Re: Wielgas Kutas IP: *.polkomtel.com.pl 16.02.05, 11:20
              A ja widzialem Kutasa Wielgusa i Dupencje Nienasycencje
              • Gość: ~aa Re: Wielgas Kutas IP: 213.238.117.* 16.02.05, 12:33
                Było też Wielgas Kutas i Dupencja Niezadowolencja
          • ron_obvious Re: Wielgas Kutas 16.02.05, 12:51
            w orginale był Biggus Dickus i Incontinentia Buttocks, czyli chyba raczej
            Niezadowolecja.
    • dzidzia_bojowa Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona 14.02.05, 19:42
      Kto jest prawdziwym fanem Monty Pytona, nie potrafi wymienić ulubionych
      bohaterów, gdyż ulubieni są absolutnie wszyscy.Są po prostu genialni! I tyle.
      • Gość: hrabia.dracula Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 19:48
        może i racja - ale znam kilka osób które nie cierpią bohaterów sensu życia
        według monthy - zniesmaczeni są po prostu niektórymi scenami, więc jednak wsród
        tych "ulubionych absolutnie wszyskich" tez są równi i równiejsi
        • Gość: Murphy Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona IP: *.umcs.lublin.pl 15.02.05, 17:47
          Fryzjer co chciał zostać drwalem, szkoci samobójcy, i oczywiście masoni :)
          • Gość: wkp Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 17:57
            Angielscy gentelmani wspominające dawne czasy i kwitujący wspomnienia
            poprzednika: "to luksus", policjanci na posterunku odbierający sygnały na
            róznych częstotliwościach, mecz filozofów Grcja-Niemcy.
      • gooral164 Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona 15.02.05, 18:01
        Zabojczy królik ze Św. Graala ,Krol Artur, Lancelot, smierc i jego ofiary z
        Sensu życia( koncówka z rybką w puszce)
      • Gość: cavva Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 10:47
        dzidzia_bojowa - absoł fakin lutly się z tobą zgadzam!!! Q-wa, wszyscy, można
        wybrać co najwyżej ulubiony skecz co też graniczy z cudem.
        A pamiętacie żarłoczne budynie z kosmosu? Albo gościa o najdłuższym nazwisku na
        świecie von Ulm? Poza tym dla mnie zasłużył się wybitnie John, za wywiad w
        którym stwierdził że chciałby być serem !!! No i rola w Lemur zwany Rollo...
    • thoriss Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona 15.02.05, 18:33
      Bezapelacyjnie, do samego konca:
      Johann Gambolputty de von Ausfern-schplenden-schlitter-crasscrenbon-fried-digger-dingle-dangle-dongle-dungle-burstein-von-knacker-thrasher-apple-banger-horowitz-ticolensic-grander-knotty-spelltinkle-grandlich-grumblemeyer-spelterwasser-kurstlich-himble-eisen-bahnwagen-gutenabend-bitte-ein-nurnburger-bratwurste-gerspurten-mitz-weimache-luber-hundsfut-gumberaber-schonendanker-kalbsfleisch-mittler-aucher von Hautkopft z Ulm.
      Poza nim, modrzew.
      • Gość: Nie Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona IP: 158.194.194.* 18.02.05, 02:07
        Dzieki serdeczne za pelne brzmienie nazwiska - szukalem od dawna a w zadnej
        encyklopedii (nawet w Brittanice) nie bylo, moze dlatego, ze ci sprzedawcy
        encyklopedii ida ostatnio na ilosc nie na jakosc.
    • speev Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona 15.02.05, 18:55
      dla mnie absolutnym masterem jest nie postać ale jeden z Monty Pythonów -
      niejaki pan Cleese :) przewaznie samo jego pojawianie sie na ekranie, lub jakas
      mina powodowala u mnie ciezki atak dusznosci (ze śmiechu :) szkoda ze sie tak
      zeszmacil w tym gownianym filmie co to i Rowan Atkinson gral (Black Adder
      rulez!!!!!!).
    • Gość: Marta :) Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 19:02
      Fajny jest ten koles ktory widzial podwojnie i chcial zdobyc dwa szczyty
      kilimandzaro, aby polaczyc je mostem ;D
      Poza tym wszystko jest the best :)
      NI!!!
      Pozdr.!
    • Gość: karinka Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona IP: *.aleksandrow-kujawski.sdi.tpnet.pl 15.02.05, 19:09
      Ja przepadam za wszystkimi bohaterami tych właśnie filmików. Ubolewam jednak,
      bo w żaden sposób nie mogę zaopatrzyć się w ten serial na dvd, a na powtórki w
      Tv nie ma co liczyć. Może ktoś wie czy można kupić ten serial na dvd i gdzie?
      Czy w ogóle był wydany na dvd po polsku? Będę wdzięczna za podpowiedź.
      • Gość: ojciec-generał Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona IP: *.chello.pl 15.02.05, 19:31
        No ja też szukam, bo nie mam wszystkich, chodzi mi szczególnie o ten skecz kiedy
        młoda para całuje się na krawężniku, potem żeni i śpią z ojcem panny młodej
        składającym po ciemku statek w butelce, genialne. A pozatym to żadne inne słowo
        nie pasuje do tego serialu jak "genialny", bo tam nie jeden skecz, nie
        dwadzieścia, tylko (prawie) wszystkie skecze są kosmicznie inteligentne.
        • Gość: karinka Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona IP: *.aleksandrow-kujawski.sdi.tpnet.pl 15.02.05, 19:56
          Pytanko. A jak zdobyłeś te części, które już masz? Ja nie mogę trafic na żadne.
          Kiedy kupiłeś te filmy? Czy może kiedys nagrywałeś z TV? :)
          • Gość: ojciec-generał Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona IP: *.chello.pl 15.02.05, 20:24
            Ściągane z netu, tylko właśnie paru części nie ma (nie krążą). Większość polskie
            z tłum. Beksińskiego zgrywane przez kogoś z TV, marna jakość, ciekawe czy to
            można gdzieś legalnie kupić?
            • Gość: bla Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona IP: *.imio.pw.edu.pl 15.02.05, 20:31
              mozesz napisac skad mozna je sciagnac :)?
              pisz na qqqqwww(na)op.pl
              pzdr

• Gość: ZbieraczŁubinu Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 20:35
            Latający Cyrk można sciągnąć z netu albo złapać jakiegoś pingwina i zmusić go
            do wskazania najbliższej kryjówki podwodnych kozłów. Nie lubię Denisa Moore'a i
            lepiej żeby trzymał się z daleka od mojego pola łubinu na Sekton Street 7 w
            Matson w hrabstwie Bother. Precz z "Ram tam tam ciemną nocą".
      • ari LAtający Cyrk na DVD 16.02.05, 09:14
        chyba jako kompletne wydanie w ogóle sie nie ukazał - łaziłem ostatnio po
        Londynie (takie miasto w Anglii :)) i pytałem, mieli tylko "the best of MP's
        flying circus" na 3 płytkach dvd. i w bazie komputerowej nie mieli pozycji
        obejmującej wszytskie odcinki...

ale trzeba by poszukac na necie.
        • Gość: dead parrot Re: LAtający Cyrk na DVD IP: *.master.pl / *.master.pl 16.02.05, 11:22
          www.whatonearthcatalog.com - stronka US owska - mają całą serię na DVD w
          sprzedaży
          • jan.kulczyk Re: LAtający Cyrk na DVD 16.02.05, 16:39
            Najgłupsze jest to, że się wcale nie ukazał w UK na DVD w całości, za to w USA owszem. Mam komplet z USA, jak ktoś chce i ma czyste płytki DVD (dual layer), służę (w Warszawie). Ale ostrzegam, napisy są rzadko i to wyłącznie angielskie. Poza tym nie wiem, czy to się komuś opłaci, bo najtańsza dual layer traxdata kosztuje 20 zł a płyt w całości jest 14.

Pozdrawiam
    • mukie Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona 15.02.05, 19:40
      Zdecydowanie Krwiożercza Bestia, która do złudzenia przypomina mi mojego
      króliczka... ;)
    • jankesss Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona 15.02.05, 21:28
      Hehe... Wielkas Kutas i Dupała niezadowolała (Żywot Briana) ;) To chyba dobrana
      para :P
      • Gość: kaczor Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona IP: 212.121.153.* 15.02.05, 21:39
        a ja najbardziej lubię czrnego kowboja w wielkim kapeluszu, który mówi do
        nieśmiałego męża wychodzącego z gabientu seksuologa - " a man's gotta be a
        man...."
    • Gość: skrudz Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.02.05, 22:06
      Moim ulubionym bohaterem jest chyba Mr. Vibrating, czyli gosc ze skeczu o
      klinice klotni odgrywany przez Johna Cleesea. Fajni sa rownie rycerze NI i
      oczywiscie hiszpanska inkwizycja.
      • Gość: Zek Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.05, 23:02
        A ja najbardziej lubie Kena Wywietrznika, wielokrotnego mistrza swiata w
        boksie. W ostatniej walce pobił uczennice sluchajaca Cliffa Richarda i lubiaca
        szydelkowac. "Coz z tego, ze wielki mezczyzna bije do nieprzytomnosci mala
        dziewczynke.To dzieje sie szybko i cieszy oko. Oto kwintesencja boksu":)
    • Gość: Patafian Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 23:22
      Uwielbiam protestanckiego sąsiada "papistów" z małżonką.
      Ryby z "Sensu..."
      Gdzie jest rybka?
      • Gość: oppelner Re: choroba Thripshaw'a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 00:18
        kurde przez nich nabawiłem się choroby Thripshaw'a (ciekawostka, że w skeczu o tej chorobie wykorzystano motyw z filmowej adaptacji Krzyżaków)
        • ron_obvious Re: choroba Thripshaw'a 16.02.05, 12:53
          dokładnie Maćko wpada nagle do gospody i Krzyżacy szarżujacy pod Grunwaldem
          • Gość: SiTY Re: choroba Thripshaw'a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.05, 12:00
            Nie pod Grunwaldem tylko w Syrii w 1203 roku ;)
    • Gość: mac ap Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona IP: *.lom.vectranet.pl / *.lom.vectranet.pl 16.02.05, 00:25
      Do teraz myślałem, że Monty Python podoba się tylko facetom. Żadna ze znajomych
      kobiet nie rozumiała i nie lubiła takiego absurdalnego humoru. A tu proszę! Na
      tym forum licznie występują kobiety... Podoba mi się to!
      A co do tematu, to nie mogę nie wspomnieć o ludziach, próbujących być
      niewidzialnymi w skeczu z wieloma wybuchami. Podoba mi się on od początku do
      samego końca "a to Francja".
      • nita_21 Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona 16.02.05, 08:03
        no oczywiście że kobiety uwielbiają monty pythona.... :)... ale tylko te
        wyjątkowe ...And now!"The Larch"
        a skecz w szpitalu psychiatrychnym?! my brain hurts too ..... i boski
        cleese.mistrzostwo.
    • Gość: Ken_łajdak Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona IP: *.acn.waw.pl 16.02.05, 00:44
      Najlepszy jednak jest John Cleese grający postać prowadzącego teleturniej "Łub
      w łeb" (20 odcinek) oraz postać HRowca w "Silly job interview" (w 5 odcinku
      Latającego Cyrku)

-----------------------
      sounds Woooody :) (Wasp, sausage...)
      • Gość: pete szuflada Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona IP: *.ipt.aol.com 16.02.05, 05:16
        chodzcie,chodzcie za mna, cos Wam pokaze...no chodzcie,chodzcie!....
        Oto dom,w ktorym sie wychowalem.Tu moj ojciec mawial do mnie: Garcon,
        synu, w zyciu najwazniejsze jestaby sluzyc innym, i dlatego zostalem
        kelnerem...Coz, moze nie jest to jakas wielka filozofia...Pie..ie sie!
        Zyje tak jak chce!I przestancie za mna lazic!Spie..c!
    • Gość: rilka Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 05:41
      shut up, bloody peasants!!
      • Gość: dead parrot Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona IP: *.master.pl / *.master.pl 16.02.05, 08:17
        A więc moja teoria brzmi:
        Dinozaury były cienkie z przodu, grube w środku i znowu cienkie na końcu.
        Taka jest moja teoria, ja jestem jej autorką i teoria jest tylko moja....
        ....
        9 i 1/2
        • Gość: mia Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 08:51
          babcie napadajace na ludzi i piorace ich torebkami
          Ponury Kosiarz
          ludzie, ktorzy musieli wierzyc w domy, bo inaczej te sie zawala :))
          Pan Gruby, rzecz jasna

Minela wlasnie godzina 8:51 i najwyzszy czas na godzine 8:52.
        • luka1979 Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona 16.02.05, 09:06
          To Dennis Moor, to Dennis Moor

Co nie lubicie łubinu??? To co mam przynieść???
    • ilonanet Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona 16.02.05, 09:59
      Matka Briana!!!!!No i oczywiście Michael Pallin we wszystkich wcieleniach.
      • Gość: yoanni Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona IP: 62.233.214.* 16.02.05, 10:08
        A czy ktos pamięta faceta, ktory zgubił portfel ze skeczu z policjantem? Ken
        Wywyietrznik, który na lunch jak zwykle nacierał sobie głowę żwirem? Albo pani
        z resteuracji, w której podawali do wszystkiego mielonke "spam, spam, spam,
        spam and greenpeas" no i oczywiscie skecz z rozmowkami węgierskimi "My
        hovercraft is full of eels"
        • Gość: Spinacz Biurowy Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona IP: *.kompakt.pl / *.kompakt.pl 16.02.05, 11:13
          Jestem wolny od chorob, choć na małe bąsy-bąsy.
          A skecz z lejącą się krwią, jak pianino ucina reke, rakieta i klawiatura sie
          wbijaja w brzuch itd....
          • ron_obvious Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona 16.02.05, 12:57
            ten skecz z krwią był genialny, świetna parodia filmów Sama Peckinpaha, tak w
            ogóle to sporo było parodii topowych wówczas rezyserów: "Wielki Ser" (czyli
            parodia filmów Godarda), albo "Mecz krykieta" w reżyserii Passoliniego.
    • chicowski Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona 16.02.05, 10:17
      I'm a lumberjack and I'm OK :)))
      • t.o.m.e.k Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona 16.02.05, 10:19
        Arthur 'Dwie Szopy' Jackson...
      • energeia Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona 16.02.05, 11:08
        Nauczyciel samoobrony przed owocami.

Johann Gambolputty (...) of Ulm.

Mecz piłki nożnej pomiędzy filozofami greckimi i niemieckimi idealistami:))))

Osobnik zwany Gumby (-Doctor, my brain hurts... Are you the doctor? - No... Yes!)

Matka Briana:))) (-Have I got a big nose, Mum? -Stop thinking about sex!)

Terry Jones i Eric Idle w skeczu "Nudge Nudge, know what I mean."

No i australijscy wykładowcy filozofii z Walamaloo, wszycy noszący imię Bruce.:)
    • mctiggle Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona 16.02.05, 10:26
      a moje wiersze się wam nie podobają??
      • ron_obvious Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona 16.02.05, 12:58
        Evan pożycz mi dwa funty....
        • mctiggle Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona 16.02.05, 13:08
          co to są dwa funty dla pieprzonego banku?!
    • Gość: niestetyniebudyń Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona IP: *.bg.univ.gda.pl 16.02.05, 11:19
      alpiniści ze skeczu o alpinistach
      • Gość: kasia Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona IP: *.kbcfp.net 16.02.05, 11:41
        A ja ich kocham jak zdaje sie Cleesse w mundurze wojskowego przerywa skecz
        mowiac "dosyc dosyc to glupie"
    • Gość: Spinacz Biurowy Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona IP: *.kompakt.pl / *.kompakt.pl 16.02.05, 11:28
      A pamiętacie skecz z matką w worku w zakładzie pogrzebowym?
    • tenebre Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona 16.02.05, 11:30
      John Cleese jako Anne Elk (Anna Łoś) w skeczu o jej teorii na temat
      brontozaurów oraz jako dowódca oddziału dezorientatorów w zupełnie niemożliwym
      skeczu Confuse-a-Cat.
      Michael Palin i Eric Idle jako mali chłopcy w mundurkach, których Cleese jako
      Reporter pyta czy chcieliby, żeby spadł im na glowę 16-tonowy ciężar.
      Eric Idle w poradniku imprezowym Veroniki Smalls (jak jednym talerzykiem
      gulaszu nakarmić 26 osób).
      Terry Gilliam jako Patsy w Graalu i jeden z kardynałów hiszpańskiej inkwizycji.
      Michael Palin jako księgowy, który chce zostać poskromicielem lwów w poradni
      zawodowej u Johna Cleese, jako prezenter programu "Szantaż" i jako Człowiek z
      Magnetofonem w Nosie.
      Graham Chapman jako Żona w skeczu z mielonką.
      Terry Jones w każdej roli kobiecej, jako Biskup, jako prowadzący dyskusję z
      Kaczką, Kotem i Jaszczurką i - obviously - jako Ron Obvious z Neaps End!
      WSZYSCY w skeczu o zawodach o tytuł Arystokratycznego Głupola Roku.

Lista nie ma końca ....... :DDD
      Nie umiałabym wybrać, którego z nich kocham najbardziej ;)))
      • Gość: kasia- the-cat Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona IP: *.kbcfp.net 16.02.05, 11:39
        Zgadzam sie z Toba co do skeczu Confuse-A-Cat - niemozliwy jest najwlasciwszym
        slowem. a w ogole to milo "spotkac" czlowieka ktory poza papuga i drwalem cos
        jeszcze Pythonow widzial:)) Z pozdrowieniami od skrupulatnej wielbicielki MP
        • tenebre Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona 16.02.05, 11:47
          akurat na punkcie Pythonów mam od wielu lat totalnego bzika, więc wiele rzeczy
          z ich dorobku znam po prostu na pamięć :))
          • Gość: kasia-the-cat Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona IP: *.kbcfp.net 16.02.05, 11:50
            Ja rowniez. Najgorzej ze nie widac specjalnie godnych nastepcow. Teraz w Anglii
            robi furore serial komediowy Office - niby tez mocno absurdalny ale jakos taki
            ciezki i nie ma tej cudownej lekkosci i beztroski Pythonow - prawde mowiac jest
            raczej ponury... O polskich komikach to w ogole nie wspomne - zieje tandeta i
            fizjologia
            • Gość: micek Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 14:34
              Każda "kobieta" w made by MP, szczególnie te odgrywające atak na Pearl Harbour
              za pomocą pięści,zamachów torebkami i szarpania za włosy :).Ale absolutnie the
              best są Patafiany (M.Palin jest bezbłędny).
    • rycerzmowiacyni Re: ulubieni bohaterowie z filmów monty pythona 16.02.05, 11:50
      dziekuje...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka