Dodaj do ulubionych

Księżyc nad Łodzią

IP: *.retsat1.com.pl 14.04.07, 00:45
filmu jeszcze nie widzialem... Milosc i nienawisc ;-) zmiana o 180 stopni co
sekunde. Stad sie wszystko bierze.
Obserwuj wątek
    • cuthbert Księżyc nad Łodzią 14.04.07, 11:13
      "To, co jest prawdziwym ideałem - w każdym pokoleniu i w każdym ustroju -
      pozostaje niewyrażalne lub raczej tak banalne, że nie warto tego wypowiadać.
      Ideał rozpoznaje się po fakcie, w tym, jak żyjemy. Każdy go ma, sam o tym nie
      wiedząc, bo każdy kimś się staje. Gdy ktoś chce wciskać nam jakieś ideały, z
      góry wiadomo, że to towar podejrzany, zużyty."
      Dawno już takich bzdur nie czytałem.
    • Gość: toma Księżyc nad Łodzią IP: 212.191.172.* 14.04.07, 22:27
      Dawno nie widziałem złej recencji tak napisanej żeby nikt się nie zorientował,
      że film jest do kitu
    • iluminacja256 Re: Księżyc nad Łodzią 15.04.07, 11:07
      No jeszcze troche tych recenzji i wreszcie na ten film pójde. A Łódź wcale nei
      jest brzydka - tylko idioci mogą tak mówić - jest zaniedbana, ale jakos sie
      zbiera:) I jak boga kocham wolę tu niż w Warszawie:)
      • Gość: atak Re: Księżyc nad Łodzią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 20:51
        film jest super. polecam.
    • Gość: ko Re: Księżyc nad Łodzią IP: *.dsl.irvnca.sbcglobal.net 16.04.07, 18:14
      " Że Łódź brzydka? Los Angeles - prawdziwe, nie to z filmów - jest niewiele
      piękniejsze. Zaręczam. Hollywood to slums. Santa Monica, gdzie mieszka
      Skolimowski, to dziura, podrzędny kurort nadmorski. "

Zapewniam Pana, Panie Tadeuszu, ze Hollywood to miejsce kolorowe i magiczne
      choc niekoniecznie czyste, a Santa Monica to eleganckie ulice, ksiegarnie,
      kawiarnie, i skromne stylowe domy gdzie elita intelektualna. Kloszardow jest
      tam od groma, ale i tak jest to najlepsze miasto pod sloncem do zamieszkania.
      I faktem jest ze w Los Angeles przez wiekszosc dni w roku swieci slonce (czego
      nie mozna powiedziec o Lodzi), niebo ma kolor pastelowego nlekitu i to czyni to
      miejsce wyjatkowym. Polska tez jest wyjatkowa: jesienne niebo jakiego nie ma
      nigdzie na swiecie, surowy klimat, Chopinowskie wierzby sklaniajace do zadumy,
      zielen lak i pol na wiosne. Porownywanie tych dwoch miejsc mija sie z sensem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka