Dodaj do ulubionych

FILMY NA KTÓRYCH PŁAKALIŚCIE

07.04.03, 00:53
Ostatnio zdażyło mi się to na "Tańcząc w ciemnościach", dosłownie kilka minut
temu. Historia ogromnej miłości matki do syna po prostu mnie wzruszyła.
Pokazała jak wiele można poświęcić dla miłości.
Obserwuj wątek
    • ignatz Re: FILMY NA KTÓRYCH PŁAKALIŚCIE 07.04.03, 01:10
      Pamiętam że płakałem na "Masce Lwa" bodajże, z Cher. I na "Solaris".
      • Gość: dodo Re: FILMY NA KTÓRYCH PŁAKALIŚCIE IP: *.sympatico.ca 07.04.03, 01:45
        jeden jedyny raz w zyciu na "once were warriors".
        • Gość: szatanista Re: FILMY NA KTÓRYCH PŁAKALIŚCIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.03, 03:44
          mam zlamane serce wiec pocieklo mi na 'adaptation'
      • Gość: Duncan Re: FILMY NA KTÓRYCH PŁAKALIŚCIE IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.03, 17:17
        ignatz napisał:

> Pamiętam że płakałem na "Masce Lwa" bodajże, z Cher. I na "Solaris".

Tak, to była "Maska" (Petera Bogdanovicha), ale niekoniecznie lwa.
        Ja na nim akurat nie płakałem.
      • Gość: napioor Re: FILMY NA KTÓRYCH PŁAKALIŚCIE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.03, 23:14
        Też płakałem na Solaris (ale ze śmiechu) na ostatniej scenie, gorzej tego nie
        mozna było spieprzyć, ale film jako całość spox
    • Gość: inka Re: FILMY NA KTÓRYCH PŁAKALIŚCIE IP: *.BMJ.net.pl 07.04.03, 02:18
      muszę przyznać, że jest wiele takich filmów...
      widziałam te filmy wiele razy ale i tak za każdym razem jest to samo...
      Leon Zawodowiec
      Niemoralna propozycja
      Doskonały świat
      Kiedy mężczyzna kocha kobietę
      Pestka
      Dług
      z ostatnich
      Porozmawiaj z nią

to chyba wszystko co mi się w tej chwili przypomina

Tańcząc w ciemnościach to jeden z moich ulubionych filmów ale nie płakałam na
      nim, sama nie wiem czemu...
    • Gość: ona Re: FILMY NA KTÓRYCH PŁAKALIŚCIE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.03, 10:19
      Amelia i Leon zawodowiec
    • Gość: Normals Re: FILMY NA KTÓRYCH PŁAKALIŚCIE IP: 195.94.207.* 07.04.03, 10:52
      "Król Lew" - gdy umiera Tata Lewka i mały Simba (tak ma chyba na imię) próbuje
      pogłaskać się martwą łapą ciała swego taty, tak jak był głaskany przez tatulka,
      gdy ten jeszcze żył.

Ta scena jest naprawdę powalająca na kolana.
      • Gość: maja Re: FILMY NA KTÓRYCH PŁAKALIŚCIE IP: *.MAN.atcom.net.pl 07.04.03, 11:03
        a ja zawsze placze, gdy w "Wichrach namietnosci" ginie zona B. Pitta :(((
      • Gość: Auala Re: FILMY NA KTÓRYCH PŁAKALIŚCIE IP: *.chello.pl 25.04.03, 11:58
        Ja tez na tym plakalam!!! Bylam dzieckiem... ,ale do tej pory lzy mi sie kreca
        jak o tym pomysle ;-(
    • kike Re: FILMY NA KTÓRYCH PŁAKALIŚCIE 07.04.03, 16:17
      Przypomniał mi się jeszcze film "Maska lwa" (nie jestem pewny czy to dobry
      tytuł) z Cher.
      • ignatz Re: FILMY NA KTÓRYCH PŁAKALIŚCIE 07.04.03, 16:39
        o to ten właśnie.
      • Gość: Duncan Re: FILMY NA KTÓRYCH PŁAKALIŚCIE IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.03, 17:21
        kike napisał:

> Przypomniał mi się jeszcze film "Maska lwa" (nie jestem pewny czy to dobry
        > tytuł) z Cher.

... niezupełnie dobry. To samo mówił już wczesniej nasz kolega.
        Była "Maska", ale nie było lwa, chociaż Rocky Dennis może i do lwa był trochę podobny
        (Eric Stoltz, Cher, Sam Elliot, reż. Peter Bogdanovich).
        Pozdrawiam
        • Gość: xxx Re: FILMY NA KTÓRYCH PŁAKALIŚCIE IP: *.pl / 192.168.0.* 07.04.03, 18:53
          The Joy Luck Club - przepiękny film. Nie tylko my z koleżanką płakałyśmy, ale i
          całe kino.
    • muerte2 Re: FILMY NA KTÓRYCH PŁAKALIŚCIE 07.04.03, 20:23
      Tak naprawdę, to kłopoty ze sciśniętym gardłem miałem na "Dead Man Walking".
      Okropnie się za to spłakałem sto lat temu na niemiecko-
      jugosłowiańskim "Winnetou". Jak się ten biedny wychylił zza skały i dostał
      kulkę w czoło. Czarna rozpacz mnie ogarnęła!
    • kaner Re: FILMY NA KTÓRYCH PŁAKALIŚCIE 07.04.03, 20:33
      Gladiator i ostatnio Zielona Mila
    • pani_domu Re: FILMY NA KTÓRYCH PŁAKALIŚCIE 07.04.03, 21:57
      Zawsze placze na "Love story", kiedys nawet chyba na "Con amore". I ostatnio
      na "Pianiscie" tez mi byly chusteczki potrzebne ale to inny rodzaj wzruszenia.
    • Gość: napioor Re: FILMY NA KTÓRYCH PŁAKALIŚCIE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.03, 23:17
      Na Braveheart.Ostatnia scena rządzi.Miałem szklaneczki w oczach. A jak byłem
      mały to na Polskich drogach jak zabili Władka
    • ignatz Re: FILMY NA KTÓRYCH PŁAKALIŚCIE 08.04.03, 00:00
      Przypomniało mi się jeszcze coś - ten odcinek czterech pancernych, kiedy Janek
      odnajduje ojca. Ostatnio oglądałem i poryczałem się jak bóbr.
      • Gość: ulster Re: FILMY NA KTÓRYCH PŁAKALIŚCIE IP: 80.48.71.* 08.04.03, 00:58
        Kiedy byłam mała płakałam na "La Stradzie" Felliniego ( ze wzruszenia i
        żałości :-) ), ostatnio tylko na "American Beauty" ( chyba ze szczęścia, no i
        te ciarki na plecach ).
        "Tańcząc w Ciemnościach" nie skłoniło mnie do łez. Z Von Trier'em zawsze mam
        kłopot, miotam się między zdegustowaniem kiczowatym melodramatem a zachwytem
        nad formą, tym razem zwyciężyło oszołomienie formą i przesłaniem. Bjork jest
        fantastyczna.
        • Gość: Lena Re: FILMY NA KTÓRYCH PŁAKALIŚCIE IP: wfsl:* / 192.168.0.* 08.04.03, 01:31
          Przełamując fale
          Co się zdarzyło w Madison County
          Kola (gdy Kola dzwoni z wanny do babci buuu)
          Dworzec dla dwojga -ten film,to pewnie niewiele osób pamięta
          Cienista dolina

Na razie tyle.
          • Gość: inka Re: FILMY NA KTÓRYCH PŁAKALIŚCIE IP: *.BMJ.net.pl 08.04.03, 12:39
            ja zawsze płaczę na "Co się zdarzyło w Madison County" w tej scenie gdy pada
            deszcze i on odjeżdża :(
            • Gość: rzepka Re: FILMY NA KTÓRYCH PŁAKALIŚCIE IP: 217.153.123.* 23.05.03, 15:31
              Gość portalu: inka napisał(a):

> ja zawsze płaczę na "Co się zdarzyło w Madison County" w tej scenie gdy pada
              > deszcze i on odjeżdża :(

jestem facet wiec przyznaje meznie: TA SCENA ROZDZIERA MI SERCE I BECZE JAK
              DZIECKO ZA KAZDYM RAZEM. PRZESLICZNY MOMENT
              rzepka
        • Gość: ptaszydło Re: FILMY NA KTÓRYCH PŁAKALIŚCIE IP: *.zacheta.net 05.05.03, 02:44
          A co myślisz o "Życie jak dom",niby nic szczególnego ale chwyta ,wyciąga łezki.
        • Gość: Ptaszydło Re: FILMY NA KTÓRYCH PŁAKALIŚCIE IP: *.zacheta.net 05.05.03, 02:53
          Gość portalu: ulster napisał(a):

> Kiedy byłam mała płakałam na "La Stradzie" Felliniego ( ze wzruszenia i
          > żałości :-) ), ostatnio tylko na "American Beauty" ( chyba ze szczęścia, no i
          > te ciarki na plecach ).
          > "Tańcząc w Ciemnościach" nie skłoniło mnie do łez. Z Von Trier'em zawsze mam
          > kłopot, miotam się między zdegustowaniem kiczowatym melodramatem a zachwytem
          > nad formą, tym razem zwyciężyło oszołomienie formą i przesłaniem. Bjork jest
          > fantastyczna.
          Tak,tak to wszystko prawda.Wczoraj oglądałem "Życie jak dom" i całe
          szczęście ,że byłem sam.
        • Gość: ptaszydło Re: FILMY NA KTÓRYCH PŁAKALIŚCIE IP: *.zacheta.net 24.05.03, 01:17
          Gość portalu: ulster napisał(a):

> Kiedy byłam mała płakałam na "La Stradzie" Felliniego ( ze wzruszenia i
          > żałości :-) ), ostatnio tylko na "American Beauty" ( chyba ze szczęścia, no i
          > te ciarki na plecach ).
          > "Tańcząc w Ciemnościach" nie skłoniło mnie do łez. Z Von Trier'em zawsze mam
          > kłopot, miotam się między zdegustowaniem kiczowatym melodramatem a zachwytem
          > nad formą, tym razem zwyciężyło oszołomienie formą i przesłaniem. Bjork jest
          > fantastyczna.
          Po czym ciarki ?
    • Gość: PannaHanka Re: FILMY NA KTÓRYCH PŁAKALIŚCIE IP: *.devs.futuro.pl 08.04.03, 08:37
      'kolory raju'film iranski o chlopcu niewidomym - pierwsze lzy poplynely mi juz
      na poczatku, a potem to plakalam juz do konca. nigdy wczesniej nie
      doswiadczylam takiego wzruszenia, raczej nie placze za czesto [a w kinie to juz
      sporadycznie pozwalam sobie na 'spontan'] ale ten film ... no obejrzyjcie sobie.

ps. dodam, ze po wyjsciu z kina wracalam do domu piechota i plakalam jeszcze
      godzine.... hehe
    • Gość: stiller Re: FILMY NA KTÓRYCH PŁAKALIŚCIE IP: *.devs.futuro.pl 09.04.03, 12:16
      Na "Człowieku słoniu" Lynch'a.
      I jeszcze na jakimś angielskim melodramatycznym gniocie o "wielkim panu", który
      przyjeżdża na wakacje na sielską wieś i uwodzi naiwne dziewczę, a ona
      oczywiście zachodzi w ciążę i umiera przy porodzie. "Pamiętne lato" się to
      nazywało, czy jakoś tak. Boshe, boshe....
      • Gość: just. Re: FILMY NA KTÓRYCH PŁAKALIŚCIE IP: 212.160.236.* 10.04.03, 15:32
        Gość portalu: stiller napisał(a):
        > I jeszcze na jakimś angielskim melodramatycznym gniocie o "wielkim panu",
        który
        >
        > przyjeżdża na wakacje na sielską wieś i uwodzi naiwne dziewczę, a ona
        > oczywiście zachodzi w ciążę i umiera przy porodzie. "Pamiętne lato" się to
        > nazywało, czy jakoś tak. Boshe, boshe....

To był film "Letnia historia" (lub "Letnia opowieść") z Imogen Stubs.
        Jejkuuuuuu jak ja ryczałam w otatniej scenie, kiedy ten panicz juz po latach
        spotyka przypadkiem na wiejskiej drodze swego syna...
    • hania_76 Re: FILMY NA KTÓRYCH PŁAKALIŚCIE 09.04.03, 12:29
      "Moja dziewczyna" cz. 1 - oglądałam ten film w telewizji i tak płakałam, że do
      dziś dnia nie wiem, co było po tym jak Culkina zagryzły pszczoły.
      "Przełamując fale" - płakałam jeszcze idąc do domu.
      "Pianista" - najbardziej przy scenie na Umschlagplatz (kiedy czytałam książkę
      też wtedy płakałam i nie mogłam się uspokoić).
      Ostatni odcinek serialu "Duma i Uprzedzenie" - ze wzruszenia przy scenie, kiedy
      pan Darcy wreszcie się oświadcza Elizabeth.
      • Gość: camel "about schmidt" IP: *.dip.t-dialin.net 09.04.03, 13:21
        polecam... moze sie nie poryczalem, ale lezka sie zakrecila.:))

camel
        • Gość: jotka kap kap płyna łzy.. IP: *.lastnet.pl 09.04.03, 16:13
          przede wszystkim: "LEAVING LAS VEGAS"
          ale jeszcze...
          "tanczac w ciemnosciach"
          "american beauty"
          "krol lew"
          "co sie zdarzylo w madison county"

-
          • gosiowo Re: kap kap płyna łzy.. 20.04.03, 20:04
            ja tez płaczliwa okropnie jestem :D
            i latwiej byloby mi wymienic filmy na ktorych nie plakalam :D
            ale najbardziej chyba ryczalam na "w imie ojca" i jeszcze dlugo po
          • Gość: ptaszydło Re: kap kap płyna łzy.. IP: *.zacheta.net 25.04.03, 00:57
            Gość portalu: jotka napisał(a):

> przede wszystkim: "LEAVING LAS VEGAS"
            > ale jeszcze...
            > "tanczac w ciemnosciach"
            > "american beauty"
            > "krol lew"
            > "co sie zdarzylo w madison county"
            >
            > -
    • kislo Re: FILMY NA KTÓRYCH PŁAKALIŚCIE 09.04.03, 21:49
      ja płakłem na Wiedźminie - już na samym początku jak Geralt walczył z 1wszym potworem(to była chyba zresztą pacynka...)
      • Gość: Bebiak Re: FILMY NA KTÓRYCH PŁAKALIŚCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.03, 22:51
        Ja ostatnio na "Pokoju syna" - pewnie dlatego, że mój syn ma 18 lat tak jak ten
        biedny Andrea. Moja koleżanka nie płakała, a mnie łzy ciekły jak krokodylowi:
        (((
        • Gość: anmanika Re: FILMY NA KTÓRYCH PŁAKALIŚCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.03, 11:04
          Zawsze chlipię na każdym z filmów o "Lassie". Z "płaczliwych" filmów dla
          dorosłych to: "Człowiek słoń" oraz "Cienista dolina".
    • Gość: just. Re: FILMY NA KTÓRYCH PŁAKALIŚCIE IP: 212.160.236.* 10.04.03, 15:36
      Na "Othellu" Kenetha Branagha. Zwłaszcza jak Laurence Fishburne dowiaduje się,
      że Irene Jacob jednak była ok... Jejku, wypłakałam oczy prawie...
    • Gość: Szef Re: FILMY NA KTÓRYCH PŁAKALIŚCIE IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 10.04.03, 21:20
      Płakałem ze śmiechu na Pearl Harbor , ale tylko przez głupote tych co pisali
      scenariusz.

• lisia_kita Re: FILMY NA KTÓRYCH PŁAKALIŚCIE 11.04.03, 04:25
      Champion - rzadko placze ale tu i moj maz plakal i kolega meza
      oraz Homeward bound incredible journey 1 (Daleko od domu cz 1)
      Cholera ile razy to ogladam i wiem co bedzie to i tak zawsze sie poplacze na
      koniec jak chlopiec juz sie pogodzil z tym , ze jego pies byl stary i nigdy
      nie przezylby takiej wedrowki a tu zza gorki pojawia sie pies Shadow
      To scena , na ktorej wiele razy plakalam ze wzruszenia
    • Gość: Kasia Re: FILMY NA KTÓRYCH PŁAKALIŚCIE IP: *.srem.sdi.tpnet.pl 11.04.03, 06:49
      Ja właściwie nie płaczę na filmach, są jedynie 2 filmy,
      które ściskały mi gardło,ale nie że aż płakałam : końcówka
      "Listy Schindlera" , gdy składają kwiaty na grobie O.S. i
      koniec "Gniewu oceanu" ... To już nie wiem dlaczego... ale
      tak mnie ruszyło... No,może jeszcze "Love story"
      nieśmiertelne...
      Pozdrawiam
      Kasia
    • Gość: Asiek Re: FILMY NA KTÓRYCH PŁAKALIŚCIE IP: 80.50.22.* 11.04.03, 13:12
      "Przełamując fale" i "Buntownik z wyboru" - gdy Mat Damon mówi Minnie Driver,
      że Jej nie kocha...
      • Gość: Slotna Re: FILMY NA KTÓRYCH PŁAKALIŚCIE IP: *.lodz.dialog.net.pl 20.04.03, 20:50
        > "Buntownik z wyboru" - gdy Mat Damon mówi Minnie Driver,
        > że Jej nie kocha...
        A tak, to było wzruszające. Płakałam na 'Leonie zawodowcu' a raczej po. I
        jeszcze po czymś, na pewno. Tylko, że musiałam być mała, bo nie pamiętam.
    • Gość: petrosus Re: FILMY NA KTÓRYCH PŁAKALIŚCIE IP: *.banacha.amwaw.edu.pl / 10.1.0.* 11.04.03, 13:57
      "Braveheart" - widziałem trzy razy i za każdym ryłem coraz bardziej.
    • Gość: Liza Re: FILMY NA KTÓRYCH PŁAKALIŚCIE IP: *.pkobp.pl 11.04.03, 14:24
      ostatnio na "Wszystko albo nic", ale najbardziej pamiętam jak płakałam
      na "Wschodniej elegii" Sokurowa, bo było to dla mnie tak piękne..
    • Gość: skrybent Re: FILMY NA KTÓRYCH PŁAKALIŚCIE IP: 168.143.123.* 20.04.03, 21:38
      Na filmach wzruszajacych serce mam rozdarte i "dusze
      sie", ale nie placze. Na komediach typu "Wielka
      Wloczega" z de Funes i Bourville placze ze smiechu i
      spadam z fotela.
      • Gość: monika Re: FILMY NA KTÓRYCH PŁAKALIŚCIE IP: *.client.attbi.com 21.04.03, 04:17
        Ja ryczalam na filmach "Thelma & Louise","Zielona mila","K9 the widow maker"
        to te,ktore akurat pamietam najbardziej ale takich filmow bylo wiele eh
        czyzbym byla taka uczuciowa czy co? :))
    • Gość: Dilvish Re: FILMY NA KTÓRYCH PŁAKALIŚCIE IP: *.lj.pl / 192.168.1.* 21.04.03, 09:23
      Na „Powrocie Jedi” w czasie śmierci Lorda Vadera, kiedy umierając wyrzeka się
      ciemnej strony mocy.
      • Gość: Beata Re: FILMY NA KTÓRYCH PŁAKALIŚCIE IP: *.acn.pl 26.05.03, 20:43
        Gość portalu: Dilvish napisał(a):

> Na „Powrocie Jedi” w czasie śmierci Lorda Vadera, kiedy
        umierając w
        > yrzeka się
        > ciemnej strony mocy.
        bylam z kolżanką na "Ataku Klonów"- w połowie slyszę
        "masz chusteczkę?(chyba chodziło o śmierc matki, a moze o
        ten piasek?)
    • Gość: Anita Re: FILMY NA KTÓRYCH PŁAKALIŚCIE IP: *.zicom.pl 21.04.03, 19:56
      "Hair", "Przełamując fale" - i zawsze płaczę przy ostatniej scenie "Rajskiej
      Jabłoni" (druga część "Dziewcząt z Nowolipek"), jest chyba najbardziej ponury
      film, jaki zdarzyło mi się oglądać. Tam nikt nie ma nadziei, że "wszystko
      będzie dobrze"... Nawet w Hollywood nie wymyśliliby do tego happy endu!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka