Dodaj do ulubionych

Panie pilocie, węże w samolocie

IP: *.e-wro.net.pl 13.10.06, 19:27
Producenci tego filmu trafili w sedno. Hollywoodzkie filmy stają się z roku na
rok coraz bardziej żenujące. Niektóre triki, choćby nawet głupawe sa dobre
tylko raz ale jeśli w każdym filmie od kiludziuesięciu lat samochody nie
działają wtedy kiedy powinny, pistolety zacinają się jeśli trzyma je ktoś
znający karate itd. To juz poniżej dna.
Obserwuj wątek
    • Gość: ARni Re: Panie pilocie, węże w samolocie IP: *.it-net.pl 14.10.06, 07:54
      A co tu się wiecej można spodziewać po tej wytwórni? :D
      • Gość: plmlp A cóż znaczą węże w samolocie gdy Kaczor premierem IP: *.idzik.pl 14.10.06, 08:32
        ? To jest PRAWDZIWY HORROR KLASY "B"!!! I to live! Dla przestraszenia największych twardzieli mamy jeszcze komando Gierycha i Leppera...
        • eurypides77 I want these motherfucking ducks 14.10.06, 09:21
          Out of the motherfucking plane :)
    • 7000mb Re:Może wersję polską 14.10.06, 08:27
      będzie miała tytuł "Kaczki w samolocie" rolę główną zagra Ojciec Dyrektor
      • Gość: Peppe peppe To wcale nie jest pierwszy taki film!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 19:44
        Ścieżki trudnej sztuki robienia filmów celowo złych przetarli już
        np. "Żołnierze kosmosu"
    • Gość: tom Wczoraj 14-latek opowiadał mi o tym filmie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 09:09
      rozśmialiśmy sie z kolegą że nic głupszego nie da sie zrobić, na co patrzył z
      zarzenowaniem

PS. dbajcie o to co trafia do waszych dzieci na płytkach DVD od innych kolegów,
      warto, bo później trudno sie dogadać 8)
      • Gość: Adomas Re: Wczoraj 14-latek opowiadał mi o tym filmie IP: *.crowley.pl 14.10.06, 10:16
        A niektórzy na tym forum są starsi od 14latków ale wciąż nie nauczyli się pisać
        poprawnie po polsku. Czyż to nie jest jeszcze gorsze?
        • Gość: tom Re: Wczoraj 14-latek opowiadał mi o tym filmie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 02:57
          wydaje mi sie ze nie, zwłaszcza ze autor w pospiechu (nie IC) rozwiązuje zadania
          z mechaniki budowli

straszne są węże w samolocie, nie doszukuj sie głębszego sensu w pisowni

palant - gra 8)'
    • ggreggg Panie pilocie, węże w samolocie 14.10.06, 10:34
      Podobno Descovery Channel juz dawno rozwial mit, ze dziura w kadlubie samolotu
      powoduje wyssanie pasazerow. Ciekawostka, bo nie dalej jak miesiac temu ogladalem
      na National Geografic film z serii 'Przed katastrofa..." gdzie pokazano jak awaria
      drzwi w jumbo jecie spowodowala, ze 9 pasazerow pofrunelo w przestworza. Nie z
      powodu 'pedu powietrza', jak pisze autor, lecz roznicy cisnien pomiedzy kabina
      a otoczeniam na wysokosci kilkunastu kilometrow.
      • koczisss Re: Panie pilocie, węże w samolocie 14.10.06, 10:56
        A kto tu mówi o takim otworze jak drzwi?
        Autor wspomniał o dziurze, a nie o drzwiach!
        • Gość: dzidka Re: Panie pilocie, węże w samolocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 17:34
          > A kto tu mówi o takim otworze jak drzwi?
          > Autor wspomniał o dziurze, a nie o drzwiach!

Twoim zdaniem drzwi nie są dziurą?
          • Gość: Swoboda_T Re: Panie pilocie, węże w samolocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 18:18
            Drzwi zdecydowanie nie są dziurą :D
            • Gość: appdrin Re: Panie pilocie, węże w samolocie IP: *.wwnet.info 14.10.06, 18:55
              więc czym? :D
      • Gość: oldbor Są złe filmy i złe recenzje IP: *.chello.pl 14.10.06, 11:32
        Ciekawe czy autor artykułu słyszał o takim pojęciu jak pastisz.
        W taki sposób opisywać pastisz to wg mnie jak tłumaczyć dowcip-bez sensu.
      • Gość: d. Re: Panie pilocie, węże w samolocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 22:34
        Bardzo to ja się na tym nie znam, ale w wyniku gwałtownej dekompresji,
        spowodowanej np. odpadnięciem drzwi, ulegnie prawdopodobnie uszkodzeniu
        konstrukcja samolotu w pobliżu drzwi. Wypaść z siedzeniem i kawałkiem podłogi,
        to co innego niż zostać wyssanym. Ale jeśli się mylę - proszę mnie poprawić.
    • e-tam Re: Panie pilocie, węże w samolocie 14.10.06, 10:42
      Jaki znowu "pierwszy zły film zrobiony celowo"? A "Marsjanie atakują" to niby co?
      • Gość: codhinger Mars Attacks etc. IP: *.core.lanet.net.pl 14.10.06, 11:09
        Mi sie od razu przypominaja arcydziela kiczu spod znaku Eda Wooda i Tromy ;)
      • Gość: koleś Re: Panie pilocie, węże w samolocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 15:47
        Jeszcze są "Żołnierze kosmosu" Verhoevena?
        www.filmweb.pl/Film?id=207
        • Gość: Mati Re: Panie pilocie, węże w samolocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 00:27
          "Wstrząsy" też by w sumie podeszły. A z nowszych "Atak pająków", niestety, moim
          zdaniem całkiem porażkowy (humor w ilościach znikomych, tak naprawdę tylko
          jedna rozkładająca kwestia policjanta tłumaczącego, co to za istota, która
          właśnie próbuje wedrzeć się do supermarketu).
    • Gość: względny Mi brakuje filmów ze "złym" zakończeniem . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 11:10
      Za dużo lukru ostanio w filmach i zawsze wygrywa tzw. dobro . Dobro jest
      względne .
      • Gość: Zdzich Re: Mi brakuje filmów ze "złym" zakończeniem . IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 11:52
        a ja sie ciesze że jest dużo "happy endów", dość mam zła chociażby w polskiej
        polityce!! potworne kaczki u sterów - horror
        • Gość: 24601 Re: Mi brakuje filmów ze "złym" zakończeniem . IP: *.mn.res.rr.com 15.10.06, 07:48
          "potworne kaczki u sterow" - tytul jak najbardziej jeszcze dorobic fim i
          przeboj :)
      • Gość: Indy Re: Mi brakuje filmów ze "złym" zakończeniem . IP: 80.50.251.* 15.10.06, 00:39
        otoz to!!! czasami swietny film pozostawia dupne wrazenie przez happy end...
        pamietam Sztuczna Inteligencje - gdyby ten film skonczyl sie w momencie gdy
        chlopak zatonal w tym swoim stateczku, uznalbym film za rewelacje. a jak go
        potem odkopali kosmici i mu mame stworzyli na dobe, to mi sie z zazenowania
        prawie niedobrze zrobilo...

nie mowie oczywiscie o Tytaniku czy Angielskim Pacjencie, bo melodramat z
        zalozenia ma byc smutny... swietne zakonczenie wg mnie ma Inwazja Pozeraczy
        Cial i Pila (gdyby Pila nie mialaby takiego zaskakujacego zakonczenia jakie ma
        to bylby to dla mnie kompletny kicz). Lubie tez takie niedopowiedziane, jak
        Ukryty Wymiar czy Adwokat Diabla (prawie identyczny motyw). Rambo sie fajnie
        skonczyl, bo mozna bylo sie cieszyc ze Rambo nie zginal, ale z drugiej strony
        pozostawal niesmak ze teraz pojdzie siedziec, a w sumie to nie jego wina ze sie
        wplatal w calo to bagno... Oczywiscie nie bede porownywal arcydziela do dna,
        ale w podobnym stylu koncza sie Psy.
        • Gość: asd Re: Mi brakuje filmów ze "złym" zakończeniem . IP: *.os1.kn.pl 15.10.06, 04:21
          Ehh Indy, w SI nie jest ważne zakończenie tylko przesłanie.

Piła to zupełny shit. W ogóle z Twojego posta wynika, że nic nie wiesz o dobrym kinie :P sorry
          • Gość: j Re: Mi brakuje filmów ze "złym" zakończeniem . IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.06, 08:37
            indy niech obejrzy coś z wyższej półki, wtedy mu szczena opadnie.
            • Gość: Indy Re: Mi brakuje filmów ze "złym" zakończeniem . IP: 80.50.251.* 15.10.06, 15:07
              prosze o tytuly
              • gagapapa Re: Mi brakuje filmów ze "złym" zakończeniem . 15.10.06, 17:53
                coś z klasyki, choćny Czas apokalipsy (chociaż to pewnie obejrzane, bo była
                druga, gorsza wersja w kinach dosc niedawo) - ale nie ma jednoznacznego
                zakończenia, Nocny kowboj, Blaszany bębenek, Ostatnie tango w Paryżu, Spaleni
                słońcem - one nie maję bzdurnych zakończeń i tych schematów fabularnych/
                A najlepiej Piknik pod wiszącą skałą albo Powiększenie - tam to są takie
                zakończenia, że nikt nie wie o co chodzi
                Filmy ewidentnie ze złymi zakończeniami to produkowali w ZSRR, zresztą robią to
                chyba nadal chętnie w Rosji, taką mają mentalność, że lubią się dołować
                (choćby ten "Spaleni słońcem"),
                nawet widziałem film dok. o początkach kina i Duńczycy, którzy mieli potężną
                wtedy kinematografię kręcili dwa zakończenia do swoich filmów - szczęśliwe -
                dla widzów amerykańskich i smutne - dla widzów rosyjskich:)
                • Gość: Indy Re: Mi brakuje filmów ze "złym" zakończeniem . IP: *.compower.pl 16.10.06, 19:29
                  Czas Apokalipsy ma beznadziejne zakonczenie, Coppola nakrecil drugie, swoje -
                  ze Willard przylacza sie do Kurtza zamiast go zabijac, i nie rozumiem dlaczego
                  skonczyla sie na tym bardziej happyendowym - wlasnie zakonczenie nie podoba mi
                  sie w Czasie Apokalipsy... no ale ja sie nie znam, bo ogladalem Rambo
    • greenhell motherfucking snakes on a motherfucking plane 14.10.06, 11:54
      Mam już dość tych pieprzonych węży w tym pieprzonym samolocie!
      Oto jak ogląda się ten film w USA (oczywiście klasyczna kwestia Jacksona : I
      have had it with these motherfucking snakes on this motherfucking plane!
      www.youtube.com/watch?v=BfSaW0b-a7g
    • greenhell Re: Panie pilocie, węże w samolocie 14.10.06, 11:54
      Mam już dość tych pieprzonych węży w tym pieprzonym samolocie!
      Oto jak ogląda się ten film w USA (oczywiście klasyczna kwestia Jacksona : I
      have had it with these motherfucking snakes on this motherfucking plane!
      www.youtube.com/watch?v=BfSaW0b-a7g
    • Gość: SamL Oj, Orliński, Orliński... IP: *.chello.pl 14.10.06, 12:28
      Tytuł zmieniono pod presją internautów, nie na życzenie Jacksona. Tak samo ta kwestia: "motherfucking snakes on this motherfucking plane" została dograna po tym jak pojawiła się w amatorskim trailerze opublikowanym w sieci.
      • Gość: misia Snakes on a plane IP: *.chello.pl 14.10.06, 13:32
        Chcę się dziś na to przejść.Czy aby na pewno będzie się można pośmiać?Proszę o
        jakieś opinie o filmie.
    • Gość: Wojtek yeah, mate... IP: *.server.ntli.net 14.10.06, 15:51
      Recently Hollywood is pumping down a lot of crap...
      • Gość: wq Re: yeah, mate... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.10.06, 17:52
        Tak ..za to polskie kino rosnie w potege.Nawet 4 pancernych zabrali.Jesli
        zabraknie amerykanskich filmow to co zostanie? WIELKIE GOWNO
    • Gość: terence Re: Panie pilocie, węże w samolocie IP: *.elb.vectranet.pl 14.10.06, 18:17
      no 95% hamerykańskich filmó to dno
      mnie najbardziej ostatnio smieszy jak strzelają z pistoletów, czasem z jednej
      ręki, i nawet rączka nie drgnie od odrzutu , nie mówiąc już o tym że stu złych
      tysiącami kul nie trafi dorego, natomista dobry trafi bez problemu
      • Gość: Grzesiek Re: Panie pilocie, węże w samolocie IP: *.34.rev.vline.pl 14.10.06, 21:43
        Ale tych 5% dobrych to i tak więcej niż dobre filmy z reszty świata.
      • Gość: Indy Re: Panie pilocie, węże w samolocie IP: 80.50.251.* 15.10.06, 01:18
        to jeszcze nic, mi sie najbardziej podoba, ze jak kula trafia kogos, to ten
        ktos krzyczy "AAAAAAA", "EEEEEEEEE", "UUUUAAAAAAAAA" lub "OOOOOOAAAAA" i
        umiera... jak ta sama kula zostala wystrzelona z pistoletu ktory mial tlumik,
        to trafiony nic nie krzyczy :))))
    • stefek_burczymucha1 Prolog 14.10.06, 22:05
      hehe... Przecież wszyscy o tym wiedzą, a niektórzy tylko mają odwagę głośno o
      tym mówić, że wielcy reżyserzy zabijają się o to, by zrobić superprodukcję
      Hollywood: "WIELKA KUPA W Hollywood". Taki filmy , jak "węże....." mają nas do
      tego przygotować. To wszystko w trosce o nasze zdrowie psychiczne. CHAŁA im za
      to!!!!
    • oksymoronik Re: Panie pilocie, węże w samolocie 14.10.06, 23:12
      no coz okazuje sie ze jednak pewne patenty nawet w holiwud maja swoj czas i gina
      zabijane smiechem widzow...nie wiem komu strzelil pomysl zrobienia takiego filmu
      do glowy aleo powinny byc za to jakies sankcje...i to ostgre!!
    • vlastovka Re: Panie pilocie, węże w samolocie 14.10.06, 23:29
      Pastisze/parodie są na ogół nudne jak flaki z olejem. Pomysł, co zrobić, jak się
      nie ma pomysłu. W dodatku nie wypada powiedzieć że nudne, bo przecież "to tak
      specjalnie".
      • Gość: ja Re: Panie pilocie, węże w samolocie IP: *.icm.edu.pl 27.10.06, 16:21
        zgadzam sie wiekszosc jest beznadziejnych, ale ten jest genialny. zgadzam sie
        że zaczynając juz od sameo tytułu przez postaci, sceny i teksty, wszystko jest
        dopracowane w celu nabijania sie z tych mrożących krew w zyłach thrillerow
        błehehahha. film jest tak niemądry, tak głupawy, ze przy tym śmieszny, zabawny
        i ożywczy hiehei. dla mnie super kino rozrywkowe!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka