Gość: wojtas IP: *.softpro2.pl 08.08.03, 16:35 Dopiero teraz miałem okazję zobaczyć ten niesamowity film. Polecam wszystkim, którzy go jeszcze nie widzieli. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kpsting Re: MAGNOLIA P.T. Andersona IP: 12.152.252.* 08.08.03, 22:22 Taak, doceniam wysilek i ogrom przedsiewziecia, oryginalnosc, etc. ale PTA porwal sie moim zdaniem na cos co go przeroslo. Multum aktorow i kazdy robi co innego, w tm wszystkim gdzies zniknal glowny temat i nie do konca wiadomo co to mialo byc... milosc? rodzina? cos jeszcze innego? Bardziej przypadl mi za to Punch-Drunk Love. PTA tutaj wybral duzo mniejszy material i bardziej konwencjonalny gatunek (komedia romantyczna). Dzieki temu lepiej widzial calosc filmu, i mogl go latwiej nagiac tak jak chcial. Jako realizatora duzych produkcji wole raczej widziec C.Hansona (Wonder Boys) albo Q.Tarantino kp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leland Re: MAGNOLIA P.T. Andersona IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.08.03, 22:37 zgadzam się z przedmówcą Magnolia to szarpanina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A27 Re: MAGNOLIA P.T. Andersona IP: *.proxy.aol.com 14.08.03, 14:29 Mnie bardzo podobala sie "Magnolia". Mysle, ze Tom Cruise powinien byc wdzieczny rezyserowi za "Magnolie", bo to jeden z nielicznych dobrych filmow, w ktorych Tom ostatnio sie pojawil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nona Re: MAGNOLIA P.T. Andersona IP: 57.66.48.* 14.08.03, 16:36 Magnolia jest swietnym filmem, ma b/ ladna konstrukcje dramatyczna, i dobra obsade, niezly aktrosko Cruise - ostatnio grajacy (kasa) glownie w wysokobudzetowych gniotach sensacyjnych. To jeden z filmow podczas ktorych mozna troche pomyslec. Postac policjanta jest w ogole jedna z moich ulubionych jesli chodzi o bohaterow filmowych - to czlowiek w starym stylu - rozbroil mnie. Dla mnie Magnolia jest rownie zabawna jak i dramatyczna. Lubie takie mieszanki.Chcialabym teraz znalezc cos podobnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wowo Re: MAGNOLIA P.T. Andersona IP: *.drw.zabki.net.pl / 192.168.41.* 14.08.03, 19:50 Gość portalu: nona napisał(a): Postac policjanta jest w ogole jedna z moich ulubionych > jesli chodzi o bohaterow filmowych - to czlowiek w starym stylu - rozbroil > mnie. To ja może napiszę ciekawostkę o tej postaci. Słyszałem ją z ust aktora, który ją grał, w programie albo Jay'a Leno albo Conana O'Briena. Aktor ten (John C. Reilly) jest wielkim fanem Policji i wszelkich programów o niej, zwłaszcza Cops. Jak opowiadał, nieraz wraz z kolegą (nie jestem pewien ale zdaje się, że kolegą tym był właśnie reżyser, też fan Policji) brali kamerę VHS, J.Reilly przebierał sie w mundur i kręcili amatorskie Cops. Jeszcze przed Magnolią pan Reilly stanął przed koniecznością zgolenia brody. Gdy na twarzy pozostały już tylko wąsy, Reilly spojrzał w lustro i nagle pomyślał: "Wow, ale fantastyczne gliniarskie wąsy!". Zadzwonił do kumpla (reżysera Magnolii) i powiedział mu, że musi to zobaczyć. Kumplowi się spodobało. Tak powstał pomysł na postac gliniarza... Historie tę przytoczyłem z pamięci najlepiej jak umiałem, lecz naturalnie może być nie do końca prawdziwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ich1 Re: MAGNOLIA P.T. Andersona 14.08.03, 20:50 Wszystkim zainteresowanym "Magnolią" polecam "Na skróty" Altmana. Dużo trudniejsze i niestety widać, że pomysł na "Magnolię" nieco ociera się o plagiat. Ale abstrahując od tych zastreżeń również uważam, że to świetny film, a końcowy pomysł to prawdziwe arcydzieło. Odpowiedz Link Zgłoś