Gość: khio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 02:32 mi utkwila w pamieci smierc seana beana w 1 cz wladcy pierscieni,co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pezz Re: najlepsza scena smierci IP: *.gprspla.plusgsm.pl 26.01.07, 10:32 Christopher Walken w "Łowcy jeleni" (rosyjska ruletka) Odpowiedz Link Zgłoś
wampuka Re: najlepsza scena smierci 26.01.07, 13:12 W "Liście Schindlera" jest taka scena, podczas której hitlerowcy wyciągają ludzi z mieszkań. Jednego z mężczyzn kładą twarzą do ziemi i strzelają mu w głowę. Wszystko jednym ujęciem. Przykuło mnie do fotela. Odpowiedz Link Zgłoś
mitrof Re: najlepsza scena smierci 26.01.07, 13:35 Pianista: Niemiec strzela kolejno do lezacych męzczzn, a przy ostanim konczy mu sie amunicja i musi wlozyc nowy magazynek. Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: najlepsza scena smierci 26.01.07, 14:26 śmierć pojedyncza - Sterling Hayden jako gangster o dobrym sercu umierający na łące w ostatniej scenie "Asfaltowej dżungli". śmierć "zbiorowa" - krwawa jatka w "Dzikiej bandzie"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ton2 Re: najlepsza scena smierci IP: *.catv.net.pl 26.01.07, 17:18 Rutger Hauer w "Blade Runnerze". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ella Re: najlepsza scena smierci IP: 83.238.72.* 06.03.07, 12:53 Zgadzam się Odpowiedz Link Zgłoś
alexanderson Zawód: reporter 26.01.07, 18:02 Prawie 7 minut bez cięcia montażowego, gdy kamera wychodzi przez okno, a "za plecami" zostaje zamordowany Jack Nicholson. Odpowiedz Link Zgłoś
monikate Re: Zawód: reporter 26.01.07, 20:49 Końcowa scena w "Thelmie i Luizie". Odpowiedz Link Zgłoś
alexanderson "Wniebowstąpienie" 27.01.07, 21:21 I jeszcze koniec filmu "Wniebowstąpienie" (1978) Łarysy Szepitko: długa scena egzekucji stylizowana na Drogę Krzyżową, a potem błaganie zdrajcy o wybaczenie, którego krzyk niesie się przez pola, odbija od ściany lasu. Wstrząsające. Odpowiedz Link Zgłoś
octavius2 Re: najlepsza scena smierci 26.01.07, 21:33 Redbad Klijnstra w "Grach ulicznych". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klio Re: najlepsza scena smierci IP: *.icpnet.pl 26.01.07, 21:49 Rosyjski film "Jeniec kaukazki": podcięcie gardła Olegowi Mienszikowi PIŁĄ DO CIĘCIA DREWNA. Scena nie była surrealistyczna, tylko do bólu prawdziwa - realiami kaukazkimi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klio Re: najlepsza scena smierci IP: *.icpnet.pl 26.01.07, 21:50 I druga najlepsza :) tj.najbardziej wstząsajaca, to chyba też Brokeback Mountain Odpowiedz Link Zgłoś
wampuka Re: najlepsza scena smierci 28.01.07, 00:04 O ile dobrze pamiętam, to w "Tajemnicy Brokeback..." nie było sceny śmierci...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klio Re: najlepsza scena smierci IP: *.icpnet.pl 28.01.07, 15:32 Sama śmierć pojawiła się dwa razy. Mi chodzi o scenę linczu Jake'a Gyllenhaala Odpowiedz Link Zgłoś
wampuka Re: najlepsza scena smierci 29.01.07, 00:12 Bohater grany przez JG nie został zlinczowany, wkazdym razie nie ma tego w filmie. Mówi się o nim jedynie, że zginął na drodze, bo zabiła go eksplodująca opona (czy jakoś tak...). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lio Re: najlepsza scena smierci IP: *.icpnet.pl 29.01.07, 21:49 oj,bym się kłóciła. Scenę tę relacjonowała przez telefon żona JG i na chwilę pojawiła się niema ilustracja jej opowieści: kilku kowbojów odciąga geja na pobocze i masakruje go żelaznymi prętami. Chyba mi się to nie przyśniło??? Odpowiedz Link Zgłoś
ginny22 Re: najlepsza scena smierci 07.02.07, 17:50 Nie przyśniło ci się, ale naprawdę nie wiemy, jak zginął. Scenę linczu "widzi" Ennis, bo widział tak skatowanego geja ze swojej wioski, kiedy był dzieckiem i to w zasadzie zdecydowało o jego zyciu, dlatego myśli, że Jack też tak zginął. Odpowiedz Link Zgłoś
ptasia30 Re: najlepsza scena smierci 05.03.07, 18:51 Brokeback Mountain - taka niespodziewana i druzgocąca....:( Odpowiedz Link Zgłoś
yagna_lettuce Re: najlepsza scena smierci 26.01.07, 23:17 bjork w "tancząc w ciemnościach" von triera Odpowiedz Link Zgłoś
ktmajcher najbardziej wstrząsająca dla mnie 27.01.07, 20:56 to własnie ww. Bjork, i krótki film o zabijaniu oraz mimo, że śmierci nie widać na ekranie zakończenie uciekającego pociągu Odpowiedz Link Zgłoś
lenawawa Re: najbardziej wstrząsająca dla mnie 28.01.07, 13:36 Dodałabym jeszcze "Zielona mile" Cudny film Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klio Re: najlepsza scena smierci IP: *.icpnet.pl 29.01.07, 10:14 Ostatnia scena filmu VENGO - śmierć i warkot silnika Odpowiedz Link Zgłoś
kaloripuk_rovinasta Re: najlepsza scena smierci 07.02.07, 00:57 'nieodwracalne' i smierc od wielokrotnego spotkania z gasnica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thomas percy Re: najlepsza scena smierci IP: *.acn.waw.pl 07.02.07, 01:50 Może nie najlepsza, ale wszyscy ją pamiętają: CZAPAJEW na pociągu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: divad Re: najlepsza scena smierci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 10:38 nie wiem czy najlepsza (swoja droga beznadziejny przymiotnik w tym kontekście) ale poruszajaca: Kingsley w "Domu z piasku i mgły" Odpowiedz Link Zgłoś
octavius2 Re: najlepsza scena smierci 07.02.07, 18:11 A mnie się przypomina jeszcze Slim Pickens w "Dr Strangelove" - chociaż samej śmierci również nie pokazano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: najlepsza scena smierci IP: *.toya.net.pl 07.02.07, 18:31 Mnie utkwiła w pamięci końcowa scena śmierci w "Tańcu w ciemnościach" z *Bjork* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rado Zielona mila IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 21:33 bez dwoch zdan Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: Zielona mila 07.02.07, 22:08 Angielski Pacjent - gdy Almasy bez slowa podsuwa Hannie dodatkowe fiolki z morfina Odpowiedz Link Zgłoś
197575a Re: najlepsza scena smierci 08.02.07, 10:00 śmierć Vito Corleone ( Marlon Brando) - nazywam to umieraniem w pomidorach. Bardzo lubię tę scenę, jest taka mocna, wstrząsająca. Odpowiedz Link Zgłoś
magmakwu Re: najlepsza scena smierci 08.02.07, 10:13 1. Przejmująca scena śmierci Maćka w "Popiele i diamencie", 2. Śmierć starego więźnia w "Skazanych na Shawshank" 3. śmierć Eliasa w "Plutonie" 4. śmierc głównego bohatera w "American Beauty" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: najlepsza scena smierci IP: *.p3.InterArena.pl 11.02.07, 09:47 De Niro w Przylądku STrachu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ygb Re: najlepsza scena smierci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 10:50 leon w filmie bessona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crazy.berserker Re: najlepsza scena smierci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 12:53 Scena śmierci starego hitlerowca - w Jabłkach Adama - po prostu straszna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: najlepsza scena smierci IP: *.chello.pl 11.02.07, 17:34 "Kolory raju", "Fanny i Aleksander" (nie śmierć w zasadzie a rozpacz żony po niej - ale jaka rozpacz!)... i "Na krawędzi" - film raczej słaby, ale scena początkowa śmierci długo za mną chodziła w dzieciństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: najlepsza scena smierci IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 11.02.07, 20:09 1. Elias w Plutonie 2. Boromir we Władcy 3. Rodrigo (R. de Niro) w Misji umierając widzi ginących Indian i ojca Gabriela padającego z krucyfiksem. Odpowiedz Link Zgłoś
renka14 Re: najlepsza scena smierci 12.02.07, 11:53 mnie poruszaja ostatnie sceny filmu "Ostatni brzeg", gdy rodzice wstrzykuja coreczke "srodek usypiajacy" i sami zazywaja i potem tak leza razem na lozku i czekaja na smierc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julia Re: najlepsza scena smierci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 19:17 śmierć murzyna w "american history x". leżącemu na krawężniku murzynowi norton- faszysta każe otworzyć usta i uderza go glanem. Odpowiedz Link Zgłoś
k0len Re: najlepsza scena smierci 14.02.07, 17:23 Ostatnia (oraz kilka pierwszych i środkowych) scena w "Wiedźminie" - umarła wtedy moja nadzieja na dobrą ekranizację Sapkowskiego ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
paddinktun Re: najlepsza scena smierci 14.02.07, 20:09 Aleksiej Batałow w "Leca zurawie", upadajac widzi wieniec wirujacych brzoz. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_curt Re: najlepsza scena smierci 14.02.07, 21:55 Kevin Spacey, a więc Jack Vincennes w "Tajemnicach Los Angeles" Hansona. Scena w kuchni. Dudley Smith odwraca się i strzela do nic nie spodziewającego się Jacka. Ten, będąc w agonii zdoła jeszcze wyszeptać "Rollo Tomasi..." Eeeech... :) Kiedy widziałem pierwszy raz byłem bliski zawału. Prawdziwie genialna scena. Odpowiedz Link Zgłoś
dzida001 Re: najlepsza scena smierci 05.03.07, 21:32 oczywiście oprócz Thelma i Luis, to pamietam dokładnie scene z filmu Myszy i ludzie, gdy akcja dzieje sie nad rzeką, strzał w tył głowy, brr popłakałam sie jak bóbr, aha i jeszcze Equlibrum gdy ginie Sean Bean.. Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: najlepsza scena smierci 06.03.07, 10:16 Peter Sellers w The Party. Venus Odpowiedz Link Zgłoś