Dodaj do ulubionych

WYSPA / COMA

IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 04.09.05, 18:02
oj mierniutka ta Wyspa
marna przeróbka COMY z 1978 z Douglasem (równiez z tego filmu czerpala troche
KRYTYCZNA TERAPIA z HACKMANE rowniez z miernym skutkiem) wzbogacona o dodatki
sf (podobno plagiat jakiejs niezaleznej produkcji sf sprzed kilkunastu lat)...
Zero napiecia, wiadomo co sie stanie za chwile itd. a z tego co pamietam to
jak ogladalem COME to az sie balem isc potem do przychodni jak mialem
goraczke :) COMA byla boska - tam naprawde nie mozna bylo wiedziec komu ufac
a komu nie... pamieta ktos ten film jeszcze? ostatnio byl na TVP chyba z 8
lat temu :/

wracajac do Wyspy - bardzo bardzo lekka letnia rozrywka, glupiutka az glowa
boli - NIE POLECAM!!!
hmmm... ten kierowca ciezarowki z ktorej McGregor zrzucal kola do pociagow to
mial klapki na oczach czy co? ja bym sie od razu zatrzymal na jego miejscu i
spieprzal gdzie popadnie :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Wrecekrzepki Re: WYSPA / COMA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 22:41
      Bo to nie jest thriller, tylko kino rozrywkowe SF. Jak na dzisiejszy standard,
      jest naprawde niezle i dobrze sie oglada z popkornem w reku. Jesli liczyles na
      jakas glebsza filozofie, to rozumiem Twoje rozgoryczenie. Ja bawilem (BAWILEM)
      sie na tym filmie dobrze, chociaz raczej alergicznie reaguje na kino SF, ktore
      powstaje w dzisiejszych czasach.

Bez rewleacji, ale porazka to to nie jest.
      • anatrasz Re: WYSPA / COMA 15.09.05, 14:40
        Film jak film, Marcin Prokop w "Filmie" stwierdził, że szuka kogoś, kto zna
        telefon do Scarlett Johansson. Film nieco nudzi tą ciągłą ucieczką i gonitwą.
        Uważam jednak,że jedna scena była "wielka", a mianowicie, gdy uciekająca
        Scarlett Jahansson widzi siebie na olbrzymim bilboardzie miejskim reklamującą
        kosmetyki.
        • kochanica-francuza Re: WYSPA / COMA 03.10.05, 22:04
          anatrasz napisał:

Marcin Prokop w "Filmie" stwierdził, że szuka kogoś, kto zna
          > telefon do Scarlett Johansson.

Ło mój Boże, a to ci dopiero recenzja!

Film głupi, ale fajny.
    • Gość: Wrecekrzepki Re: WYSPA / COMA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 22:45
      Oczywiscie scena z kierowca tez mnie rozbroila, ale podwaliny do tego dal juz
      Matrix, a mysle ze i dziesiatki innych filmow. Jest to jeden z klasycznych
      bledow filmowych - osoby postronne nie zauwazaja wydarzen, jesli tylko dzieki
      temu akcja moze stac sie bardziej widowiskowa. Razily mnie tez wszystkie product
      placement, ale do tego juz sie musimy przyzwyczaic.
      • Gość: krzych00 Re: WYSPA / COMA IP: 193.24.201.* 05.09.05, 10:37
        Zupełnie się zgadzam. Film nie jest rewelacyjny, ale zły też nie jest. W sumie
        to kawał dobrego kina sf, z wmiare ambitną i ciekawą fabułą i dobrymi efektami
        specjalnymi. Co prawda jest niekiedy naiwny, ale naiwny jest też np. TRON, a
        wszyscy uważają, że to klasyk sf. W dodatku jest kilka scen, które robi
        wrażenie. Ja się w ogóle nie zawiodłem, jak dla mnie lepszy od dwóch ostatnich
        części Matriksa.
        Szkoda, że film ten to finansowa klapa- przynajmniej w Amerycę. Jak dla mnie
        przesłanie filmu może nie podobać się na zachodzie i stąd ten problem...
      • kochanica-francuza Re: WYSPA / COMA 03.10.05, 23:29

> temu akcja moze stac sie bardziej widowiskowa. Razily mnie tez wszystkie produc
        > t
        > placement, ale do tego juz sie musimy przyzwyczaic.

Ja zauważyłam tylko buty Pumy , a przed wizytą w kinie przeczytałam o dodge`ach
        magnum.

Więcej nie wiem, i dobrze.
        • Gość: Wrecekrzepki Re: WYSPA / COMA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 23:45
          A nie zauwazylas wielkiego loga MSN na budce, dzieki ktorej odnalezli Toma
          Lincolna? Albo loga MACK na ciezarowkach (minimum 2 razy w samym centrum)? Bylo
          tez logo X-Boxa, kiedy klony prowadzily wirtualna walke. A jakie piwo pojawia
          sie na ekranie? Oczywiscie Budweiser + wielka lampa reklamujaca te siki w
          mieszkaniu McCorda (Buscemi). Plus woda, ktora pija klony to Aquafina. Itd, itd.
          Pojawia sie tez kilka mniej w Polsce znanych firm jak np. Ben&Jerry's - lody,
          ktore Jordan rozdaje dzieciakom. Kazda z tych firm wybulila gruba kaske, zeby
          przez "przypadek" znalezc sie na ekranie.
          • Gość: funghettino Re: WYSPA / COMA IP: *.pool8255.interbusiness.it 04.10.05, 13:51
            w scenie w ktorej johannson widzi swoj "prototyp" wykorzystano prawdziwa
            reklamowke perfum calvina kleina...
          • kochanica-francuza Re: WYSPA / COMA 04.10.05, 20:54
            Gość portalu: Wrecekrzepki napisał(a):

> A nie zauwazylas wielkiego loga MSN na budce, dzieki ktorej odnalezli Toma
            > Lincolna? Albo loga MACK na ciezarowkach (minimum 2 razy w samym centrum)? Bylo
            > tez logo X-Boxa, kiedy klony prowadzily wirtualna walke. A jakie piwo pojawia
            > sie na ekranie? Oczywiscie Budweiser + wielka lampa reklamujaca te siki w
            > mieszkaniu McCorda (Buscemi). Plus woda, ktora pija klony to Aquafina. Itd, itd
            > .
            > Pojawia sie tez kilka mniej w Polsce znanych firm jak np. Ben&Jerry's - lody,
            > ktore Jordan rozdaje dzieciakom. Kazda z tych firm wybulila gruba kaske, zeby
            > przez "przypadek" znalezc sie na ekranie.

Oj, wiem , co to jest product placement. Tylko 3/4 z wymienionych firm nie znam,
            a pyfko mi wisi. Równie dobrze mogliby żłopać Mocnego Fulla, przeoczyłam.

Na te buty napaliłam się i tak dawno temu, ale za drogie.
    • monikaa13 Re: WYSPA / COMA 05.10.05, 10:56
      z tym kierowcą ciężarówki to totalna klapa, jechał cały czas i nic niby nie
      czuł i nie widział, hmmm

ale film dobry, ciekawy, choc trochę przewidywalny i nudny w środku
      • kochanica-francuza Re: WYSPA / COMA 05.10.05, 14:10
        monikaa13 napisała:

> z tym kierowcą ciężarówki to totalna klapa, jechał cały czas i nic niby nie
        > czuł i nie widział, hmmm
        >oj może był głuchy, nie zawracajcie głowy
        • anatrasz Re: WYSPA / COMA 12.10.05, 13:42
          Niemal dosłowna recenzja Marcina Prokopa w "Filmie" brzmiała:
          "Film jak film ... ale kto zna numer telefonu Scarlett Johansson?ę
          • feliks1 Re: WYSPA / COMA 14.10.05, 19:03
            Do forumowicza -jo-

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka