Dodaj do ulubionych

Superprodukcja

IP: 217.153.68.* 27.02.03, 15:49
Sluchajcie widzialam film na wczorajszym pokazie w Kulturze i
uwazam, ze jest bardzo udany. Jest duzo dobrych nowych dowcipow.
Troche slaby jest Krolikowski ale Rewinski, Globisz, Fronczewski
i nawet Przybylska sa swietni. Na prwde jestem zaskoczona
wysokim poziomem calosci. Pierwszy raz w polskim filmie takie
efekty.
Obserwuj wątek
    • Gość: plus Re: Superprodukcja OKKKK IP: 217.153.68.* 27.02.03, 15:50
      Film jest zajebisty. Wreszcie Machulski w dobrej formie. Nie
      lubie Krolikowskiego ale tak czy inaczej to jest totalny
      odjazd!!!
      • Gość: adres: 217.153.68. Re: Superprodukcja OKKKK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.03, 19:15
        Re: SuRe: Superprodukcja OKKKKperprodukcja OKKKKRe: Superprodukcja OKKKKRe:
        Superprodukcja Re:Re: SuperpRe: Superprodukcja OKKKKrodukcja OKKKK
        Superprodukcja OKKKKOKKKKRe: SuperRe: SRe: Superprodukcja OKKKKuperprodukcja
        OKKKKprodukcja OKKKKRe: Superprodukcja OKKKKRe: SuperprRe: Superprodukcja
        OKKKKodukcja OKKKKRe: Superprodukcja OKKKKRe: SuperprodukcjRe: Superprodukcja
        OKKKKa OKKKKRe: Superprodukcja OKKKKRe: SuRe: Superprodukcja OKKKKperprodukcja
        OKKKKRe: Superprodukcja OKKKKRe: Superprodukcja Re:Re: SuperpRe: Superprodukcja
        OKKKKrodukcja OKKKK Superprodukcja OKKKKOKKKKRe: SuperRe: SRe: Superprodukcja
        OKKKKuperprodukcja OKKKKprodukcja OKKKKRe: Superprodukcja OKKKKRe: SuperprRe:
        Superprodukcja OKKKKodukcja OKKKKRe: Superprodukcja OKKKKRe: SuperprodukcjRe:
        Superprodukcja OKKKKa OKKKKRe: Superprodukcja OKKKK
        adres: 217.153.68.
      • Gość: Maczo Re: Superprodukcja OKKKK IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.03, 15:33
        Noooo niezly niezly tez go widzialem ....
    • Gość: Buc Moja opinia to 5 gwiazdek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.03, 08:52
      Moja opinia jest jak najbardziej pozytywna. Wczoraj widzialem
      film na pokazie w kinie Wisla. Cala sala ryczala ze smiechu.
      Film jest lepszy od Kilera. Swietnie!
      • Gość: paser Re: Moja opinia to 5 gwiazdek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.03, 00:06
        dokladnie stary. film jest swietny. nie bardzo rozumiem jak mozna uwazac
        inaczej. chyba, ze sie jest krytykiem filmowym :) he he he
    • Gość: KinGA Re: Superprodukcja IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.03, 08:55
      GORACO POLECAM. SZLAM Z PEWNYMI OBAWAMI BO WIADOMO _ PIENIADZE
      BYLY KIEPSKIE. ALE NIE ROZCZAEOWALAM SIE. MACHULSKI TO JEDYNY
      POZADNY PROFESJONALNY REZYSER W POLSCE. SWIETNE SA TE EFEKTY TO
      PRAWDA>
    • oyey Re: Superprodukcja 28.02.03, 10:09
      Film bardzo słaby i nudny. Oglądałem to na przedpremierowym pokazie w
      niedzielę, liczyłem jednak na znacznie więcej, skoro wszystko firmował swoim
      nazwiskiem Machulski. Ten "Kiler", na którego tu się pare osób powołuje, jest
      filmem całościowo spójnym i śmieszny. "Superprodukcja" dobra jest tylko przez
      pierwsze 20-30 min, potem coś się zacina, wieje nudą, brak pomysłu na żarty z
      polskiej kinematografii, wszystko w pobliżu niemal tandety. I szkoda, bo sam
      pomysł na film wydawał się całkiem ok. Najśmieszniejsze jednak było tylko
      miejsce, z którego oglądałem ten film na pokazie przedpremierowym - 1 rząd.
      Sala śmiałą się tylko przy globiszu i żartach z wajdy, nic więcej. Świetny
      Globisz, niezły Fronczewski, ale Rewiński z Królikowskim - bardzo przeciętnie.
      Dwie gwiazdki może redakcja da temu filmowi, to może szkoły chociaż na to
      pójdą ?
      • Gość: Big Zbig Re: Superprodukcja IP: 217.153.68.* 28.02.03, 10:49
        Oyey a co ty sie tak produkujesz na tym forum. Placa Ci zebys gnebil ten film
        czy co?
        • oyey Re: Superprodukcja 28.02.03, 12:17
          nie płacą. po prostu wyrażam swoją opinię i tyle. Co ci do tego ? Lubie chodzić
          do kina. Moja sprawa i już. Nie jestem jakoś negatywnie nastawiony do produkcji
          firmy vision, moge polecić "Dzień świra", bo sam go obejrzałem 4 razy, ale
          mowie wprost ze "Superprodukcja" to superdno
        • Gość: MATI Re: Superprodukcja IP: 213.158.197.* 28.02.03, 12:17
          MOZE MA WLASNE ZDANIE, NIECH ADRES PRZESTANIE ROBIC UKRYTA REKLAME FILMOWI.
          JESLI MACHULSKI JEST W FORMIE TO SIE OBRONI, CHOC ZWIASTUN SUGERUJE ZE BEDZIEMY
          MIELI DO CZYNIENIA Z NASLADOWANIEM POZIOMU DOWCIPOW Z KILERA 2
    • Gość: Michał Re: Superprodukcja IP: *.bakoma.pl 28.02.03, 12:20
      Miedzy tymi wyjadaczami najlepszy jest debiutant Robert Jarociński. To małe
      odkrycie!
      • Gość: Malgola Re: Superprodukcja IP: 217.153.68.* 28.02.03, 13:28
        Ja jestem zakoczona na plus. "Pieniadze..." mi sie nie podobaly za szczegolnie,
        tu jest duzo lepiej, chociaz faktycznie blizej temu filmowi do humoru "Killera"
        niz "Seksmisji". A moze ten film ma dugie dno i tak naprawde jest to głos
        rozpaczy? A moze ja przesadzam? Sama nie wiem.
        Generalnie fajnie mi sie ogladalo, chociaz fakt, ze siedze troche w filmowo-
        dziennikarskiej branzy spowodowal, ze zdecydowanie lepiej bawilam sie w
        pierwszej czesc filmu, gdzie wiecej jest satyry srodowiskowej, niz w drugiej -
        gdzie dochodza watki gangsterskie. Co ciekawa publicznosc rozkrecila sie
        wyraznie w drugiej polowie (stad podejrzewam, ze raczej "niebranzowa":)kiedy mi
        juz troche humor siadl. Az szkoda, ze zwykli widzowie nie wylapia pewnych
        smaczkow. Jest to w sumie na zasadzie "dla kazdego cos smiesznego".
    • Gość: Aga Re: Superprodukcja IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.03, 15:28
      tez bylam na perzedpremierowym pokazie i do tego w Kulturze :) To prawda film
      nie jest najwiekszych lotow, ale jest sie z czego posmiac i tak na prawde jesli
      jest to komedia, to ma za zadanie bawic i tak wlasnei jest w tym wypadku.
      Szczezre mowiac nie jednokrotnie konkretnie sie na nim brechtalam :)))
    • Gość: dekris Re: Superprodukcja IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.03, 18:40
      Ladies and Gentlemen, bede pisal po polsku, zeby ktos mnie zrozumial ;)))

Daje inny tytul: Superautoironia

Ten film pokazuje jak kiepsko jest u nas z filmami.
      • Gość: leny Re: Superprodukcja IP: *.acn.pl 28.02.03, 23:03
        żenada, gorzej niż źle .... Boże, siedziałem w kinie i zastanawiałem sie co tam
        robie... Jak można napisać że to lepsze od Kilera, tam cała akcja jest spójna
        wszystko płynie jak cacy, tutaj to po prostu seria wymęczonych nieśmiesznych
        żartow, Boże, to poziom pierwszych klas podstawówki...Nie mogę uwierzyć w to co
        czytam. Po wyjściu z kina myślalem że na tym forum wspólnie sobie powywieszamy
        psy na tym filmie. Zastanówcie się poważnie nad sobą ... jeśli potraficie .. w
        co wątpie po uprzedniej lekturze...
        • Gość: andzia Re: Superprodukcja IP: 213.76.11.* 01.03.03, 11:21
          Film obejrzałam wczoraj w towarzystwie kilku osób z czego połowa wysaczyła się
          po ok 30 minutach, ja tez nie dotrwałam do końca. BEZNADZIEJA.
    • Gość: anma Re: Superprodukcja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.03.03, 15:56
      Film widziałam wczoraj, polecam. Oczywiscie to komedia, więc nie ma co sie
      doszukiwać jakiś głębokich refleksji o życiu. To film lekki, do pośmiania się,
      odreagowania stresów i w takim własnie celu na niego poszlam. I cel został
      osiągnięty. "Superprodukcja" jest super!!! A poza tym gra Rewiński i dla mnie
      to już wystarczy :-))
    • Gość: NN Re: Superprodukcja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.03, 20:47
      Film bardzo dobry! Budową nieco przypominał mi Kiler-ów 2-óch.
      Scieżka dźwiękowa bardzo przyjemna i wpadająca w ucho. W skali 1-6 filmowi
      daję 5. Mocne 5.

pzdr-
      Nik. Niewęgłowski

PS Ciekawe, jakie będzie Show z Pazurą. Polskie filmy znów stają się dobre!
      • oyey Re: Superprodukcja 03.03.03, 14:11
        To wytłumacz mi, co w tym filmie takiego dobrego ? Nie rozumiem, za co te pięć
        gwiazdek ? Niedawne "e=mc2" Lubaszenki było bardziej zjadliwe, a miało tylko
        trzy.
        • Gość: dekris Recenzja w Filmie i dzisiejszej GW. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.03, 21:43
          4 gwiazdki w Filmie - ?
          dzisiejsza GW opisuje to jako film, w ktorym jest wiele ukrytych szczegolow i
          nawiazan do roznych filmow. Znaczy to, ze ktos, kto uwaznie oglada polskie
          filmy wylapie te momenty (ha ha). Ale przecietny multiplexowy widz - nie.

Szkoda gadac.

Show mam nadzieje bedzie lepszy.
          • Gość: AAA NIE POLECAM IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 03.03.03, 22:41
            Samo nawiązanie do innych filmów nie wystarczy by zrobić coś
            interesującego. To, że czasem są śmieszne momenty też o niczym
            nie świadczy. Generalnie film mi się nie podobał, jest nudny ( z
            trudem uniknęłam uśnięcia) i męczący. Pierwsze pół godziny ma
            się na coś nadzieję, ale potem... jeśli ktoś jest odważny ma
            zbędne 20PLN i 2 godziny - proszę bardzo......
          • Gość: Beata Moja Opinia na Plus IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.03, 23:35
            Dla mnie film jest dobry. Nie bez wad ale zdecydowanie pozytywny. Zabawny,
            inteligentny i pomyslowy. Moze niektorzy nie rozumieja zartow i aluzji, ktore
            dotycz mediow i afer w branzy filmowej. Zdecydowanie polecam.
      • Gość: Marynarz bardzo fajna komedia dla ludzi z poczuciem humoru IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.03, 23:39
        Dla mnie to bomba. Nie lubie Wajdy i calej tej akcji z Superprodukcjami. Ciesze
        sie, ze Machulski to wykpil. Fajnie, ze zrobil to na luzie bez
        pretensjonalnosci, kpiac rowniez z siebie i w koncu z nas widzow serwujac nam
        swietny film tandetny na pierwszy oka rzut.
        • Gość: wwwlodek fakt swietna komedia man IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.03, 23:46
          hej do cholery jestescie krytykami filmowymi? dziwie sie, ze wam sie nie
          podoba. swietnie, ze Machul sie odwazyl tak szeroko pojsc w zartach. ciach i
          dostaje sie wajdzie i tv, aferom budzetowym eee i samemu Machulskiemu. z
          Marysia sie smielismy z tego filmu generalnie dlugo po.
        • Gość: piEC Re: bardzo fajna komedia dla ludzi z poczuciem hu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.03, 23:48
          film jest kapitalny. chyba rzerczywiscie sa tu jacys krytycy, ktorym nie
          staje... :) uuuu heh he he
    • Gość: koSA Re: Superprodukcja IP: *.wspiz.edu.pl 04.03.03, 11:58
      Film superprodukcja to maksymalna chała. Zero gwiazdek.
      Machulski który podczas marnego okresu polskiego kina robił
      całkiem dobre filmy jak kilery oraz całkiem porządne
      jak "pieniądze to nie wszystko", teraz potwierdza beznadziejność
      polskiego kina. Próbuje załączyć wstawki komputerowe jak sam
      powiedział w "przekręcie" tylko że tam to wszystko pasowało, a w
      superprodukcji wcale, tylko jeszcze bardzo wynudzało film.
      • Gość: papryk Re: Superprodukcja IP: 217.153.68.* 04.03.03, 17:25
        Oj, jak widac za trudny jest ten film co dla poniektorych, za trudny. W kinie
        ludzie sie smieje tylko na dowcipach dla dresiarzy, a tu trzeba wykazac sie
        niemala wiedza filmowa. To nie jest niestety film dla sredniej krajowej, wiec
        dystrybutor pewnie na nim duzo nie zarobi, ale mi ogladanie tego filmu sprawilo
        duuuuzo przyjemnosci. I zabawy.
        • leny3 Re: Superprodukcja 04.03.03, 20:21
          Słuchajcie, to może być wyjaśnienie skąd tyle pochlebnych postów o filmie: to
          Machulski i jego znajomi tu piszą! To tylko hipoteza oczywiście. Wykorzystują
          moment, kiedy nie dostali jeszcze dwóch gwiazdek od gazety (albo jednej,
          przsłowiowej). Czuj duch młoda polska inteligencjo; pocieszajmy się, że nie
          jest tak źle z narodem!
          • Gość: koSA to lobby producentów IP: *.wspiz.edu.pl 05.03.03, 14:08
            te wszystkie pochlebne teksty to lobby producentów. Nie wierzę by tak
            beznadziejny film się komuś podobał.
    • sosnow JaNIE Machulski 04.03.03, 21:18
      Ha!

i tu to samo :) moze i klepie tu sam JM ale ja nim nie jestem na pewno. jeszcze
      raz chcialem powiedziec, ze mi sie ta komedia podobala. mam nadzieje, ze nie
      dostane w leb z tego powodu :)

iou
    • Gość: halina Re: Superprodukcja IP: 217.153.87.* 05.03.03, 09:08
      super i jeszcze raz super.
    • Gość: YO Re: Superprodukcja IP: *.comprze.com.pl 05.03.03, 12:16
      Czy można nakręcić film o niczym? Okazuje sie że tak - Polak
      potrafi. Tak glupi jest ten film że czasem az śmieszny
      • Gość: vesna Re: Superprodukcja IP: *.torun.mm.pl 05.03.03, 18:52
        Nie mam zielonego pojecia, czego spodziewaly sie po "superprodukcji" osoby,
        ktorym film sie nie podobal. Z zapowiedzi wynikalo mniej wiecej tyle, ze
        fabula bedzie nielogiczna i zaledwie powierzchowna, ze bedzie to film
        rozrywkowy, ze nie bedzie zawieral zadnych glebszych tresci, ze bedzie tam
        duzo kpin z polskiego kina. No i tak bylo. Nie ma powodu do zachwytu, ale tez
        do rownania filmu z ziemia. Ot, dobry sposob na rozrywke.
        Mam czasem wrazenie, ze krytykujac takie filmy rozne osoby czesto poprawiaja
        sobie samoocene - zgniote gniota z ziemia, a tych, ktorym sie podobal, wyzwe
        od idiotow, wyjdzie na to, ze ja to fan takiego ambitniejszego kina jestem.
        Pytanie - po co poszly do kina?
    • Gość: pol Re: Superprodukcja IP: *.chello.pl 05.03.03, 22:25
      Odradzam wszystkim - dno dna!!! Widzę że GW ma problem i nie
      wie ile gwiazdek dać nowemu filmowi Machulskiego,podpowiadam
      wam i wyciągam środkowy palec(to i tak za wiele)
      • Gość: Malgola Re: Superprodukcja IP: 217.153.68.* 06.03.03, 10:21
        A z kolei ja polceam:))))
        Mnie dostarczyl ten film dobrej rozrywki, a bardzo czesto chodze do kina
        wlasnie w tym celu.
        • Gość: mati Re: Superprodukcja IP: 213.158.197.* 06.03.03, 14:12
          a ja filmu nie polecam, rozrywki nie dostarczyl mi zadnej, jest nudny, dowcipy
          plaskie i niesmieszne
          owszem jest troche fajnej autoironii i ciekawych aluzji filmowych ale to
          ZDECYDOWANIE za malo.
          Oczywiscie zaraz zjawi sie kilka postow na tak , calkiem przypadkiem z tego
          samego IP 217.153.68.*
          Pozdrowka
          nie chodzmy na chale tylko dlatego ze jest to chala polska i ZNANEGO rezysera :)
          • Gość: Weronika Kup kicz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.03, 01:10
            Superprodukcja jest kiczowata ale to jest kicz swiadomy! To jest taka
            prowokacja artystyczna. Z reszta niezwykle czytelna bo nieustannie odwolujaca
            sie jako ze trescia filmu jest produkcja badziewia. No ludzie kochani ! :) Min
            dlatego ten film mi sie podobal. Moze ten kicz nie jest taki gustowny jak w
            Przekrecie ale jest to niewatpliwie swiadomy kicz. Ufff. Podobaly mi sie role
            Przybylskiej, Globisza i Rewinskiego. Za to Krolikowski jest sredni. Montaz i
            efekty pierwsza klasa. Zdaje sie, ze to ten Baginski od Oscara. Muzyka tez w
            porzadku. Smialam sie krotko, glosno i czesto. Taki to film. Do obejrzenia po
            prostu :) Polecam.
            • Gość: Bolec Re: Kup kicz IP: 217.153.68.* 12.03.03, 18:35
              Weronika, dokladnie i ja tak mysle
    • Gość: Smutka Re: Superprodukcja IP: 217.153.68.* 17.03.03, 18:51
      Nowy Juliusz Machulski dobry jak za czasów "Vabanku" i "Seksmisji". Widziałem
      film i jestem pod głębokim wrażeniem chyba przede wszystkim odwagi na jaką
      zdobył się Machulski nabijając się ze środowiska polskich filmowców. Bardzo
      poważnie obrywa Andrzej Wajda, autorzy ekranizacji lektur, telewizja publiczna,
      młodzi reżyserzy i filmy artystyczne, Jan Machulski i... sam Juliusz.
      W "Superprodukcji" cały interes filmowy to jeden wielki skok na kasę widzów.
      Machulski również śmieje się z siebie i to pełną gębą. W filmie pod ciosami
      kija do baseballu pęka telewizor, w którym leci "Kiler". Sam siebie nazywa
      pierwszym komercjuszem polskiego kina itd. Film jest opowiadany lekko, bez
      wysiłku. Żart przechodzi w żart. Dowcipy są na wszystkich poziomach
      przyswajalności....
      • Gość: kamil Re: Superprodukcja IP: 212.76.37.* 17.03.03, 20:17
        Gość portalu: Smutka napisał(a):

> Nowy Juliusz Machulski dobry jak za czasów "Vabanku" i "Seksmisji". Widziałem
        > film i jestem pod głębokim wrażeniem chyba przede wszystkim odwagi na jaką
        > zdobył się Machulski nabijając się ze środowiska polskich filmowców. Bardzo
        > poważnie obrywa Andrzej Wajda, autorzy ekranizacji lektur, telewizja
        publiczna,
        >
        > młodzi reżyserzy i filmy artystyczne, Jan Machulski i... sam Juliusz.
        > W "Superprodukcji" cały interes filmowy to jeden wielki skok na kasę widzów.
        > Machulski również śmieje się z siebie i to pełną gębą. W filmie pod ciosami
        > kija do baseballu pęka telewizor, w którym leci "Kiler". Sam siebie nazywa
        > pierwszym komercjuszem polskiego kina itd. Film jest opowiadany lekko, bez
        > wysiłku. Żart przechodzi w żart. Dowcipy są na wszystkich poziomach
        > przyswajalności....
        Film dal wszystkich i jednoczesnie film dla nikogo!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka