Gość: kris IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.06.03, 14:12 Widziałem ten film i uważam, że jest słaby. Poprostu łubudu. :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: elmo lover Re: Formuła IP: *.rginternet.pl 03.07.03, 12:26 Nie zgadzam sie z poprzednia opinia. Bardzo fajne kino i kilka scen ktore zostaja w pamieci na dlugo...no i ten tekst: " and now kiss the sun and taste the motherfucking rainbow" w ustach samuela jacksona w szkockiej spodnicy rzucajacego w tłum rozemocjonowanych klubowiczow garsciami odjechane piguly...aaach! Zmiana tytulu niepotrzebna moim zdaniem. Nie mogli po prostu zostawic "51 Stan"? A w ogole cos z tymi datami premier w Polsce jest nie tak, film krazy po necie od kilku miesiecy i wszyscy moi znajomi juz go widzieli:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Formuła IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.07.03, 12:06 Ten film jest po prostu z....y! To nie jest żadna superprodukcja,którą uznać można za przedmiot krytyki dla krytyków-intelektualistów (to nie Czas apokalipsy), tylko świetna komedia,satyra na światek handlarzy narkotyków,mafiosów, no i oczywiście na temat "przyjaźni" angielsko-amerykańskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WoRaS Nie tyle słaby, co nierówny IP: Gorzelnia:* / 192.168.1.* 01.08.03, 00:37 Fajne fragmenty sasiadują z kiepskimi, no i momentami ten film za bardzo stara się naśladować sztukę Tarantino... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: defetysta Re: Formuła IP: *.centertel.pl 06.08.03, 15:03 jak dla mnie gniot. "akcja" rwie sie , a w zasadzie nie istnieje. aktorzy grają jakby im się nie chciało. Samuel L. Jackson gra jakby to był Szekspir. ostatnia scena "śmieszna" niezwykle. ktos za dużo razy obejrzał "przekręt". te durne "zabawy" kamerą. liczyłem na udaną komedię w duchu Guya Ritchiego - dostalem gniota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elJ23 Re: Formuła IP: *.pruszcz-gdanski.sdi.tpnet.pl 15.08.03, 17:12 Bardzo fajny film :) Tylko dlaczego zachwycałem się nim dokładnie rok temu ??? Dlaczego tak późna premiera ??? Szkoda bo teraz do kin pójdzie mało ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Formuła IP: *.acn.waw.pl 16.08.03, 21:00 Najlepszy film jaki widzialem od lat! Samuel L Jackson - 5+. Liverpool'sko / szkocki akcent Whitmey'a i Mortimer - 6. Tylko trzeba sie wsluchac i nie zwracac uwagi na polskie napisy, bo sie traci najwazniejsza czesc filmu..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pippi Re: Formuła IP: 212.160.138.* 19.08.03, 14:08 Tak, liverpoolska angielszczyzna po prostu wymiata ;-)))) A film jako całość wypada całkiem nieźle - nie jest to arcydzieło kinematografii, ale przyzwoite kino rozrywkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
franzmaurer Re: Formuła 24.08.03, 22:48 Obśmiałem się jak świnka morska :)) Jak w krótkiej scenie wannowej pojawiła się gumowa żabka to sie popcornem poplułem :)) A numer z pechowymi skinami wymiatanymi kijami do golfa też piękny... Muzyczka super... od czarnego soulu po techno... chyba się pójdę popluć popcornem jeszcze raz :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacol Re: Formuła IP: *.chello.pl 25.08.03, 14:32 Świetna zabawa dla znających dobrze angielski. Fajnie ukazane wzajemne uprzedzenia, itp. - np numer z "fish-and-chips" w gazecie. Przekomiczne było też świstanie pneumatycznej poduszki podkładanej pod d... szefa gangu narkotykowego, który miał hemoroidy - palce lizać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoli Re: Formuła IP: *.kredytbank.com.pl 22.08.03, 17:30 Nie widzaielm tego filmu, ale wydaje mi sie, ze chuja wiesz o filmach men ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krytyk Re: Formuła , ale nie pierwsza ... IP: *.nd.e-wro.net.pl 26.08.03, 13:10 Pomyslodawcom tego filmu jest Samuel L.Jackson , to on wybral rezysera do tej produkcjii. Ronny Yu nasladuje Tarantino i jakos mu wyszlo - ze porownoja go do Guya Ritchiego . Nic nowego w tym dziele , nie widac - pomysl loczenia roznych kultur z dodatkiem sensacji z humorem , nie jest nowy. Mimo to realizacja filmu jest sprawna , ale do pewnego mometu - sceny przemocy sa irtujace ,a angielska flegma to pzesada . Nasi dystrybutorzy to nie potentaci , a widzowie nie bogacze , no i film ten przecietny - rok prod. mowi - nie warto! Moja ocena:*** - wiecej niezadowolenia ,niz zadowolenia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Formuła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.03, 22:15 Film fajnie się ogląda, ale za dużo tych fuck, popieprzony, itd. Tłumacz miał chyba problemy, by z powodzi brzydkich słów wyłuskać jakieś normalne.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki Re: Formuła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.03, 10:30 Ten film jest zajebisty szkoda ze go ogldalem na divX juz rok temu??!! Odpowiedz Link Zgłoś