Gość: Jaś IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.03, 12:24 Pierwsza część filmu świetna! Druga-nudna. Reżyser się pogubił nie wiedząc o czym cgce zrobic film. Ale zobaczyć warto! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kermit Re: Gangi Nowego Jorku IP: *.acn.waw.pl 20.04.03, 10:16 Film do dupy i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toto Re: Gangi Nowego Jorku IP: 212.82.227.* 20.04.03, 15:44 Zagadzam sie ogolnie z dwoma pierwszymi opiniami. Mysle, ze mimo tragicznego scenariusza film da sie obejrzec ze wzgledu na wysoki budzet. Uwazam, ze rola DiCaprio bardzo slaba. Day-Lewis dobry, Diaz powyzej swojej przecietnej. Najgorsze jest to, ze to moglby byc super film, wystarczylo by tylko poprawic scenariusz - t.j. wyciac wszystkie niedorzecznosci i lepiej zarysowac kim jest i czym sie kieruje Amsterdam. Poza tym chcialbym sie tez z filmu dowiedziec jaki byl ogolnie Nowy Jork w tamtych czasach - film ogranicza sie do pokazywania jakiegos placyku na przecieciu 5 ulic i okazyjnie do scen pladrowania 'bogaczy'. Chcialbym wiedziec np. ile bylo wtedy dzielnic, ktore byly bogate, ktore biedne itp. Zreszta moja lista takich uwag co moznaby zmienic w scenariuszu jest o wiele dluzsza... z drugiej strony dla sprawnego, zdolnego scenarzysty nie powinien to byc duzy problem. Pozd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Gangi Nowego Jorku IP: *.toya.net.pl 23.04.03, 15:07 Tak , scenariusz ma wady . Jednak po przeczytaniu twoich uwag ciesze sie ,ze ty go nie pisales :D Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGUGU Re: Gangi Nowego Jorku IP: *.wsiz.rzeszow.pl / 10.3.14.* 24.04.03, 14:24 JESZCZE GO NIE WIDZIAŁAM ALE CHYBA SIE WYBIORE, BO SŁYSZAŁAM DUŻO SPRZECZNYCH OPINII-POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: japiernicze Re: Gangi Nowego Jorku IP: *.swidnica.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 22:08 nie przesadzajcie że byl do dupy. nie jest taki zły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Gangi Nowego Jorku IP: *.toya.net.pl 10.05.03, 21:24 Racja, byl calkiem dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldiq Re: Gangi Nowego Jorku IP: *.sycow.sdi.tpnet.pl 12.05.03, 17:07 A dla mnie pierwsza częśc była kiepska, dopiero potem film nabrał rumieńców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www... Re: Gangi Nowego Jorku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.03, 22:05 Jak to 2 część??? Nic o niej nie wiem !!! Odpowiedz Link Zgłoś