Gość: pinuś IP: *.ghnet.pl 22.01.06, 20:04 zawsze chciałam obejrzeć a tu dziś w nocy dwójka puszcza, ale o jakiej porze, czy ktoś wie czemu o takiej godzinie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alexanderson Re: Król tańczy? 23.01.06, 10:54 Bo im film ambitniejszy, tym później jest emitowany. To prawo obowiązuje od parunastu lat. To się nazywa dbanie o oglądalność. Naród woli "Europa da się lubić". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinuś Re: Król tańczy? IP: *.ghnet.pl 23.01.06, 13:52 to pozdrawiamy naród, ale na szczęście wytrzymałam i obejrzałam, nie rozczarowałam się, na tle innych produkcji o tej epoce ta wydała mi się wcale zgrabna a Wy co myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Król tańczy? IP: *.chello.pl 23.01.06, 14:43 Nieco bardziej podobaly mi sie Wszystkie poranki swiata, ale tez jest niezly.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lul Re: Król tańczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 22:45 Film był straszny. Jak można było zrobić wszsytko by zniechęcić do wspaniałej muzyki Lully'ego ( którą, musze dodać, ubóstwiam)? Zresztą sama muzyka w świetnym wykonaniu została niewykorzystana i była na drugim planie. Skwituję żartobliwymi słowami kolegi, że był to film o muzyce chasydzkiej "Srul tańczy". Nieźle się uśmiałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Król tańczy? IP: *.elblag.dialog.net.pl 24.01.06, 23:27 Czy podoba się, czy też nie, nieważne, ważne jest to, że TVP popiera i nakłania ludzi do piractwa (w formie ściągania z netu), gdyż o normalnej porze niczego ciekawego się nie obejrzy. Same durne telenowele, programy "rozrywkowe", kiepścizna filmowa z gatunku "Z życia wzięte". I skąd później mają przeciętni ludzie wiedzieć o filmach takich, jak Król tańczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lul Re: Król tańczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 13:58 No przeciętni ludzie raczej nie chcą wiedzieć o takich filmach. A jak ktoś chce wiedzieć, to się bardzo łatwo dowie. Dowie się również, czemu bardziej ścieżka dźwiękowa jest znana niż sam film..;P Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lul Re: Król tańczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 14:02 Poza tym, można takie filmy 'późne' nagrać, niekoniecznie od razu ściągać z internetu. Mnie to aż tak bardzo znowu nie bulwersuje. TVP puszcza po prostu to, co ludzie chętnie oglądają. Pretensje trzeba mieć do ludzi, a nie do TVP. Tak swoją drogą, straszna teraz nędza w telewizji; o ile kiedyś późno, bo późno, ale można było jakieś filmy obejrzeć, teraz zupełnie nic nie ma.. smutne. Dlatego już dawno przestawiłam się na 'piractwo'.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinuś Re: Król tańczy? IP: 83.175.181.* 25.01.06, 14:46 to niech nie wymagają od nas abonamentu i puszczają co im się żywnie podoba a ja sobie pójdę i tę kasę zostawię w wypożyczalni, bo piractwa nie uznaję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lul Re: Król tańczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 16:27 z tym piractwem różnie bywa, jest moralnie stopniowalne, o czym wiadomo; no i piractwo piractwu nierówne; istnieją po prostu życzliwi ludzie, którzy wzajemnie wymieniają się swymi zasobami;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Król tańczy? IP: *.elblag.dialog.net.pl 26.01.06, 00:57 Mnie to aż tak bardzo znowu nie bulwersuje. TVP puszcza po prostu to, co ludzie > > chętnie oglądają. Pretensje trzeba mieć do ludzi, a nie do TVP. O ile mi wiadomo, to mówiło się(chyba 100 lat temu) o tzw. misji kulturowej w TV, było dużo programów kulturalnych o normalnych porach, a jak leciał teatr tv, mnóstwo osób oglądało. Nie było żenującego chłamu, to i ludzie byli chyba bardziej ukulturalnieni (czytali książki, itp.). Myślę, że telewizja publiczna powinna promować kulturę, dawać ciekawe programy w normalnych godzinach, szeroko dyskutowane filmy, teatr tv. A chłam pozostawić telewizji komercyjnej. Niech sobie tam dają nawet amerykańskie kino kl. Z. A abonament płacimy my i za te pieniądze należy się nam coś lepszego, niż całe to góóó... Odpowiedz Link Zgłoś