Dodaj do ulubionych

MAGNOLIA P.T. Andersona

IP: *.softpro2.pl 08.08.03, 16:35
Dopiero teraz miałem okazję zobaczyć ten niesamowity film. Polecam
wszystkim, którzy go jeszcze nie widzieli.
Obserwuj wątek
    • Gość: kpsting Re: MAGNOLIA P.T. Andersona IP: 12.152.252.* 08.08.03, 22:22
      Taak, doceniam wysilek i ogrom przedsiewziecia, oryginalnosc, etc. ale PTA
      porwal sie moim zdaniem na cos co go przeroslo. Multum aktorow i kazdy robi co
      innego, w tm wszystkim gdzies zniknal glowny temat i nie do konca wiadomo co to
      mialo byc... milosc? rodzina? cos jeszcze innego?
      Bardziej przypadl mi za to Punch-Drunk Love. PTA tutaj wybral duzo mniejszy
      material i bardziej konwencjonalny gatunek (komedia romantyczna). Dzieki temu
      lepiej widzial calosc filmu, i mogl go latwiej nagiac tak jak chcial.

Jako realizatora duzych produkcji wole raczej widziec C.Hansona (Wonder Boys)
      albo Q.Tarantino

kp
      • Gość: leland Re: MAGNOLIA P.T. Andersona IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.08.03, 22:37
        zgadzam się z przedmówcą
        Magnolia to szarpanina
        • Gość: A27 Re: MAGNOLIA P.T. Andersona IP: *.proxy.aol.com 14.08.03, 14:29
          Mnie bardzo podobala sie "Magnolia". Mysle, ze Tom Cruise powinien byc
          wdzieczny rezyserowi za "Magnolie", bo to jeden z nielicznych dobrych filmow, w
          ktorych Tom ostatnio sie pojawil.
    • Gość: nona Re: MAGNOLIA P.T. Andersona IP: 57.66.48.* 14.08.03, 16:36
      Magnolia jest swietnym filmem, ma b/ ladna konstrukcje dramatyczna, i dobra
      obsade, niezly aktrosko Cruise - ostatnio grajacy (kasa) glownie w
      wysokobudzetowych gniotach sensacyjnych. To jeden z filmow podczas ktorych
      mozna troche pomyslec. Postac policjanta jest w ogole jedna z moich ulubionych
      jesli chodzi o bohaterow filmowych - to czlowiek w starym stylu - rozbroil
      mnie. Dla mnie Magnolia jest rownie zabawna jak i dramatyczna. Lubie takie
      mieszanki.Chcialabym teraz znalezc cos podobnego.
      • Gość: wowo Re: MAGNOLIA P.T. Andersona IP: *.drw.zabki.net.pl / 192.168.41.* 14.08.03, 19:50
        Gość portalu: nona napisał(a):

Postac policjanta jest w ogole jedna z moich ulubionych
        > jesli chodzi o bohaterow filmowych - to czlowiek w starym stylu - rozbroil
        > mnie.

To ja może napiszę ciekawostkę o tej postaci. Słyszałem ją z ust aktora, który
        ją grał, w programie albo Jay'a Leno albo Conana O'Briena. Aktor ten (John C.
        Reilly) jest wielkim fanem Policji i wszelkich programów o niej, zwłaszcza
        Cops. Jak opowiadał, nieraz wraz z kolegą (nie jestem pewien ale zdaje się, że
        kolegą tym był właśnie reżyser, też fan Policji) brali kamerę VHS, J.Reilly
        przebierał sie w mundur i kręcili amatorskie Cops. Jeszcze przed Magnolią pan
        Reilly stanął przed koniecznością zgolenia brody. Gdy na twarzy pozostały już
        tylko wąsy, Reilly spojrzał w lustro i nagle pomyślał: "Wow, ale fantastyczne
        gliniarskie wąsy!". Zadzwonił do kumpla (reżysera Magnolii) i powiedział mu, że
        musi to zobaczyć. Kumplowi się spodobało. Tak powstał pomysł na postac
        gliniarza...
        Historie tę przytoczyłem z pamięci najlepiej jak umiałem, lecz naturalnie może
        być nie do końca prawdziwa.
      • ich1 Re: MAGNOLIA P.T. Andersona 14.08.03, 20:50
        Wszystkim zainteresowanym "Magnolią" polecam "Na skróty" Altmana. Dużo
        trudniejsze i niestety widać, że pomysł na "Magnolię" nieco ociera się o
        plagiat. Ale abstrahując od tych zastreżeń również uważam, że to świetny film,
        a końcowy pomysł to prawdziwe arcydzieło.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka