Dodaj do ulubionych

okulary przeciwsłoneczne, takie jak nosił ...

IP: *.e-wro.net.pl 13.07.06, 09:16
słońce mocno grzeje nam teraz w twarz. Więc okulary przeciwsłoneczne są jak
najbardziej na miejscu, a raczej na nosie. "Będąć młodym lekarzem ..."
chciałem nosić model jaki prezentował Tom Criuse w "Top Gun". Trochę mniej
podobały mi się okularki preciwsłoneczne Sly'a Stalona w "Cobrze". Ale w
tłoku by uszły :)

A wam jakie modele, z jakich filmów, zapadły w pamięć ?
Obserwuj wątek
    • martincool Re: okulary przeciwsłoneczne, takie jak nosił ... 14.07.06, 00:58
      Po Top Gun sprzedaż okularów przeciwsłonecznych RayBan podobno w USA
      dramatycznie wzrosła ;) Mi z sunglasses kojarzy się zawsze Tomek Cruise, prawie
      w każdym swoim (współczesnym) filmie jakieś nosi. Chyba nawet ma z RayBanem
      kontrakt reklamowy bo on i prywatnie często w nich chodzi. Co do modeli to
      pamiętam że po MI:2 był szał na okulary "Romeo" Oakleya które on tam w jednej
      scenie zakładał. Fajne miał te z pościgu z końca filmu-już takie zwykłe
      bardziej ale te mi własnie się podobały.

Mocno zapadające w pamięć są też sunglasses jakie miał Neo w Matrixie. Ten film
      dużo zrobił dla upowszechnienia czarnych okularów. Tam w ogóle każda postać
      miał okulary odpowiednio spasowane i nosiła je bez przerwy. Wyglądało to dość
      komicznie zwłaszcza w "Revolutions" gdzie podczas narady w jakiejś salce Zionu
      panował półmrok a oni wszyscy i tak w czarnych okularach ;)

A te bryle Stallone'a z Cobry to niezła miazga. Podobny model miał też Douglas
      w Nagim Instynkcie-zasłaniały 2/3 twarzy :) Ten właśnie typ kojarzy mi się z
      latami 80-tymi. pod koniec 90tych już dominowały te mniejsze modele.
    • cyprianocypriani the Blues Brothers!!!:)) b/t 14.07.06, 01:07

• jedzoslaw Re: the Blues Brothers!!!:)) b/t 14.07.06, 17:07
        Mnie jakoś zainteresowały ciemnoczerwone okulary w oprawkach w starym stylu,
        które nosił hrabia Dracula w Londynie. Było to w "Draculi" wg Coppoli.
    • kubissimo Re: okulary przeciwsłoneczne, takie jak nosił ... 14.07.06, 18:42
      okulary Lolity z plakatu do filmu Kubricka (w samym filmie sie nie pojawily)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka