Dodaj do ulubionych

Wziąłbyś taką pigułkę?

08.06.11, 10:07
Koniec świata czy początek nowego rozdziału w medycynie? Powstała pigułka antykoncepcyjna dla panów. Specyfik zatrzymuje produkcję spermy i - co najważniejsze - nie powoduje żadnych efektów ubocznych.
zdrowie.dziennik.pl/aktualnosci/artykuly/339763,rewolucja-w-antykoncepcji-pigulka-dla-mezczyzn-juz-jest.html
Obserwuj wątek
    • strikemaster Re: Wziąłbyś taką pigułkę? 08.06.11, 10:28
      > - nie powoduje żadnych efektów ubocznych.

A ja w to wierzę. :D
      • wersja_robocza Re: Wziąłbyś taką pigułkę? 08.06.11, 10:38
        strikemaster napisał:

> > - nie powoduje żadnych efektów ubocznych.
        >
        > A ja w to wierzę. :D

I dlatego kobiety biorą tabsy, a panowie naciągają gumki.
        • strikemaster Re: Wziąłbyś taką pigułkę? 08.06.11, 20:05
          Panowie naciągają gumki, bo dotąd tabsów dla nas nie było. Teraz sytuacja się zmienila. Nie wierzę tylko, ze taki środek nie ma skutków ubocznych, skoro piguły dla kobiet jakieś skutki mają (te pierwsze dla kobiet miały ich calkiem dużo, a to są pierwsze dla mężczyzn, podejrzenie powtórki jest całkiem prawdopodobne).
          • wersja_robocza Re: Wziąłbyś taką pigułkę? 09.06.11, 09:06
            Ale pierwsze tabsy mają już kilkadziesiąt lat. Od tamtej pory medycyna i farmaceutyka zrobiła olbrzymie postępy.
            • strikemaster Re: Wziąłbyś taką pigułkę? 09.06.11, 09:49
              > Ale pierwsze tabsy mają już kilkadziesiąt lat. Od tamtej pory medycyna i farmac
              > eutyka zrobiła olbrzymie postępy.

Pierwsze dla kobiet. Dla mężczyzn pierwsze właśnie się pojawiają. Pozwól więc, że na razie zachowam trochę sceptycyzmu i ostrożności.
              • easz Re: Wziąłbyś taką pigułkę? 13.06.11, 13:55

No wiesz?! Nie poswiecilbys sie troche? W koncu kobiety robia to juz od tylu lat?
                Tez nie wierze, ze nie maja skutkow ubocznych, tak samo jak nie maja ich nie tylko te dla kobiet, ale jakiekolwiek piguly/leki po prostu, a nawet substancje;)
                Moze chodzilo o to, ze wlasnie w porownaniu z pierwszymi eksperymentami - bo te wcale nie sa takie najpierwsze, to rzeczywiscie skutki uboczne sa minimalne?

Poza tym, forumowicz powyzej moze miec sporo racji rozpatrujac tzw. postep w medycynie w ogole, a nie w pigulach dla konkretnej plci.

Aha, i jeszcze jedna wada - jedno pigule i drugie pigule, to moze wyrugac gumki z uzycia, a to niedobrze.
                • strikemaster Re: Wziąłbyś taką pigułkę? 13.06.11, 14:27
                  > No wiesz?! Nie poswiecilbys sie troche?

Może bym się i poświęcił. Nigdy nie mówie nigdy, no chyba, ze mówię.

> Moze chodzilo o to, ze wlasnie w porownaniu z pierwszymi eksperymentami - bo te
                  > wcale nie sa takie najpierwsze, to rzeczywiscie skutki uboczne sa minimalne?

Wcześniej o takich pigułach dla mężczyzn nie słyszałem, stąd moje podejrzenia, że są one najpierwsze, nie do końca przetestowane.

> Aha, i jeszcze jedna wada - jedno pigule i drugie pigule, to moze wyrugac gumki
                  > z uzycia, a to niedobrze.

To fakt, przed chorobami piguła nie chroni.
                  • ryszard_mis_ochodzki na bank zmienią smak spermy 13.06.11, 14:47
                    więc ryzyko ze zmienia na gorsze jest duze

przynajmniej w moim przypadku

• mr.mind Coś jest w tym co mówisz! 13.06.11, 15:49
                      Przydałyby się właśnie takie, zmieniające smak - truskawkowe, bananowe, miętowe, czekoladowe... ;)
                    • mmmarq Re: na bank zmienią smak spermy 09.07.11, 19:24
                      Słyszałem że można zrobić oddając swoją spermę. Zainteresowanych odsyłam na stronę seksbaza . com (bez odstępów)gdzie również można zobaczyć nagranie oddania spermy.
                  • easz Re: Wziąłbyś taką pigułkę? 20.06.11, 15:44
                    strikemaster napisał:

> Wcześniej o takich pigułach dla mężczyzn nie słyszałem, stąd moje podejrzenia,
                    > że są one najpierwsze, nie do końca przetestowane.

Byla juz mowa o czyms podobnym, pare ladnych lat temu (nie moge znalezc linki niestety), ale nie jest to takie proste, z racji biologii mezczyzny, chyba wlasnie glownie o hormony chodzi. Ponoc fatalnie te srodki dzialaly na samopoczucie, mowiac oglednie. Nie wiem, czy to ci mezczyzni, na ktorych testowano byli akurat tacy delikatni i wygodniccy;) czy rzeczywiscie tak zle im to robilo, ale biorac pod uwage, ze w Pl kilkanascie? no moze teraz juz bedzie kilkadziesiat lat temu piguly byly robione m.in. na bazie hormonow odzwierzecych i bardzo silne, to dziekuje. Jakies objawy jak po psychotropach wrecz mi sie kojarza? E-e.
                    Moze teraz zlamali kod? na pewno beda kontynuowac badania.
            • n.wataha Re: Wziąłbyś taką pigułkę? 17.06.11, 11:30
              wersja_robocza napisała:

> Ale pierwsze tabsy mają już kilkadziesiąt lat. Od tamtej pory medycyna i farmac
              > eutyka zrobiła olbrzymie postępy.

Tak, w wyciąganiu kasy od nabywców oraz ukrywania informacji dot. skutków ubocznych. Trochę mam do czynienia ze służba zdrowia i wiem o czym piszę. Producenci farmaceutyków są jak mafia. Nie ma szans z nimi walczyć, gdyż są tak bogaci, że mogą każdą sprawę sądową blokować przez dziesiątki lat. Stać ich na to.
              • spina-longa Re: Wziąłbyś taką pigułkę? 17.06.11, 12:49
                Kobiety biora te tabletki i rodza zdrowe dzieci, wiec nie tworzmy falszywych legend. Oczywiscie sa osoby, ktorych po prostu nie powinny ich brac, bo moga skutkowac dolegliwosciami przeroznymi. Ponadto przyjmowanie powinno byc pod kontrola lekarza i przy regularnych badaniach.
                Ale bez przesady. Ludzie zra swinstwa, jezdza niebezpiecznie, nie zyja higienicznie i nie robi sie halo. A antykoncepcja taka smiercionosna. No rzeczywiscie.
      • mala_gorzka efekty uboczne 08.06.11, 15:48
        a babskie pigułki powoduja bardzo wiele efektow ubocznych, lacznie ze spadkiem libido.
        antykoncepcja 100% , czyli kobeta lyka pigulki i jej sie juz nie chce.
        • karollo1978 Re: efekty uboczne 08.06.11, 19:45
          Dobra, dobra - piguły dla kobiet po 30 latach
          okazały się nie takie zdrowe jak im się wydawało.
          Nie wierzę w zdrowe piguły dla facetów,
          a koncerny farmaceutyczne dużo zrobią,
          że sprzedać tego jak najwięcej. Nie mam zamiaru
          zostać ich królikiem doświadczalnym.
          • tezas Re: efekty uboczne 13.06.11, 13:23
            > Dobra, dobra - piguły dla kobiet po 30 latach
            > okazały się nie takie zdrowe jak im się wydawało
            Dlaczego tak piszesz?
            W 2010 opublikowana badania przebadano 40.000 (!) kobiet w ciągu 40 (!) lat. Otoz kobiety biorące pigułki anty zyją dłużej i rzadziej chorują na choroby serca czy raka (sic! - to tyle jesli chodzi o naczelny straszak lobby any-antykoncepcyjnego).

www.pharmaceutical-int.com/news/contraceptive_pill_could_extend_life.html---------------------------------
            Józef Piłsudski: "Kościół bierze, nie kwituje, żąda więcej."

Pozbawieni majątku przez KM:
            • samo_dobro Re: efekty uboczne 13.06.11, 13:29
              hahaha naprawde jestes takim debilem, ze w to wierzysz czy po prostu handlujesz tym g* ? :-DDD

nieoficjalnym "sponsorem" badan oczywiscie byly koncerny farmaceutyczne :-PPP

najpierw laski wydaja kase na piguly, zeby nie zajsc w ciaze, a gdy przestana brac to pozniej wydaja jeszcze wiecej zeby zajsc w ciaze ROTFL niestety czesto w miedzyczasie facet znajduje mlodsza, ktora nie brala tego g*owna i szybko robia bachora, a laska od pigul nadal sie 'leczy' zeby zajsc hehehe
              • electronick Re: efekty uboczne 13.06.11, 14:20
                Podasz może jakieś źródło tych bredni czy może ksiądz na parafii naopowiadał ci takich bzdur?
                • prawdziweja Re: efekty uboczne 13.06.11, 14:37
                  Przestańcie mieszać krytykę antykoncepcji hormonalnej z poglądami kościoła. Jestem ateistką od niepamiętnych czasów, a hormony pogorszyły mój stan zdrowia. W moim otoczeniu są także inne kobiety, które odczuwały skutki uboczne na własnej skórze. Niestety ale zdrowie kobiet znajduje się w jakimś potrzasku ideologiczno-kapitalistycznym. Z jednej strony hurra-optymizm badań sponsorowanych przez przez producentów środków hormonalnych z drugiej strony propaganda szalonych katoli. Czy wreszcie doczekamy się rzetelnych badań ?? Bo to, że nie ma żadnych środków ubocznych to można sobie między bajki włożyć. Zawsze dobrze tolerowałam lekarstwa, jestem młoda i zdrowa, a po 8 miesiącach brania hormonów, miałam tak zagęszczoną krew, że jeszcze trochę a wylądowałabym na oiomie z jakimś zatorem płucnym. I według mojej ginekolog, nie byłam wyjątkiem.
                  • wersja_robocza Re: efekty uboczne 13.06.11, 14:52
                    A czego to dowodzi? Chyba tylko tego, ze pigułki nie są dla wszystkich.
                    • rikol Re: efekty uboczne 13.06.11, 16:21
                      To dowodzi tego, ze kazdy lek ma skutki uboczne. I smieszne jest zapewnianie, ze branie przez 30 czy 40 lat pigulek (bo tyle u kobiet trwa plodnosc) nie bedzie mialo zlych skutkow. To jest niepowazne w ogole. Witamin nie zaleca sie brac bez przerwy, a co dopiero hormony.
                      • wersja_robocza Re: efekty uboczne 13.06.11, 18:12
                        Przez 30-40 lat czyli przez cały okres płodności, czyli pani nie zamierza nigdy rodzić. A to oznacza, że lepiej podwiązać jajowody.
      • jolka7-p Re: Wziąłbyś taką pigułkę? 13.07.11, 14:35
        nie wiedziałam że takie cuda już wymyślili, ciekawy pomysł nawet, ciekawe jak ze skutecznością i skutkami ubocznymi ...
    • allerune Re: Wziąłbyś taką pigułkę? 08.06.11, 10:45
      środek na bazie witaminy A powiadacie?

A ja znalazłem coś takiego:
      "Beta-caroten (Jest to wariant witaminy A.) Dzienna dawka 2,4 mg, natomiast przy zwiększeniu tej ilości do organizmu może spowodować żółknięcie skóry."

I jeszcze to:
      "Witamin A i przedawkowanie nie zdarza się zbyt często,ale jest mozliwe. Przedawkowanie może spowodować:

- nudności, żółtaczke, drażliwość, uczucie zmniejszyła apetytu, wymioty, niewyraźne widzenie, bóle głowy, mięśni i bóle brzucha i osłabienie, senność i zmianę stanu psychicznego

- wypadanie włosów, suszenia błony śluzowe, gorączka, bezsenność, zmęczenie, utrata masy ciała, złamania kości, niedokrwistość i biegunka

-zakłócanie działania niektórych leków "

Powodzenia panowie :)
    • plywajacy Re: Wziąłbyś taką pigułkę? 08.06.11, 10:50
      Wstrzymuje produkcję spermy?
      Co to za orgazm bez strzału??
      • wersja_robocza Re: Wziąłbyś taką pigułkę? 08.06.11, 11:10
        Suchy. Bez znaczenia dla osiągania satysfakcji.
        • qqbek Re: Wziąłbyś taką pigułkę? 08.06.11, 16:46
          wersja_robocza napisała:

> Suchy. Bez znaczenia dla osiągania satysfakcji.

A tam suchy... "sperm" to po angielsku nasienie, a nie ejakulat... nie chciało się dziennikarzynie przetłumaczyć solidnie, ptaśkowi (sibeliuss) sprostować... tak więc idzie w świat plotka o środku powodującym orgazm na sucho u facetów (fajna rzecz, gdy chcesz doprowadzić kobietę do szczytu rozkoszy tak przy okazji:)
    • pyzz Nie chwal dnia przed zachodem słońca... 13.06.11, 13:31
      ... a kobiety przed porankiem.
      "Skuteczność witaminowego środka antykoncepcyjnego udało się na razie potwierdzić w czasie eksperymentów na myszach"

Ale jakby się pojawiła, to...
      koniec wpadek kontrolowanych??

Ciekawe, czy feministki zmieniłyby zdanie na temat kłamania partnerowi co do tego, czy się bierze pigułki.
      • easz Re: Nie chwal dnia przed zachodem słońca... 13.06.11, 13:58

pyzz napisał:

> Ale jakby się pojawiła, to...
        > koniec wpadek kontrolowanych??

A tam, jak tak by podchodzic, to ja bym nigdy nie przestala brac, czego chlopak by nie uzywal = wzajemne "zaufanie".

> Ciekawe, czy feministki zmieniłyby zdanie na temat kłamania partnerowi co do te
        > go, czy się bierze pigułki.

Co masz konkretnie na mysli, mozesz jasniej? Jakie to zdanie maja feministki w tym temacie? Utozsamiasz z feminizmem wasze damsko-meskie prostackie przepychanki? To mowcie za siebie.
    • ikcort Re: Wziąłbyś taką pigułkę? 13.06.11, 13:47
      > Wziąłbyś taką pigułkę?

Z przyjemnością, ale dopiero za 10 lat, kiedy wszystko będzie jasne. Nie mam zamiaru ryzykować swojego zdrowia.
    • masher Re: Wziąłbyś taką pigułkę? 13.06.11, 14:19
      tak, a po roku sie dowiadujesz ze ci ptaka musza uciac albo cos jeszcze innego :P
    • pieniadzezrobsam Nie ma efektów ubocznych za wyjątkiem... 13.06.11, 15:06
      Za wyjątkiem utraty zarostu na twarzy i klatce piersiowej, podniesienia tonu głosu, utraty tkanki mięśniowej i zaokrąglenia bioder. Poza tym wszystko jest ok.

..............
      pieniadzezrobsam.blogspot.com/
      • rerevolution Nie ma tak dobrze 13.06.11, 15:28
        Po pół roku rosną piersi i zaczynasz chodzić na parady, po roku dostajesz okresu a po dwóch odzywa się w tobie instynkt macierzyński i chcesz urodzić dziecko
        • hypertryper Re: Nie ma tak dobrze 13.06.11, 16:40
          No rzeczywiscie , ale ku... zajebiscie smieszne... Kobietom wyrosły od tabletek antykoncepcyjnych penisy i zanikły piersi?
    • cartman71 Blokuje produkcję spermy? 13.06.11, 15:41
      Co to za bzdury?
    • mr.mind Tak. 13.06.11, 15:48
      Gumki męczą, spiralka to inwestycja na lata (i też nieobojętna), a skoro to miałoby być skuteczne, czemu nie?
    • wersja_robocza Re: Wziąłbyś taką pigułkę? 16.06.11, 08:26
      Gdyby te pigułki sprawiały, ze przy okazji qtasy niektórym urosną, to ci żarliby je jak małpy kit nie bacząc na żadne bezpieczeństwo .
    • lepian4 Re: Wziąłbyś taką pigułkę? 16.06.11, 08:35
      W pigulce to nie przejdzie przez gardlo. Gdyby tak to wymieszali z piwem, to mozna juz powazniej nad tym podyskutowac.
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Wziąłbyś taką pigułkę? 16.06.11, 14:35
      Sprawa jest interesująca, bo taka pigułka oddawała by władzę na płodnością mężczyznom (a dotąd nigdy jej nie mieli).
      Bo powiedzmy sobie to szczerze - mężczyźnie nie zawsze uprawiają seks tylko z tymi kobietami z którymi gotowi byliby mieć dzieci a kwestia posiadania dzieci może być jeszcze bardziej problematyczna w małżeństwie - kobieta nie tylko może brać(lub przestać brać) pigułki, ale może też uprawiać seks w okresie mniej lub bardziej płodnym. Mężczyzna (o ile jąder sobie w wrzątku nie wyparzy), takiego wyboru nie ma.
      A tak sytuacja
      - "Kochanie, zróbmy sobie dzidziusia"
      - "Gulp(tabletka), nie ma sprawy, choćby i jutro"

Doskonała sprawa takie pigułki, a dzięki dużo prostszemu mechanizmowi płodności u mężczyzn niż u kobiet(to znaczy zakładam że taki jest, mogę się mylić), taka męska pigułka może faktycznie być mniej szkodliwa niż kobieca/.
      • lepian4 Re: Wziąłbyś taką pigułkę? 16.06.11, 14:52
        My ciagle dyskutujemy o antykoncepcji dla mezczyzn? Powoli gubie watek.
      • wersja_robocza Re: Wziąłbyś taką pigułkę? 16.06.11, 15:54
        g.r.a.f.z.e.r.o napisał:

> A tak sytuacja
        > - "Kochanie, zróbmy sobie dzidziusia"
        > - "Gulp(tabletka), nie ma sprawy, choćby i jutro"

To zwykłe oszustwo. Takie samo jak:
        - Bierzesz kiciu tabletki?
        - Tak, biorę (a tabletki lądują w koszu).
        • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Wziąłbyś taką pigułkę? 16.06.11, 16:09

> To zwykłe oszustwo. Takie samo jak:
          > - Bierzesz kiciu tabletki?
          > - Tak, biorę (a tabletki lądują w koszu).

Oczywiście. Ale chodzi o to że teraz oszukiwać moga obie strony.
          • wersja_robocza Re: Wziąłbyś taką pigułkę? 16.06.11, 22:12
            Ale po co?
            • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Wziąłbyś taką pigułkę? 16.06.11, 22:47
              wersja_robocza napisała:

> Ale po co?

Z wielu powodów. Różnie się ludziom życie układa.

Ja bym chciał mieć taką pigułkę bo niezależnie od zaufania do partnerki chciałbym sam miec pewność że zrobiłem co trzeba aby "nie zajść".
              Widzę jeden powazny efekt uboczny - zwiększoną zachorowalność na choroby weneryczne. Bo mając taką pigułkę i nie martwiąc się ciążą, mężczyźni ZNACZNIE częściej rezygnować będą z fizycznych barier antykoncepcyjnych - czyli z prezerwatyw.
              • wersja_robocza Re: Wziąłbyś taką pigułkę? 17.06.11, 08:19
                Kobiety biorą i co? Kwestia nie rozporządzania swoimi dupami na lewo i prawo, a bycie wiernym jednemu partnerowi i ryzyko złapania wenery maleje do zera.
          • easz Re: Wziąłbyś taką pigułkę? 20.06.11, 15:33
            g.r.a.f.z.e.r.o napisał:

>
            > > To zwykłe oszustwo. Takie samo jak:
            > > - Bierzesz kiciu tabletki?
            > > - Tak, biorę (a tabletki lądują w koszu).
            >
            > Oczywiście. Ale chodzi o to że teraz oszukiwać moga obie strony.

Nie wyszlo z fazy testow na myszkach jeszcze toto. Ale fakt, teraz i tak moga oszukiwac obie strony, tak czy siak zawsze mogly, tylko to kosztowalo wiecej zachodu. Jak czytam takie teksty, to sie tylko zastanawiam - Ty i inni chlopacy, czy wy naprawde macie takie doswiadczenia i tyle ich? Na tym to polega, zeby sie kazda ze stron przescigala w oszustwach, na tym polegaja tzw. stosunki d-m? Jak tak mozna zyc na dluzsza mete? Zygac sie chce.
    • ladygrey Re: Wziąłbyś taką pigułkę? 16.06.11, 22:24
      A ja uważam, że trzeba miec choc trochę szacunku dla swojego ciała
    • encanto1960 Re: Wziąłbyś taką pigułkę? 20.06.11, 15:52
      Odpada oral z połykiem :-(
    • chai22 Re: Wziąłbyś taką pigułkę? 12.07.11, 14:22
      :D wierzysz, ze nie powoduje efektow ubocznych? Serio????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka