Dodaj do ulubionych

rower treningowy...

08.03.11, 17:12
jaki kupić z napędem magnetycznym czy paskowym szukam czegoś co przywróci mi formę po ciązy i po tej dlugiej zimie:)
Obserwuj wątek
    • sloneczna.dziewczyna Re: rower treningowy... 08.03.11, 19:51
      Nie przyszło Ci do głowy zadać to pytanie na forum Fitness?
      • papryczka.chili Re: rower treningowy... 08.03.11, 20:33
        przyszło..ale tu tez są chyba dbający o linie i zdrowie..a co pani mądra wypowie się w tej kwestii chyba nic konkretnego
    • mariuszg2 Re: rower treningowy... 08.03.11, 21:16
      papryczka na FM?
      fascynujące....!

co do zapytania...najlepiej basenik regularnie, odpowiednia dieta i poryjedzenia oraz ruch na świeżym powietrzu...kasa za rower zostaje w kieszniu...wy tam w kraku już będziecie wiedzieć co z tym zrobić ;)
    • illogic Re: rower treningowy... 08.03.11, 21:19
      rower na brzuch po ciąży nie pomoże, no chyba że byś go podnosiła seriami...
      • black-sandra Re: rower treningowy... 08.03.11, 21:24
        Proponuje wykupić karnet do fitness , bardziej Cie to zmowtywuje niz rowerek , który z czasem pójdzie w zapomnienie :)
      • papryczka.chili Re: rower treningowy... 09.03.11, 06:41
        masz brzuch?

ja nie pisze tu o brzuchu tylko formie...czytaj ze zrozumieniem
        • kubus_ek Re: rower treningowy... 09.03.11, 07:25
          rowerek najelepiej kupić sobie magnetyczny - fakt jest trochę droższy niz paskowy ale oparty na płynnej regulacji obciążenia poprzez zbliżanie i oddalanie od siebie układu magensów.
          Jeżeli chcesz zrzucić brzuszek po ciąży to jednak zamias rowerka polecałbym orbitreka magnetycznego i jak wspomniał przedmówca - basenik połączony z dietą. Na orbitreku spalisz tłuszczyk, na basenie zaczniesz rozwijać wszystkie mięśnie :). Ja chodzę na basen 3 razy w tyg a na rowerze jeżdzę codziennie. Jem ogolnie bez diety wszystko z umiarem i nie ma problemów z nadwagą.
          Co do marek sprzętu - Kettler, Body Sculpture - całkiem fajne rowerki i orbitreki :)
          Lepiej kupić coś używanego a markowego niż tani szmelc paskowy.

Peace.
    • mrukmrukmruk Re: rower treningowy... 08.04.11, 10:38
      hellhound.pl/sprzet-fitness-do-silowni/rowery-treningowe/domowe/rower-treningowy-c101-c-1046.html tu masz jeden z tańszych, ale w dalszym ciągu praktycznie profesjonalny rowerek treningowy. Idealny do domu, napęd magnetyczny, można go polecić z czystym sumieniem
    • wredota_online Re: rower treningowy... 08.04.11, 12:32
      polecam raczej fitness, ćwiczenie w grupie mobilizuje i ogólnie wesoło jest
      • malwina_wawa Re: rower treningowy... 08.04.11, 12:49
        Zgadzam się z przedmówcą. Fitness jest świetny, szczególnie polecam fit ball. Możesz też iść na wspinaczkę, ona niesamowicie wpływa na kondycję. Ale rower też jest ok. Droga do sukcesu: fitness+ rower i będzie git ;p
    • irutxeta Re: rower treningowy... 08.04.11, 13:06
      papryczko:)

zakupiłam rower po pierwszej ciąży - i poszło świetnie, nawet się od niego uzależniłam:)

1. dzieciak mały i dupska z domu nie ruszysz, a te słynne długie spacery z wózkiem na nic nie pomagają - trzeba ćwiczyć,
      2. jeździłam codziennie, jak dzieciątko sobie słodko spało - a przy tym nadrabiałam zaległości filmowe,
      3. tyłek się podnosi, nogi szczupleją, brzuch wciąga, ramiona wyrabiają

jak dla mnie - najlepszy środek na złapanie formy po w miarę normalnym porodzie i przy w miarę normalnym niemowlaku - co przesypia minimum godzinkę zanim znowu zacznie dopominać się o coś..

polecam

miałam zwykły, kilka obciążeń - interwaly sa bardzo dobre na kondycje i szczuplenie,

z licznikiem przejechanych km i kalorii - zdał egzamin:)
      • irutxeta Re: rower treningowy... 08.04.11, 13:12
        i brzuch się wciąga bardzo dobrze - najbardziej mnie to właśnie zaskoczyło (plus ramiona, plecy)

myślałam ze efekty będą widoczne tylko w nogach i tyłku -
        miałam dość mało tłuszczu na brzuchu ale był wystający po ciąży, mięśnie obluzowane i słabe - po około 2,3 tygodniach rowerka - bardzo widoczna poprawa,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka