Gość: MMMADZIA Frida IP: 192.11.224.* 12.02.03, 09:40 Przedwczoraj widziałam Fridę na pokazie przedpremierowym. Film bardzo dobry ze świetną rolą Salmy. Poza niewątpliwie interesującym wątkim biograficznym urzekają stroje Fridy i scenografia. Jest też wiele sytuacji komediowych. Polecam!!!! Aha no i ta odmienna mentalność i Tequila! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abmeraz Re: Frida IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.03, 20:02 dobra dobra. wszystko ok. tylko dlaczego salma nie ma wąsów.frida była duzo brzydsza. choc to rzecz jasna nie wina salmy. Odpowiedz Link Zgłoś
luna31 Re: Frida 14.02.03, 23:27 Nie mogę się doczekać, kiedy ten film już będzie(na pokaz przedpremierowy nie było biletów)buu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Frida IP: *.acn.pl 15.02.03, 00:48 Tez bylam na przedpremierze. Film nieslychanie plastyczny i przyjemny z estetycznego punktu widzenia. Salma urzekajaca. Swietna muzyka - zaluzona nominacja dla Goldenthala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YMB Re: Frida IP: *.proxy.aol.com 15.02.03, 02:47 Film naprawde piekny i jednoczesnie bardzo przejmujacy. Zasluga w tym Salmy Hayek jak i swietnego Alfreda Moliny w roli Diega, ale chyba porzede wszystkim rezyserki Julie Taymor, sekwencje skladanki z Nowego Jorku bardzo typowe dla jej przedstawien (patrz: Lion King na Broadwayu. Wreszcie kino kobiece nabiera sily i zostaje zauwazone choc nie wiem czy w Polsce ten film bedzie sie cieszyl popularnoscia poza koneserami kina i sztuki, ale trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadzinka Re: Frida IP: *.kom-net.pl 15.02.03, 14:49 chetnie sie dzis wybiore i pozniej opisze jak bylo Odpowiedz Link Zgłoś
lecho108 Re: Frida 15.02.03, 17:13 Piękny film, cudowna Salma Hayek, taka, że chciałaby się ją schrupać. Mam to szczęście, że kilka razy byłem w Meksyku, widziałem malarstwo Diega Rivery, byłem również w ich błękitnym domu w Mexico City, słynnym "Casa Azul". Film zrobiony bajecznie, pełen meksykańskiego kolorytu, przepełniony muzyką, szkoda tylko, że na ekran nie można przenieść zapachów... Chwała dzielnej Salmie Hayek. Jest po prostu wspaniała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Frida IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 16.02.03, 22:05 Super...łzy lecą same...niezwykłe połączenie losów artystki z Jej sztuką - kiedy poznaje się Fridę - jej obrazy stają się jeszcze bardziej przejmujące. Wspaniała rola Salmy - fakt, że zrobiła ten film sama budzi jeszcze większy podziw - bajeczn scenografia....piękny wzruszający - pełen prawdy film o miłości, cierpieniu, odwadze, ...po prostu o życiu...nie wolno przegapić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MEX Re: Frida IP: *.prodigy.net.mx 17.02.03, 06:21 no film nie tylko o milosci ale tez o swirnietym Diego Rivera, komunistach meksach. Ktos zaluje, ze nie ma w filmie zapachow. To jest zaleta! smrod smazonego tluszczu i gotowanego elote (kukurydza) unosilby sie wszedzie! Fakt kolonialny COYOACAN to miejsce urokliwe w calym miescie. To dzieki tej dzielnicy nie ucieklem z Meksyku tylko mieszkam wlasnie kilka ulic od CASA AZUL. Meksy narzekaly bardzo na film o FRIDZIE, ze taki amerykanski, ze zaklamany, ze w zlym swietle stawia meksyk. Coz..mogli sami wyprodukowac film, ale jego sila przebicia bylaby znikoma i w kraju nad wisla malo osob slyszaloby o Fridzie, Riverze i ze Trockiego zarabali czekanem wlasnie w Meksyku. Ciesze sie,ze wielu moich przyjaciol choc na filmie zobaczy kawalek Meksyku. Po filmie i obrazki Fridy latwiej pojac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Frida IP: *.toya.net.pl 17.02.03, 16:20 Gość portalu: MEX napisał(a): Meksy narzekaly bardzo na film o FRIDZIE, ze taki > amerykanski, ze zaklamany, ze w zlym swietle stawia meksyk. > Coz..mogli sami wyprodukowac film I wyprodukowali polaczku :D Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Frida 18.02.03, 11:47 mam wrazenie, ze ogladalismy dwa rozne filmy... mnie bolala pupa - dwie godziny dluzyzny .... nuda ozdobiona holywoodzkim brokatem - popbrzydzona (?) salma niby stekajaca z bolu fizycznego i psychicznego, ale malo przekonujaca... a film mial w zmierzeniu przedstawiac biografie niebagatelnej artystki, zmagajacej sie z cierpieniem, ulomnosciami fizycznymi i sadystycznym (tak tak!) mezem, za duzo lukru, za duzo epatowania widza rozwiazloscia i wyuzdaniem, za malo dobrego kina, nuuuda - szkoda czasu i pieniedzy, pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
ozpol Re: Frida - piekno polaczone z Holywoodem..plama 20.02.03, 06:32 ...film faktycznie pelen kolorow i obrazow z obrazow Kriedy Khalo ale jako film cienki jak aktorstwo Salmy. A jesli ktos uwaza ze to obraz Meksyku to chyba pomyli sie w slowie bo to obraza Meksyk ..gdzie tam byl Meksyk. Da sie ogladnac ale daleko do arcydziela czy nawet 5 gwiazdkowisci. Ratuje muzyka i obrazy ..reszta jak gra Salmy ....ciepla i niejaka Odpowiedz Link Zgłoś