Gość: a_r IP: *.chello.pl 22.04.10, 22:40 zagadka: jeśli Arcam waży aż 25 kg to ile waży Onkyo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maxi Re: Amplitunery IP: 195.182.52.* 23.04.10, 12:08 Ja mam Onkyo 506 za jakieś 1200 zł, ale za to ma 2 strefy, super sprawa :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Amplitunery IP: 80.87.38.* 23.04.10, 12:12 Są posortowane według jakości dźwieku czy też szanowny autor założył, że cena =jakość?! Do tego jeszcze dochodzi jakość pomieszczenia, bo bez tego mozna sobie kupować amplituner jedynie dla snobizmu. A co z głuchymi jak pień "entuzjastami" drogiego sprzętu audio? Może to dla nich jest ten nacisk na wagę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amen Re: Amplitunery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.10, 13:19 Heh, dlaczego nie uwzględniono w teście najlepszych amplitunerów? Dlaczego nie ma w nim serii x60 Harman Kardon? Sam mam poprzedni model, tj. 745 i nie rozumiem jak można było pominąć te amplitunery. Przecież żaden amplituner Onkyo jakościowo nawet "nie leżał" przy odpowiedniku Harmana. Wiem bo słuchałem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poul Re: Amplitunery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.10, 13:28 Nie rozumiem dlaczego w "teście" nie uwzględniono najlepszej serii amplitunerów dostępnej na rynku, tj. serii x60 firmy Harman Kardon. Sam mam model z poprzedniej serii, konkretnie AVR745 i jestem bardzo zadowolony. Żadne Onkyo jakościowo "nie leżało" nawet przy odpowiedniku Harmana. Wiem bo słuchałem ... Nie rozumiem też dlaczego moje posty są kasowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamawi Re: Amplitunery IP: *.chello.pl 23.04.10, 13:31 skąd te ceny wzieliście???? Np sony www.maximedia.pl/?c=amplitunery&p=sony_str_da_5500_es Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arczi Re: Amplitunery IP: *.chello.pl 10.05.10, 02:03 Gość portalu: jamawi napisał(a): > skąd te ceny wzieliście???? > Np sony > rel="nofollow">www.maximedia.pl/?c=amplitunery&p=sony_str_da_5500_es Hmm ten amplituner ma chyba wszystko co możliwe;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Amplitunery IP: 195.191.109.* 23.04.10, 13:37 Harman Kardon jest do d.u.p.y. Nie ma to jak miec motor yamahy, keyboard yamahy, skuter yamachy, rower yamahy, plyn do mycia naczyn yamahy no i na koniec amplituner yamahy. Odpowiedz Link Zgłoś
pocalujta_wujta Re: Amplitunery 23.04.10, 15:01 Pokazcie cos moze naprawde high-end. To co pokazujecie to przecietny sprzet. High-end zaczyna sie chyba od 10tys zlotych i idzie w gore. Widac autor nie byl w sklepie ze sprzetem high-end. Tu znajdziecie sprzet high-end (i nie tylko tu): www.mcintoshlabs.com/ www.rotel.com/NA/ Ten co tu pokazujecie to wielu z nas Polakow mieszkajacych za granica po prostu ma w domu. Ja mam starego, przecietnego Harman Kardona (raczej low-end chociaz samo porownanie HK do Yamahy to jak high-end do low-end). Jakosc mi wystarcza bo nie jestem koneserem. Haraman Kardon nigdy nie rozwiazal problemu z petla sprzegania sie przy pewnych polaczeniach wejsc i wyjsc. Tego problemu na tych samych kombinacjach nie ma Denon. Zglaszalem to HK z 10 lat temu, ale grali po prostu glupcow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borec Re: Amplitunery IP: 195.191.109.* 23.04.10, 15:17 Hej pocalujta_wojta :) zapewniam Cie ze nie trzeba mieszkac w USA zeby miec ten sprzet w domu :) mysle ze wielu ludzi ma go w polsce. Pozatym wyksztalcony mlody czlowiek we francji czy hiszpanii zarabia mniej wiecej 2000-3000 eur co tez niejest kwota ktora pozwala ot tak sobie kupic sprzet za 2500 eur wiec nie przesadzajmy z ta zagranica, nie jest tam az tak bogato zeby kazdy sobie pozwalal na takie rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kjasda Re: Amplitunery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.10, 15:25 fajnie, tylko gdzie te amplitunery z najwyższej półki i gdzie te okrutnie drogie? W artykule ich nie znalazłem. Odpowiedz Link Zgłoś
okulele99 Re: Amplitunery 23.04.10, 15:47 dokladnie, szkoda ze oprocz typowych klockow ze sredniej polki nie wspomniano o wyzszej high endowej klasie typu Linn, albo wogole o lampowkach. @ceny - ja meiszkam na wyspach i bez problemow kupilem zestaw oparty na arcamie, tutaj standardem jest NAD, Rotel, czasami super-marketowe yamahy i onkyo ale tez glosniczki b&w albo bang/olufsen, no i pokazny rynek lampowy. wzmak za 2000-3000e na zachodzie to zaden problem bo sredni zarobek na wyspach (miesieczny) to troch eponad 3k euro. wystarczy poczekac z pol roku i mozna budowac dobrej klasy system. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Amplitunery IP: *.c201.msk.pl 23.04.10, 15:57 czy to ma sens kupować tak drogo,wyprodukowane w firmie,kosztują jedną ósmą tej ceny,za rok będzie połowę taniej,bo wejdzie nowsza wersja i tak w kółko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hi-Fi fan Re: Amplitunery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.10, 16:31 Podawanie jako informacji o parametrach wzmacniacza mocy muzycznej to jakieś nieporozumienie... Niby co ma świadczyć o tym, że te urządzenia są takie dobre? Duża ilość pobieranego prądu? A gdzie konkretne dane techniczne czyli: moc sinusoidalna, stosunek sygnału do szumu, przesłuch L-P, zawartość harmonicznych i zniekształcenia nieliniowe? 270W mocy wyjściowej to potrafi "mieć" i radiomagnetofon za kilkadziesiąt złotych jeśli wierzyć temu co ma na obudowie naklejone. :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dudecs Re: Amplitunery IP: *.pg.com 23.04.10, 16:32 Sony to juz wylacznie firma marketingowa oferujaca slabiutki sprzet. Zgadzam sie, ze te amplitunery powyzej to nie high-end, ale raczej cos dla normalnych ludzi (ktorych stac na ten sprzet). Co do Yamahy (moja ulubiona firma) to oczywiscie najlepszym amplitunerem jest RX-Z11: www.yamaha.com/yec/products/productdetail.html?CNTID=558249&CTID=5000300 Mozna kupic nowy na Ebay ponizej 3tys $. Ja osobiscie posiadam RX-V1600 kupiony kilka lat temu i nie narzekam. Oczywiscie z tymi mocami to jest teraz sciema (zarowno RMS jak i muzyczna), bo aktualnie sprzedawane amplitunery nigdy nie sa w stanie generowac maksymalnej mocy na wszyskich kanalach jednoczesnie (wystarczy sprawdzic jaki jest maksymalny pobor mocy danego amplitunera). Dlatego ja wykorzystuje swoja Yamahe RX-V1600 tylko jako przedwzmacniacz + wzmacniacz glosnikow surround - moje glosniki stereo sa podlaczone do Yamahy MX-830, ktora zapewnia mi wlasciwa moc i brzmienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max heiliger Re: Amplitunery IP: *.range86-154.btcentralplus.com 23.04.10, 17:15 a ja to pierd..... i nigdy nie dałbym kasy na coś takiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kminek Re: Amplitunery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.10, 20:42 Jeśli kino domowe to tylko Harman i długo, długo nic. To że w stereo Strusy, McIntoshe, Rotele czy NADy nie mają sobie równych, to inna sprawa. Nie wnikając w lampowe Fishery, Sansui, Scotty czy Sherwoody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ucho od śledzia Re: Amplitunery IP: *.globalconnect.pl 23.04.10, 21:19 danon pma+dcd 2000ae jakies pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ałdjofil Re: Amplitunery IP: *.torun.mm.pl 23.04.10, 21:54 Apokalipsa! Za podane tutaj ceny nie kupi się metra kabla głośnikowego, że nie wspomnę o specjalnych złoconych bezpiecznikach! Poza tym nikt, komu słoń nie nadepnął na ucho nie pozwoli sobie na tuner, przedwzmacniacz i wzmacniacz razem. Wszystko powinno być osobno, na złoconych kolcach, oczywiście lampowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Amplitunery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.10, 22:03 Tak, o jakim smaku ten jogurt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geralt Re: Amplitunery IP: *.chello.pl 23.04.10, 23:00 O najważniejszej sprawie w przypadku amplitunera - czyli jakości dźwięku - nie jest napisane nic. Każdy wzmacniacz ma wejścia, wyjścia i moc drogi autorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk Re: Amplitunery IP: 89.240.203.* 23.04.10, 23:50 Do wszystkich co nie rozumieja dla czego w "tescie" nie ma tego czy owego...To jest REKLAMA a nie test. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ucho od śledzia Re: Amplitunery IP: *.globalconnect.pl 24.04.10, 00:08 o smaku miodu z ucha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Amplitunery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.10, 00:11 nie stereo? to ja spadam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: user Re: Amplitunery IP: *.chello.pl 24.04.10, 00:39 polecam jakoś Denona. Miałem w domu przepięcie (ok 400V). Padła Płyta ceramiczna w kuchni, Mikrofala i Wieża technicsa chociaż nie pracowały tzn tylko w stanie Czuwania. Denon 1803 grał a trakcie "awarii" i przeżył :-) Odpowiedz Link Zgłoś