staruch Re: Najgorszy polski film 05.03.08, 23:43 Mój faworyt to "Żeniac". Poluję na to na różnych kanałach, a gdy upoluję, to oglądam i się tym katuję. Masochizm w czystej postaci, dla niewtajemniczonych: młody wieśniak z lekko górzystych terenów (grany przez średnio młodego aktora), w eternitem krytej wiosce cierpi na samotność. Poszukując żony korzysta z usług biura matrymonialnego oraz przegląda ogłoszenia prasowe. Na anons ze zdjęciem w stroju kowboja (!!!) odpowiada deziewczyna. MASAKRA. 9/10 aktorów to naturszczycy recytujący kwestie jak na akademii. Nie przegapcie! Odpowiedz Link Zgłoś
rambo_john Zeniac? Alabama? a kto to zrobil? 05.03.08, 23:47 nie slyszalem o tym. mozna to gdzies wyhaczyc? a kto to zrobil w ogole? :) o "Alabamie" tez nic nie slyszalem kto to zrobil? ja z kolei poluje na "Piggate" - ktos to widzial? Odpowiedz Link Zgłoś
staruch Re: Zeniac? Alabama? a kto to zrobil? 06.03.08, 00:08 Tu masz opis Żeniaca www.filmpolski.pl/fp/index.php/123981 Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: Zeniac? Alabama? a kto to zrobil? 07.03.08, 01:03 "Piggate" to faktycznie kretyński film - zwłaszcza, że akcja rozgrywa się w USA - ale widzowie mogą przynajmniej zobaczyć w jednej ze scen (w przeciwieństwie do reszty filmu, bardzo realistycznej), jak wygląda ubój w rzeźni i zastanowić się, co by było, gdyby sami znaleźli się na miejscu jednej ze świń. Odpowiedz Link Zgłoś
niemogewtouwierzyc Sara! 06.03.08, 07:26 Byc moze nie obejrzalam az tylu polskich filmow, zeby wylowic prawdziwe perelki w tej kategorii, ale do dzisiaj czuje zazenowanie myslac o "Sarze" i roli Boguslawa L. w tym arcydziele... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maroko Re: Najgorszy polski film IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.03.08, 10:12 Jak dla mnie hitem jest film Lubię Nietoperze... w szczególności bohater który stara się być ucieleśnieniem Freuda.... Wiem, że będzie emitowany w ramach przeglądu w Multikinie Wrocław Arkady 14 marca. Będę na pewno i POLECAM ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Najgorszy polski film IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 10:20 troche mnie smieszy, ze prowadzi w tym rankingu Bromski, bo on jest szefem Stowarzyszenia Filmowcow Polskich (moglam troche zmienic nazwe), ale juz wiem dlaczego studenci rezyserii nazywaja to Stowarzyszeniem Umarlych Filmowcow :))) A tak swoja droga - czyzby to on wplynal na gazete, ze tak szybko zdjeli ten temat z pierwszej strony? Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Najgorszy polski film 06.03.08, 11:46 Długo można wymieniac, z ostatnich to "Tylko mnie kochaj". Nic tam się kupy nie trzymało, aktorstwo drewniane łącznie z małolatą. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond moja wyliczanka 06.03.08, 12:48 1.Uszczelka 2.Wilczyca. ( chociaż śmieszne, tyle ze efekt komediowy nie zamierzony) 3.Tylko mnie kochaj 4.Motór 5.wojna swiatów ,szulkina 6.ga ga chwała bohaterom 7.S@motność w sieci,niestety 8.Tulipany 9.Wiedźmin 10.plus hity serialowe typu:MjMiłość, Dyrektorzy to tak na szybko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zozol109 Re: Najgorszy polski film IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 19:29 I to ten smutek właśnie i studenci mają niestety rację świętą. Dalej będę polecać Alabamę- Nie pamiętam twórcy, ale odtwórca głównej roli Włodek Adamski na zawsze pozostał moim ulubieńcem. Towarzyszyła równie wybitna aktorka Beata Maj. Perełka. Tak czy inaczej Bromski górą. I jeszcze jeden - "Widziadło" - "Polski horror" Tak przy okazji, czy ktoś ma nagranego Darmozjada Polskiego Wylężałka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinomaniak Re: Najgorszy polski film IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 14:13 Złoto Dezerterów Plan Awaryjny Filip z konopi Pan Kleks w kosmosie Odpowiedz Link Zgłoś
anulkina Gulczas a jak myslisz? jakas strona uznala go 06.03.08, 14:21 za najgorszy film na swiecie :P Odpowiedz Link Zgłoś
wiersilow Nienasycenie 06.03.08, 19:02 NIENASYCENIE Z PAZURĄ witkacy sie w grobie przewrocil... a ten przegląd "Produkty filmopodobne" we Wro ma dobrą nazwę - ale to są raczej "półprodukty" dla "ćwierćinteligentów" Odpowiedz Link Zgłoś
kahol Re: Nienasycenie 08.03.08, 10:00 największy Polski gniot ale zrobił w kinie ok 2000 widzów przy wsparciu szkół wiadomość od dystrybutora VISION FILM DISTRIBUTION wiadomo że Pazura nieźle się pośliznął na tym kiczu będąc producentem cóż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krk :0 IP: *.lanet.net.pl 08.03.08, 14:36 no zestaw przegladowy znakomity "Produkty filmopodobne" he he Wroclaw to ma fajnie w Krk taki przeglad mogliby zrobic pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koral Re: Najgorszy polski film IP: *.satfilm.net.pl 06.03.08, 19:22 "Nigdy w życiu" "Testosteron" "Lejdis" Koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.lekko.gazowana Re: Najgorszy polski film 06.03.08, 19:46 czyzby tylko jedna osoba załapała się na realizacje bestselleru "samotność w sieci"? nie wierzę, że inni tez TO ogladali, ale zapomnieli ująć w tym zestawieniu.. łomatkoboska, ale mnie ten film wymęczył :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiss Re: Najgorszy polski film IP: *.186.21.099.vip-net.pl 06.03.08, 19:49 "Operacja Koza" było "CÓŚ" takiego ,bodajże z Ewą Gawryluk i Lubaszenką,noooo to to dopiero jest "mistrzostwo świata". Odpowiedz Link Zgłoś
boruta_wwa Re: Najgorszy polski film 06.03.08, 21:32 Zannusi i Kolski to moi "ulubieńcy" b. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niuńka Podsumowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.08, 08:49 Przeczytałam wszystkie posty i wyszedł mi ranking: 1. Komedie romantyczne 8 głosów 2. Wiedźmin 7 głosów 3. Ryś 5 głosów 4. Yyyrek... 4 głosy 5. Quo Vadis, Lubię nietoperze, Klątwa doliny węży, Gulczas, Job, Testosteron po 3 głosy :) Odpowiedz Link Zgłoś
wteklocki "Och Karol" 07.03.08, 17:51 Czyli zły omen, który pojawił się równocześnie z "Izaurą" jako zapowiedź klęsk mających spaść na polską widownię - tasiemcowych seriali o niczym, ulęgłych w głowach rodzimych i zamorskich grafomanów. Odpowiedz Link Zgłoś
papieska_kremowka Legenda!!! 08.03.08, 15:02 Ten śmiszny horrorek kręcony na zamku Czocha, ze stadem idiotek uciekającym przed morderczym widmem mnicha, które zlazło z landszaftu ;p legenda.filmweb.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rety Re: Najgorszy polski film IP: *.Red-83-33-18.dynamicIP.rima-tde.net 09.03.08, 19:33 dla mnie Kogel Mogel, obie czesci, bez watpienia najgorszy film polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OjOj a co bedzie na tym przegladzie? IP: *.lanet.net.pl 10.03.08, 09:14 a co bedzie jeszcze na tym przegladzie? jakis program ktos zna? Odpowiedz Link Zgłoś
rambo_john plan przeglądu 10.03.08, 09:32 Gość portalu: OjOj napisał(a): > a co bedzie jeszcze na tym przegladzie? jakis program ktos zna? Plan przeglądu 12, 13 i 14 marca 2008, Multikino Arkady Wrocławskie Każdego dnia wyświetlane będą po 2 filmy w blokach tematycznych. Początek o godzinie 19:00. 12 marca 2008r. (środa) - POLSKIE MUSICALE "Alicja" (1982) reż. Jacek Bromski, Jerzy Gruza "Miłość z listy przebojów" (1984) reż. Marek Nowicki 13 marca 2008r. (czwartek) - KINO NOWEJ PRZYGODY "Klątwa Doliny Węży" (1984) reż. Marek Piestrak "Milcząca Gwiazda" (1959) reż. Kurt Maetzig 14 marca 2008r. (piątek) - POLSKIE HORRORY "Powrót Wilczycy" (1990) reż. Marek Piestrak "Lubię Nietoperze" (1985) reż. Grzegorz Warchoł Opisy filmów "Alicja", reż. Jerzy Gruza, Jacek Bromski, 1980 Niesamowita produkcja z międzynarodową obsadą. Czary-mary w socjalistycznej krainie. Alicja to pracownica działu kontroli w podwarszawskiej fabryce telewizorów, o której względy zabiega biały królik. Do końca życia nie zapomnicie choreografii z tego filmu i wyśmienitej ścieżki dźwiękowej! "Miłość z listy przebojów", reż. Marek Nowicki, 1984 Celnicy z Okęcia wykonujący imponujące sekwencje ruchowe, przygotowując się do odprawy podróżnych, pacjenci szpitala tańczący mimo urazów… Jeśli do tego dodać fatalne dialogi, hity-kity autorstwa Oddziału Zamkniętego i Lady Pank oraz niecodzienną obsadę (m.in. Tadeusz Łomnicki i John Porter!) to wniosek może być tylko jeden: dobra zabawa gwarantowana. "Klątwa Doliny Węży", reż. Marek Piestrak,1987 Fabuła tego obrazu jest tak kosmiczna, że David Lynch po jego oglądnięciu musiałby uznać, że jego twórczość jest prosta jak budowa cepa. Seansowi towarzyszyć będą doznania estetyczne najwyższej próby: latające gumowe węże, lasery i przerażająca przemiana Igora Przegrodzkiego w potwora. "Milcząca gwiazda", reż. Kurt Maetzig, 1959 Laurka dla Lenina i jego pogrobowców. Międzynarodowa wyprawa pod hasłem "Astronauci wszystkich krajów łączcie się!" (w jej składzie: Niemiec, Polak, Amerykanin, Japonka, Afrykanin, Rosjanin, Chińczyk i Hindus!) wyrusza na Wenus w celu porozumienia się z jej mieszkańcami i uniemożliwienia ich inwazji na Ziemię… Naprawdę świetne efekty specjalne. "Lubię nietoperze", reż. Grzegorz Warchoł, Polska 1985 Psycholog Rudolf Jung, profesor Wolf i Iza, dziewczyna z dobrego domu, która staje się wampirzycą seryjnie uśmiercającą swoich kochanków. To za dużo nawet dla Zygmunta Freuda, a co dopiero polskiego widza. Po tym filmie z pewnością będziesz miał koszmary. "Powrót Wilczycy", reż. Marek Piestrak, 1990 Horror kostiumowy to gatunek, w którym Marek Pietrak czuje się jak ryba w wodzie. Wszystko jest w tym filmie: roznegliżowane hrabianki, czaszka wilkołaka, szklana kula, Kraków u schyłku XIX wieku… Tylko strachu brak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strwberryfields Re: plan przeglądu IP: *.as.kn.pl 10.03.08, 10:45 A po ile bilety? Odpowiedz Link Zgłoś
goblin.girl Re: Najgorszy polski film 10.03.08, 10:19 Bez wątpienia "Wiedźmin"! Za całokształt, w szczególnosci zeszmacenie świetnej prozy i totalną olewczość ekipy tfurców wobec tematu - w przeciwieństwie do sławnej Doliny Węży, gdzie reżyserowi przynajmniej sie chciało - jak tak w każdym razie to odbierałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajtek Re: Najgorszy polski film IP: 195.117.234.* 10.03.08, 15:55 Szamanka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasikowski wyniki plebiscytu - filweb IP: *.lanet.net.pl 11.03.08, 21:32 zobacznie tutaj www.filmweb.pl/Wybrali%C5%9Bcie+najgorszy+polski+film+wszech+czas%C3%B3w%21,News,id=41597 Odpowiedz Link Zgłoś
splin21 Re: Najgorszy polski film 13.03.08, 11:12 Powiedzcie, dlaczego tak beznadziejnie nagrywany jest dźwięk w polskich filmach ? Dialogi przyciszone, a muzyka rycząca. Polski gniot, wiele jest takich. " Quo vadis" zdecydowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ulla-74 Re: Najgorszy polski film 17.03.08, 20:32 Ogniem i mieczem ( i nudą) Quo vadis mc2 Sara Chłopaki nie płaczą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Bez Ziemi Re: Najgorszy polski film IP: *.aster.pl 20.03.08, 20:54 Wiedźmin i Jeszcze Raz Odpowiedz Link Zgłoś
jhet Re: Najgorszy polski film 21.03.08, 18:52 Moze nie calkiem polski, ale dla mnie najgorszym filmem wszechczasow jest "Avalon"! Nigdy w zyciu sie tak nie wycierpialam w kinie. Ponad polowa widzow wyszla w trakcie seansu, inni gadali i sie smiali, mój kompan usnął, a ja w meczarniach dotrwalam dzielnie do konca... Koszmar! Nigdy nie widzialam gorszego filmu. --- egipt-online.pl - Przewodnik po Egipcie, porady dla turystów - wszystko o kraju faraonów! Odpowiedz Link Zgłoś