Gość: gosia IP: *.di.pl / 192.168.0.* 24.06.03, 19:41 Najbardziej wzruszającym filmem jaki widziałam była "Zielona Mila". Spłakałam się jak nie wiem co... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lulu Re: najbardziej wzruszający film jaki widzieliści IP: *.duna.pl 24.06.03, 20:35 płakałam na dwóch filmach: "Król Lew" (to było dawno i całe kino zalewało się łzami) i niedawno "The House of Mirth" ( w Polsce dostępne chyba tylko na dvd, ale warto było polować na ten film) Odpowiedz Link Zgłoś
gwen_verdon Re: najbardziej wzruszający film jaki widzieliści 24.06.03, 21:24 'Cinema Paradiso'. Odpowiedz Link Zgłoś
starshine Re: najbardziej wzruszający film jaki widzieliści 28.08.03, 21:52 wlasnie. I jeszcze "Zycie jest piekne" Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: najbardziej wzruszający film jaki widzieliści 24.06.03, 21:30 "Maska Lwa" z Cher Odpowiedz Link Zgłoś
kajetanb52 Re: najbardziej wzruszający film jaki widzieliści 24.06.03, 21:45 Gość portalu: gosia napisał(a): > Najbardziej wzruszającym filmem jaki widziałam była "Zielona Mila". > Spłakałam się jak nie wiem co... Trochę łezek pociekło ze mnie na Leonie. Natomiast totalnie się poryczałem na Cinema Paradiso, kiedy bohater ogląda taśmę z wyciętymi scenami pocałunków :) Kajtek_bez_majtek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flynn Re: najbardziej wzruszający film jaki widzieliści IP: *.pl / 192.168.0.* 24.06.03, 22:57 The Joy Luck Club Wayne'a Wanga. Jeden z najlepszych filmów jakie widziałam. Całe kino płakało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emcia Re: najbardziej wzruszający film jaki widzieliści IP: *.icpnet.pl 25.06.03, 00:22 Cinema Paradiso - trochę przesłodzony, ale wzruszający jak diabli :) A ostatnio się strasznie wzruszyłam na filmie "Schmidt" - niby zwykła historia, ale łapie za gardło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawelek "About Schmidt" jako komedia... IP: *.72.165.221.Dial1.Detroit1.Level3.net 25.06.03, 02:35 Zabawne, ale mnie sie wydawalo, ze "About Schmidt" to byla taka czarna komedia z happy-endem. Ogladalismy go na DVD w kilka osob i wszyscy sie poryczeli, a ja odebralem ten film zupelnie inaczej. Dziwny jestem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wloczykij Re: najbardziej wzruszający film jaki widzieliści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.03, 00:57 Wiele filmow potrafilo mnie wzruszyc, jednym z nich jest niemiecki obraz "Po drugiej stronie ciszy" wspaniale operujacy muzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawelek Re: najbardziej wzruszający film jaki widzieliści IP: *.72.165.221.Dial1.Detroit1.Level3.net 25.06.03, 02:32 Rzadko mi sie to zdarza, ale ostatnio na "Pianiscie" w Chicago, bo to o Warszawie i ten Chopin, i ruiny, i Krakowskie Przedmiscie... Zawsze piorunujace wrazenie robia na mnie "Noce i dnie". Ten film tez wyzwala we mnie troche jakis osobistych/rodzinnych wspomnien i refleksji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scalar Na pewno płakałbym ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.03, 09:38 ... na wczystkich tych filmach, gdybym je oglądał. Najbardziej wzruszył mnie ostatnio przeczytany scenariusz czterdziestej pierwszej części "Życzenia śmierci". Na film trzeba będzie jeszcze trochę poczekać, bo Charles Bronson wg. scenariusza ma mieć w tym filmie 103 lata. Najbardziej wzruszająca jest cała druga część filmu, kiedy to Bronson mszcząc śmierć rybki akwariowej (gupika) należącej do jego ukochanej żony (dziewiętnastolatki) biegnąc przez całą długość 42 ulicy, rozwala do nogi dwa młodzieżowe gangi handlarzy karmą dla rybek. W zaufaniu mogę jeszcze powiedzieć, że Bronsonowi będzie pomagać Arnold Czarny Murzyn i jak zawsze piękna Izabella Trojanowska. Obsada ról członków młodzieżowych gangów oraz żony głównego bohatera jest jeszcze nieznana, bo nienarodzona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEOspasmin ide,lece IP: *.acn.waw.pl 25.06.03, 09:46 Wreszcie jakies kino dla ludzi.Tylko nie napisales kto bedzie pchal wozek z Bronsonem?Edward Murphy oparty na dwóch (pieknych)laskach? Popcornu i chusteczek!!!! szacunek m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scalar Re: ide,lece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.03, 13:37 Boję się, że zdradzam zbyt szczegółowe tajemnice scenariusza, ale niestety Edek Murphy ginie w pierwszych scenach filmu w dramatycznych okolicznościach. Najpierw zostaje przygnieciony przez Statuę Wolności upadającą w wyniku trzęsienia ziemi, następnie uratowany przez Bugsa leci do Tokio i na pokładzie samolotu zostaje zaatakowany przez doktora Musaschi Mijamoto. Na szczęście dzięki przytomności umysłu wybija łokciem okienko i w wyniku dekompresji zostaje wyssany na zewnątrz. Dr Musaschi dodatkowo obciążony mieczem samurajskim na szczęście spoadał szybciej i nie mógł go dosięgnąć. Po szczęśliwym upadku w zaspie śnieżnej na szczycie jednej z japońskich gór, wraz z wielką lawiną zsunął się bezpiecznie w dolinę gdzie już czekali na niego wojownicy ninja z triady. Lekko zdenerwowany z powodu pogniecionego garnituru za 12,5$ kładzie ich wszystkich trupem. Tu następuje najbardziej dramatyczna chwila tej części filmu. Edek, któremu jeszcze się prawa nóżka dobrze nie rozgrzała, postanowił się rozciągnąć i zrobił szpagat w stylu Cloda Van Damma. W wyniku tego szpagatu, coś mu tam nie wytrzymało i w dodatku się podrapał (chybe w lewe). Skutkiem tego dostał czerwoną pręgę, która błyskawicznie doszła mu do serca i spowodowała śmiertelne zejście. Cała scena jest potraktowana bardzo skrótowo i wszystko dzieje się na ekranie zaledwie przez 98 sekund. Scenarzysta wzorował się na niedoścignionym mistrzu skrutów - Jurku Hofmanie, po obejrzeniu jego arcydzieła "Potop" w którym jedno westchnienie Scorupki wystarczyło za pół tomu dzieła Sienkiewicza. Tak więc Bronson musi gonić złoczyńców o własnych siłach. I zrobi to świetnie. Jak zwykle. Miłośnikom dobrego kina - część i chała!! Tfu!! - CZEŚĆ I CHWAŁA miało być!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEOspasmin wiecej! IP: *.acn.waw.pl 25.06.03, 14:00 Teraz to nawet trajlery sa dluzsze niz 98 sekund wiec prosze o jeszcze! Moze teraz watki erotyczne: Karol Bronson i jego nastoletnia kobieta z najlepsza przyjaciolka- pelna sexappealu zyworodna gupica?Wszyscy w jednym akwarium. I nie obawiaj sie -swoje dwie dychy wybule i tak. 0 ile nie umre wczesniej(ze smiechu). prosze przekazac moje wyrazy szacunku ew zlozyc w moim imieniu kwiaty na Grobie Nieznanego Scenarzysty. m. PS Ciekawe kto napisze z tego eposu recenzje w GW wnuk Szczerby Jacka czy Sobolewski jr.? m. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfspider Re: najbardziej wzruszający film jaki widzieliści 25.06.03, 11:53 moze jestem dziwny ale jednak "Znachor". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: najbardziej wzruszający film jaki widzieliści IP: *.uk.ihost.com 26.06.03, 15:51 Ja bardzo czesto placze na filmach, wystarczy jedna smutna scena, a oczy mi wilgotnieja. Zaczelo sie od Malej Syrenki (animowany, chyba japonski), mialam ok.7 lat. Zawsze wzruszaja mnie Wszystko o mojej matce, Fortepian i Niebezpieczne Zwiazki (scena, w ktorej Malkovich zneca sie nad Michelle Pfeiffer), Stalowe Magnolie. Odpowiedz Link Zgłoś
waceksad Re: najbardziej wzruszający film jaki widzieliści 26.06.03, 15:59 Jak sięgam pamięcią to było tego troche. Ale najbardziej utkwił mi "Słodki listopad" z Charlize Theron i Keanu Reeves. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: najbardziej wzruszający film jaki widzieliści IP: *.brz.warszawa.supermedia.pl 26.06.03, 16:17 "Cyrulik Syberyjski" Michałkowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dema dużo takich było.. IP: 194.204.162.* 26.06.03, 22:29 Wydaje mi się jednak,że najbardziej płakałam na "Armageddonie" (za każdym razem gdy go oglądałam),trochę na "Titanicu" i całkiem sporo na "Leonie Zawodowcu" w ogóle często zdarza mi się płakać na filmach.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia zapomniałabym... IP: *.di.pl / 192.168.0.* 26.06.03, 22:45 Płakałam przecież jeszcze strasznie na Pianiście... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: dużo takich było.. IP: *.brz.warszawa.supermedia.pl 27.06.03, 08:47 ja naprawdę nie rozumiem - i proszę, wytłumacz mi - jak można płakać na armagedonie? ja się uśmiałam do łez, serio Odpowiedz Link Zgłoś
blue_valentine1 Re: najbardziej wzruszający film jaki widzieliści 26.06.03, 22:58 Hair, Manneken pis, Pianista, Stowarzyszenie Umarlych Poetow i, chociaz wstyd sie przyznac, bo film beznadziejny, ale poryczalam sie ogladajac Sommersby'ego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beta Re: najbardziej wzruszający film jaki widzieliści IP: *.fasing.com.pl 27.06.03, 11:04 "Magnolia" Thomasa Andersona - ponad 3 godziny, ale ja to oglądam zawsze z rozdziawioną buzią, i czasami łzy w oczach. "Tańcząc w ciemnościach" też tak działa, ale to inny temat. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: najbardziej wzruszający film jaki widzieliści IP: *.klaudyny.waw.pl / 10.1.33.* 11.08.03, 23:44 Terminator 3 jak Connor mówi że jego matka umarła na białaczkę i że Terminator był jedyną namiastką ojca jaką miał. I jeszcze Terminator 2 jak Arnold skacze do roztopionego ołowiu i mówi, że nie będzie więcej terminatorów. To było bardzo smutne i wzruszające, bo to znaczyło, że nie będzie więcej filmów z tego cyklu. I w szczękach jak zginął rekin, bo przestraszyłem się że nie będzie drugiej części. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remiC Re: najbardziej wzruszający film jaki widzieliści IP: *.boleslawiec.sdi.tpnet.pl 16.08.03, 16:53 "Parszywa dwunastka" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shyla Re: najbardziej wzruszający film jaki widzieliści IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.03, 18:18 "Porozmawiaj z nią" Odpowiedz Link Zgłoś
agata_edziecko Re: najbardziej wzruszający film jaki widzieliści 27.08.03, 23:35 Cinema Paradiso - cieszę się, że ten film ma tutaj tak wielu zwolenników Czułe słówka Stalowe magnolie oczywiście jak trzeba, to sobie nie przypomnę. Cóż, może później Odpowiedz Link Zgłoś