Gość: magdaleneczeczka IP: 62.93.98.* 29.09.03, 16:42 ja na to ide.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rav4 Re: Pogoda na jutro IP: *.myslowice.artcom.pl 01.10.03, 17:27 to moze pojdziemy razem? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka22 Re: Pogoda na jutro IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 02.10.03, 15:26 Byłam wczoraj na krakowskiej premierze. Film b. dobry, taki wszpółczesny moralitet, do śmiechu i do zadumy. Polecam gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o. Pogoda na jutro , a Kotlet na dzis ! IP: *.nd.e-wro.net.pl 02.10.03, 19:13 Rola J.Stuhra przypomina mi , te z "Pociagu do Hollywood". Biedne te nasze KiNO - Co 2 film to klapa, a gdzie nam do Hollywood. Panie ministrze kultury , prosze o dalsze wyrzucanie pieniedzy w bloto i o to samo prosze prezesa TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrówka Re: Pogoda na jutro IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 03.10.03, 21:42 Bardzo fajny filmik. Z przesłaniem zgadzam się w 100%, a Stuhr jest świetny. Polecam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: Pogoda na jutro 07.10.03, 12:02 Gość portalu: mrówka napisał(a): > a Stuhr jest świetny. Który? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palczak90 Re: Pogoda na jutro , a Kotlet na dzis ! IP: *.pf.com.pl 07.10.03, 07:56 Ty frustracie! Film jest piękny i mądry, może po prostu go nie zrozumiałeś/-aś, albo zbyt mocno siedzisz w realiach czasów, że nie potrafisz czuć i pomyśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Pogoda na jutro IP: *.Astral.Lodz.PL 04.10.03, 23:57 Film przypomina Kieślowskiego co powoduje że jest smutny co nie znaczy że nie dobry.Wręcz przeciwnie.Dojrzali będę w szoku a nawet rozczarowani że "to nie możliwe"-a jednak.Młodzi zależy jaki IQ.Ci którzy lubią PSy polegli ci którzy cenia kino niezależne mogą coś dla siebie znależć. Odpowiedz Link Zgłoś
franzmaurer Re: Pogoda na jutro 06.10.03, 09:46 Gość portalu: maniek napisał(a): > Film przypomina Kieślowskiego co powoduje że jest smutny co nie > znaczy że nie dobry Też mi się tak właśnie skojarzyło - podobny zmysł obserwacji i podobny humor Ot polski grajdołek - bigbraderyzacja i małe politykierstwo... jak nie dasz pięciu stów to nic nie załatwisz... Zakończenie? Super!!! Wreszcie coś zwykłego, bez tony lukru która zwykle psuje smak... Bardzo, bardzo polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz najlepszy film jaki widziałem w tym roku IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.10.03, 20:45 Polecam gorąco. Ja się popłakałem w paru miejscach. Zawsze jednak dobro zwycięża i dlatego warto pójść na ten film i zobaczyc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Pogoda na jutro IP: *.acn.waw.pl 06.10.03, 14:07 muszę przyznać że byłam zaskoczona po obejzeniu filimiku ale bardzo miło!!!!napewno nie można zaliczyć go do typowych współczesnych komedii polskich!!film jest zabawny to fakt,ale jednoczesnie niesie przesłanie i mnie skłonił do refleksji!!gorąco polecam!!<duzy plus takze dla gry aktorów> Odpowiedz Link Zgłoś
mu5 Re: Pogoda na jutro 07.10.03, 12:10 Ten film ma kilka słabych punktów. Przede wszystkim nie podoba mi się to, że jest to film z tezą, którą reżyser łopatologiczne wbija do głów widzów. Świat nie jest taki prosty,jak go przedstawia Stuhr. Reżyser udaje, że ma coś nowego, oryginalnego do powiedzenia. W rzeczywistości to stek banałów: brak normalnych relacji między dziećmi a rodzicami, fascynacja telewizją, uzależnienie od internetu i narkotyków. Tysiąc razy o tym słyszęliśmy i Stuhr nie wnosi do tej wiedzy nic nowego. Jego film jest po prostu powierzchowny,choć udaje kino moralnego niepokoju.Tak naprawdę to zaledwie kieślowszczyzna. I to nieprawda, że film zmusza do myślenia, bo jest prosty jak budowa cepa.Nad czym sie tu zastanawiać? Postaci są papierowe i jednoznaczne jak w westernie. Od początku wiemy, kto jest dobry, a kto zły. Politycy są zakłamani, policjanci głupi, młodzież źle wychowana. Żadnych niespodzianek.Zwykła sztampa. Nie idźcie na ten film, bo Stuhr Was oszukuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgola Re: Pogoda na jutro IP: 217.153.68.* 07.10.03, 13:03 Pozwól jednak że pójdę i sama wyrobię sobie zdanie na ten temat! Odpowiedz Link Zgłoś
egon.olsen Re: Pogoda na jutro 08.10.03, 11:49 No trochę jednak to przesada z tymi papierowymi postaciami. Bo jak w 'Pogodzie' te postaci są papierowe to co powiedzieć o innych filmach?? Dla mnie faktycznie film jest nico powierzchwny, bo Stuhr chciał za dużo srok za ogon złapać... natomiast najbardziej mnie zaskoczył (negatywnie niestety) koniec filmu, kiedy bohater dołącza do Krisznowców. I nie wiem co o tym myśleć, bo po 17 latach w klasztorze chyba nie można tak radykalnie zrezygnować ze swojej wiary i przekonań. Postać Kozioła staje się przez to bardzo niewiarygodna... Za to bardzo mi się podobał Maciek Stuhr - myślę, że ten wątek to taki uwspółcześniony Wodzirej - takie mam właśnie nieodparte wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A mi się podobał Re: Pogoda na jutro IP: 62.233.164.* 25.10.03, 15:03 To może ty zrób lepszy film. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kapi brylancik! IP: *.acn.waw.pl 12.10.03, 09:25 Jeden z najlepszych polskich filmów, jakie widziałem. Prosta, ale kapitalnie spójna historia, poruszająca gra aktorów i klimat, jakiego nie powstydziłby się Kieślowski. Stuhr wielkim artystą jest... :) Tej klasy filmy można porównywać do takich dzieł jak "Życie jest piękne", "Trzy kolory", czy "Amelia". Jeżeli Stuhr ma w zanadrzu jeszcze lepszy film, to na pewno zgarnie niejedną nagrodę na międzynarodowym festiwalu. Czekam z niecierpliwością! Aha, idę na "Pogode" drugi raz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolontariusz brylancik o i co jeszcze IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 13.10.03, 17:17 Troche zrozumienia i juz mamy Diament na skale Globalnom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agawa Re: Pogoda na jutro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.03, 22:29 dzisiaj obejrzalam ten film. bardzo mi sie podobal. polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiek Re: Pogoda na jutro IP: *.aster.pl / 10.71.3.* 20.10.03, 09:46 Hej,Kapi - chyba trochę,a nawet więcej niż trochę, przesadzasz.Podpisuję się obiema rękami pod opinią jednego z moich przedmówców,który powiedział,że Stuhr kłamie.W głowie mi się nie może pomieścić,że człowiek tak inteligentny podpisał się pod tak prostackim dziełem.Gdzie tu Kieślowski?Ludzie- czyście oszaleli? Szkoda,że Stuhr nie potrafi zrobić po raz drugi tak dobrego filmu,jak "Historie miłósne"-tam owo moralizowanie nie było tak nachalne i prymitywne,jak tutaj.Kiedy oglądałem końcówkę,łapałem się za głowę ze zdumienia nad naiwnością reżysera - toż to siedmioletnie dziecko może bez ujmy dla swojej inteligencji opowiadać tak piękniutko zazębiającą się historię. Całe szczęście,że przynajmniej satyryczna warstwa filmu czyni go oglądalnym,a najciekawiej wypadł Andrzej Chyra,który potrafi się obronić nawet wtedy,gdy reżyser mu w tym nie pomaga,czym udowadnia swą przynależność do aktorskiej elity. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mojjo Re: Pogoda na jutro IP: *.devs.ac-net.pl 16.11.03, 23:17 Po przeczytaniu kilku pierwszych opinii zacząłem już się zastanawiać, czy ja się aby znam na filmach. Ale jednak nie jestem osamotniony w swojej opinii. Film rzeczywiście strasznie prosty. Wolę już czegoś nie zrozumieć niż wszystko mieć podane na tacy bez potrzeby wysilania umysłu. Film dla dzieci, może młodszej młodzieży. Zawiodłem się, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: Pogoda na jutro IP: *.chorzow.sdi.tpnet.pl 20.10.03, 12:24 Nie sądziłam, że mogę wybrać się na polski film do kina po moich niezbyt przyjemnych doświadczeniach na kolejnych festiwalach filmowych w Gdyni, a jednak...Jerzy Stuhr pokazał naszą mało wesołą rzeczywistość na swój uroczy sposób.Jedna z pierwszych scen rozbawiła mnie do łez:Zespół Myslovitz w habitach zakonników i to na dodatek w prefektarzu zakonu, który znam z autopsji.Naprawdę warto pójść na ten film, chociażby dla tej sceny.Reszta bardzo gorzka, ale niestety prawdziwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Super film IP: *.aster.pl / 10.68.0.* 22.10.03, 17:43 Nie jest łatwy - groteska ale jak ktoś lubi filmy ambitnejsze to polecam. Trzeba tylko popatrzeć uważniej Odpowiedz Link Zgłoś
czajek76 Re: Pogoda na jutro 23.10.03, 11:52 Czy jest bardziej podobny do "Historii milosnych" czy tez do "Tygodnia z zycia mezczyzny"? Bo jesli to pierwsze to znaczy ze moze byc OK ale jesli takie jak ta beznadziejna bajeczka o zbrodni i karze to oznacza ze Stuhr sie juz zestarzal na amen i nie ma co na niego liczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LINDA PRZYJEMNY FILM IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 15.12.03, 11:43 Przyjemny film, ale bez rewelacji. Morały wyłozone "kawa na ławę", ale mimo wszystko warto pujsc do kina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgrinz Re: PRZYJEMNY FILM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.03, 12:40 warto, warto....nawet tak sobie pomyslałem, ze w ramach pokazania społeczenstwu jakimi jesteśmy naprawdę, warto byłoby go pokazywać przez jakieś pół roku tak ze 2 - 3 razy w miesiącu. I przez to ze prosty to moze dotarłby do głupiejąco w postepie geometrycznym społeczeństwa. tylko kto się na to zgodzi?:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiawu Re: Pogoda na jutro IP: *.u.mcnet.pl 17.12.03, 15:54 hej.. dla mnie film to jedno wielkie żenua.. przede wszystkim postaci są przerysowane.. ok.. niektóre widać że celowo.. ale córeczki są beznadziejne i nieprawdziwe.. poza tym aktorstwo bardzo kulawe.. zgodzę się że andrzej chyra jak zwykle pokazał iż wielkim aktorem jest.. zakończenie od czapki.. żałuję ze byłam na tym filmie.. a stwierdzenie któregoś z forumowiczów że to jeden z najlepszych polskich filmów wybitnie przesadzone.. znowuż mówienie komuś żeby zrobił lepszy film bez sensu.. od robienia filmów są filmowcy.. my od oglądania i omawiania.. asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eol Re: Pogoda na jutro IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.04, 23:52 Mnie film się podobał. Znakomity komentarz do współczesności: reality show, polityka, internet, rozpad więzi międzyludzkich itd. Może i jest prosty (i nie tak dobry jak "Tydzień ..."), ale czy każdy film musi być trudny? Niestety rzeczywistość jest taka jaka w filmie (albo gorsza). Gdyby tylko w życiu wszystko kończyło się tak dobrze - zwłaszcza kariera polityka... Kilka bardzo udanych scen i zabiegów, np. zespół Myslowitz, czy Struhrowie jako ojciec i syn. Warto zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Re: Pogoda na jutro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 14:26 Twioerdze że to bardzo dobra komediia polska. Odpowiedz Link Zgłoś