tomlee28 02.03.05, 20:12 Film "Fahrenheit 9/11" reż. Michael Moore Powinni go puszczać w szkołach na lekcjach historii. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mol_ksiazkowy Re: "Fahrenheit 9/11" IP: 217.153.84.* 02.03.05, 20:50 No nie wiem, z glowna teza filmu sie zgadzam ale sporo tam bylo naduzyc dokonanych przez Moora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcz Re: "Fahrenheit 9/11" IP: *.czestochowa.agora.pl 02.03.05, 21:00 Film fajnie zrobiony, ale jak się zastanowić to tylko agitka antywojenna, przez swobodne traktowanie faktów, nawet dramaty rodzin poległych żołnierzy nie robią wrażenia. A przewijająca się teza, że w Iraku przed inwazją amerykańską był spokój, radość i szczęście jest głupotą jakich dawno nie słyszałem. Obawiam się, że za parę lat nikt nie będzie w stanie oglądać tego filmu bez zażenowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mol_ksiazkowy Re: "Fahrenheit 9/11" IP: 217.153.84.* 02.03.05, 21:09 Dla mnie glowna teza filmu to: Bush jest bardzo zlym prezydentem i nie powinien nim zostac po raz drugi ;) a przytoczone przez ciebie zalozenie Moora, ze "że w Iraku przed inwazją amerykańską był spokój, radość i szczęście" jest wlasnie takim powaznym, wspomnianym przeze mnie przeklamaniem i naduzyciem. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: "Fahrenheit 9/11" OSAMA TEZ OSTRZEGAL 03.03.05, 16:02 Gość portalu: szcz napisał(a): > Film fajnie zrobiony, ale jak się zastanowić to tylko agitka antywojenna, przez swobodne traktowanie faktów, nawet dramaty rodzin poległych żołnierzy nie robią > wrażenia. A przewijająca się teza, że w Iraku przed inwazją amerykańską był > spokój, radość i szczęście jest głupotą jakich dawno nie słyszałem. Obawiam > się, że za parę lat nikt nie będzie w stanie oglądać tego filmu bez >zazenowania. To jest film dla opoznionych umyslowo lewakow i juz teraz nikt go nie oglada w Stanach bez zazenowania. Fakt ze Amerykanie ponownie wybrali Busha swiadczy o tym,ze ten film jest niczym innym niz horseshit. Osama tez przed wyborami ostrzegal przed Bushem,tak samo jak Moore. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maksimus Re: "Fahrenheit 9/11" OSAMA TEZ OSTRZEGAL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 19:37 maksimum, znasz angielskie słowo :D ja też znam jedno - HOME , ale super, nie? :D Odpowiedz Link Zgłoś
matador79 Re: "Fahrenheit 9/11" OSAMA TEZ OSTRZEGAL 06.03.05, 08:41 maksimus nie pisz proszę takich daremnych tekstów. Zgadzam się że film moore'a był zbyt jednostronny i w wielu miejscach opart na domysłach, ale w usa akurat miał rewelacyjne wyniki oglądalności. I pisząc że amerykanie i tak wybrali busha nie zapominaj że POŁOWA amerykanów, a nie wszyscy. (52%). A to ma moim zdaniem spore znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: "Fahrenheit 9/11" OSAMA TEZ OSTRZEGAL 07.03.05, 03:29 matador79 napisał: > maksimus nie pisz proszę takich daremnych tekstów. Zgadzam się że film moore'a > był zbyt jednostronny i w wielu miejscach opart na domysłach, ale w usa >akurat miał rewelacyjne wyniki oglądalności. Jako film dokumentalny. > I pisząc że amerykanie i tak wybrali > busha nie zapominaj że POŁOWA amerykanów, Nie badz taki mur.Bush i Amerykanow pisze sie z duzej a polowa z malej. > a nie wszyscy. (52%). A to ma moim zdaniem spore znaczenie. Ta druga polowa dojrzeje w czasie drugiej kadencji. Odpowiedz Link Zgłoś
matador79 Re: "Fahrenheit 9/11" OSAMA TEZ OSTRZEGAL 08.03.05, 19:53 Och przepraszam najmocniej za aMERYKANÓW, tak właśnie myślałem że jak ktoś nie ma argumentów to walnie właśnie głupawym tekstem w tym stylu. .....a dojrzewają to jabłka,lub gruszki a nie aMERYKANIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniakiniwy razem z Barwami Walki i wynurzeniami Czechowicza IP: *.nyc.rr.com 03.03.05, 02:49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robak Re: "Fahrenheit 9/11" IP: *.arc.nasa.gov 04.03.05, 00:03 > Powinni go puszczać w szkołach na lekcjach historii. To zadna historia - to propaganda. Moze powinni go puszczac na lekcjach o historii propagandy - razem z filmami z Goebbelsem. Odpowiedz Link Zgłoś
cherilyn Re: "Fahrenheit 9/11" 06.03.05, 11:08 film, wiadomo, jak każdy dokument - tendencyjny. Mimo, że człowiek wie to wszytsko, to i tak szokuje. Smutny, szokujący i... przerażający, ale rewelacyjny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: "Fahrenheit 9/11" IP: *.ely.pg.gda.pl 07.03.05, 15:53 Obejrzyj sobie "Defiladę" Fiduka,to zobaczysz co to jest prawdziwy,nietendencyjny dokument.A Moore jest zwyklym komuchem i tyle,ciekawe ze miesza z blotem swoj kraj i prezydenta,a mimo to nadal chce mieszkac w USA,a nie np. w Korei Północnej,albo na Kubie,gdzie jego "dzieła" mają wielu fanów wsrod czlonkow aparatu.Chociaz moze pojdzie w slady Dustina H.,ktory ostatnio stwierdzil,ze po wygranej Busha musi opuscic wstretna Amerykę i przenosi sie do Francji,bo tam jest lepsza atmosfera ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokomaroko Re: "Fahrenheit 9/11" na lekcjach historii IP: *.nyc.rr.com 08.03.05, 14:41 Do tego nalezy dolaczyc takie filmy historyczne jak 1. Barwy walki 2. Jak hartowala sie stal 3. Lenin w Polsce PS. kolega matador napisal: > I pisząc że amerykanie i tak wybrali busha nie zapominaj że POŁOWA amerykanów, > a nie wszyscy. (52%). A to ma moim zdaniem spore znaczenie. 2004-Bush uzyskal 50.73% glosow 2000-Bush uzyskal 47.87% glosow 1996-Clinton uzyskal 49.23% glosow 1992-Clinton uzyskal 43.01% glosow W USA obowiazuje prosta zasada "winner takes all" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bladyrunner Re: "Fahrenheit 9/11" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 14:58 Raczej na lekcjach histerii, bo był on histeryczną próbą przeszkodzenia prezydentowi w reelekcji. Zawsze mi się pozatym wydawało, ze historia powinna opierać się na faktach, a produkcja Moora przypomina w tym względzie raczej propagandowe filmy dokumentalne w okresu głębokiego PRL. Odpowiedz Link Zgłoś