Dodaj do ulubionych

Constantine

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 23:05
zakładam ze film jest fajny, chociaz jeszcze go nie widzialm i nie zobacze
pewnie dlugi czas, zanim do poslki dojdzie, a juz w ogole do torunia... ale
pojde na pewno. i zachecam:)tylko tak, zeby biletow starczylo. ale glupi
komentarz. zdarza sie:P
Obserwuj wątek
    • Gość: Dark Re: Constantine IP: *.polkomtel.com.pl 18.02.05, 10:22
      skoro niecały miesiąc to długi czas...
      • Gość: lelo Re: Constantine IP: *.mg.gov.pl / 158.66.1.* 18.02.05, 13:39
        Widziałem - nie ma na co czekać. Przeładowany efektami bełkot.
        • mol_ksiazkowy Re: Constantine 18.02.05, 13:49
          no ciekawe jakim cudem udalo ci sie to zobaczyc skoro premiery nie bylo jeszcze
          w Stanach, bez jaj prosze...
          • Gość: dudus Re: Constantine IP: *.cpe.vic-2.comcen.com.au 05.03.05, 06:42
            ja dzisiaj na to ide. w melbourne
        • Gość: miguel Re: Constantine IP: *.netia.pl 22.02.05, 14:13
          takie opinie to pewnie wpisujesz przy każdej znienawidzonej amerykańskiej
          premierze, co ?
          • Gość: Ya Re: Constantine IP: *.acn.waw.pl 06.03.05, 01:21
            A słyszał Ty o p2p?
            • Gość: A Re: Constantine IP: 217.153.84.* 06.03.05, 12:46
              Jak gosciu to pisal nie bylo jeszcze zadnej premiery gdziekolwiek, ciekaw skad
              by film mial sie wziac w sieci, cudow nie ma....
              • Gość: RzaDKI CZYTAJ UWAŻNIE - A SŁYSZAŁEŚ O P2P? IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / *.kghm.pl 11.03.05, 07:52
                • Gość: Kdmac Re: CZYTAJ UWAŻNIE - A SŁYSZAŁEŚ O P2P? IP: *.kom / *.kom-net.pl 12.03.05, 00:27
                  Wielki LOL z Ciebie RzaDKI. Ten film jest świetny w kinie, a nie na kompie.
      • Gość: Simo Super filmik!! :) IP: *.waw.cdp.pl / 213.134.142.* 11.03.05, 09:50
        Bardzo dobry film - coś jak skrzyżowanie Siedem, Daredevila i Dogmy, jeśli
        chodzi o podejście do spraw wiary. No i efekty specjalne totales! Za efekty
        Oscar się należy jak nic. Ostatnie tak powalające były w Matrixie i w LOTR.
        Ogólnie oceniam film na dużo więcej niż 2 gwiazdki - gazeta jest jak zwykle
        tendencyjna, dają dobre oceny tylko europejskim filmom albo amerykańskim z lat
        60. !
        • Gość: Dark Re: Super filmik!! :) IP: *.polkomtel.com.pl 11.03.05, 11:27
          Właśnie, Gazeta chce być taka ambitna, aż w końcu pęknie z tej pychy i
          snobizmu. A w tle merytoryki na stronie dalej latają głupawe marketingowe
          pierdoły i spam :)
    • Gość: Stasiek Re: Constantine IP: *.vf.shawcable.net 06.03.05, 12:16
      Kicha jakich malo. Caly film jest " przeziebiony" i nawet proby ponoc
      smiesznych wstawek nie prowadza do kuracji zdrowotnej. Szkoda czasu i pieniedzy.
    • Gość: Neo Re: Constantine IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 12:33
      Constantine może być nowym Matrixem.
      • Gość: jabber Re: Constantine IP: 62.233.164.* 07.03.05, 13:42
        ...Dobre sobie. :-/
        • Gość: Kemac Re: Constantine IP: *.kom / *.kom-net.pl 12.03.05, 00:24
          Jak najbardziej Constantine może być następnym Matrixem (mimo innej tematyki).
          Film jest całkiem niezły, a jak ktoś oglądał na kompie, to niech żałuje,
          ponieważ film jest typowo kinowy. Nawet Matrix jest średni na 17 calach.
        • Gość: hej NIEWARTO ........ IP: *.kolonianet.pl 12.03.05, 00:52
          NIEWARTO - mimo ze reklamowka filmu zapowiada sie bardzo ciekawie to sam film
          jest poprostu nieciekawy.
          Uwazam ze sam scenariusz tego filmu niejest zly natomiast film jest ogolnie
          mowiac kiepski.
          Ciekawy temat z tym pieklem itp - ale niewciaga i jest poprostu komercyjna
          kicha amerykanskiego kina.
          Spodziewalem sie po tym filmie nietylko effektow specjalnych (to akurat atut
          tego filmu) ale jakiegos przeslania , intrygi, zagadki czegos co dalo by do
          myslenia - a tu kicha nuda i nic wiecej, nawet przestraszyc sie niczego
          niemozna.
          Film bardzo plytki i tandetny

ale z braku czasu mozna sie wybrac ale niepolecam sa ciekawsze filmy

(ps; film napewno spodoba sie fanom amerykanskiej komercji efektow specjalnych,
          i ogolnie dzieciakom ktorzy nieznaja dobrego kicha bo jedyne filmy jakie
          ogladaja to wlasnie cos takiego jak to - tym osoba film sie spodoba, reszcie
          niebardzo).
          pozdro.
    • Gość: alice Re: Constantine IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.05, 16:31
      Widzialam ten film i uwazam jest całkiem niezły - trudno zrobic dobry film o
      takiej tematyce, bo zazwyczaj jest to róznie odbierane. A tutaj akurat dobrze
      sobie z tym poradzili :) Trochę komiksowy (walka dobra i zła, ale to wiadomo, w
      koncu na podstwaie komiksu) ale to akurat tylko na plus :) Poza tym sama gra
      Kaenu Reeversa jest mistrzowska :) zresztą chyba tak samo jak w Matrixie! sama
      postać głównego bohatera jest ciekawa - troche tajemniczosći, niby naprawia zło
      na swiecie ale mało konwencjonalnymi metodami:) Film jest warty obejrzenia -
      zarówno dla niebanalnej fabyły, gry (i wygladu ;)głównego bohatera, muzyka
      dobrze dopasowana do dynamicznej akcji :)
    • Gość: diuna Re: Constantine IP: 81.210.22.* 08.03.05, 17:11
      film beznadziejny,Keanu Reeves to drewno a nie aktor,już nie zagra niczego
      porządnego,do końca będzie już grał w matrixopodobnych filmach,facet się nie
      wysila tylko odcina kupony...
      • Gość: agatka Re: Constantine IP: *.radioeska.pl 09.03.05, 08:37
        Keanu Reeves to chyba najbardziej drewniany aktor na swiecie, ale ......
        nie mialabym nic na przeciwko, gdyby chcial pokazac mi swoje znaczki :))

heheh
        sciskam
        ati

• Gość: ati ati.... widać ktoś tu nie ma własnego zdania... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.05, 21:58
          Niedawno czytalem w TT recenzję tego filmu i tem też określono Reeves'a
          mianem "drewnianego". Dziecko drogie - trochę więcej inicjatywy. Chyba cię na
          to stać... dość powielania tych samych schematów. Może wydaje ci się, że
          cytująć cudze opinie napiszesz coś mądrego?
          • Gość: hej Re: widać ktoś tu nie ma własnego zdania... IP: *.kolonianet.pl 12.03.05, 01:41
            zgadzam sie ze jego gra jest drewniana to bardzo dobre okreslenie oddaje wpelni
            jego umiejetnosci aktorskie.
            (ale wyglada fajnie)
    • Gość: crave Re: Constantine IP: 80.92.74.* 08.03.05, 18:44
      bylam w zeszla niedziele, w luksemburgu ( jestem tutaj caly rok ), gdzie juz
      jest w kinach i NIE POLECAM. pieniazki wyrzucone w bloto, ostatni raz taka
      kiszke widzialam , kiedy wybralismy sie obejrzec Krola Artura. jesli koniecznie
      MUSICIE zobaczyc Keanu w nowej wersji, poczekajcie na dvd.
      • Gość: PK Re: Constantine IP: *.uc.pt 08.03.05, 19:36
        Niestety muszę zgodzić się z opinią, że "Constantine" to totalna chała. Tak
        idiotycznego filmu już dawno nie widziałem. Bełkot bez polotu. :-(
    • Gość: kafil Re: Constantine IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 22:48
      Rany,ilu głupkow oblądnie ten kolejny amerykański kretynizm???
    • Gość: Sara Re: Constantine IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 20:40
      No cóż ... dla tych, którzy interesują sie religią bardziej wnikliwie to ...
      może w filmie dostrzec propagandową opinię dot. roli, władzy, przestrzeni i
      może sensu isnienia Szatana i jego świata oraz katolickiej wersji piekła a
      nieba i pojęcia Boga oczywiście katolickiego i dobra w tym samym pojęciu ... ci
      co znają Biblie oczywiście wiedzą, że własciwie Bóg to tytuł i nawet Szatan
      został nazwany w niej Bogiem tego świata ... ale wierzcie mi scenariusz
      napisano z dużym rozminięciem się z biblijnym przekazem ... jak ktoś lubi
      masturbować się takimi bzdetami to bedzie to dla niego uczta ... jak dla mnie
      to była katolicka propaganda, widocznie temu kościołowi niezbędna do
      istnienia ...

Pozdrawiam.
      • Gość: tommy Re: Constantine IP: 62.233.167.* 10.03.05, 08:33
        bylem wczoraj na przedpremierowym pokazie, film da sie obejrzec bez problemu,
        po prostu rozrywka bez wiekszego zadecia, jak dla mnie raczej na plus, choc
        zakonczenie do dupy
        • Gość: divad Re: Constantine IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 17:00
          dokladnie tak, film rozrywkowy bez dwoch zdan. wszystko zalezy od nastawienia - kazdy film moze sie spodobac, zalezy czego od niego oczekujesz. dla przykladu nie idzie sie do kina na Tarantino po to aby uzyskac nowe spojrzenie na kwestie platonskich idei. ja przynajmniej ide zobaczyc niezla historie opowiedziana z poczuciem humoru. a na Constatine poszedlem zeby sie odstresowac i wyluzowac, a przy okazji fajne efekty specjalne i nutka humoru mi nie zaszkodzily. wiec polecam, ja bylem mile zaskoczony bo oczekiwalem kaszy, a tu taki psikus:)
      • Gość: kiki Re: Constantine IP: *.spi.pl 10.03.05, 10:20
        jaka katolicka propaganda ? Sara, chyba nie wiesz o czym piszesz, przecież to
        własnie jest jakiś pseudofilozoficzny bełkot a nie propaganda, a już na pewno
        katolicka. Jeśli już, ten film to drwina z całego judeochrześcijaństwa a nie
        tylko katolicyzmu. Przepraszam za wyrzut ale trzeba przynajmniej mieć
        przyzwoite pojęcie o czy m się pisze a nie tak po omacku oceniać. pozdr.
        • Gość: kamlissa Re: Constantine - kiepski film IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 08:22
          No sorry, ale czego wy się spodziewadzie po reżyserze Francise Lawrence?? Koleś
          od paru lat nagrywa teledyski dla amerykańskich gwiazdeczek. Oto lista jego
          dzieł:
          I'm a slave for you - Britney
          Whenever, wherever - Shakira
          Jaded - Aerosmith
          alive - P.O.D
          Klipy są ok.
        • Gość: kamlissa Re: Constantine IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 08:25
          Francis ma dorobek filmowy, że aż głowa boli! look:
          www.filmweb.pl/Francis,Lawrence,%28II%29,filmografia,Person,id=134780
    • Gość: konstanty Re: Constantine IP: *.homeip.net / *.wroclaw.dialog.net.pl 11.03.05, 13:02
      Ja już nie mogłem się doczekać kiedy w końcu zobaczę ten film, no i doczekałem
      się :) Film jest super :) Na początku troche sie bałem , że na podstwie komiksu
      jest zrobiony , to moge się zawieść - a tu miłe zaskoczenie:) Postacie są
      niejednozncze ,dzięki czemu sceny , z których trochę powiewa grozą nie są tak
      do konca grozne :) raczej takie z przymruzeniem oka :) Sam posmysł na fabułe
      jest na prawde swietny, poza tym podejscie do kwestii religijnej jest bardzo
      luzne cos na zasadzie Dogmy :) też komiksowe :D a no i do akcji jest doskonale
      dopasowana muzyka , a to w filmach jest bardzo ważne :)
      • Gość: " Re: Constantine IP: *.chello.pl 13.04.05, 09:01
        a coz to niby jest "komiksowe podejscie do religii"?
        piekny kwiatek..

a filmow na podstawie komiksow kilka dobrych bylo, np. ghost world. (i kto by
        sie spodziewal??)
    • Gość: Anarchista System ocen GW jest beznadziejny IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.03.05, 14:22
      "Constantine" dostał od Mossakowskiego 2 gwiazdki, co bardzo dobrze wróży temu
      filmowi, bo pierwszy Matrix był przez tego gościa tak samo źle oceniony.
      Oglądałem "Constantine" i uważam go za jeden z lepszych filmów tego sezonu, a
      jeśli szanowny Pan Krytyk GW tak strasznie nie lubi Reevsa, to niech wyżywa się
      gdzie indziej, a nie obniżając note naprawdę dobremu obrazowi.
      • Gość: hej. Re: System ocen GW jest beznadziejny IP: *.kolonianet.pl 12.03.05, 01:35
        zgadzam sie z ocena krytyka
        2 gwiazdki to zaszczyt dla tego filmu.
      • Gość: Neal Re: System ocen GW jest beznadziejny IP: *.homeip.net / *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.05, 10:01
        Zgadzam się, że w Gazecie te filmy oceniają co najmniej dziwnie. Ja się raczej
        kieruję rankingami "Filmu" jeśli mam już czyjąkolwiek opinią się
        kierować. "Zebra z klasą" np. w Wyboprczej dostała 3 gwiazdki??? Czemu??? No
        ale powiedzmy że porównamy filmy z jednego gatunku - jeśli "Elektra" w
        Wyborczej dostaje 3 gwiazdki a "Constantine" i "Matrix" - 2 - to już naprawdę
        nie rozumiem czym się kierują krytycy z Gazety.... (może oni po prostu tych
        filmów nie oglądają tylko czytają steszczenie fabuły???)
    • Gość: Kiler Ci z Gazety jak zwykle źle oceniają dobry film! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 11.03.05, 14:23
      Dlaczego Panowie z Wyborczej zawsze są tacy tendencyjni? Czy naprawdę film,
      który jest wybitny w zakresie rozrywkowym nie może na ich uznanie zasłużyć?
      Tylko jakieś psychologiczne dramaty w stylu "Miłość jako choroba..." i
      koszmarne nudy dostają po 5 gwiazdek!!!

Dlaczego Constantine dostał tylko 2 to tego po prostu nie rozumiem????? Film
      jest świetny, mistrzowska produkcja i ogólnie dobry. Ale jak oni dali 2
      gwiazdki pierwszej częsci Matrixa to ja się nie dziwię. Szkoda tylko, że filmów
      które Panowie z gazety oceniają na 5 gwiazdek po prostu normalny człowiek nie
      da rady obejrzeć, bo albo zaśnie albo zdołuje się na cały kolejny tydzień
      ciężkiej pracy...
      • robpaine Re: Ci z Gazety jak zwykle źle oceniają dobry fil 11.03.05, 21:23
        BO TAK JEST ZAWSZE w GW. Pamietam opis pierwszego Matrixa "film s-f z elementami
        kung-fu" i tego typu głodne kawałki. W gw jak film dostaje od 2-3 gwiazadek to
        jest ok.
        Pan kRytyk lubi kino moralnego niepokoju (co zauważyłem juz od dobrego kawałka
        czasu) typu podróz Starego Araba o kulach po wodę do studni oddalonej 100 km i
        jego wewnetrze przeżycia, dam głowe ze dostałby 6 gwiazdek.
        • Gość: szeryf tego miasta ****** IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.05, 22:02
          też dałbym Arabowi 6 gwiazdek...
        • Gość: szeryf:reaktywacja Przepraszam... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.05, 22:10
          ...ale może ktoś wytłumaczy mi dlaczego spora część zebranych tu" czepia się
          szanownych krytyków za to, że mają własne zdanie? Dlaczego są szkalowani, że
          podobnie jak większość z nas, wyrazili po prostu własną opinię? Ocena z
          gazety.pl nie zaważy na cenie biletu, nie wpłynie też na komfort obrazu...
          Dlatego mała prośba: "żyj i pozwól zyć innym".

"Nie zgadzam się z tobą, lecz zawsze będę bronić twego prawa do wypowiadania
          własnego zdania"
          • Gość: Kiler Re: Przepraszam... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 14.03.05, 11:32
            no właśnie problem leży w tym, że opinia Panów z Wyborczej nie jest ich
            prywatną sprawą tylko publiczną i bardzo mocno wpłynie na innych. Z reguły
            ludzie czytają w dodatku "Co jest grane" który film jest dobry a który nie i te
            poniżej 3 gwiazdek omijają. A ja uważam, że powinien być osobny ranking dla
            kina "ambitnego" typu o wielbłądzie i Arabie (ROTFL - piękny tekst to był!!) i
            osobny dla dobrej komercyjnej rozrywki. I może te rozrywkowe niech lepiej
            Chaciński ocenia, który się na tym zna, a nie Mossakowski, który jest wyraźnie
            ufiksowany w ambitnym repertuarze. Prawda jest taka, że nie każdy ma ochotę na
            Araba a dobre amerykańskie rzemiosło też powinno dostać 5 czy 6 gwiazdek.

A wracając do Constantina - super przewrotny film, z dużą dozą abstrakcyjnego
            humoru, przyswajalną fabułą i mocnym uderzeniem. Zdecydowanie 3 gwiazdki
            NAJMNIEJ.
        • Gość: Kemac Re: Ci z Gazety jak zwykle źle oceniają dobry fil IP: *.kom / *.kom-net.pl 12.03.05, 00:33
          Robpaine za tekst o Arabie masz u mnie 6 gwiazdek :D
      • Gość: hej Re: Ci z Gazety jak zwykle źle oceniają dobry fil IP: *.kolonianet.pl 12.03.05, 01:50
        widac jestes wytrowej popkultury
        ogladasz to co ma wielka reklame bo samemu filmowi w tym wypadku trudno sie
        obronic.

normalny czlowiek oglada wlasnie takie filmy ktore wg gw dostaja po 5 gwiazdek
        bo sa wartosciowe ambitne i w wielu przypadkach rozrywkowe

a constantine heheheh ;
        film swietny - chyba dla dzieciakow ogladajacych foxkids (film co najwyzej w
        swojej klasie s/f sredni z polotem powiedziec mozna ze dobry)
        mistrzowska produkcja - to zart, chyba mistrzowska reklama
        i ogolnie dobry - w klasie filmow s/f sredni
        • Gość: Rob Re: Ci z Gazety jak zwykle źle oceniają dobry fil IP: *.chello.pl 12.03.05, 16:12
          Czy możesz mi powiedziec czemu ten film zaliczasz do science-fiction ? Czy w tym
          filmie jest UFO i przyszłość ludzkosci, technika wynalazki, podróze kosmiczne
          itd itp?? Matrix był s-f ale dwa filmy łaczy tylko aktor. Więc prosze daj spokój
          o kinie sf bo chyba nie wiesz o czym piszesz.

Ponadto piszesz
          > normalny czlowiek oglada wlasnie takie filmy ktore wg gw dostaja po 5 gwiazdek
          > bo sa wartosciowe ambitne i w wielu przypadkach rozrywkowe

Zdefiniuj "normalny człowiek" - czy Ci co nie ogladja filmów 5 gwiazdkowych sa
          nienormalni ??
          W GW wiele filmów typowo rozrywkowych dostaje po 2 gwiazdki - poza tym ambitność
          i rozrywka w wiekszosci nie ida w parze.
          Dla przykładu Pasja to rozrywka czy film ambitny ?

Dla mnie BEZSENSU jest dawanie ocen filmom, jedni lubia to drudzy tamto a
          szanowny pan krytyk lubi kino NIEZROBIONEWAMERYCE. Najbardziej sie ubawiłem jak
          dał produkcji czasem slonce czasem deszcz 5/2.To moze wszystkie filmy zaczniemy
          tak oceniac ?

Dla mnie osobiście powinno sie oceniac jakosc filmu w danym gatunku filmowym,
          montaz, scenariusz, muzyke, grę aktorów.
          To moze wszystkie filmy zaczniemy tak oceniac ?

ps. najlepszy jest kawałek :
          "Piękne się tu spotyka obrazy, ale całość jest kompletnie nonsensowna, rojąca
          się od wewnętrznych sprzeczności, wyzbyta rytmu i napięcia."
          Wg tego pana najlepsze filmy to filmy dokumentalne - one nie sa nonsensowne.
          A ja myslałem ze kino to "fabryka snów" ....
          • Gość: Zbiskupina Re: Ci z Gazety jak zwykle źle oceniają dobry fil IP: *.wroclaw.mm.pl 12.03.05, 18:27
            Rzeczywiscie film nie jest z gatunku SF. Jest w mojej ocenie filmem rozrywkowym
            przepojonym naiwnym okultyzmem. Ogladalem go ze wstydem, ze usiluje zrozumiec
            go doszukujac sie tresci, a z przyjemnoscia ogladalem efekty specjalne. Pod tym
            wzgledem jest lepszy od Matrixa bo nie stosuje ich w nadmiarze, ale jak na
            rozrywke, z naiwna trescia, jest za dlugi. Wzruszajace jest odkrycie, że nie
            tylko bog moze przybrac postac cielesna ale takze, za kare, Pierwszy Anioł,
            ktory kusi. A czlowiek ujawnia swa wyzszosc wybierajac silna moralnie, ale o
            nedznej figurze kobiete, zamiast ponetnego upadlego aniola.
      • Gość: Doom Oczom nie wierze... IP: *.aster.pl 12.03.05, 08:33
        Jak zyje nie widzialem chyba wiekszego chlamu niz Constantine - do tego chlamu,
        ktory ma aspiracje bycia "czyms wiecej", a jest jedynie pseudointelektualnym
        belkotem, historia naszpikowana efektami specjalnymi.

• Gość: Majka Skowron Re: Oczom nie wierze... IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.05, 16:09
          Czemu sam film nie jest tragiczny,takie lekkie kino rozrywkowe.Jak idę na takie
          filmy do kina to naprawde nie oczekuję jakiegoś przesłania tylko kina z dobrymi
          efektami.Tragizmu i stresów mam dość w życiu codziennym.Jedna rzecz ,która mnie
          irytowała to ten namolny motyw papierochów:Nie pal,bo to cię w końcu zabiję!!!
        • Gość: jangcy no nie... IP: *.rexam.com 18.04.05, 14:54
          bez przesady.
          Ten film przeciez nie ma zadnych aspiracji. Lekkie kino z zapozyczeniami skad
          tylko mozna. Bardzo sprawnie zrobiony.
          Jeszcze jego tworcy (a i chyba sam Reeves) sie z niego w trakcie nabijaja. Bo
          ten klimat z Matrixa (ktory dla odmiany byl robiony na powaznie) jest tam az
          nadto przesadny.
    • Gość: guhard Ogólna Opinia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.05, 20:30
      Przed obejrzeniem tego filmu nie wiedziałem czego mam oczekiwac. Wiedziałem ze
      jakis typ co walczy ze złem w świecie usa. W pierwszych moment z przeklętą
      dziewczynką ( motyw z filmu "Egzorcysta" ) ale ciekawsze rozwiązanie - coś
      nowego i fajnego - duze Lustro.
      Potem sie okazuje ze to zwykły człowiek tylko z jakimś dziwnym darem który o
      dziwo nie ujawnia sie tylko u niego lecz też u jakiś 2 panienek. No i jeszcze
      te podróże po piekle i tak dalej - fakt ze są tylko 4 ( 2 jego i 2 tej pani
      detektyw ).
      No i oczywiście motywik z Bonda - jakiś Beeman który go wspomaga wiedzą i
      sprzętem - coś a'la Q z bonda + Van Helsing ( tam też oczywiście religia +
      podziemie kościoła - sranie ogolnie)...
      Podobało mi sie też ten motyw z tą włócznią i tym meksykańcem ( na takiego mi
      wyglądał ) i tym ze nic go nie zabije (fajny efekt z tym samochodem, potem te
      krowy i nic wiecej).
      Motywik z Gabrielem - Dogma (Bóg) w tym przypatku ważny anioł jest kobietą ( i
      moze Kopernik też była kobietą :]] )

A sama walka dobra ze złem też jest fajna - fajne motywy, motywiki.
      Fajne jest też to że przychodzi sobie "Lu" zeby zabrać Jasia do piekła -
      szczególnie nowatorski był jego wgląd - ogolnie biały garniturek + zakrwawione
      nogi + martwica twarzy...

Jak jeszcze sobie coś przypomne to dam znać :]
      • guhard Re: Ogólna Opinia 12.03.05, 20:36
        no i chciałem jeszcze powiedzieć o tych motywach z matrixa - Reaves jako
        mesjasz no i jeszcze były takie sceny bloków w nocy - to mi sie jeszcz
        kojarzyło z matrixem
    • Gość: Sylwia Re: Constantine IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 00:46
      Byłam wczoraj i uważam że film jest warty obejrzenia,może nie rzuca na kolana
      ale jest naprawde niezły.Świetne efekty specialne,fajny klimat,ciekawe
      postacie,dobre tło muzyczne.Zdecydowanie polecam!!!!!
    • Gość: Myszor Re: Constantine IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.03.05, 00:57
      Paniom polecać chyba nie trzeba bo Keanu - wiadomo - przystojniacha:)
      Zresztą trzeba przyznać, że z wiekiem jego uroda staje się pięknie męska a nie
      chłopięco cukierkowa. Parę zmarszczek i już jest lepiej:)
      Jeśli lubicie tematy a la Egzorcysta to polecam bo film jest przesiaknięty
      walką z demonami.
      Bardzo podobał mi się Gabriel...
      Film wbrew pozorom spokojny i czasem nudnawy nawet.
      Ale ma swój klimat, a zdjęcia i ujęcia są miejscami boskie.
      Największe wrażenie jednak robi...kampania antynikotynowa..szczególnie scena
      gdzie z płuc wyjmowana jest smoła papierosowa...brrr...chyba już dziś nie
      zapalę:lol
      • Gość: karolinaaaa Re: Constantine IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 11:36
        hej a ja byłam cały film mi sie niesamowice podobał, ale najbardziej
        koncowka... to podcinanie zył, mozna by zec takie romantyczne za az słow brak,
        ale ja poprostu lubie takie postaci jak Constantine, obojetne, chyba
        nieszczesliwe, wiedziałm ze film mi sie spodoba i sie nie zawiodłam ;-)
    • Gość: Goya Re: Constantine IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.05, 20:50
      Bardzo sympatyczny, wyluzowany, zabawny filmik, bez celebry, a za to z
      przymruzeniem oka i z mrugnieciami do widza. dziwie sie, ze recenzent tego
      zmruzenia oka nie widzial. Zdecydowanie na wiecej niz dwie gwiazdki.
    • Gość: tulu Re: Constantine IP: *.nepentes.com.pl 14.03.05, 09:18
      Film jest niezwykle pouczajacy i z moralem. Dzieki niemu wiem, ze nie nalezy
      wchodzic do wanny w ubraniu, bo od tego idzie sie do piekla. Calosc robi
      wrazenie dlugiej, fabularnej reklamy gumy do zucia ulatwiajacej rzucenie
      palenia. Niestety, ktos wycial ostatnie ujecie z marka - ale ja i tak mysle, ze
      chodzi o Nicorette.
      • Gość: Wituś Re: Constantine IP: *.chello.pl 16.03.05, 00:47
        Dupofilm
    • Gość: tommy Re: Constantine IP: 62.233.167.* 16.03.05, 09:22
      czy ktos wie na podstawie jakiego komiksu nakrecono ten film ??
      • lambert77 Re: Constantine 16.03.05, 12:35
        Na podstawie komiksu Hellblazer czy jakoś tak
        • Gość: narrator Re: Constantine IP: *.b.jawnet.pl 17.03.05, 16:07
          beznadzieja,straszydło dla doroslych!!!
          • amy4 Re: Constantine 17.03.05, 21:43
            no cóż...
            wizualnie filmik niezły, szczególnie motyw LA - piekła.
            treść znacznie bardziej bełkotliwa.
            Reeves deczko drewniany, ale taka jego uroda ;). najlepiej wypadli szatan i
            Gabriel(ona też była kobietą!;-)oraz padające krowy...
            ogólnie dobrze się to głupstwo ogląda:)
            • Gość: Aka Re: Constantine IP: 212.160.183.* 25.03.05, 10:00
              A mnie sie podobalo... zreszta nie tylko mnie... zamiast na wyklady wybralysmy
              we cztery na poranek do kina, czyli Constantine...i dobrze sie bawilysmy...
              widzac tylko 2 gwiazdki mysle sobie, ze moze nasz gust jest ponizej poziomu
              gazety wyborczej hehehe zreszta miedzy Bogiem a prawda, rzadko chodze na filmy
              z najwyzszymi ocenami u krytykow, bo i po co, nie chce sie meczyc...
              Constantine to nie jakies wielkie kino, ale calkiem niezle sie oglada, wiec nie
              boje sie polecic go znajomym, baaaj
    • Gość: luka Re: Constantine IP: 217.153.6.* 19.03.05, 16:12
      linki: "o filmie" i "o reżyserze" nie dzialaja, dlaczego ?
    • ewwwa5 Re: Constantine 23.03.05, 23:41
      Jednak rozczarowanie. Miałam uczucie, że wszystko to już gdzieś widziałam, a to
      chyba najgorsza ocena, jaką można dać filmowi SF. Choć podobały mi się momenty
      humorystyczne, naprawdę zgrabne i subtelne, choć raczej z podgrupy
      makabrycznych.
    • gavagai1 Re: Constantine 25.03.05, 23:24
      Film rzeczywiście lekkostrawny ale dla dobrego zrozumienia na dobry początek polecam pierwowzór... KOMIKS!!! To tak jakbyście na "Ogniem i mieczem" bez przeczytania poszli. Oczywiście to nie ten format literatury ale urokliwie specyficzny. Pozdrawiam.
    • Gość: bubu NIEPOROZUMIENIE - co za chała! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 13:39
      szkoda czasu.
      szkoda kasy.
      keanu nudny.
      porażka.
    • Gość: hat_eater Re: Constantine IP: *.axelspringer.com.pl / *.axelspringer.com.pl 31.03.05, 11:23
      Świetny film. Przesłanie - że zbawiają intencje, nie uczynki - może i banalne,
      szkoda że niewielu o tym pamięta na codzień. A p. Mossakowski jak nie zjedzie
      jakiegoś fantastycznego filmu, to czuje się jakby obowiązków nie dopełnił. Lubię
      się czepiać filmowych nonsensów i niekonsekwencji, tu niczego się przyczepiłem.
    • Gość: monique Re: Constantine IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 15:38
      byłam na tym filmie i zamierzam isc po raz 2
    • ignatz Re: Constantine 11.04.05, 14:00
      Rety, podobnych bredni nie widziałem jak zyję. Poczynając od głównego założenia,
      że po udanym samobójstwie idzie się do piekła - od paru ładnych lat wytyczne
      kościoła katolickiego są inne. Constantine biedak miast poczytać katechizm i
      encykliki, męczy się na darmo. No, ale komiks młody nie jest więc się nie
      czepiajmy zbytnio. Potem jest tylko gorzej, bo dochodzą takie detale jak ksiądz
      (a może to jaki przebieraniec?), który wie świetnie co to demon-żołnierz, ale
      już sposobu na nie nie zna. A sposób jest banalny. Jeszcze banalniejsza jest
      podróż do piekła - wsadź nogi w michę z wodą, do serca przytul kota i juz jesteś
      na miejscu. Podejrzewam że paru emerytów niechcacy się wyekspediowało w ten
      sposób podczas moczenia nóg przed tv. Podobnie proste jest wysłanie kogoś do
      piekła - wystarczy podtopić w wannie, tylko trzeba uważać bo wanna lubi pękać.
      Dodajmy jeszcze diabły, które kompletnie nie czają podstawowych zasad religii
      katolickiej - Baltazar w ogniu walki zapomniał że o przebaczenie trzeba prosić,
      a samemu Szatanowi wyleciał z głowy taki drobny szczegół jak poświęcenie. No,
      ale jak bym łaził boso po szkle to też mógłbym zapomnieć. Innymi słowy Zło
      składa się głównie z debili i nie dziwne że John robi ich jak chce. Dobro się
      nie pokazało więc nic o nich nie wiadomo. No i na koniec dodajmy takie urocze
      antykatolickie akcenciki jak jedny ksiądz będący totalnym degeneratem i miła
      młoda dama zamieniajaca od niechcenia wodę w wino w tajnej kanciapie dla
      odszczepieńców. Urocze. Nie czytałem komiksu, ale jeśli jest w połowie choćby
      tak głupi to szkoda na niego papieru.

Pozdrawiam,
      Ignatz
      • Gość: dudu Re: Constantine IP: *.asternet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 21:45
        jestes po prostu kompletnym idio*ta i zupelnie niczego nie kumasz ignatz
        • ignatz Re: Constantine 12.04.05, 23:22
          :-)
          • Gość: dudu Re: Constantine IP: *.asternet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 09:49
            o od kiedy to ten twoj "kosciol katolicki" ma jakiekolwiek prawo do ustalania,
            czy samobojstwo jest grzechem smiertelnym, czy nie?!?! siegnij lepiej do zrodla!
            o ile w ogole wiesz, co jest tym zrodlem!
            • Gość: kudlaty Re: Constantine IP: 62.69.200.* 13.04.05, 12:45
              co wy wiecie - od dawna wiadomo ze samobojstwo jest grzechem
              pan mojszesz :) dostal tabliczki od szefa - mamy przykazanie nie zabijaj i to nie tyczy sie tylko zabijania innych :) a tak w ogole to najlepszy film o tej tematyce to demony wojny
              • Gość: kudlaty Re: Constantine IP: 62.69.200.* 13.04.05, 12:48
                sami ignoranci na tym forum i na innych tez
                normalni nie maja czasu na bzdury a matoły tylko sie pchaja zeby ktos ich poczytal - smutne
            • ignatz Re: Constantine 14.04.05, 21:22
              Otóż, drogi dudu, "kompletny idio*ta" Ci odpowie: otóż chrześcijaństwo, w
              przeciwieństwie do islamu czy judaizmu, nie jest religią księgi, lecz człowieka
              - a to znaczy że choć Pismo Święte jest najważniejszym, to jednak nie
              ostatecznym kryterium. 5 prawd świętych, Credo i wiele tekstów innych nie ma w
              Piśmie a mimo to są uznawane za obowiązujące - w tym formuła egzorcyzmów,
              których nie ma w Piśmie a które są obecne w tak ani chybi ukochanym przez Ciebie
              filmie i których zapewne nie kwestionujesz. I właśnie na takiej zasadzie "w dniu
              dzisiejszym śmierć samobójcza traktowana jest jako wynik załamania psychicznego,
              czyli choroby."
              Tak to jest, tak to wygląda. I nie zmienia to faktu że "Constantine" jest
              badziewny i pełen błędów. Oraz faktu, że w twoich ustach słowa "kompletny
              idio*ta" brzmia dla mnie jak komplement.
              • Gość: jangcy Niezla recenzja... IP: *.rexam.com 18.04.05, 15:03
                i zgadzam sie obserwacjami w zupelnosci, nie mniej film mimo wszystko mi sie
                podobal. Nie to zeby od razy walic na niego do kina ale juz z wypozyczalni
                bylby w porzadalu.
                Glupot jest w nim co niemiara ale byc taki byl kosmiczny zamiar tworcow filmu,
                a trzeba przyznac ze zrealizowali go na poziomie (przynajmniej jezeli chodzi o
                czesc rozrywkowa).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka