Gość: Blejk CO WY CHCECIE OD ANDRZEJA? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.02, 00:13 Zupelnie nie rozumiem o co się rozchodzi z tym calym zamieszaniem z Wajda, ze robi na dobrym marketingowo materiale. Czyz Harry poter czy Wladca Pierscieni nie byli zrobieni dlatego, ze to były to znane dziesiatkom milionow lodzi ksiazki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver 4 + IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.02, 00:15 4+ Gajos super Polanski super Seweryn okej Figura super Olbrychski super Buzek so so Krolikowski może byc Już wole Zemste sto razy niż Hakera, MC2 czy Yrka. Przynajmniej ma klasę. Może troche malo wypiardu ale wysoki poziom wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZEMSTA DOBRA NIE S OK IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.02, 00:16 ZEMSTA DOBRA NIE SUPER ALE BARDZO PRZYZWOITA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adaho Re: Zemsta ***** IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.10.02, 01:25 Zemsta ? Ale dlaczego i za co na kinomanach !? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remo Re: Zemsta ***** IP: *.crowley.pl 10.10.02, 14:27 Tak sie zastanawiam, po co ten film w ogole powstal? Co wajda nowego mowi o Polsce i Polakach?! To, ze Polacy sa malo zdolnie do kompromisow i liczy sie u nas prywata to juz bylo w Panu Tadeuszu, czy zadziwil nas w Zemscie swoim pomyslem inscenizacyjnym? Tez nie!!! Wiec po jaka cholere? Dlaczego nie powstaja u nas takie filmy jak olo i wesolo, Orkiestra, a powstaja w Anglii, gdzie jest 5% bezrobocie. Ja tu widze wileki zaklamanie i niezdolnosc dotkniecia rzeczywistosci, szukanie wspolczesnego tematu w skadinad doskonalej komedii to czyste nieporozumienie. Szkoda, tym wieksza, ze bardzo lubie wczesne filmy Wajdy, ale po Korczaku nie nakrecil on jednak dobrego filmu, szkoda, szkoda.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Zemsta ***** IP: prin:* / 192.168.0.* 11.10.02, 10:35 takie gówno na 11 milionów. to tylka "wybitnemu" twórcy Wajdzie mogło się udać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sic Re: Zemsta ***** IP: 212.160.72.* 11.10.02, 13:19 zemsta zawsze bawiła ale mam wrażenie że wajda ostatnio robi filmy tylko poto żeby szkoły miały gdzie zapędzić dzieciarnie ... wiem że zielona góra to nie warszawa ale na seanse poza szkołami jakoś niewiele osób przychodzi może czas najwyższy zmienić kierunek polskiego kina próbowaliśmy zrobić wiedźmina nie udało się nieźle idzie nam robienie komedii w stylu fuks czy chłopaki nie płaczą psy się nieźle zaczynały a ostatnio tylko co widać to zemsta pan tadeusz ogniem i mieczem ( badziew zresztą jakich mało) ... nie każdy chwyci humor fredry nie każdy zrozumie jego dowcipy no i niestety będzie się nudził ja mam zamiar się wybrać i dobrze sie bawić bo nawet lubię fredre może jestem zboczony albo jakiś gatunek na wymarciu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Mariensztat Co klasyka robi w kinie czyli góra u Mahometa IP: *.biomerieux.pl 11.10.02, 15:46 Jako, że nam generalnie niespieszno do klasyki, może dobrze, że klasyka przychodzi odnaleźć nas w salach kinowych. Mnożą się wypowiedzi w różnych słowach poddające w wątpliwość sens ekranizacji klasyki naszej literatury. Szanowni dyskutanci, nim dołączycie swój głos do tego chóru, sami odpowiedzcie sobie na pytanie kiedy ostatni raz, po uzyskaniu matury czy świadectwa ukończenia podstawówki, wybraliście się do teatru obejrzeć Zemstę, sięgneliście do domowej biblioteki by odkurzyć "Tadeusza", "Przedwiośnie" itd? Pan Gajos - kawał dobrego aktorskiego rzemiosła. Dopiero w koncertowo zagranej scenie pisania listu, obok Cześnika pojawia się postać wykreowana z równą swadą i wyczuciem - Dyndalski (D.Olbrychski). Partnerowanie J.Gajosowi, czy to w filmie czy w teatrze, powoli staje się dla innych aktorów ponownym egzaminem ich kunsztu. W moim odczuciu, "Swidrygajłow" w "Powszechnym" był popisem jednego aktora. Obsada "Simpatico" wypadła nieco równiej, choć i tam podobne połączenie swobody i charyzmy wyczuwało się tylko u pana Pieczki. Tradycyjnie ucztą dla widza stały się aktorskie spotkania Janusza Gajosa z Krystyną Jandą... i Bogu dzięki, w innym wypadku krytycznej publiczności pozostałyby chyba sztuki w rodzaju "Mszy za miasto Arras". Odpowiedz Link Zgłoś
sosnow Re: Zemsta ***** 14.10.02, 01:48 Ja poszedlem dlatego, ze mi się podobal Pan Tadeusz. Nie rozczarowalem się. Zemsta trzyma klase. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Brawurowa rola Czesnika. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.02, 01:49 Reszccie aktorow tez nic nie brakuje ale Gajos powinien dostac za te role jakas bardzo powazna nagrode. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F A mi się podobalo. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.02, 01:50 Poszlam chociaz obawialam się ze to straszne będzie ale smialam się i dobrze mi się ogladalo. Nie rozumiem za bardzo dlaczego ludzie tak nalatuja na tego Wajde. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad gajos super IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.02, 01:56 Gajos wspial się w tym filmie bardzo wysoko. Gratuluje. Warto to obejrzec chociazby tylko dla tej roli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zemsta ***** IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.02, 01:57 moim zdaniem filmowi sie nalezy te 5 gwiazdek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cobra Re: Zemsta ***** IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.02, 16:23 Film może btć, ale dla uczniów gimnazjum trochę...niezrozumiały. Ale ITS O.K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koneser Lipa że hej!!! IP: *.kalisz.sdi.tpnet.pl 17.10.02, 20:38 Kogo zachwyca wersja Wajdy,nie zna sie na kinie.To kicz stworzony przy współudziale kolezków,dzieki którym Wajda dostał Oscara.Film denny.Fredro przewraca się w grobie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMX Zemsta to kawal dobrego kina IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.10.02, 11:10 Zemsta to kawal dobrego kina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juryk ZEMSTA TO SWIETNA KOMEDIA!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.10.02, 11:44 bylam, widzialam, sie smialam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juryk ZEMSTA TO SWIETNA KOMEDIA!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.10.02, 11:51 bylam, widzialam, sie smialam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOLA Re: Zemsta ***** IP: *.com.pl 21.10.02, 19:41 "zemsta" w reż. O. Lipińskiej zdecydowanie lepsza. Choc Gajos dorównuje Nowickiemu to Poleński zupełnie nie dorównuje Peszkowi. Fredro żyje w teatrze i to jego miejsce. Film Wajdy to dużo przerysowań zawilości i zbędnych dodatków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twojnowski Re: Zemsta ***** IP: proxy / *.lublin.mm.pl 21.10.02, 22:20 Dlaczego nie obejrzę tego filmu? Bo ktoś wcisnął Wajdzie niejaką Buzek! BIG, BIG MISTAKE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DuDson Re: Zemsta ***** IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.02, 15:28 Wszystko bylo by dobrze gdybym w końcówce nie usnoł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobus4@wp.pl maksymalnie demny film IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 26.11.02, 19:42 film nie jest w ogóle smieszny jest demny, pusty, a gra aktorów poza gajosem jest zerowa. Nigdy wiecej nie pojde na ekranizacje wielkiego dziela, chyba ze bede mial ochote pospac w kinie. Odpowiedz Link Zgłoś