asiaiwona_1 21.01.11, 22:19 czy bez korzystania z pana google i innych pomocy "naukowych" wszystkie wiecie co to te przyjmanki? Bo ja się przyznam, że jak mnie teściowa pierwszy raz tym słowem uraczyła to miałam zagwostkę o co jej chodzi Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amoreska Re: Przyjmanki 21.01.11, 22:25 W życiu bym nie zgadła (jednak wujek google pokątnie mi podpowiedział ) Odpowiedz Link
beata985 Re: Przyjmanki 21.01.11, 22:33 bez googla to kojarzy mi się z przyjmowaniem czegoś... tzn ktoś daje mi jakąś rzecz ja ją przyjmuję i to włąśnie przyjmanka... zgadłam??? idę sprawdzić Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Przyjmanki 21.01.11, 22:36 czekajcie - lecę do wujka google sprawdzić czy on wam dobrze podpowiada Sprawdziłam - wujek google prawdę mówi Odpowiedz Link
zuzanka79 Re: Przyjmanki 21.01.11, 23:04 Łojezdyrkujsie - pierwsze słyszę, se wyguglałam i ... zdębiałam. Swoją drogą moja teściowa jak się "zapomni" to tylko gawrą śląską mówi. Na początku gdy mój mąż jeszcze nie był mój , za cholerę nie wiedziałam o co jej chodzi. Dwa lata uczyłam się ją rozumieć Dałam radę. A kiedyś u niej na wakacjach moje dziecko miało oczy jak monety bo jego jedyny rówieśniczy kuzyn mówi: póć badymy ciepać balom. I Fil nie wiedział o co kamam, ubaw miałam po pachy. Odpowiedz Link
mallard Re: Przyjmanki 22.01.11, 02:52 zuzanka79 napisała: > A kiedyś u niej na wakacjach moje dziecko miało oczy jak monety bo jego jedyny > rówieśniczy kuzyn mówi: póć badymy ciepać balom. I co, poszli rzucać tą piłką? Odpowiedz Link
prigi Re: Przyjmanki 22.01.11, 10:30 to forum naprawdę uczy w życiu bym nie zgadła o co chodzi, gdyby ktoś mnie zapytał, czy miałam przyjmanki Odpowiedz Link
karra-mia Re: Przyjmanki 22.01.11, 12:47 nie wiedziałam, ale wujek gugiel mi powiedział i w sumie to to jest logiczne nie? Odpowiedz Link
ciepla.kawa Re: Przyjmanki 22.01.11, 14:31 o żesz w mordę dlugo bym myslała a i tak bym na to nie wpadła Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Przyjmanki 24.01.11, 08:24 fajka7 napisała: > U nas mówia "przyjęciny". o żesz ty - to jeszcze lepsze niż te moje przyjmanki Odpowiedz Link
paskudek1 Re: Przyjmanki 24.01.11, 21:47 internet dokształca w życiu bym na to nie wpadła hiii Odpowiedz Link