martadrianus 23.01.07, 15:22 SKANDAL!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: an.t typy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 15:45 skandal- dlaczego? moje typy: jak wasze? film:babel reżyser:greengrass(śiwtna robota) zagraniczny:Labirynt Fauna (!!!!!!!!!!!!!!!! ten film jest boski) aktorka: judi dench aktor Forest whitaker(najlepsza rola męska ostatnich lat) aktorka drugoplanowa- adriana barazza(genialna rola) i gorąco liczę, że im się uda:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akasha Judi Dench IP: *.aster.pl 23.01.07, 22:15 Choć tego filmu nie widziałam, jestem jak najbardziej za. Uwielbiam ją! Od niedawna czasem na BBC Prime oglądam "As Time Goes By" - świetny serial. Typowo brytyjski. Miodzio :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martishia7 Re: Judi Dench IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 12:03 Zgadzam się , jest rewelacyjna w As time goes by. Raz już została skrzywdzona jak nie dostała oskara za "Jej wysokość pani Brown" Odpowiedz Link Zgłoś
misia9925 Re: Osiem nominacji do Oscara dla "Dreamgirls" 23.01.07, 15:49 dlaczego skandal? filmy dobre, aktorzy też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tashunca Ale kogo to obchodzi??? IP: 195.173.13.* 23.01.07, 15:49 Przeciez wszyscy wiedza, ze to amerykanski festiwal dla amerykanskich, brytyjskich, australijskich czyli anglojezycznych aktorow i Penelope Cruz, o ktorej mozna tylko powiedziec, ze ma ladny biust. Oskar oznacza dokladnie NIC!!! Pozdrawiam milosnikow kina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kałużyński Ale kogo to obchodzi??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 16:30 DOKŁADNIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaorac scierwo prl jestes tepym kmiotem z polski IP: *.hsd1.wa.comcast.net 26.02.07, 03:35 penelope jest doskonala aktorka kmiocie, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cube zmieńcie tytuł! Dreamgirls poniosło porażkę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 15:54 Ten film wielu krytyków typowało do NAJWAŻNIEJSZEJ nagrody - za najlepszy film (a utwierdzał ich w tym m.in. Złoty Glob za najlepszą komedię/musical) Tymczasem z tych 8 nominacji aż 3 to najlepsza piosenka - pozostałe w niej ważnych kategoriach (no, może poza aktorskimi). Zwycięzcą jest "Mała Miss" jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oskar Re: zmieńcie tytuł! Dreamgirls poniosło porażkę! IP: *.ipt.aol.com 26.02.07, 09:07 I BARDZOOO DOBRZE, że MAłA MISSSSSS, A NIE TEN DREAMSZIT ! Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Osiem nominacji do Oscara dla "Dreamgirls" 23.01.07, 16:03 niby 8 nominacji, ale zadnej naprawde istotnej mam nadzieje, ze Oscara za najlepsza role kobieca dostanie ktoras z nominowanych Angielek :) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Osiem nominacji do Oscara dla "Dreamgirls" 23.01.07, 16:13 juz wazniejsza informacja jest to, ze Babel ma 7 nominacji, a The Queen 6, z czego obydwa to 4 bardzo istotne kategorie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość55 Osiem nominacji do Oscara dla "Dreamgirls" IP: *.tktelekom.pl 23.01.07, 16:05 Obejrzałem zapowiedź filmu i poczułem się zdyskryminowany - żadnych białych aktorów sami murzyni (o przepraszam afroamerykanie). Strasznie rasistowski film Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kimiko Re: Osiem nominacji do Oscara dla "Dreamgirls" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 16:33 Beznadzieja... Akademicy oglądają z 10 filmów i później z nich losują nominowanych do poszczególnych kategorii. Bo jak się patrzy na tą listę, to tylko takie wnioski mogą przyjść człowiekowi do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MB ?????????????? IP: *.wyszkow.tnp.pl 26.02.07, 01:46 Idioto....znasz historie tego filmu i musicalu?????????????wiec sie nie dziw że nie ma tam białych ludzi.OMG czasemmnie po prostu poraża wtórny troglodytyzm niektórych. Odpowiedz Link Zgłoś
net_friend Re: Osiem nominacji do Oscara dla "Dreamgirls" 23.01.07, 16:51 'Infiltracja" Martina Scorsese' Facet zapracowal na Oscara, ale na pewno nie tym remake'iem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GAFA "Listy DO Iwo Jimy" ?? IP: 195.94.195.* 23.01.07, 17:52 Niezla gafe strzeliliscie w spisie nominowanych filmow;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HEH Re: "Listy DO Iwo Jimy" ?? IP: 195.94.195.* 23.01.07, 17:53 Zeby bylo smieszniej to napisali "... do Iwo Jima" :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kl Osiem nominacji do Oscara dla "Dreamgirls" IP: *.wp.shawcable.net 23.01.07, 19:07 who really gives a shit. Are we so much in love with the US junk ?. Or is this promoted by our US crazy media ? Odpowiedz Link Zgłoś
kalamburxxl Nieporozumienie Meryl Streep jako pierwszoplanowa 23.01.07, 19:20 aktorka w "Diabeł ubiera się u Prady" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trejo Osiem nominacji do Oscara dla "Dreamgirls" IP: *.rzeszow.mm.pl 23.01.07, 23:23 Rok bardzo slaby.Nominacja dla Alana Arkina za drugi plan w Malej Miss jest totalna kompromitacja Akademii.Byle jaki pierdziel po siedemdziesiatce moglby walnac tak wiekopomne slowa :Fuck a lot of women,kid ,not just a one woman,a lot of women.Szkoda ,ze Hackman wycofal sie z biznesu,bylby duzo lepszy w tej roli.Sam film nijaki,bezcelowy,pozbawiony pointy.Wiem ,moze o to chodzilo,tym niemniej nie jestem przekonany.Film o Griswaldach ,ktory widzialem 20 lat temu i ktorym tez nie bylem zachwycony.Jedna roznica,Randy Quaid gdzies sie zapodzial. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Osiem nominacji do Oscara dla "Dreamgirls" 23.01.07, 23:26 tez mialem przebitke na National Lampoon ogladajac Little Miss Sunshine i tez jestem zdziwiony nominacja dla Arkina. Jezeli musieli nominowac kogos z tej obsady, to bardziej na to zasluzyl Steve Carell Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trejo Re: Osiem nominacji do Oscara dla "Dreamgirls" IP: *.rzeszow.mm.pl 23.01.07, 23:39 Uwaga bedzie SPOILER!! Kubissimo zwroc uwage na scene,gdzie Arkin umiera.Czy ktos sie tym przejmuje? Jego wspoltowarzysze bardzo umiarkowanie,ja jako widz zupelnie mam to gdzies.Czyli co? Nominowana jest rola ,ktora oddzialywuje na wszystkich co najwyzej neutralnie ? O to tu chodzi? Nic z tego nie rozumiem,jestem jednak powaznie zbulwersowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaorac scierwo prl widzialem dzis labirynt fauna IP: *.hsd1.wa.comcast.net 26.02.07, 03:32 labirynt fauna, polecam, doskonaly, i to film meksyknaski, popatrzcie polaczki co mozna w meksyku, i co u was tepe kmioty pokomuny, brak u was talentu, zaorac was chwasty ubeckie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSKAR Re: widzialem dzis labirynt fauna IP: *.ipt.aol.com 26.02.07, 09:14 DOSKONAłY, ALE DLA KOGO? DLA DZIECI - ZBYT KRWAWY I BRUTALNY, DLA DOROSłYCH ZBYT INFANTYLNY, JEST MOżE NIEźLE ZROBIONY FAKT, TYLKO MA LIPNA HISTORIę. A PROPOS PRODUKCJI ( Hiszpania , Meksyk , USA ) WIDAć DLACZEGO JEST TAKI EFEKTOWNY I POPULARNY... I BEZ KMIOCTWA BURAKU !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MA.RS Re: widzialem dzis labirynt fauna IP: *.man.poznan.pl 26.02.07, 10:41 Masakryczny film ukazujacy okrucienstwo i sadyzm ludzki, przeplatany widokami gnijacej ropuchy, i przerazliwych stworów. Jedyny przekaz to wszedobylskie zlo ktore gromadzi sie w czlowieku i okrucienstwo, ktore goni kolejne okrucienstwo by w konsekwencji skonczyc sie tragiczna smiercia dziecka. Czysta strata czasu. Film pozbawiony jakichkolwiek wartosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiulla Osiem nominacji do Oscara dla "Dreamgirls" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 07:42 Dlaczego autorowi zestawienia nie chciało się sprawidzć oficjalnych polskich tytułów? Czyżby nie lubił wytwórni Warner Bros.? The Good German to po prostu Dobry Niemiec Flags of Our Fathers to Sztandar chwały A Happy Feet to Happy Feet - tupot małych stóp Trochę wstyd panie redaktorze, skoro tytuły innych filmów zostały podane w polskiej wersji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eXpert Prawdziwy Skandal - precz z lektorami IP: *.gdynia.mm.pl 26.02.07, 08:04 Prawdziwym skandalem jest sposób w jaki OSCAR był prezentowany w Televizji Polskiej! Idiotyczne bezsensowne uzywanie lektora który zagłuszał język angielski! Czas najwyższy aby pozbyć sie lektorów którzy tylko zagłuszają orginalne transmisje, i bardzo kiepskie tłumaczenie z jezyka angielskiego przez kogoś kto mysli że zna jezyk Angielski. Jezeli lektor jest naprawdę potrzebny to tłumaczenie na Polski powinno sie odbywać albo na innym kanalke dzwiekowym (i.e. close captioned) albo po przez radio! O ile reklamy nie były pokazywane wypowiedzi kilku kretynów (Komentatorami będą Jacek Dehnel, Maciej Chmiel, Tymon Tymański (prowadzący "Łosskot"), Krzysztof Kłopotowski, Agnieszka Szydłowska (prowadzący "Kinematograf") i Karol Śmiałkowski ("Zap")) zatrudnionych aby zabawiać publicznosc swoimi idiotycznymi uwagami którymi nie wielu było naprawdę zainteresowanych. Tytuły filmów powinny byc podawane PO ANGIELSKU a nie tłumaczone na Polski! Czas aby wreszczie KIEROWNICTWO Televizji i właśnie takich progeramów zostało zastąpione ludzmi którzy nie kastrują transmisji televizyjnych idiotycznymi tłumaczeniami i puszczają filmy w jezykach orginalnych! Społeczeństwo POLSKIE nie jest GŁUPIE, obecnie zna jezyki i często o wiele lepiej od tych tłumaczy którzy ucza sie jezyków ze słownika, nie bedac w stanie poprawnie tłumaczć kawałów sytuacyjnych i idiomów. Jeżeli lektor jest potrzebny tym którzy nie znają języka, to są alternatywne metody aby nie kastrować orginalnego jezyka angielskiego / czy poprawnego amerykanskiego i używac nowoczesnej technologii wielokanałowej transmisji televizyjnej!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Prawdziwy Skandal - precz z lektorami IP: *.dcs.warwick.ac.uk 26.02.07, 12:02 To jest telewizja polska wiec powinno podawac sie polskie tytuly. Jeslis chcesz zeby wszystko bylo w oryginale to ogladaj w telewizji amerykanskiej lub brytyjskiej. A co do tego ze > Społeczeństwo POLSKIE nie jest GŁUPIE, obecnie zna jezyki to chyba sie mylisz. Wiekszosc Polakow nie zna angielskiego na tyle zeby sledzic transmisje (lub nawet zeby zrozumiec tytuly filmow). Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek widzialem "Infiltracje" - niezły film i owszem 26.02.07, 08:27 ale żeby od razu Oskar?? Lekka przesada. Widziaem tylko zajawki "Listow z Iwo Jimy" i nawet na ich podstawie nie mam watpliwosci, ze to lepszy film. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oskar Re: widzialem "Infiltracje" - niezły film i owsze IP: *.ipt.aol.com 26.02.07, 09:04 Bardzo lubię Scorsese, ale w przypadku tego filmu, który okazał się jedynie okrojoną, w pełni zamerykanizowaną (czyt. wyłożenie historii kawa na ławę dla przygłupawej publiczności)wersją oryginału czyli Infernal Affairs to zgoła przesada - zbyt wiele za zbyt niewiele wysiłku...Cztery statuetki, hmmmmmm... Najbardziej cieszę się z nagrody dla Whitaker'a. Zaskoczenie: nagrody dla Labiryntu Fauna - ten film jest dla mnie zagadkowy, bo jest to bajka nie dla dzieci ze względu na krwawe, brutalne sceny i nie dla dorosłych z racji swej infantylności - nie mam pojęcia zatem dla kogo przeznaczony jest ten obraz? Naprawdę było wiele lepszych filmów ubiegłego roku, ale cóż nie ma się czemu dziwić, wszak to amerykańskie nagrody filmowe, nie europejskie, nie azjatyckie. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Tak w sumie to mógł wygrać oryginalniejszy film 26.02.07, 08:55 a nie przeróbka filmu z Hongkongu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSKAR Re: Tak w sumie to mógł wygrać oryginalniejszy fi IP: *.ipt.aol.com 26.02.07, 09:17 Zgadzam się w 100% - Infernal Affair był lepszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bor Happy Feet a nie Cars IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 09:17 chyba oglądałem inną transmisję. w kategorii filmów animowanych wygrał film "Happy Feet". ja rozumiem - faworyt może był inny - ale żeby "GW" zmieniała fakty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fox Osiem nominacji do Oscara dla "Dreamgirls" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 09:14 w liscie nagrodzonych najlepszym filmem animowanym sa 'auta' w podpisach pod zdjeciami z gali oscara dostal 'happy feet' zaczynam wierzyc ze gazeta schodzi na psy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz ~#BŁĄD!!! IP: 212.160.210.* 26.02.07, 09:22 OSKARA ZA BAJLEPSZY FILM ANIMOWANY DOSTAŁO "HAPPY FEET"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kami A Apocalypto przepadł bo Gibson to antysemita! IP: 62.233.164.* 26.02.07, 10:00 Jedna nominacja tylko...:)To było do przewidzenia...:) www.fototel.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thomas_percy Znów zaskoczenie! IP: *.acn.waw.pl 26.02.07, 10:10 Akademia od paru lat zaskakuje mnie, przyznajac Oscary w kategorii NAJLEPSZY FILM nie najlepszemu filmowi roku, a "za caloksztalt". Tak bylo kiedys z MASTER & COMMANDER, ktoremu statuetke sprzatnal LotR: RETURN of the KING... OK, LotR ogolnie zaslugiwal na Oscara, ale akurat ani RotK nie byl najlepszy z trylogii, ani lepszy jednostkowo od MaC. W tym roku to samo: SCORSESE ogolnie zaslugiwal na Oscara, ale akurat Infiltracja nie jest jego najlepszym filmem, a sama w sobie jest slabsza od Babel. To wszystko, oczywiscie, imho. Jak tak dalej pojdzie, to PETER WEIR i REZYSER BABEL dostana Oscary za dziesiec lat, za zaslugi, zaraz po tym jak nakreca cos niezlego... przy okazji odbierajac zasluzone laury komus nowemu, kto a danym roku rzeczywiscie nakrecil najlepszy film. ps. Infiltracja jest OK. Sek w tym, ze przedtem widzialem INFERNAL AFFAIRS i te NAJLEPSZY SCENARIUSZ SENSACJI OSTATNIEJ DEKADY nie zrobil na mnie juz takiego wrazenia. Anyway, Infiltracja jest imho lepsza od pierwowzoru, bo do dzis pamietam pewne obrazy, sceny z niej, a z IA - nic poza fabula... no i (sorry) ale ci chinscy aktorzy caly czas mi sie mylili. Dla mnie jeden chinczyk od drugiego jest nawet po dwoch godzinach ogladania nie do odroznienia, niech jakies brody nosza, okulary, tatuaze czy cos na przyszlosc :) ... ale sie rozpisalem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kame Lista zwycięzców jest błędna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 11:13 Co za PIERDOŁY tu wypisują na tej stronie!!! Oglądaliście ceremonię panowie Redaktorzy, czy może sami wybieraliście zwycięzców??? W kategorii najlepszy film animowany nie wygrały "Auta" tylko "Happy Feet"!!!!!! W kategorii montaż dżwięku nie wygrały "Dreamgirls" tylko "Flags Of Our Fathers"!!!!!! To skandal! Później już nie oglądałem więc mam nadzieję, że nie pomyliliście się także w najważniejszych kategoriach! TRAGEDIA!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwd Osiem nominacji do Oscara dla "Dreamgirls" IP: *.as.kn.pl 26.02.07, 11:47 Jest BŁĄD!!!!!! W kategorii filmu animowanego wygrał HAPPY FEET a nie AUTA!!! Baty dla sporządzającego listę. Odpowiedz Link Zgłoś