Gość: LyviaScott IP: *.bj.uj.edu.pl 01.12.03, 14:08 Film, który poruszył mnie dogłebnie to Tańcząc w ciemnościach. Niesamowity... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tamaryszek Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: 158.194.194.* 01.12.03, 17:56 Prosta historia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bacardi Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.03, 18:07 Requiem dla snu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gepardt Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.pai.net.pl 08.03.04, 17:52 zgadzam sie i dodam ,ze nie chciałabym już wiecej oglądać tego filmu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowal Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.euronet.net.pl 13.03.04, 15:10 Dokladnie, rzuca o ziemie! Odpowiedz Link Zgłoś
cherilyn Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... 28.09.04, 15:13 Requiem jak dla mnie byl typowo amerykańskim filmem... Taka sieczka... Oglądał ktoś z was "Pamiętnik narkomanki"?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.chello.pl 01.12.03, 18:43 fight club requiem dla snu intymnosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haiko Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.sloneczny.pl / 81.15.255.* 01.12.03, 22:22 natural born killer, pianistka, cieńka czerwona linia, transpotting Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haiko Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.sloneczny.pl / 81.15.255.* 01.12.03, 22:31 i jeszcze lęk pierwotny, ze względu na Nortona. nie mogłam się otrząsnąć. wymienione filmy nie muszą należeć do ulubionych, ale po wyjściu z kina, bądż po "projekcji" wideo, czułam się w realnym świecie, jak bym widziała wszystko po raz pierwszy i miałam energię i zamiar chociaż częściowo coś tam zmienić. Tą energię i hiponozę, która trwa jeszcze kilka dni, każąc ci patrzeć przez jakiś dodatkowy pryzmat wyjęty z filmu nazywam transem i tak zrozumiałam pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe411 Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 01:51 Zgadzam sie z przedmowca. Ten film pozostawia czlowieka przez kolejnych pare dni w swoistego rodzaju transie, szystko mu sie z tym filmem kojarzy. Nie mozna zapomniec o nim przez pare kolejnych dni. Takich filmow jest wiele jak Trainspotting, Requiem..., Las Vegas Parano ktore maja swoisty klimat, narkotyki itd.. Ja dodam inne: Blair Witch... , Blow, 12 małp, American Psycho, Amelia, Biegnij Lola..., i ta sama tematyka Dzień Świstaka, Eksperyment,Forrest Gump,Human Traffic,Jerry Maguire,Miasto Aniołów,Linia Zycia, Oczy szeroko..., PODEJRZANI. Napisalem sie ale po kazdym z tych filmow mialem pare nastepnych dni roznego rodzaju mysli, rozterki, przemyslenia. drukowanymi Podejrzani bo ten film najczesciej i najdluzej zawracal ma glowe !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SOLEO Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.04, 19:17 Obie części Kill Billa.. Niesamowite widowisko pełne artyzmu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.comel / 193.19.212.* 30.08.04, 22:48 Chyba masz dobry gust Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BlueBerry Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 08:55 Until the End of the World oraz Niebo nad Berlinem Wima Wendersa oraz Siedem - ale to byl zupelnie inny rodzaj transu, taki co przygniata jak sciana z cegiel Odpowiedz Link Zgłoś
amoniak2 Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... 02.12.03, 14:19 "siedem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xionc Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: 213.77.7.* 02.12.03, 16:05 Zagubiona autostrada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cji Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.icpnet.pl 02.12.03, 18:16 Adwokat diabła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuku Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 19:48 Brazil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wre Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.icpnet.pl 22.12.03, 20:55 Gość portalu: cji napisał(a): > Adwokat diabła O tak,potwierdzam Odpowiedz Link Zgłoś
kar83 Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... 02.12.03, 22:15 Gość portalu: LyviaScott napisał(a): > Film, który poruszył mnie dogłebnie to Tańcząc w ciemnościach. Niesamowity... Mnie poruszyła inna część tryptyku Von Triera - "Przełamując fale". Chyba że chodzi o to inne "Tańcząc w ciemnościach" - nie vontrierowskie :) Poruszył mnie, lecz w innym nieco sensie, również "Niebieski" (w sumie wszystkie części "Trzech kolorów"). Zresztą całe kino Kieślowskiego daje mi dużo do myślenia: od "moralnych niepokojów", poprzez "Dekalog", az do etapu "francuskiego". Karol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: 82.205.135.* 12.03.04, 21:42 a mnie tez bardziej poruszyl "przelamujac fale", byl tez taki film "wiarolomni" liv ullman. natomiast z pozytywnych wzruszen Billy Elliot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leland Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: 5.2.1R1D* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 02.12.03, 22:31 "21 GRAMS" A.G. Inarritu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.03, 22:51 "Porozmawiaj z nią" i najgorsze jest to, że nie wiem dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: everett Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.lubin.dialog.net.pl 02.12.03, 23:53 Czas Apokalipsy, Cienka czerwona linia, Gattaca, Moulin Rouge (kocham, kocham, kocham ten film!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brokatna Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.chello.pl 12.12.03, 23:21 zagubiona autostrada urodzony 4 lipca (chociaz kompletnie nie wiem i nie pamietam dlaczego) (everetcie, i ja kocham nad szalenstwo moulin rouge :)) w trans wpadam ogladajac, ale po to raczej nie ;) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.03, 16:29 Może dlatego, że był w "Porozmawiaj z nią" jeden z bardziej okrutnych motywów, jaki widziałem... w dodatku jakoś bardziej jaskrawy niż ogromna masa przemocy w naszych telewizorach. W mojej interpretacji nic nie jest w stanie usprawiedliwić pielęgniarza, mimo że - paradoksalnie - uratowal życie swojej pacjentce. "Zbrodnia" jego podobno wzięła się z milości... Zwracam uwagę na podobną sytuację w "Przełamując fale", gdzie chora psychicznie kobieta z miłości do swego sparaliżowanego męża zaczynna oddawać się innym mężczyznom (jak to brzmi!!! oddawać się z miłości), zostaje odrzucona przez matkę, wreszcie w brutalny sposób zgwałcona i zabita... Jej malżonek wraca nieco potem do sił, mimo że nic na to nie wskazywalo. Polecam obydwa filmy do przemyślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 22:30 Zielona mila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAN Tylko CANNABIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 13:08 Pierre'a Koralnika z Serge'm i Jane Birkin. Odpowiedz Link Zgłoś
justy_m Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... 06.12.03, 12:11 wielki blekit luca bessona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sacto Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.bonair.com.pl 12.12.03, 17:46 Mulholland Drive, Memento Odpowiedz Link Zgłoś
pinup urodzeni mordercy, stygmaty, krąg... 12.12.03, 22:36 urodzeni mordercy, stygmaty - świetnie zdjęcia krąg (wersja amerykańska)- śmiejcie się, ale od roku boję się, że coś wylezie z tv rybka zwana wandą - no co? poruszyła mnie, aż się trzęsłam ze śmiechu dziewczyny do wzięcia - najlepsza polska tragikomedia Odpowiedz Link Zgłoś
padre Re: urodzeni mordercy, stygmaty, krąg... 13.12.03, 01:04 O Brother Where Art Thou?? Przez miesiac chodzilem i nucilem Man of Constant Sorrow. Nie mowiac o tym ze chodzilem po sklepach w poszukiwaniu plyty z muza. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BENEK o BROTHER ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 12:10 faktycznie super śpiewali :):) Odpowiedz Link Zgłoś
daruma666 The Ring 14.12.03, 23:19 swietny klimat.....aczkolwiek duzo niedopowiedzen..jednak same efekty i mroczny klimat moga nadrobic pewne braki Odpowiedz Link Zgłoś
daruma666 Gia 14.12.03, 23:21 taaa to byl film...swietna rola Angeliny Jolie..film na faktach autentycznych szkoda ze tylo raz byl w polskiej TV(byl zreszta krecony dla telewizji i nie mial premiery w kinach) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefek burczymucha Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 15.12.03, 15:16 siedem i fight club Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... 15.12.03, 15:56 "Blair Witch Project" - miałam po nim zawroty głowy, totalnego doła i niezbyt przyjemny powrót do domu z kina... :P Odpowiedz Link Zgłoś
veegan Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... 15.12.03, 20:40 requiem dla snu blue velvet lokator Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malmariebe Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.04, 23:42 "Spragnieni miłości", "Niebieski", "Czerwony", "Przełamując fale", "Skaza", "Pianistka" Odpowiedz Link Zgłoś
katharinaa81 Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... 16.12.03, 11:28 "Sweet november","The ring"(również "Opętanie"),"Spacer w chmurach","Co kryje prawda","Antitrust"...i wiele innych.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iffy Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.c3-0.rdl-ubr1.trpr-rdl.pa.cable.rcn.com 22.12.03, 05:08 "Usual suspects" (Podejrzani). Koncowka zwalila mnie z nog jak nic nigdy przedtem. Kto nie widzial - OBOWIAZKOWO!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sypkova Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... 22.12.03, 09:04 Ziemia niczyja - nie mogłam sie pozbierac po tym filmie przez kilka dni... Odpowiedz Link Zgłoś
olena Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... 22.12.03, 20:32 "Lalki" Takeshi Kitano Odpowiedz Link Zgłoś
iffko Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... 02.01.04, 15:48 olena napisa3a: > "Lalki" Takeshi Kitano ja rowniez Lalki - wczoraj ogladalam i jestem wciaz pod ogromnym wrazeniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BENEK Romper Stomper , Trainspotting , Ghost on the Shel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 12:06 to właśnie TE FILMSY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ultra75 Re: Milczenie owiec IP: 207.159.92.* 24.12.03, 15:41 Na mnie niesamowite wrazenie zrobilo "Milczenie owiec", przez pare dni chodzila za mna muzyka z tego filmu i jego nastroj - moze troche tez ze wzgledu na okolicznosci, w ktorych go ogladalam - w prawie pustym, strasznie zimnym kinie (nie wiecej niz 5 osob na sali - poranny seans, oczywiscie zamiast szkoly :-)). Pamietam tez, ze prosto po wyjsciu z kina kupilam sobie ksiazke pod tym samym tytulem i zaczelam czytac chyba jeszcze w autobusie :-). PS. Tak w ogole to jest to jeden z moich ulubionych filmow i zawsze robi na mnie wrazenie, ale oczywiscie juz nie tak porazajace jak za pierwszy razem. Odpowiedz Link Zgłoś
slotna Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... 24.12.03, 19:58 Inni The Ring Gosford Park Pianistka (tylko dlatego, że mi się ten chłopak podobał) i kilka innych, ale z przejedzenia zapomniałam;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AgentCooper Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.orasoft.pl 26.12.03, 13:57 wiele było, ale pewno najbardziej się kręciło w głowie po, 1. Zagubiona Autostrada 2. Mulholland Drive 3. Brazil 4. Matrix (1) 5. Existenz 6. Czas Apokalipsy 7. Blue Velvet 8. Na Srebrnym Globie niech bedzie tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masala dosa Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.teleton.pl 26.12.03, 18:10 ciekawe ale pierwsze przychodza mi do glowy dwa filmy weira i to zupelnie rozne- piknik pod wiszaca skala i truman show... Odpowiedz Link Zgłoś
mietek75 Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... 26.12.03, 23:38 fight club Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nickname Może to zależy od wytwórni? IP: 80.51.244.* 27.12.03, 23:18 Moja ulubiona wytwórnia filmowa to miramax. Jak w transie chodziłem po "Velvet Goldmine", a pod tym samym szyldem ciekawy jest jeszcze film pod tytułem "Kate & Leopold". Chociaż w momencie, kiedy pan z przeszłości do niej wraca, współczesne czasy robią się w filmie bardzo nudne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: + Re: Film, po ktorym chodziliscie jak w transie... IP: *.ols.vectranet.pl 28.12.03, 10:43 wymienione wszystkie , no prawie , nr 1 to dla mnie "Cube " Odpowiedz Link Zgłoś