cinemadriver 26.01.07, 23:43 ma ktos jakies doswiadczenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gosia Re: Bollywood IP: *.chello.pl 27.01.07, 14:45 ja mam. i to bardzo pozytywne : ) Odpowiedz Link Zgłoś
cinemadriver Re: Bollywood 28.01.07, 00:35 pare dni temu poszedlem do kina na Babel, jako ze bilety na ten film byly wyprzedane, postawilem na jeden z filmow wyprodukowanych w Bombaj Factory ;), i dawno tak sie nie ubawilem, humorystycznie opowiedziana historia, w ktorej zawarte mocno kolorowe sceny muzyczno-taneczne tworza z niego niemal musical, mimo tego ze film caly jest w jezyku hindu, co prawda przeplatany slowami angielskimi, to w niektorych momentach zrywalem boki ze smiechu, glownie za sprawa jednego z komikow hinduskich, facet bardziej mnie rozsmieszyl niz Ben Stiller w Night At The Museum, sporo scen zawartch w nim sa zywcem skopiowane ze slynnych produkcji tj, Matrix, 13 Banlieue i innych, widac ogromne wzornictwo na kinie amerykanskim. W jednej z licznych scen walki, glowny bohater powala przeciwnikow niczym jackie chan wpadajac w ramiona ukochanej, zapowiada to koniec filmu, na to wyglada, projektor ustaje, zapalaja sie w sali swiatla, troche dziwne bo bez zadnych napisow koncowych, wiec rozgladam sie, a ludzie nadal siedza, inni wychodza, co sie okazalo, film trwa okolo trzy godziny z przerwa pietnasto minutowa ;). Mimo tego, ze nic nie zrozumialem z dialogow to swietnie sie bawilem. ponizej link do trailera tego filmu nowrunning.com/broadband/?o=t&movieNo=3230&it=1525 Odpowiedz Link Zgłoś
mysleze Re: Bollywood 28.01.07, 11:21 Widzialem w 2 w samolocie do Bombaju i potem czasem w TV w Indiach- dla mnie estetyka niestrawna. Odpowiedz Link Zgłoś