Gość: andrzej IP: *.retsat1.com.pl 14.04.07, 00:45 filmu jeszcze nie widzialem... Milosc i nienawisc ;-) zmiana o 180 stopni co sekunde. Stad sie wszystko bierze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cuthbert Księżyc nad Łodzią 14.04.07, 11:13 "To, co jest prawdziwym ideałem - w każdym pokoleniu i w każdym ustroju - pozostaje niewyrażalne lub raczej tak banalne, że nie warto tego wypowiadać. Ideał rozpoznaje się po fakcie, w tym, jak żyjemy. Każdy go ma, sam o tym nie wiedząc, bo każdy kimś się staje. Gdy ktoś chce wciskać nam jakieś ideały, z góry wiadomo, że to towar podejrzany, zużyty." Dawno już takich bzdur nie czytałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toma Księżyc nad Łodzią IP: 212.191.172.* 14.04.07, 22:27 Dawno nie widziałem złej recencji tak napisanej żeby nikt się nie zorientował, że film jest do kitu Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Księżyc nad Łodzią 15.04.07, 11:07 No jeszcze troche tych recenzji i wreszcie na ten film pójde. A Łódź wcale nei jest brzydka - tylko idioci mogą tak mówić - jest zaniedbana, ale jakos sie zbiera:) I jak boga kocham wolę tu niż w Warszawie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atak Re: Księżyc nad Łodzią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 20:51 film jest super. polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ko Re: Księżyc nad Łodzią IP: *.dsl.irvnca.sbcglobal.net 16.04.07, 18:14 " Że Łódź brzydka? Los Angeles - prawdziwe, nie to z filmów - jest niewiele piękniejsze. Zaręczam. Hollywood to slums. Santa Monica, gdzie mieszka Skolimowski, to dziura, podrzędny kurort nadmorski. " Zapewniam Pana, Panie Tadeuszu, ze Hollywood to miejsce kolorowe i magiczne choc niekoniecznie czyste, a Santa Monica to eleganckie ulice, ksiegarnie, kawiarnie, i skromne stylowe domy gdzie elita intelektualna. Kloszardow jest tam od groma, ale i tak jest to najlepsze miasto pod sloncem do zamieszkania. I faktem jest ze w Los Angeles przez wiekszosc dni w roku swieci slonce (czego nie mozna powiedziec o Lodzi), niebo ma kolor pastelowego nlekitu i to czyni to miejsce wyjatkowym. Polska tez jest wyjatkowa: jesienne niebo jakiego nie ma nigdzie na swiecie, surowy klimat, Chopinowskie wierzby sklaniajace do zadumy, zielen lak i pol na wiosne. Porownywanie tych dwoch miejsc mija sie z sensem. Odpowiedz Link Zgłoś