Dodaj do ulubionych

Gdyby młodość wiedziała, gdyby starość mogła

29.03.06, 20:07
To by dopiero była sensacja, gdyby dziadzio romansował z brzydką 30-latką...
:( Sztampa.
Obserwuj wątek
    • kwiecien45 Niemczyk to raczej 90-latek... 29.03.06, 20:20
      • zymzyk Re: Niemczyk to raczej 90-latek... 30.03.06, 21:01
        alez ma twarz ten Niemczyk
        30 marca 1956

148 letni kołchoznik odznaczony
        • pozlotemu Re: Niemczyk to raczej 90-latek... 30.03.06, 21:48
          Slyszalem, ze on juz nie zyje.
          • Gość: pop Re: Niemczyk to raczej 90-latek... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 22:42
            To prawda, ale jednak w filmie zdecydował się zagrać.
            • Gość: Niemczyk Re: Niemczyk to raczej 90-latek... IP: *.gazeta.pl / 192.30.202.* 31.03.06, 00:28
              gowniarze, co wy rozumiecie o zyciu i o kobietach
          • Gość: Calineczka a kogo mialby wziasc, stara babe? IP: *.onlink.net 31.03.06, 02:26
            a dlaczego nie, przeciez to stary dziad.
    • Gość: piękna kobieta paskudny Niemczyk IP: *.gprspla.plusgsm.pl 29.03.06, 21:47
      Obrzydliwy facio ten Niemczyk. Co on ma do starszych kobiet?
      Naprawdę prostak.
      P.S. Miałam romans kiedyś ze starszym facetem i wierzcie - to jest obrzydliwość.
      Faceci w pewnym wieku zaczynają śmierdzieć. I okropni są w łożku.
      Im się wydaje że są jacyś niesamowici i seksowni, a młode laski poprostu chcą
      sobie załatwić przez romans coś. Albo kasę, albo awans...
      Paskuctwo.
      • annasek Re: paskudny Niemczyk 29.03.06, 22:37
        Ja mam ogromną słabość do starszych panów, chociaż mój chłopak ma tyle lat, co
        ja. Pociąga mnie tzw. życiowa mądrość mężczyzn, to że już coś w życiu osiągnęli
        (niekoniecznie dobra materialne). Podzielałam zdanie "PIĘKNEJ KOBIETY" dopóki
        sama takiej fascynacji nie przeżyłam, jednak nie przekroczyłam bariery
        fizycznej, bo nie potrzebowałam tego.Czułam się przy NIM naprawdę wyjątkowa i
        nie miałam oprócz tego uczucia żadnych innych korzyści. Przyznam jednak, że
        miałabym opory przed seksem, ale emocjonalny romans- czemu nie!
      • Gość: muka! Re: paskudny Niemczyk IP: *.aster.pl 29.03.06, 23:52
        "Miałam romans kiedyś ze starszym facetem". A zaraz potem: "Młode laski poprostu
        chcą sobie załatwić przez romans coś. Albo kasę, albo awans". No to ja z tej
        logiki rozumiem że autorka postu mniej lub bardziej mimowolnie oznajmiła nam, że
        jest mentalną k****.
      • Gość: KR$ [...] IP: *.eranet.pl 30.03.06, 00:27
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: ja Re: paskudny Niemczyk IP: *.e-wro.net.pl 30.03.06, 16:56
        piękna kobieto, kobiety w pewnym wieku też zaczynają śmierdzieć
      • Gość: uiop Re: paskudny Niemczyk IP: *.icpnet.pl 30.03.06, 22:24
        zgadzam sie, facet sam wyglada jak ropucha
      • Gość: Piotr Re: paskudny Niemczyk IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.03.06, 22:25
        "piekna kobieto"- troche samokrytycyzmu i nie osadzaj wszystkich wg
        siebie.Radze ,wez sie za nauke ortografii ,a wtedy "paskudztwo" bedzie
        ladniejsze.
      • Gość: odp Re: paskudny Niemczyk IP: *.gazeta.pl / 192.30.202.* 31.03.06, 00:30
        Jesli bylo to "paskuctwo" dla Ciebie to rzeczywiscie wspolczuje, trzymaj sie z
        daleka od starszych panow i ortografii;-))
      • Gość: szondelka Re: paskudny Niemczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.06, 10:44
        piękna kobieta napisał(a):
        ...młode laski poprostu chcą sobie załatwić przez romans coś. Albo kasę, albo
        awans...Paskuctwo...

A Ty co sobie załatwiłaś przez ten romans : kasę czy awans ???
        • black_magic_women Re: paskudny Niemczyk 31.03.06, 10:55
          Gość portalu: szondelka napisał(a):
          >
          > A Ty co sobie załatwiłaś przez ten romans : kasę czy awans ???

Paskuctwo...hehehe
    • Gość: martino tylko nie piękną... IP: *.acn.waw.pl 29.03.06, 22:51
      protestuje, Cielecka nie jest piękna, co to to nie :-)
    • Gość: cienias Odmozdzenie Polskiego Społeczenstwa Postepuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 08:11
      Poziom dyskusji i postow przyprawia mnie o mdlosci. Czy wy skonczyliscie jakas
      szkole ? W komentarzach do filmu powinno sie skomentowac postacie aktorów, ich
      gre, dokonania rezysera, nadzieje zwiazane z filmem, nawet poruszana tematyke.
      Ten ostatni aspekt zauwazam w Waszych postach - przedstawiony w sposob
      wykrzywiony i prostaki charakteryzujacy w jakze dobitny sposob dyskutantow.
      Brak slow ...

Czekam na film, to moze byc ciekawe, stonowana, skryta gra namietnosci PO
      SEZONIE zrealizowana bez fajerwerkow finasowych, zbudowana z checi tworcow ich
      zapalu. Poparte osobistymi doswiadczeniami... intrygujace .
      • Gość: muka! Re: Odmozdzenie Polskiego Społeczenstwa Postepuj IP: *.aster.pl 30.03.06, 09:10
        No cóż, jak ktoś wyskakuje z kometarzami na poziomie "pięknej kobiety" to co się
        dziwić, że spotyka się z równie zdecydowaną reakcją. Choć prawdę powiedziawszy
        teraz mam wrażenie że to jednak nie jest autentyczny wpis lecz raczej durna
        prowokacja i niepotrzebnie poniosło i mnie, i innych internautów .
      • Gość: ewik do cieniasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.06, 10:10
        Masz rację choć nie wiem dlaczego się dziwisz ,przyzwyczaiłam się, że na forum
        jest zwyczaj oceniania tylko wyglądu/za gruba,za chuda,wszyscy sa brzydcy
        itp/Film na pewno bedzie interesujacy i chętnie go zobaczę,pozdrawiam i cieszę
        się ,że czasem napisze tu ktoś normalny.
    • asskela Re: Gdyby młodość wiedziała, gdyby starość mogła 30.03.06, 12:50
      "miałem się wiązać ze starą babą"
      ciekawe że własnego przerostu prostaty sie nie widzi...
    • xxiii.viii.mcmlxxix świetny film 30.03.06, 15:08
      polecam, widziałem już na festiwalu w Gdyni.

taki spokojny, czeskie kino, humor i ironia taka ciepła.

i te nazwiska! rewelacyjna Ewa Wiśniewska, szczególnie w scenie, gdy jej
      bohaterka (pani Rita) ujawnia Leonowi, że przed laty podkochiwała się w nim, a
      potem przymusza go do wykonania tanecznego pas (w tej scenie "gra" autentyczny
      stary numer "Filmu" z Niemczykiem na okladce).
      Cielecka jest może "zimna", ale właśnie w tym filmie i dzięki Leonowi jej
      bohaterka się ociepla.
      do kompletu mamy jeszcze frywolną pokojówkę (Socha), która tez jest pełna uroku
      (Leon, jakżeby inaczej podgląduje ją w kąpieli).

polecam, dobry film na niedzielne popołudnie.

przed seansem w Gdyni Janusz Majewski powiedział, że nie mógł znaleźć
      dystrybutora, szef jednej z sieci powiedział mu, że film świetny, ale nie ma
      publiczności na takie kino. i tu Majewski zwrócił się do nas, widzów: "proszę
      państwa, proszę uważać, bo państwa nie ma".
      (nadmieniam, że podobnie jak reszta widzów w nabitej po brzegi największej sali
      kinopleksu w Gdyni, zapłaciłem za bilet, nie byłem zaproszonym gościem ;-).
    • Gość: yan Re: Gdyby młodość wiedziała, gdyby starość mogła IP: *.ifd.uni.wroc.pl 30.03.06, 17:20
      No coz, Majewski sam mowi, ze gdyby mogl... Tesknoty starych satyrow zlamaly
      zycie wielu kobietom i ich rodzinom. Czesto wchodza w gre sluzbowe podleglosci i
      zwyczajne ku...za ocene z egzaminu, awans czy unikniecie zwolnienia, itp.. Potem
      dlugo trwa, a czesto nigdy sie nie konczy poczucie, ze bylo sie szmata. Jak to
      wplywa potem na rodziny, nowych partnerow ? Niestety, bardzo negatywnie. Mozna o
      tym robic filmy ale trzeba wiedziec, ze to chora, bydleca sprawa.
      • Gość: don juan Re: Gdyby młodość wiedziała, gdyby starość mogła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 19:26
        Czyżby jakieś przykre doświadczenia?
      • Gość: z daleka Re: Gdyby młodość wiedziała, gdyby starość mogła IP: *.gazeta.pl / 192.30.202.* 31.03.06, 00:33
        Ale ty jestes bezdennie ograniczony az Cie podziwiam za to palanctwo rasowe!
    • goralka_podhale Znam taka parę i ..... 30.03.06, 23:10
      Są ze sobą juz 2 lata,to córka mojej przyjaciółki. Kiedy 1wszy raz o tym
      usłyszałam pomyslalam, dziewczyna zwariowała - jest młoda, piekna, ma świetnie
      prosperująca kancelarię, po co jej ten stary dziad !!!

Kiedyś mnie odwiedziła i zapytałam się o to, a ona mi odpowiedizła "Bo on ma
      to "coś", czego mężczyźni w dzisiejszych czasch już nie posiadają". kiedy
      poprosiłam ja o sprecyzowanie tego "czegoś", odpowiedziała - zobacz, jak młodzi
      ludzie w moim wieku traktują siebie nawzajem, jak sie do siebie odnoszą, jakich
      używaja słów, gestów. Czy twój mąz tak się zachowywał, kiedy byliście w moim
      wieku??? Nie..... jemu by przez myśl nie przeszło.

Zostawiła mnie z tym stwierdzeniem, nie osmielilam sie zapytać o "cielesność"
      tego związku, ale na odchodnym usłyszalam......

wiesz ja go naprawde kocham i nie przeszkadza mi, że niektórzy śmieją się ze
      mnie. Jest moim mentorem, ubolewam tylko nad tym, że papa nie chce tego
      zaakceptować.

Ja na pewno wybiorę sie na ten film.
      • Gość: ja kocham IP: 155.158.61.* 30.03.06, 23:26
        Od kilku lat kocham mezczyzne starszego ode mnie 28 lat, jest po 60-ce. Nie
        możemy byc razem, widujemy się rzadko. Jest niezwykły, mądry, wyważony, ten
        Jego dystans, jest największym Przyjacielem jakieg miałam i będę mieć.
        W łóżku jest nam cudownie.
        • Gość: jaija Re: kocham IP: *.elblag.dialog.net.pl 31.03.06, 00:12
          Abstrahując od tematu filmu, p. Niemczyk wyraża się w wywiadach o starszych
          kobietach bardzo nieładnie. Denerwuje mnie to, że niektórzy mężczyźni oceniają
          kobiety wyłącznie w kategoriach atrakcyjności seksualnej, która, ich zdaniem,
          zanika z jakimś tam wiekiem. A sam co? Młodzik się znalazł? Byłam wkurzona,
          choć nie należę do "starych bab", jak on to "pięknie" ujął. Nieładnie, panie
          Niemczyk. Jak pan by się czuł, gdyby któraś z młodych, ładnych kobiet
          powiedziała o panu per "stary dziad"? Bo ja dziś tak o panu powiedziałam, ze
          złości ;)
          • Gość: gosc Re: kocham IP: *.hrl.com 31.03.06, 02:32
            temat filmu jest grubo naciagany, nikt nie ma romansu gdzies tam w kurorcie
            jezeli kochankowie maja 30 i 70 . Generalnie pan rezyser nie mjac lepszego
            skryptu zabral sie za gniot, poza tm faceci po 50 tce ogladaja sie za 20 tkami a
            facet przy 70ce bierze dziennie kilkanascie pastylek zeby mogl przezyc dzien i
            przespac cala noc niekoniecznie z kochanka, co za bzdury?
            • Gość: kasia Re: kocham IP: *.chello.pl 31.03.06, 07:21
              tak myślisz, :)?
    • Gość: assya a kiedy film o romansie 70-latki z 30-latkiem??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 08:33
      Z całym szacunkiem dla pana Niemczyka, pomysł, że łysiejący, pomarszczony
      starzec mógłby zainteresować sobą 30-latkę o aparycji Magdy Cieleckiej jest
      absolutnie nierealny w życiu, a niesmaczny na ekranie.
      Scenariusz napisał oczywiście facet, bo to typowe dla większości facetów, że
      nawet, kiedy już mają resztki włosów i zębów, brzuch wielkości piłki do kosza i
      wory pod oczami, to wciąż im się wydaje, że kobiety sikają w majtki, aby
      przytulić się do czegoś takiego.
      Chyba, że to film o uwiedzeniu niezrównoważonej psychicznie kobiety po
      katastrofie, która zmiotła rodzaj ludzki z powierzchni, pozostawiając li i
      jedynie pensjonat ze starcem - jedynym ocalałym mężczyzną. Teraz wszystko jasne.
      • black_magic_women Re: a kiedy film o romansie 70-latki z 30-latkiem 31.03.06, 09:08
        Bylam na pierwszym seansie filmu"dla publicznosci" i uwazam,ze nie jest zle.Ot
        taka opowiastka,ladnie ,choc skromnie pokazana.Jest pare momentow do
        smiechu,troszke przyczynkow do refleksji.Tyle.Co zas sie tyczy pary
        Cielecka-Niemczyk.Nie odnioslam wrazenia,zeby na planie byla miedzy nimi jakas
        chemia.Wg mnie cos miedzy nimi nie zaskoczylo.Ale...Acha,gdyby ktos ie
        obawial/mial nadzieje-seksu tam nie pokazuja;)
        • annasek Re: a kiedy film o romansie 70-latki z 30-latkiem 01.04.06, 16:07
          Dzieki "black_magic_women" - weszłam na link,czadowa stronka!!!
      • mreck Re: a kiedy film o romansie 70-latki z 30-latkiem 31.03.06, 09:14
        niestety jest. skoro zdrowi ludzie moga uprawiać seks z e zwierzętami to moga i
        z dziadziusiem.
        • black_magic_women Re: a kiedy film o romansie 70-latki z 30-latkiem 31.03.06, 09:32
          mreck napisał:

> niestety jest. skoro zdrowi ludzie moga uprawiać seks z e zwierzętami to moga i
          >
          > z dziadziusiem.

gdzie w tym filmie widziales seks?!Oooo chyba cos przegapilam,moze dla tego,ze
          p.Majewski siedzial k.mnie;)
      • orszula1 Re: a kiedy film o romansie 70-latki z 30-latkiem 31.03.06, 09:20
        ja jestem kobieta lekko po 30stce. Dla mnie zdecydowanie pan Niemczyk to
        dizadzius. Dziadzius, ktorego traktuje sie juz z przymruzeniem oka, a juz
        jakiekolwiek zaloty jako brak szcunku i dystansu do samego siebie. Facet z
        klasa nie przekracza pewnych granic, ale tak jak tu jedna z pan wspomniala jest
        w zwiazku z 28 let starszym panem. Mi 12 wydaje sie duzo. !5 to jakas granica,
        ale po co sa granice po to by je przekraczac wtedy kiedy jest to prawdziwe,
        przynosi nam radosc to wtedy kazdy sam okresla czy to dla niego. Mnie smiesza
        panowie z gruba 40 na karku, ktorzy podrywaja 30 latki po to tylko by sobie
        cos udowodnic. Wyglada to czasem smutno. Znam jednak takie przypadki, kiedy to
        byl wybor obojga. fascynacja i prawdziwy sensowny ziazek: zobaczcie na M. Muche
        i Kube W. Pan Niemczyk natomisat nie ma specjalnie szacunku do kobiet.
        Widzialam go pare razy na przyjeciach i wzrokiem daje do zrozumienia co go w
        kobiecie (kieruje go na te znacznie od siebie mlodsze) interesuje. Ja i moje
        przyjaciolki i kolezanki nigdy bysmy tego typu czlowiekiem sie nie
        zainteresowaly, wiec to raczej film niemal science fiction ;-)
    • Gość: woman_in_love Re: Gdyby młodość wiedziała, gdyby starość mogła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 09:24
      Ms Cielecka tez ma rachunki do zapłacenia, aktor - taka profesja, że czasem się
      człowiek musi wygłupiac za pieniądze, a Mr Niemczyk do emerytury pewnie
      niewysokiej dorobic musi też, a ja nie muszę iść do kina
      • Gość: jolkaJOLKA Re: Gdyby młodość wiedziała, gdyby starość mogła IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.03.06, 09:28
        <uwazam,ze temat mimo wszystko ciekawy....jak zycie ,coz-samo zycie ..
        pojde na film,
    • Gość: woman_in_love Re: Gdyby młodość wiedziała, gdyby starość mogła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 09:29
      to znowu ja, znam z obserwacji związek zdesperowanej pod30-tki( z przeszłością-
      szukała uczucia na prawo i lewo, na lewo głównie) z 50paro-latkiem, ona udaje
      ze jest zakochana i mowi mu ze jest naj.... a on jej wierzy albo udaje, poki co
      opowiada dookola o swoim szczęściu ( a większość się jednak uśmiecha, bo widzi
      to czego on nie widzi)
      • Gość: croyance Re: Gdyby młodość wiedziała, gdyby starość mogła IP: 135.196.139.* 03.04.06, 17:36
        E tam, 50-latek to mlody facet, rozumiem, jesli jeszcze po 60, albo ma 75, ale
        50? Nie przesadzajmy!
        Ja mam 28, a moj Mis 42, i naprawde nie ma zadnej roznicy.

• miauka Re: Gdyby młodość wiedziała, gdyby starość mogła 31.03.06, 09:50
      Co za obrzydliwie mizoginistyczne wypowiedzi rezysera. I taki koles jeszcze
      sadzi, ze ma cos do zaoferowania kobietom?! Litosci!!!
      • Gość: mi Re: Gdyby młodość wiedziała, gdyby starość mogła IP: *.adsl.univie.ac.at 31.03.06, 09:58
        > Co za obrzydliwie mizoginistyczne wypowiedzi rezysera. I taki koles jeszcze
        > sadzi, ze ma cos do zaoferowania kobietom?! Litosci!!

Racja
    • Gość: To BZDURA! Patrzac na zdjecie juz robi mi sie niedobrze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 10:18
      Poprostu obrzydliwe i nie wierze aby 30 latka dała sie dotknac starcowi .No
      chyba ze za pieniadze ,ale to juz jest prostytucja.
      • siamlady starzec i 30-latka - żenua 31.03.06, 11:15
        Mnie rownież smieszą i żenują wypowiedzi wiekowych panów na temat
        nieatrakcyjności starszych kobiet, nierzadko ciągle o wiele młodszych od nich.
        To smieszne, ale nie zabawne.
        Wątek romansu 70 latka z kobietą która moglaby by być jego wnuczką, jest może
        pociągający dla samego staruszka, żałosny dla reszty.
        Zwlaszcza atralkcyjne 30-latki sa już kobietami które wiedzą czego chcą, mają
        większe potrzeby niz np 20-latki, i prędzej umówią się z młodszym mężczyzną na
        1nite stand niż będą sobie obecywać cokolwiek po romansie z dziadziem.
        Na ogół nie potrzebują już tak bardzo recepty na zycie, i kogoś kto płaci im
        pierwsze rachunki, bo stoja twardo w nogami na ziemi, same zarabiają i mają
        spełnione zycie. Zaimponowac im może ewentualnie przystojny 40-parolatek.

Nie wiem już sama, czy podziwiać w takim panu Leonie jego staruszkową werwę i
        zbereźnosć ( w końcu to wyraz jescze aktywnośći życiowej i temperamentu) czy
        potrzasnąć tylko głową na taką niesmaczna jednak starość , która nie ma nic z
        elegancji i godnosci dawnego donżuana. W końcu wolelibyśmy podziwiać dawne
        sławy a nie natrząsać się z ich geriatrycznych problemów.
        • orszula1 Re: starzec i 30-latka - żenua 31.03.06, 15:39
          Od paru miesiecy pracuje z roznymi osobami, ktore (nazwijmy to osiagnely) co
          nie co w swoich dziedzinach. W wiekszosci sa to panowie po 40 do maksymalnie
          50paru lat. W tej grupie tez niestety niewielu fason umie trzymac, a jak
          kobieta im odmawia "pojscia na kawe" to nieomal sie obrazaja. Starsi panowie
          natomiast rozumieja juz chyba, ze 32 latki sie nie zaprasza na kawe i nawet,
          gdy moje rozmowy z nimi byly sa bardzo ciekawe i przeciagaly sie, nigdy zaden z
          czterech panow ok 55-60 lat nie pozwalil sobie nawet na aluzje w tym kierunku.
          Przez co musze powiedziec wspolpraca ukaladala sie idealnie, a ja nie tylko
          oceniam ich jako wybitnych profesjonalistow, ale takze jako facetow z klasa.
          Nie zastanawialam sie nad tym, bo wydawalo mi sie to oczywiste, wiec ten
          zwiazek z 40 lat starszym panem mnie .... no coz .... zaszokowal i tak sobie
          tylko pomyslalam, ze wspolczuje Ciesielskiej. Ze bardzo jej wspolczuje. Ja bym
          chyba w bulimie popadla ...
          • annasek Re: starzec i 30-latka - żenua 01.04.06, 16:12
            orszula1 napisała: wspolczuje Ciesielskiej. Ze bardzo jej wspolczuje. Ja bym
            > chyba w bulimie popadla ...

PRZEPRASZAM, A KTO TO JEST "CIESIELSKA"?
    • Gość: jj_krewetka Re: Gdyby młodość wiedziała, gdyby starość mogła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.06, 23:28
      trochę abstarchując od dyskusji powiem jedno: jeśli kiedykolwiek jakiś stary
      cwaniak zechce bajerować moją córkę to zmasakruję gościa na dzień dobry.
    • sunbeam6 Cel osiągnięty.. 20.04.06, 16:38
      Ludzie! Powiem tylko , że wszyscy daliśmy się nabrać.Film miał nas zszokować,
      przyznaje ze był trochę niesmaczny , ale nie ma w nim scen seksu , nawet jakiś
      wyraźniejszych pocałunków. A mimo to wszyscy jestesmy oburzeni takim pomysłem i
      fabułą..Przyznam ,że film był dla mnie średni , zachwycona nie jestem , ale
      rezyser w wywiadzie powiedział ,że miał on przekazać jakiś optymizm i refleksje
      i to mu się udało..To tylko film, a ekscytujemy się jakby taki romans dział się
      u nas za ścianą...Za to gratuluje reżyserowi..Choć piękna Magdalena Cielecka i
      niezbyt pociągający Leon Niemczyk to dziwne zestawienie, róznica wieku nie
      powinna być aż tak duża..buźka dla forumowiczów:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka